Ajax heeft vertrouwen in Ten Hag maar er is een plan B(oer)

Ajax heeft nog alle vertrouwen in Erik ten Hag maar is toch bezig met plan B. Erik heeft een contract tot medio 2020 en gaat zijn uiterste best doen om Ajax kampioen te maken maar mocht dat toch niet lukken dan is Frank de Boer bereid om het stokje over te nemen. De gevoeligheid over dit onderwerp is groot dus zal dit door alle betrokkenen ontkent worden maar De telegraaf verzekert dat de plannen er liggen. Nog geen week geleden zei Frank:’Als er een club is waar ik nog eens wil trainen, dan is dat Ajax. Die kans is er zeker. Ajax zit diep van binnen’. Edwin van der Sar hoopt Frank de Boer in de toekomst nog een keer bij Ajax te zien. ‘Frank is in vijf en een half jaar vier keer kampioen geworden. Het hadden er vijf moeten zijn, maar ‘Doetinchem’ vergeten we. We hopen Frank in de toekomst nog een keer te zien hier.’

Related posts

71 Comments

 1. ajaxpers

  Dit is het enige goede nieuws van de afgelopen tijd. Deze man had toen al een contract voor 25 jaar en een standbeeld moeten krijgen. Hij kan er nog voor zorgen dat de boel bij elkaae blijft en de rust weer terug keert. Dus graag niet afwachten.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Helemaal eens ajaxpers. Als Edwin zo daadkrachtig wil zijn als hij bij mij overkwam afgelopen zondag dan word plan B meteen plan A binnen 24 uur

    1. Finidi

     Heb het gevoel dat vd Sar de directeur speelt ipv het echt te zijn ?

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Finidi dat is het nu precies. Zo is het nu, hij moet nu leiderschap tonen, en zijn optreden bij Rondo gaf mij vertrouwen. Het is nu aan hem om te laten zien dat kwartje gevallen is op dit vlak

   1. Gert Bals

    Was mijn eerste reactie ook tot ik dacht ……. ten Hag is een putdiepe zucht. Van twee kwaden is Frank de minst slechte. Daarnaast heeft hij aan- en toegegeven fout te hebben gehandeld met zijn taktiek in zijn Ajax periode. Belangrijkste is echter dat wanneer hij komt, Spijkerman alias de bloemkool niet meer naadt hem zit. Die heeft een gifa invloed op de Boer gehad. Dus als ik nu zou moeten kiezen …… Frank.

   2. De Nees

    Kan je deels volgen, ten Hag is zo diep gezakt bij iedereen dat zelfs de Boer een verademing lijkt. Maar ik wil ook verder kijken dan het mooie plaatje van Frank voor de groep. Als je terugdenkt aan hoe slecht hij geanticipeerd heeft op vertrokken key spelers en wat daarvoor terugkwam? Hij zag het niet in goede vervangers als bijv Tadic, van Dijk (kiest ie vd Hoorn…zucht). Anyway al vaak genoeg al zijn falende kwaliteiten aangegeven. Trouwens heel sneaky achterbaks om achter een trainer collega je zo beschikbaar te stellen voor het geval dat…. Maar ja, laat ze het maar lekker uitzoeken daar, club is zo ziek als maar kan.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     De Nees, ik ga niet beweren dat De Boer niet mocht investeren, ook zal ik niet zeggen dat hij hele goede aankopen heeft gedaan. Ik wil je wel vragen wie zijn de goede aankopen van de jaren na De Boer? Hoeveel hebben die gekost? En wie had er dan kunnen komen met een beleid dat er niet meer dan 5mln per speler betaald mocht worden (staat keurig in beleidsplan revolutie). De enige die mocht komen voor hoger was Sinkgraven. Volgens velen mislukt, volgens mij niet. Toegegeven hij was pas echt goed onder Bosz! Dat dan weer wel ?

    2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Overigens lees ik je bijdragen over wat er mis gaat bij Ajax laatste 15 jaar in vooral selectie opbouw ed graag. Niet met alles eens maar met strekking wel daarin. En vooral goed onderbouwd.

