There are no ads, please add some


‘Frenkie de Jong tekent voorcontract bij FC Barcelona’

Alsof het niet genoeg is, tekent Frenkie de Jong volgens El Mundo Deportivo een voorcontract bij FC Barcelona. Frenkie zal dan in 2019 naar Spanje verhuizen en het middenveld gaan versterken. De middenvelders die nu in dienst zijn van de Catalaanse club zijn al aardig op leeftijd en Barcelona vindt dat Frenkie de Jong prima bij de club past. Manchester City is ook geïnteresseerd in Frenkie dus Barca heeft concurrentie. Manchester City vindt een dubbeldeal met Frenkie én Matthijs de Ligt erg interessant.


Gerelateerde posts

96 reacties

 1. Basisspeler

  Tuuurlijl! Kan er ook nog bij! Neem je vd Beek ook direct mee?
  Wat een bende bij Ajax. Ik kan dit niet los zien van Ten Hag. Waar spelers onder Bosz bereid waren langer te blijven vluchten ze weg onder ten Hag.

  1. ArnoAjax

   Tuurlijk ze weten ook dat weer een seizoen met ten hag weer een verloren seizoen wordt zonder prijzen

   1. De Ajacied

    Waarom willen die jonge gasten zó vlug naar het buitenland?
    Maak eerst een tussestap net als Davidson Sanchez heeft gedaan naar dd Spurs, en niet direct naar de top, de kans is echter klein dat ze daar slagen
    ❌❌❌

     1. Remco425

      Ook dáárvoor kunnen ze beter nog even blijven. Ik geloof namelijk niet dat een Kishna bijvoorbeeld nu zoveel verdient bij ADO… Langer dan 1 of 2 jaar houden ze het nu niet vol bij een topclub. En ze staan daar écht niet direct voor 8M op de loonlijst…

  2. Remco425

   Wat heeft het met Ten Hag te maken dat er spelers in de belangstelling staan? Vaak komt dit juist door goed spel en zou Ten Hag het dus goed hebben gedaan… Ik zeg niet dat dit zo is, maar je kunt Ten Hag niet overál de schuld van geven…

   1. ems

    Helemaal eens met de conclusie dat de wil om te vertrekken alleen te wijten is aan tH , ook al vind ik het geen ajax waardige trainer

 2. ajaxpers

  Er zijn meer dan genoeg toptalenten onder Bosz gillend weggerend.

  1. HURBIE

   Kunnen ze niet beter die club helemaal verkopen
   Ze zijn tegenwoordig nog niet eens 20 en al WEG
   WAAR MOET DIT HEEN

 3. theomar

  Hier hoeven we ten hag niet de schuld van te geven. Het is allemaal klote. Volgend jaar wordt weer een dramajaar. Wie er ook trainer is. In eindhoven lachen ze zich weer de ballen uit de broek. Dit is echt een drama zonder einde. Ga mast eens geld reserveren voor ervaren goede voetballers om alles te boven te komen.

 4. Ralph

  Remember Davy Klaassen. Top in Nederland, de bank in Engeland! Barcelona 😂😂😂

 5. Iceman

  Gaat lekker. En straks is Ten Hag ook weg komt De Boer weer en je hebt geen moer opgelost. Met alle Respect voor De Boer maar vraag niet hoe Ajax 4x kampioen is geworden. Gaat goed shitt is nu compleet we beginnen straks met een B elftal aan de voorronde CL en dan raar op kijken als wij het niet halen en smoesjes verzinnen daar zijn we goed in in afzeiken en zeuren.

  1. Litmanen

   De eerste twee schalen werden met heerlijk voetbal binnengehaald! Dat gedram altijd over dat saaie voetbal van Frank! Vier schalen in vijf en een half jaar! Moet je kijken wat voor voetbal hij in zijn laatste jaar had kunnen spelen als hij de middelen van Bosz en Ten Hag had gehad.

   Nu hebben we weer niks met kutvoetbal, nee daar worden we blij van!

   Van mij mag hij morgen beginnen. Zijn we van die stomme boer af met zijn “focus” en “proces”.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Litmanen ga zitten hou je vast kijk uit dat je niet valt😃 maar ik ben het eens👍👍.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ik kan dat spul best wel van jullie groepje overnemen toch 1958? 😂😂😂😂😂ook voor jouw 5 koppen

    1. Middenweg401

     Ik ben het niet eens met Litmanen. Frank is de kampioen van de inhaalraces. Sporadisch een goede wedstrijd, nooit gedomineerd zoals vroeger.

  2. Bert Betondorp

   Iceman je zit ernaast. Kil en koud zit je ernaast. Alleen Frank de Boer kan Ajax
   REDDEN

 6. Arie

  Ik hoop wel voor de dan geldende prijs hang er maar vast een bord van 75 miljoen aan op.

