De Ligt neemt komende weken beslissing: ‘Of dat Ajax of een andere club is, zullen we zien’

Matthijs de Ligt gaat de komende weken de tijd nemen om na te denken over zijn toekomst. En of dat dan Ajax of een andere club is, zullen we dan zien. ‘Natuurlijk neem ik in mijn beslissing ’blijven of niet’ ook mee dat Ajax bezig is voor komend seizoen een goede selectie te smeden’, aldus De Ligt in gesprek met De Telegraaf. ‘Dat zoveel clubs me willen hebben, zie ik als luxe. Want ik zit bij Ajax bij een club waar ik het naar mijn zin heb en waar ik me ook nog verder kan ontwikkelen’.

Een aantal clubs is bezig met een inventieve oplossing om alsnog Matthijs de Ligt vast te kunnen leggen nu Ajax niet bereid is mee te werken aan een transfer van de jonge verdediger. Zij lijken bereid hem nu al te kopen, maar dan nog een jaar te verhuren aan Ajax. ‘Of dat voor mij een optie is? Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht’. Hij ziet echter wel een nadeel aan een huurperiode. ‘Perr Schuurs was gekocht door Ajax, maar speelde nog een half jaar voor Fortuna Sittard. En Phillip Sandler met Manchester City en PEC Zwolle idem dito. Dan krijg je toch aandacht die je misschien liever niet hebt’, aldus De Ligt.

De verdediger is niet bang om op de reservebank te komen als hij naar het buitenland vertrekt. ‘Als ik over vijf jaar vertrek, is het nog steeds moeilijk in te schatten of ik dan een basisplaats heb. Het ligt allemaal aan mezelf. Ik zal het moeten laten zien. Zelfs als ik bij Ajax niet presteer, sta ik er gewoon naast’. De Ligt wil echter wel op een goede manier bij Ajax kunnen vertrekken. ‘Ik denk dat iedereen uiteindelijk door de voordeur weg wil. En dat hoop ik ook te doen’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

57 Comments

 1. Mr Ajax

  Blijf nog maar een paar jaartjes matthijs, dat is goed voor jouw rijping en dan ga je geheid spelen en prijzen winnen!!!

  1. Marc Overdwars

   ‘Of Ajax of een andere club!’
   Goh…….

   (Hij stopt dus iig niet met voetballen. Mooi!)

 2. ems

  Jammer dat hij niet positeif staattov terughuren. FS en PEC is wel even een iets ander niveau.

 3. BobbyHaarms

  Ik vrees met grote vrees dat we deze topverdediger toch echt kwijt gaan raken.

  Maar hee, als er iemand is die dit verdient met zijn prestaties dan is het De Ligt wel. Kluivert daarentegen mag hooguit de schoenen van Mathijs poetsen.

  1. BobbyHaarms

   Uiteraard hoop ik dat hij nog een jaartje blijft, maar onder deze trainer is het plezier nu wel zo’n beetje verdwenen bij de meesten.

    1. BobbyHaarms

     Nee, ik kan dat niet keihard onderbouwen, maar interviews van enkele spelers zeggen mij genoeg. Los van Kluivert proef je ook bij Onana en Zyech de onvrede. Maar bovenal de uitstraling in het veld, de communicatie met de trainer, de gezichtsuitdrukkingen…alles wijst erop dat er totaal geen chemie is tussen trainer en spelers.

  2. VanDattem

   Het blijft allemaal op emotie reageren als t om kluivert gaat. In principe heeft Justin in zn eerste volledige seizoen (met pas na een wedstrijd of 8 een basisplaats), feitelijk net zo goed gepresteerd als De Ligt. De laatste keer dat wij (naast Nerez) namelijk een vleugelspeler hadden met zoveel goals (10) en assists moeten we toch echt terug naar… nou, zeg t maar…

   1. BobbyHaarms

    Heb je zeker een punt. Neemt niet weg dat Kluivertje zich gedraagt als een arrogant snotjoch die nog lang niet zo goed is als hij zelf schijnbaar denkt. Ik mis vooral het respect naar Ajax toe, iets wat ik bij Mathijs wel proef. Mijnheer Kluivert kan beter zijn eigen kont kussen ipv het Ajax-logo.

    1. VanDattem

     Ik snap je natuurlijk, al denk ik dat Matthijs zich gewoon wat handiger uit, maar er misschien nog wek scherper in staat. Laatste interview met Justin na zijn wedstrijd met Jong Oranje zie je gewoon dat t jochie t ook allemaal nietmeer weet en volgens mij gewoon t liefste blijft… misschien moeten wij als supporters die kant een keer proberen te omarmen, dan volgt er ongetwijfeld een keer een speler die misscjien nèt daardoor wel meer overweegt om te blijven.

