There are no ads, please add some


Familie Nouri stapt naar arbitragecommissie KNVB

De familie van Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB omdat Ajax elke aansprakelijkheid weigert te aanvaarden voor de hersenschade die Nouri opliep. De advocaat die de familie vertegenwoordigt stelt dat de beelden van de fatale dag laten zien dat de reanimatie te laat op gang kwam en daarmee heeft Ajax tegen alle medische richtlijnen heeft gehandeld. Afgelopen januari heeft de famlie Ajax verantwoordelijk gesteld maar Ajax weigert elke aansprakelijkheid en stelt dat er goed gehandeld is, zo weet de NOS te melden.


Gerelateerde posts

37 reacties

 1. Koning Haarms Wolfs

  Volgens mij de laagste vorm van mens zijn: advocaat zijn.

  1. SarAjax

   Ja maar weetje wie ook laag zijn de artsen die achteraf anoniem zeggen wat zij hadden gedaan, maar met de informatie van nu

   1. Koning Haarms Wolfs

    Klopt, alleen artsen zwijgen vanuit zelfprotectie en soms beroepsethiek. Advocaten (en dan vooral letsel-, scheidings- en strafrechtadvocaten gaan over lijken voor puur winstbelang en naamsbekendheid.

  2. M800M

   Pff wat een populistisch gelul zeg. zonder advocaat hebben normale mensen zoals de familie geen schijn van kans tegen grote miljoenenbedrijven als ajax. Wacht maar tot je er ooit zelf één nodig hebt, Dan piep je wel anders. En over artsen gesproken, er zat er een naast me op de bank toen dit gebeurde, zal het nooit vergeten, hij werd helemaal gek dat er zulke slechte beslissingen werden gemaakt daar in oostenrijk en riep alleen maar: ‘waarom beginnen ze verdomme maar niet met hartmassage?! Ze wachten te lang! Hij ligt er al 2 minuten! Die jongen wordt niet meer wakker als ze niet snel beginnen!’. Er zijn gewoon fouten gemaakt door de medische staf, dat is niet achteraf lullen dat zijn helaas gewoon feiten. En dat ajax als zeer vermogend bedrijf en appie’s werkgever daarin zijn verantwoordelijkheid weigert te nemen is dan eigenlijk wel een schande.

   1. JohnDoe77

    Helemaal eens! Veel te populistisch!! Grote bedrijven maken vaak genoeg fouten en zonder hulp van een advocaat sta je in je hemd! En er is niets bijzonders aan de hand; Ajax vindt dat ze niet verantwoordelijk zijn, familie Nouri van wel. Daar komt nu een oordeel over. Prima dus!

    1. Koning Haarms Wolfs

     Populistisch? Heren, zoek even op waar dit begrip voor staat, dan kunnen jullie het voortaan in de juiste context gebruiken. Mensen hebben idd advocaten nodig om tegen grote bedrijven te kunnen knokken, maar wat voor de client een zaak van levensbelang is, is voor de advocaat een zaak, niet meer dan dat. Ik hoop op een snelle oplossing, zodat Nouri’s familie naar de toekomst kan kijken.

  3. Teuntje

   Tot je er zelf eentje nodig hebt.
   Sorry maar met dezd opmerking kan ik echt helemaal niets. Indien er twijfels zijn over de behandeling op het veld, en de advocaat van de familie Nouri zal echt wel contact hebben gehad met medische specialisten, dan is een rechtsgang de enige uitweg. Dit daar Ajax alle claims direct de prullenmand in mikt. Ik wens de familie heel veel sterkte. Mochten er daadwerkelijk fouten zijn gemaakt, zal Ajax moeten betalen!!

   1. M800M

    Wat ik daarmee wou zeggen is dat heel veel mensen ooit een advocaat nodig zullen hebben. Niet omdat ze criminelen zijn ofzo. Dat kan voor van alles zijn, als iemand je aanrijdt en weigert shade te betalen bijvoorbeeld, of wanneer je buurman een stuk van je grond inpikt. Of de gemeente wil een spoorlijn vlakbij je huis aanleggen. Ik noem maar wat voorbeelden. En dan kan een advocaat je HELPEN en beschermen tegen de overheid. Om dan alle advocaten zakkenvullers en het laagste soort mens te noemen vind ik ongefundeerde onderbuikgevoelens en dat past juist heel goed in de omschrijving van populisme.

