Vanmiddag om 12:00uur loting Champions League: Mogelijke tegenstanders bekend

Ajax moet eerst aanstaande woensdag nog het eerste van twee duels spelen tegenr Sturm Graz in de voorronde van de Champions League, maar maandagmiddag wordt er al geloot voor de volgende voorronde. De loting in Nyon begint maandag om 12:00 uur en is live te volgen via de site van de UEFA.

De Amsterdammers moeten drie voorrondes zien te overleven om de groepsfase te bereiken en de eerste van die drie is dus tegen Sturm Graz. Woensdag komen de Oostenrijkers op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en precies een week later is de return. Ajax hoort maandagmiddag dus al wie de volgende tegenstander wordt als het er in slaagt Sturm Graz te verslaan.

Mocht Ajax het tweeluik tegen Sturm Graz niet overleven, dan stroomt men door naar de voorlaatste voorronde van de Europa League. Als de Amsterdammers sneuvelen in de voorronde waarvoor maandagmiddag wordt geloot, dan gaan ze naar de groepsfase van de Europa League waarvoor om 14:00uur wordt geloot.

Ajax heeft in de ‘niet-kampioenenroute’ een geplaatste status, waardoor het clubs als Benfica en Dinamo Kiev ontloopt. De mogelijke tegenstanders zijn Fenerbahçe, Spartak Moskou, Standard Luik en Slavia Praag. Op 7 en 8 augustus zijn de heenduels, op 14 augustus de returns.

Potindeling

Geplaatst: Benfica, winnaar PAOK/FC Basel, Dinamo Kiev, winnaar Ajax/Sturm Graz

Niet geplaatst: Fenerbahçe, Spartak Moskou, Standard Luik, Slavia Praag

Related posts

15 Comments

 1. Koning Haarms Wolfs

  Moeten wel sprongen vooruit gemaakt hebben in de afgelopen week, anders zijn de wedstrijden tegen Sturm Graz “für die Katze”….

 2. Wenen 1995

  Sturn Graz moet wel te doen zijn. De volgende ronde wordt lastig. We zullen het zien. Hopelijk zien we mooi voetbal met een goed resultaat en geniet Europa weer van ons.

  1. ajacied078

   dat goede voetbal mogen ze van mij laten. plaatsing voor europa hoofd toernooi is prio 1. als dat niet lukt is ten hag denk ik afgeschreven. zeker met het geld wat al is uitgegeven.

 3. Dagrump

  We moeten hiervan eigenlijk gewoon winnen. Ik wil strijd en passie zien (winnaars mentaliteit) we moeten echt verder komen in de voorrondes !! Dus boys kom op !!

 4. Iceman

  Ik vrees het ergste. Ten Hag eruit Bosz erin maar goed we geven Ten Hag de kans.

 5. Charka53

  Laten we maar niet op de feiten voor uit lopen het is erg moeilijk om van Sturm Graz te winnen en zoals KHWolfs verwoorde als deze wedstrijd maar niet voor kat z’n viool is.

  1. Finidi

   En anders 2 hele goeie oefenwedstrijden ipv een 3e divisieclub uit engeland, bedoel europaleague is qua nivo toch meer ons ding nu.

   1. Charka53

    Laten we nu eerst eens de wedstrijden bekijken en dan geven we opnieuw een oordeel.

 6. JohnDoe77

  Denk dat deze uitkomst het meest gunstig is voor Ajax! Maar eerst de Oostenrijkers…

 7. Peter kopsterk

  Zie dat er velen negatief zijn gestemd. Kom op mannen kraak het allemaal niet af. Sturm Graz heeft ook nog niks gepresteerd.

 8. AFCA my World

  Waarom krijgen we dit te zien ? Je denkt toch niet werkelijk dat je met zo’n trainer europa in gaat ? Het was vorig seizoen niet goed en dit seizoen gaat ook niks worden ! Je word het lachertje van Nederland ! Haal Bosz terug of benader Rijkaard, van’t Schip of Laudrup !!! We worden woensdag al afgeslacht en uitgeschakeld , volgende week is een formaliteit ! ⚽️

 9. Ajaxfoort

  Ik denk dat het beter is als Ajax weer EL speelt. Ze hebben, net als de andere NL clubs, niets te zoeken in de CL. Dan zitten we ons weer 6 wedstrijden te verbijten en mag je hopen dat ze na de winter alsnog EL spelen.

Comments are closed.