     1. BobbyHaarms

      Klopt. Maar er is er maar één die bepaalt of hij wel of niet bij Ajax blijft: Justin zelf ?

     2. Emilio4Ajax

      Ze zijn beide nog kinderen ook al zijn ze 18… Heb laatst dat verhaal over Kongolo gelezen… Wij weten niet wat er achter de schermen voor smerige trukjes worden uitgehaald en toch hebben de meeste hun mening al klaar…

 4. Charka53

  We moeten maar bidden dat Mathijs nog even blijft in mijn ogen nog te vroeg voor een hogere stap en voor Ajax een top verdediger dus blijf nog wat Mathijs.

  1. HURBIE

   )LATEN ZE DE Light maar veel meer salaris geve
   Kunnen ze die Argentijnse Back lekker daar laten

   1. Charka53

    Dat zou een oplossing zijn , voor mij gaat het ook niet om het sportieve maar gewoon om de poen.

 5. Koning Haarms Wolfs

  Voor dit top-talent moet je de beurs trekken. Wanneer hij gaat, dan wordt/is de verdediging weer ruk, met alleen Tagli. Moeten we leunen op Sinkgraven en dito helden…..verdimme.

  1. Ajax1958

   @ KHW. Laat Mr Neppie het maar niet horen, dat je zo over z’n oogappeltjes praat?

  2. Prinsengracht

   Ben jij een griffo of zo? In Amsterdam zeggen we gewoon (god)verdomme!

 6. Kingkong

  Hij lijkt mij een verstandige jongen die puur kijkt wat voor zijn carriere het beste is , laten we hopen dat zijn uitkomst goed voor ajax is

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Klinkt niet alsof hij weg gaat voor mij. Goed gevoel over dat hij blijft.

   1. BobbyHaarms

    Dat zou in dat geval betekenen dat hij flinke progressie verwacht bij Ajax voor het aankomende seizoen. Sorry, maar met onze vriend Ten Hag aan het roer heb ik daarover toch ernstig mijn twijfels. En er zijn er meer in de selectie die azen op een transfer, dus in dat opzicht worden het zeer spannende weken.

    1. Ajax 1

     Hij spreekt zich vrij positief uit. Het is maar een gevoel, maar hoop het gewoon vooral ?

 7. Peter kopsterk

  Ik verwacht dat hij nog minimaal 1a2 jaar blijft. En het salaris omhoog.

 8. Prinsengracht

  Laat hij dan de beelden van maandag even terugkijken. Dan is hij snel genezen. Zodra het even anders gaat dan hij gewend is, maakt hij veel fouten. Dat is logisch op zijn leeftijd. Maar dan moet je zo verstandig zijn om nog bij Ajax te blijven.

  1. Yindi

   Snap wat je bedoelt PG maar “een hoop fouten”?
   Hij maakt ze heel af en toe maar we letten nu wel erg op hem. Als je dat vergelijkt met Strootman( meest overgewaardeerde speler van al een heel lange tijd) dan doet hij het (zeker voor zijn leeftijd en zijn mindere ervaring op Italiaans nivo)

    1. Yindi

     Strootman vind ik een ongelooflijke “hurk”! Hij voetbalt net zo lelijk als hij uit zijn ogen kijkt.

     1. Zlatan4ever

      Hurk moet Hork zijn Yindi ?
      Of heb je iets toegevoegd aan de nederlandse taal ? ??

 9. Forever nr14

  Ik hoop dat deze topper zal blijven, maar dan wel onder een andere trainer. Je schaamt je als speler toch dood voor deze onbegrijpelijke vent. Mooi blijven voor ons ajacieden, maar alle begrip om niet meer voor deze trainer te willen trainen.

  1. BobbyHaarms

   Idd, ik zou als speler zijnde momenteel ook mezelf achter de oren krabben of ik onder deze trainer nog zou willen blijven.

   We gaan vrij rap weten wat wel of geen goede beslissing is want de voorrondes komen eraan. Eind september zouden we zomaar zonder trainer en zonder Sar kunnen zitten.

 10. Gido

  Matthijs, je bent een prima jongen en een groot talent. Maar je kunt rustig met vakantie gaan zonder na te hoeven denken over een beslissing, het is namelijk niet aan jou om te beslissen om weg te gaan of verhuurd te worden. Dat is aan Ajax en die laat je voorlopig niet gaan.

 11. Wim Hobe

  Niks nadenken! Beslissing is al lang gevallen! Ook hier heeft die rioolrat zijn smerige werk verricht! Ajax zal nu moeten zorgen dat hij voor een megabedrag weggaat!

 12. M800M

  Deze jongen is een van de weinige talenten waarvan je weet dat hij de top gaat halen. Denk ook dat hij zich relatief snel in de basis zou kunnen knokken bij een grote club. Zou het hem van harte gunnen maar ik hoop hem toch nog even te kunnen bewonderen in de JC Arena.