    1. Koning Haarms Wolfs

     Ik snap je M, er zijn ook goede advocaten, mijn vader bijv., maar er zit erg veel fout volk tussen, juist bij die lui, die € 450 per uur vragen. Juist het feit dat je niet zonder kunt, zorgt voor deze symbiose, en advocaten maken daar graag gebruik van. Zoeken, zuigen, rekken, slopen, puur om je gelijk te krijgen ten koste van alles, Ego Pecunia, zeg maar. Daarom ben ik geen advocaat geworden. Populisme is kiezen voor het volk boven de elite, en dat doe ik niet, dat speelt hier helemaal niet. 😉.

  4. Mijn Club

   Eerste regel die chirurgen leren is: het was niet mijn schuld. En dat is echt zo. Geldt ook voor huisartsen. Nooit je schuld toegeven. Helaas is dat de regel, en zou dat niet zo mogen zijn. Schadeletseladvocaten: Daar kun je kort over zijn … parasieten. In dit geval wordt het via een intermediair ‘uitgevochten’
   Wel jammer dit, extra smet op het grote verlies van onze parel.

 2. Koning Haarms Wolfs

  Btw: pedo’s, verkrachters etc, noem ik geen mensen, maar beesten.

 3. Finidi

  Ik hoop dat ze er op een fatsoenlijke manier uitkomen want hier is niemand bij gebaat.

  1. Ajax 1

   Inderdaad niemand bij gebaat. Natuurlijk kan Ajax geen aansprakelijkheid aanvaarden; er waren zelfs gekwalicifeerde artsen bij, dus wat moet je meer doen als club. Persoonlijk blijft het natuurlijk triest, dus ik hoop dat ze off the record wel iets kunnen gaan afspreken met de familie; we hebben geld genoeg.

   1. Bakkie

    Ik denk niet dat het slim is om buiten de zaak om wat geld naar de familie Nouri over te gaan maken. Hiermee insinueer je dat toch schuldig bent op een bepaalde manier.
    Ik vind het heel jammer dat ze Ajax aanklagen, maar het is de enige zondebok die ze kunnen aanwijzen. Volgens mij is het niet terecht, maar je kunt van deze mensen (door al het verdriet) ook niet verwachten dat ze redelijk handelen.

    1. Ajax 1

     Eens, maar ligt eraan hoe. Hij had een contract en ik neem aan dat die gewoon netjes betaald wordt tot einde contract. Los daarvan zijn er misschien nog andere opties, maar nog niet hele diep over nagedacht. Zou ik als ik directie van ajax was wel doen.

   2. De Nees

    Spijtig dat het tot zo’n zaak moet komen. Ajax is mss niet schuldig maar wel verantwoordelijk voor de behandeling op die dag. Beide partijen zouden geen gelijk willen halen wat er precies gebeurt is, dat zal toch altijd arbitrair blijven. Zonder de schuld op zich te nemen zou Ajax een goede schikking moeten treffen waar de familie ook content mee is, het is allemaal al zo triest en pijnlijk.

 4. wieiswie

  Dit is een heel moeilijk verhaal. Ene kant zeg ik, ajax gedraag je netjes naar de familie toe en aan de andere kant zeg ik, neem aan dat je niet bewust laat gaat beginnen om iemand ze leven te redden.

 5. AjaxKat

  Ja een proces zonder winnaars. Ik kan de familie ook wel begrijpen. Stel dat het je zoon is en je kán aantonen dat het aan Ajax ligt… En dit gaat volgens mij niet om het aanwijzen van een schuldige of geld; je wil als ouder in zo’n geval gewoon het gevoel hebben dat je alles hebt gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen. Hoorde net op het nieuws dat ie bijna een jaar alweer in coma ligt. Pfff…
  Aan de andere kant; Ajax had met Sno daarvoor natuurlijk wel een goede reden om de richtlijnen bij zoiets aan te scherpen en hopelijk hebben ze dat ook gedaan. Ik hoop dat beide partijen er snel uitkomen.

  1. Charka53

   Weet je wat het nu is iedereen heeft het gezien en iedereen weet wat er wel of niet goed of fout is gegaan en de media blaast die allemaal nog verder op de ouders zijn hun zoon kwijt en die arme Appie ligt daar een kaasplantje te wezen moet dit allemaal nog erger worden maak hier een einde aan dat is voor alle partijen het beste maar ik ben bang dat dit niet alleen om de waarheid gaat .