 7. Arie

  Uit dit alles blijkt dat de jeugd opleiding met Jonk zo slecht niet was.

  1. Litmanen

   Vraag me af wat Jonk hiermee te maken heeft. Frenkie werd binnengehaald van Willem ll toen Jonk al onderweg naar huis was.
   Neres heeft Jonk niet gehaald en Kluivert en De Ligt zijn geen producten van Jonk.

   Dus waarom terug halen? Komen er dan ineens talentjes van zeventien uit het gras onhoog groeien?

   Geen enkele trainer heeft effect op het geboren worden van talenten. De ene trainer heeft mazzel, de andere trainer zit met een lichting waar niks in zit.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Eens Litmanen invloed Jonk op deze spelers is gemiddeld nog niet eens 10%

    1. Gert Bals

     Volgens mij speelden zowel Kluivert als de Ligt bij de jeugd van Ajax ten tijde van Jonk. Dus maak daar maar 100% van. Peppi en Kokkie zien het beid, zoals gewoonlijk, ietwat verkeerd. Maar ja …… pastoor en koorknaap in Staphorst he. Hebben een intense (intieme?) band.

    2. dickst14

     Hoe vaak per dag moeten ze al het slijm van jou afhalen. Je moet je kop er een keer bijhouden

    3. dickst14

     Jij kunt een hoop geld verdienen als je poppen kunt repareren. Geef je adres door en ik weet zeker dat er elke dag er wel een stuk of 10 in je tuin zullen liggen. Kop er weer opzetten en verkopen.
     Wat een misselijkmakende slijmbal ben jij zeg. Ingelofelijk.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Hey dickst weer terug? Je vrienden waren al bang dat je een ban had. Nou gelukkig niet. Ik waardeer jouw bijdragen altijd heel erg. Leer veel van je op voetbalgebied😄

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Of moest je laatste paar dagen even in wachtkamer van aanvoerders van forumpje 2.0? Elke dag komt er een ander lid even buurten van 2.0 om gezellig bij te kletsen hahahaha. Nou rapporteer maar even mijn antwoord terug aan de mannen. 😀

   2. Basisspeler

    Beetje simplistisch gedacht Litmanen. Jonk was misschien net weg of heeft de aankoop niet gedaan. Hij heeft wel een structuur neergelegd waar latere jeugdspelers van konden profiteren.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Als ze tenminste met zijn elven aan kwamen om een wedstrijdje te spelen……😄😄😄.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ik heb gevoetbald hoezo? Wat heeft dat met deze constatering te maken?

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Je moet je dus afvragen of Jonk zijn entourage weleens gevoetbald heeft in deze

 8. Beeckman

  Daar gaat je hele opleiding word het niet tijd om die ten hag er uit te schoppen zo blijft er niks meer over en moet je ook nog Voorronde CL spelen

 9. Valentino

  Leuk zo’n voorcontract maar moeten de clubs er niet eerst uit komen? En als het dan gebeurd ga dan gelijk weg. Niet eerst nog lekker een jaar bij Ajax in de basis en de ontwikkeling van een nieuwe speler in de weg staan.

  1. De Nees

   …en die nieuwe speler doet hetzelfde als zijn voorgangers. Kop-staart-botsing. Ajax weer sportief weinig mee opgeschoten behalve financieel.

 10. Peter kopsterk

  Als het bestuur nu nog niet ziet wat TEN HAG voor ellende brengt dan weet ik het niet. Ze willen allemaal weg.

  1. HURBIE

   Dat weten ze wel Peter
   Ze willen alleen geen kleur bekennen om niet af te gaan WATJES

 11. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Speciale aanbiedingen bij Ajax…….onvoorstelbaar wat een berichten vanochtend en dan is de markt nog niet eens open. Lijken gvd doldwaze dagen bij de Bijenkorf😃….
  Wel eens met Van Dattem en Basisspeler op andere topics. Dat er zoveel naar buiten komt is ongehoord en blijkt dat men het niet onder controle heeft. Krijg ik toch even afknapper van. Kan natuurlijk ook zijn dat dingen naar buiten komen van de andere kant, zaakwaarnemers etc na interview bij Rondo van van der Sar. Even publiekelijke druk opvoeren bijv.
  Nu komt het op echte leiderschap aan.
  Rijen sluiten, lekker dicht rammen en selectie zoveel mogelijk in tact houden en iig echt waanzinnige toestanden uitbreken, biedingen over 80 mln bijv dan meteen doorschakelen naar schaduwteam!
  Hou jullie vast gaat nog een hectisch achtbaantje worden 😃

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ja helaas wel Basisspeler word met jaar gekker 😃
    Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, blijkt dat jeugdopleiding toch niet zo slecht is, scouting presteert dan wsl ook beter, nu alleen nog een goede trainer

    1. Litmanen

     En idd de hoofdprijs gaan vragen of naar de Toekomst. Nu komt het er op aan. Voor vDijk 84 miljoen? Voor De Ligt dus minimaal 85!
     Als ze dan toch gaan zorgen dat wij straks ook een nieuw elftal bij elkaar kunnen kopen.