    3. Cootje Adriaanse

     Helemaal mee eens De Nees.

     Zelf had ik eerder gehoopt op een plan B(osz)

   3. De Nees

    Dat van die 5 mln is niet waar Eug, dit soort halve waarheden wordt helaas te veel gebezigd. Die 5 mln was dus geen harde grens voor spelers met EXTRA waarde, dat is ook vaak aangehaald door Ajax en geen bedenksel van mij. Alleen Frank koos telkens voor de verkeerde investeringen en/ of verving vertrokken keyspelers met jeugd. Je moet vind ik ook iemand beoordelen op hoe hijzelf functioneert en nooit vergelijken met mindere aspecten van een ander, daarmee maak je de zwaktes van die eerste toch meer aanvaardbaar? Zoals nu gebeurt met Keizer tov Ten Hag, plots wordt Keizer allerlei kwaliteiten toebedeelt waar hij voorheen volledig op afgebrand werd. Onder Frank was de teamsamenstelling om te janken en nog steeds is dat niet goed te noemen, hoewel het ietsje beter is maar nog steeds onder de maat. Maar kijk zelf ’s vaker naar de trend van 2 decennia terug, dan zie je heel veel overeenkomsten wat er nog steeds niet goed gaat en waarom.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     De Nees die toevoeging klopt inderdaad wel. Staat niet zozeer in beleidsplan maar wel is daar in pers uitleg oer gegeven. Echter er zijn ook transfers geblokkeerd om financiele redenen. En spelers a la Ziyech, Neres mocht echt niet meer. Dus Bosz en trainers erna mochten echt beter investeren.
     Over teamsamenstelling eens, maar zoals je al aangeeft is dat niet een probleem onder De Boer, maar al sinds we jaren 90 hebben verlaten.

     Ajax is vaak een net niet club tegenwoordig en dat komt ergens door. Het zou me niet verbazen als jij daar gelijk hebt dat het komt door die teamsamenstelling. Ajax laat het vaak afweten op beslissende momenten.

     Maar nu de uitdaging. Om selectie in balans te krijgen wie moeten we aantrekken, realistisch gezien, want dat is vaak het probleem. Welke van dat soort mannen wil komen voetballen. Ik weet het is een cliche maar ik denk dat het dus niet alleen aan beleid ligt. Ook veranderde voetballandschap na Bosman arrest maakt het steeds complexer o het voor elkaar te krijgen.

   4. De Nees

    Eug in het voetbal is alles al 100x voorbijgekomen, elke visie, tactiek, succesmodellen etc. en dus ook alles wat niet werkt of weinig kans van slagen heeft. Ga me niet vertellen dat we nog niet weten waar een selectie aan moet voldoen om europees een beetje te kunnen meedoen en nagenoeg elk jaar de schaal pakken. Het is allemaal zogenaamde interessant gelul wat er uit de Arena komt, zoveel geld en jarenlange kennis wat daar rondloopt en toch lopen we vanaf 2000 alleen maar te klootviolen: slecht voetbal zonder prijzen of slecht voetbal met een handjevol schalen. Bosman is verdorie al 20 jaar geleden, genoeg aanpastijd gehad.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     De Nees je hebt veel goede punten die je aansnijd. Met Bosman arrest bedoel ik meer als keerpunt. Sindsdien zijn er ontwikkelingen die zeer in nadeel zijn van Ajax. Maximale buitenlander regel verdween, beursgang Ajax, financieel wanbeleid Ajax sinds die beursgang en zelfs tot ver daarna, clubs die werden overgenomen door sjeiks, Russen en Chinezen, scheefgroei CL deelname en inkomsten, zeer grote TV deals Europa Cups en top drie landen. Dit alles heeft start Ajax revolutie bemoeilijkt. Toch hadden ze meteen succes, even discussie over goed of slecht voetbal daargelaten. De Ajax revolutie heeft ervoor gezorgd dat we financieel meer dan kern gezond zijn. We hebben ondertussen 4 titels, en een Europese finale gehad.
     Met dat nieuwe beleid, even discussie over de poppetjes (sorry voor woordspeling ??) daargelaten, hebben we toch redelijk succes gehad vanaf 2011.
     Inmiddels zijn we al een aantal jaar kerngezond, maar op een of andere manier kunnen ze weer de stap niet zetten naar die balans in de selectie waar jij over schrijft.
     Dus vragen van hierboven blijven rechtovereind staan.
     Afgelopen jaar was een rampjaar, wat voor mij sinds juli geen verrassing was. Natuurlijk heeft het me verbaasd dat ondanks juli er exht heel veel dingen aanwijsbaar fout zijn gegaan. Maar ik blijf het een uitzondering seizoen vinden, door die dramatische gebeurtenis. Dat feit haal ik uit elk interview met welke Ajacied dan ook. Mag geen excuus zijn, maar toch heeft het dit seizoen in een ander perspectief voor mij gezet dan elk ander seizoen hiervoor.
     Blijft nu over wat nu te doen. Ik vond Edwin een goede indruk maken bij Rondo en hij klonk behoorlijk strijdbaar om en een zeer competitief elftal neer te zetten, op tijd klaar te zijn voor eerste training en meer balans in elftal.
     Ik ga hem en zijn staf hierop beoordelen. Want wat Vi deze week schreef. Ajax moet de komende tien jaar Nederland domineren en dan voeg ik toe Europees aanhaken