 6. AFCA my World

  Het is triest dat het zo moet gaan,is Ajax schuldig,zijn de familieleden geldwolven ? Jongens wij weten het niet ,laten ze er zo spoedig mogelijk uitkomen dit is ook niet goed voor Ajax ! En dat is toch onze Club ! ⚽️

  1. Koning Haarms Wolfs

   Deze familie is vatbaar en dat is logisch. Nouri had voor iedereen in zijn familie een prachtig leven gerealiseerd. Dit is in 1 klap weggevaagd. Natuurlijk willen zij achterhalen wat er exact gebeurd is, of misschien wel juist niet gebeurd is. Gedorven inkomsten zijn waarschijnlijk vele miljoenen, wellicht wel 10-tallen miljoenen, dus die advocaten die willen graag hun graantje meepikken. Ik gun de familie/het gezin een goede tegemoetkoming, alleen wordt het nu door de advocaten mogelijk een slachtpartij zonder winnaar. Ik denk zeker niet, dat zijn familie geldwolven, maar ik denk wel, dat dit keihard gespeeld gaat worden door hun advocaten, die emotieloos hun geld en naamsbekendheid binnen willen graaien, ten koste van zowel Nouri en familie, als ook Ajax.

 7. ajacied078

  gewoon deze familie schadeloos stellen. geld zat. en bij een ruzie met een familie zit niemand op te wachten.

 8. Voorland

  Jammer maar niet onverwachts dat het hierop uitdraait. Deze zaak kent alleen maar verliezers.

 9. Kingkong

  Dit doet pijn als ajacied
  Dit doet pijn als voetbal liefhebber
  Dit doet pijn als ouder
  Dit doet pijn als mens
  Hier is niemand bij gebaat , alleen de advocaten ( lees geldwolven)
  Stop met het over de rug van een slachtoffer te spelen!!!!!!!!

 10. timkloppers

  jammer dat het op deze manier verder gaat. Zo wordt het allemaal nog triester.

 11. Bigboss

  Het is altijd makkelijk achter af te oordelen. Wat doe jezelf in zo’n situatie. Ik denk dat je als arts of verzorger ook niet direct denkt aan hart massage bij een top atleet.
  Zelf had Nouri er ook voor gekozen het niet met zijn ouders te delen dat er wat mis was met hem.
  Het is en blijft een lastife situatie en hoop v met name de ouders en ajax dat ze er uitkomen. Een oplossing is er niet zo 1 ,2,3

  Sterkte en veel wijzheid en raad gewenst

 12. hubert

  weer worden dingen geinsinueerd terwijl nog niks duidelijk is Ajax zal zeker weten zijn verantwoordelijkheid nemen dus ben nou eens niet zo voorbarig brengt alleen maar onnodige onrust en een hoop onzinnige onzin hier

 13. Iamsterdam2015

  Zoals eerder hier te lezen :” alleen maar verliezers”. Hopelijk leert men hier van!!!!

  1. Mijn Club

   Inderdaad: belangrijkste wellicht is dat dergelijke situaties in de toekomst nooit meer kunnen voorkomen, maar dit is gewoonweg NIET te voorkomen. Zie ook die Belgische wielrenner tijdens Parijs-Roubaix. Je weet direct, dat het fataal afloopt, vooral met wetenschap van Nouri’s voorval. Denk ook dat in eerste instantie niemand van het ergste uitgaat. Nouri ging zitten en liggen, dus denk je niet direct aan het allerergste. Niemand reageerde ook meteen. Was hij tijdens een actie zomaar naar de grond gegaan, dan wel …
   de mens gaat standaard uit van het goede, tot de realiteit anders blijkt. Je kunt zo’n dokter ook niet als schuldige aanwijzen, vind ik. Geen enkele dokter had er meteen naartoe gehold om direct te defilibreren. De ernst is immers niet meteen duidelijk. Ik verwachtte ook dat hij het gewoon ff warm had of zo, duizeligheid en dergelijke. Moeilijk, moeilijk dit, maar hoop dat partijen tot een goede oplossing komen. Voor onze Nouri is het te laat :((

 14. Zlatan4ever

  Voorop gesteld dat er alleen maar verliezers zijn in deze met Appie en zijn familie voorop
  wil ik er toch even op wijzen dat er niet alleen naar Ajax gewezen kan worden aangezien Appie wist dat hij problemen had en dat hij dat niet heeft medegedeeld om wat voor reden dan ook.
  Het is gewoon een verschrikkelijk triest verhaal voor alle betrokkenen

Reageren is niet mogelijk.