     Wat een zooitje!

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Lijkt me logisch dat De Ligt meer waarde moet vertegenwoordigen dan die Van Dijk..

     2. Ajax1958

      Laat staan als Veltman weer hersteld is, gaan we ruim over de 100milj.

     3. Basisspeler

      Wasrom is dat logisch J-M-F-D? Van Dijk heeft al een aantal seizoenen PL op zijn naam, heeft dus meer ervaring. Is international en speelt Europees. En de Ligt??

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      De Ligt heeft een Europese finale achter de rug, is international, kan naar elke Europese topclub, is jonger en heeft langer contract dan dat Van Dijk had bij laatste transfer. Komt bij dat ik persoonlijk Van Dijk een overgewaarderde simpele verdediger vind en De Ligt voetballend mijlenver voor hem ligt.
      En hij kan nog verdedigen ook en als niemand die 85mln wil betalen na deze redenatie dan speelt De Ligt gewoon nog in de Johan Cruijff Arena volgend seizoen. Zo onderhandel je.
      Als jij Marc was had je nu transfersom enorm naar beneden bijgesteld.
      Nogmaals Ajax moet laten blijken baas in eigen huis te zijn. Ajax bepaalt wanneer iemand weggaat en voor hoeveel. Dus profiteren van dat achterlijke bedrag wat ze voor Dijk hebben betaald in UK

     5. dickst14

      Voor dezelfde de Ligt die al die fouten maakt.
      Tegen de tijd dat ze jou eindelijk van dit forum afgooien is dit forum waarschijnlijk al totaal verziekt.

 12. RonJ64

  Wat zou dit prachtig voor hem zijn, maar zwaar ruk voor AJAX en dus ook ons, als supporter….in ieder geval, komend seizoen , volop van Frenkie genieten….

 13. Yindi

  Opleiden heeft dus enkel zin voor de bankrekening.
  Zo wordt je gedwongen een “koop club” te worden/zijn.

 14. Zlatan4ever

  Exodus van spelers bij Ajax, Frenkie moet toch echt behouden blijven, hij moet Ziyech doen vergeten komend seizoen. En dat gaat hem lukken

 15. timkloppers

  Ten hag moet per direct weg. anders gaan straks alle talenten zelf wel weg. Er moet een trainer staan die naam en faam heeft waar ze tegenop kijken. Ook geen frank de boer. Europees het ook niet laten zien. Hoop poen straks met de verkopen. Haal daar eerst maar eens een trainer voor met allure. Wenger.

 16. timkloppers

  doe dan city deal voor beide en de ligt is hier dan ook nog een jaar. we houden ze toch niet. 85 miljoen zomer 2019

 17. ems

  Hoe zitten die contracten in elkaar vraag ik me zo langzamerhand af. Ik mag toch aannemen dat er op zijn minst flinke afkoop en doorverkoop percentages en sommen in staan?

 18. Charka53

  Dat is fraai verdorie , denk je dat we weer wat leuke spelers hebben lopen ze allemaal de deur uit is dit een virus of zo nu zal de clubleiding is goed moeten ingrijpen en of ze dat we kunnen ik vraag me het af .

 19. Charlie2011

  Weet je van alle jongens die we tot nu toe hebben gehaald verwacht ik het meest van schuurs. Maar even iets frenkie had toch ook getekens tot 2022

 20. Koning Haarms Wolfs

  Wat wel mooi is, is dat voor onze jongens Barcelona lonkt, en voor 040 en 010 wat Bundesliga-clubs vanaf rang 16 en UK vanaf rang 10 in de competitie….. Dat dan weer wel…

 21. nannie1971

  Dus het salaris plafond moet omhoog voor de echte top spelers. Kan ook niet anders als er 100 miljoen voor spelers wordt neergeteld. Deze contracten van eigen jeugd open breken bij goeie prestaties zo hou je ze hongerig.

  1. ems

   En zorgen dat je europees speelt en een goede trainer aantrekt en daar mag je flink voor betalen

 22. Iamsterdam2015

  Lijkt wel een klucht zeg!!! Mijn god dit verzin je gewoon niet

 23. ajaxhoger

  Voorcontract ? Dan zullen ze toch eerst langs ajax moeten lijkt me of heeft frankie een contract tot 2019 , dan kan hij zo weg natuurlijk .

