Ajax met moeite langs stug Fortuna Sittard: 0-2

Ajax heeft zaterdagavond met 0-2 gewonnen op bezoek bij Fortuna Sittard, maar gemakkelijk ging het allemaal niet voor de ploeg van Ten Hag. Invaller Kasper Dolberg opende in de tweede helft de score waarna Hakim Ziyech de uiteindelijke 0-2 op het scorebord schoot.

Trainer Erik ten Hag kreeg vanmorgen het bericht dat Frenkie de Jong niet in actie kon komen wegens een kuitblessure en tijdens de warming-up viel ook Max Wöber af, waardoor de voorbereiding niet geheel vlekkeloos verliep. In de eerste helft probeerde Ajax het spel te maken maar kwam het niet echt tot grote kansen. Sterker nog, de thuisploeg had op voorsprong kunnen komen via El Messaoudi maar het was Andre Onana die redding wist te brengen.

Na de thee kwam Kasper Dolberg in het veld voor Klaas-Jan Huntelaar en de Deen had precies drie minuten nodig om de score te openen. Een fraaie steekbal van Dusan Tadic werd door Dolberg koel afgewerkt. Zes minuten later leek Dolberg de tweede treffer te maken maar het schot werd geblokt. Met het inbrengen van Donny van de Beek kwam er meer agressie in het spel van Ajax. Getergd joeg hij de defensie van Fortuna op en daarmee ontregelde het het spel van de thuisploeg. Het was uiteindelijk ook Van de Beek die de bal goed door kopte op Hakim Ziyech die niet twijfelde en de 0-2 maakte. Daarmee overleefde Ajax een moeizame avond in Sittard.

Fortuna Sittard – Ajax 0-2 (0-0)

’49 Dolberg 0-1
’78 Ziyech 0-2

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 12.004
Gele kaarten: Dammers,Rodríguez, Smeets (Fortuna), Huntelaar,Schöne (Ajax)

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Dammers, Ninaj, Ospitalieri, Smeets, El Messaoudi, (/80 Stokkers), Diemers, (/60 Vidigal), Semedo, (/64 Lamprou), Novakovich en Rodriguez

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nico Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech, Lasse Schone, Carel Eiting, (/79 Dani de Wit), Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, (/46 Kasper Dolberg), David Neres (/56 Donny van de Beek)

Related posts

22 Comments

    1. JohnDoe77

      Ze kwamen zo nu en dan goed weg. Denk dat Matthijs het goed zag; ze maken het zichzelf soms zo moeilijk. En jammer dat ook deze pot Donny niet mag starten.

    2. De Nees

      Wat een sof dit, kunnen zich alweer niet motiveren tegen de zwakke broeders. Slakke tempo weer, alles op de automatische piloot, zo van het komt wel goed. De eindpas blijft maar onverzorgd, d’r wordt net een tel te lang getreuzeld met nog een keer kappen en draaien daarom creëren ze zo weinig met zo veel balbezit. Eiting, weet echt niet wat hij aan het doen is, is geen body op het MV en creëert ook niks voorin. Zonder Frenkie is het elftal los zand, zag weinig lijn in het spel, leek alsof acties op zich zelf stonden zonder oog voor de eigen lopende mensen.

      1. Charka53

        Geen woord van gelogen De Nees , we komen weer goed weg en als dit vaker voorkomt kunnen we weer fluiten naar de titel.

  1. AJAXForever61

    Er moet echt wat gaan gebeuren. Heb het gevoel dat de chemie van TH niet meer op de mannen overgedragen wordt!

  2. Dagrump

    Was een moeizame wedstrijd!! Blij met de 3 punten!! Dinsdag vol erop en 200% passie en strijdlust!!

    1. Charka53

      En dat is nog niet genoeg Dagrump , Bayern München doe het ook niet al te best dus hebben wat recht te zetten en wij zijn het slachtoffer.

  3. AB

    Ik lees het al weer her en der. Punten zijn belangrijk, spel minder en commentaar is uit den boze. Ik dacht dat het om Ajax ging.

    1. De Nees

      Niet te geloven AB, ze kijken ook niet verder dan die 3 punten. De volgende keer breekt je op wat vandaag fout ging, dan schieten ze niet 3x tegen Onana op maar hangt de bal in het net.

      1. Litmanen

        Tja De Nees, maar het is steeds hetzelfde verhaal. Tegen de kleintjes denken somige vedetten op 70% te kunnen spelen. En dan hebben we een trainer die niet de vedetten wisselt, maar de spelers die geblesseerd raken of hun bek niet open durven te doen.

        Gelukkig had Gijp zaterdag geturfd, hoefde ik het niet te doen. Hij is een groot fan van Hakim. Dezelfde Hakim die volgens Gijp 40 balcontacten had en daarvan 35 keer de bal inleverde.

        Ook volgens Gijp zou elke normale trainer zo iemand na twintig minuten wisselen, maar ga dat maar eens doen met Hakim, dan heb je echt bonje in de tent.
        Deze omhoog gevallen mannetjes denken dat ze God zelf zijn. Nog nooit een prijs gewonnen, maar wel drie miljoen per jaar verdienen en in een autootje van € 223.000,00 rijden.
        Ik zal blij zijn als we van deze trainer af zijn en weer iemand voor de groep hebben die dit soort gedrag aanpakt.

        Gewoon banken als je niet werkt voor je geld. Dat sterrendom ga je volgend jaar maar ergens in Italie op de tribune vertonen, of in Frankrijk. Zie Kluivert en Tete.

  4. Ajaxfoort

    Ik heb ook aan deze wedstrijd geen warm gevoel overgehouden. Het was werken en beuken zonder dat je het idee kreeg dat ze de wedstrijd beheersten. Dat moet dinsdag echt een stukje beter.

    1. Litmanen

      Dat ligt aan ons tactisch brein. Als hij weer zo lekker open gaat spelen, dan wordt het kermis achterin. Met of zonder De Ligt.

Comments are closed.