 13. M800M

  Offtopic: zie ik nou goed dat de seizoenskaarten DUURDER zijn geworden??? Na zo’n seizoen….

  1. AFCA my World

   Ja natuurlijk je speelt geen CL of EL,dan zijn de inkomsten minder,en ja je moet natuurlijk wel 2 trainers in 1 seizoen betalen, en bergkramp staat ook nog op de loonlijst, dus ja dat is logisch ! ⚽️

 14. Zlatan4ever

  De Ligt zal hopelijk blijven.
  Maar wat een verademing om naar deze jonge gast te luisteren. Wel ff wat anders dan de Bullshit talk van Kluivert jr.

 15. JohnDoe77

  Zoals Matthijs dit verhaal vertelt komt het een stuk nederiger over als Justin die met zijn “grote belofte maar nog weinig concrete bepalende wedstrijden” brult dat hij de best betaalde speler van Ajax moet zijn en nu er op aanstuurt weg te gaan. Zie je maar hoeveel Ajaxied dat kleine druktemakertje is met zijn zoentjes geven op het logo van “zijn club” terwijl Matthijs samen met Hakim de ster van het afgelopen seizoen is geweest. Die twee waren wel bepalend voor Ajax en nu is Matthijs ook weer netjes, beleefd, coöperatief en reëel!

  Hopelijk ziet hij toch iets in verkopen en terug huren, die aandacht waarvoor hij beducht is krijgt hij toch wel als je zo hoog aangeschreven staat!

 16. JohnDoe77

  Van AjaxShowtime nog een gerucht;

  Tottenham Hotspur bereid is om Marcus Edwards te laten gaan. In dat geval behoort een ruildeal tussen De Ligt en Edwards tot de mogelijkheden. De Ligt gaat dan spelen bij Tottenham Hotspur, terwijl Edwards in Amsterdam gaat voetballen. Ook clubs uit de Premier League, Championship en de Duitse Bundesliga hebben interesse in de aanvallende middenvelder.

  1. Prinsengracht

   Jij dacht: de redactie is wel heel erg afwezig, laat ik eens een artikel plaatsen…….ik ken die Edwards niet, dus lijkt me vooralsnog geen goed idee. Zie meer in de komst van Fellaini.

   1. Mijn Club

    PG: het lijkt me heel erg stug dat Fellaini naar NL komt. Oke, hij is inmiddels 30, heeft de laatste jaren relatief weinig gespeeld en zal graag ‘s prijzen gaan winnen, dus ja … zou super zijn.
    De Ligt moet echt nig een paar jaar blijven. Onmogelijk dat hij reeds is uitgeleerd bij Ajax. Hij is pas 18 en ja, ook ik voorspel hem een erg mooie toekomst, maar nu al vertrekken is niet slim. Denk dat hij zelf dat ook wel weet.
    Ik blijf erbij: als Ajax kampioen wil worden (voor meerdere jaren) en ook Europees mee wil gaan tellen, moet je je beste spelers behouden (dus salarisplafond omhoog). Beter een miljoen of 10 per in totaal jaar meer betalen aan salaris voor een aantal spelers, dan voor 10 mln een nieuwe verdediger halen, die dan ook nog eens moet wennen aan het systeem ed.

 17. Basisspeler

  Erger me dood aan dit soort mannekes. Ik laat Ajax de komende weken wel weten of ik blijf. Kan ook zo maar een andere club zijn hoor.
  Sodeflikker dan een pisstraal op!

  1. Prinsengracht

   Ja. Ik begrijp ook niet zo goed waarom velen over hem veel positiever zijn dan over Kluivert. Hij doet ongeveer hetzelfde.

 18. Ab

  Zou toch fijn zijn als hij de knoop definitief doorhakt voor de eerste training maar het zal wel weer eind augustus worden. De Ligt is een groot talent, ontegenzeggelijk, maar hij is geen Sanchez. Nu vertrekken naar een grote zal betekenen dat hij voorlopig op de bank komt en raakt het Ned. elftal ook uit beeld. Gaat hij naar een subtopper op middenmoter dan is het puur voor het geld. Dat laatste kan hij straks ook meer dan genoeg verdienen. Kortom ik hoop niet dat hij een 2e Kluivert wordt/is.

 19. TweakJ

  Matthij de Ligt; blijf en groei nog ff door; we willen jouw kwaliteiten niet missen!

 20. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Matthijs neem alle beslissingen die je wilt nemen, alleen je vergeet 1 ding “NOT FOR SALE”!!

  1. Ab

   Je vergeet een ding: Ajax heeft een prijskaartje om zijn nek gehangen en iedere speler is te koop bij Overmars. Maar ja, als jij dat gaat schrijven, krijg je je centjes niet van Ajax.

Comments are closed.