 24. Wim Hobe

  Voor deze situatie heb ik meerdere malen gewaarschuwd! Ze durven nu ten Hag geen schop onder zijn hol te geven( 3 trainers in korte tijd) de betere spelers lopen weg, en wat krijgen we terug? : Labyad.! Wij gaan het zesde achtereenvolgende jaar zonder prijzen tegemoet!!

 25. Gert Bals

  Als het zo is geef ik Frenkie groot gelijk. Uit de zoektocht en aankoop van vele middenvelders spreekt geen vertroywen richting Frenkie. Zijn contract is begin dit jaar niet open gebroken dus Ajax is niet zo enthoysiast als vele supporters. Maar ja, een aflopend contract in de zomer van 2019 is ……….. geen speeltijd in 2018/2019. Een mooie speler dreigt gratis weg te lopen maar ……. het bestuur is top en Overmars is klasse. Ze geven de jonkies de schuld maar ze blazen persoonlijk en volkomen opzettelijk zelf de hele jeugdopleiding op. We zijn gewoon een koopclub, een vreemdelingen elftal straks. Ik heb al een seizoenkaart voor volgend seizoen maar ik ben benieuwd hoe vaak ik de rit naar het JC stadion echt zal maken.

 26. jood84

  je vergist je beste HURBIE, ze worden eerst al rond de 16 weggeplukt(grootste talenten) dan gaan ze naar jong Ajax dan Ajax 1 en dan zijn ze een jaar of 17/18/19 en dan beginnen ze al aan die jochies te trekken(goed betalende clubs) dus rond de 19 a 20 worden ze verkocht om zo weer verder te gaan 🙈

  1. De Nees

   Dat is ook wat ik me al heel lang afvraag: wat is nu ècht de bedoeling van het voetbalbedrijf Ajax? Ja, spelers zelf opleiden…en dan? Dit is de korte cyclus hierboven van een talent bij Ajax, want de veelbelovende gaan voor hun 20e weg terwijl het eerste elftal daarvoor al de pijn ondervond van nog niet volgroeide, onervaren spelers die alles nog te leren hebben. Dat is de sportieve prijs die Ajax daarvoor betaalt. Het management wil 2 zaken, eigen talenten eerst en prijzen pakken, maar die combinatie is bijna niet te doen of heel sporadisch succesvol. We moeten blijven opleiden buiten kijf, maar voor alles DAARNA met de talenten moet een heel ander beleid worden uitgedacht. D’r zit toch zoveel know-how bij Ajax? Kom maar met een plan, links om of rechts om, op deze voet verder gaan is geen optie meer.

   1. dickst14

    Er is totaal geen plan of visie. Ze gaan van plan a naar b en van b naar c. De puinhoop wordt steeds groter.

 27. Bert Betondorp

  Uitverkoop. De hele selectie te koop. Geef ervoor wat wilt.
  Kan ook op marktplaats.

 28. ajaxhoger

  Frankie heeft een contract tot 2022 , staat gewoon op internet hoor , als ze hem willen zullen ze eerst zaken moeten doen met ajax ,niet
  meer en niet minder .

  1. Gert Bals

   Je hebt helemaal gelijk, excuus. Volledig overheen gelezen, vond het al raar dat het niet eerder in het nieuws was als contract in 2019 zou aflopen. Had signaal moeten zijn voor me 😉. Je ziet, zelfs ik maak vergissingen 😂.

 29. Iedereen heeft een mening

  Mooi, dus AJAX kan vragen wat ze willen. Ik zou beginnen met €100 mio. Dan wil ik nog weleens zien of Barcelona toe hapt. 🤡🤡🤡🤑🤑😂😂

 30. Iedereen heeft een mening

  Even wat anders: Ik zou als AJAX alle inkomende transfergelden beleggen in cryptomunten. Kunnen ze straks misschien Barcelona/Bayern Munchen of een engelse topclub opkopen. 🤡🤡🤡😂😂😂

 31. AFCA my World

  100 miljoen voor samen,er moet nu flink en snel geinvesteerd, we lopen helemaal leeg ! ⚽️

 32. Corr

  Dat wordt betalen voor barca!! Heeft een contract tot 2022 en de ligt tot 2021

 33. Jimmy1971

  Hoe kunnen al deze jongens nog steeds denken dat ze hier al klaar voor zijn, na al die voorbeelden van mislukte getransfereerde spelers ?!
  De enige die het van al deze namen op korte termijn zou redden is de Ligt !!
  Wie houdt die gasten eens een spiegel voor?

  1. ajaxhoger

   Was dat maar waar Bert ,dan zijn we van die kwal verlost .
   Ik ben bang dat hij eerst volgend seizoen naar de klote helpt voor hij buiten word gekieperd.

Reageren is niet mogelijk.