   5. De Nees

    Eug Bosman heeft niet alleen Ajax benadeelt, je geeft Ajax excuses waarom ze falen maar je moet juist kijken naar mogelijkheden om te slagen. D’r zijn veel gelijke nivo clubs die wel kunnen aanhaken in europa, daarmee niet gezegd dat Ajax een koopclub moet worden, dat is niet eens nodig want Ajax is nog beter georganiseerd qua jeugd aanwas en financiële middelen. En toch kan het zelfs in de ED niet domineren, d’r klopt dan iets niet. Dat ‘een of andere manier de stap niet kunnen zetten’ is wat ik (en anderen) meerdere keren hebben aangegeven, je vragen hierboven zijn ook vaak genoeg beantwoord hoor, lees maar terug. Eug je blijft toch weer veel hangen in in-the-moment-zaken en toevalligheden in een seizoen, dat mag geen excuus zijn wanneer je de juiste lange termijn beleid volgt. Je moet de lat lager hoger leggen bij Ajax, zo’n mln bedrijf die keer op keer faalt is onacceptabel. Leuk toch over voetbal ipv fitties? ?

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     De Nees, hier kan ik makkelijk in zijn. In topsport gelden geen excuses eens. Het zijn meer oorzaken in mijn ogen. Dat is iets anders omdat ze idd die oorzaken hadden moeten en kunnen aanpakken.
     Er zijn inderdaad weldegelijk clubs in vergelijkbare competities zoals FC Basel, FC Porto en RB Leipzig en Salzbur die door goed beleid wel stappen in hun land en Europa hebben gezet en grote mate van consistentheid hebben.
     Dus ook eens dat door bank genomen Ajax slecht presteert in laatste 20 jaar.
     En voetbal ouwehoeren is veeeel leuker. Ik moet dat ook gewoon doen en alle fitties links laten liggen ?kijken of dat lukt hahaha

 2. a.p.

  lekker idee voor Ten Hag als je nu al weet dat er een plan B is en dat nu al wereldkundig is.

  1. AjaxKat

   Heb je gelijk aan, maar aan de andere kant is het een volwassen vent die beter had moeten weten om Ajax vanuit een lastige situatie naar succes te leiden. Dat is alleen LvG en FdB (naar mijn weten) gelukt. En hij mag blij wezen dat hij nog een kans krijgt. Kijk maar naar PB bij Dortmund of Keizer die maar een half seizoen kregen. En gezien de omstandigheden (tegenvallende resultaten en geen klik met de spelers) vind ik niet dat Hag raar moet opkijken dat er een plan B is. En geef Ajax, als beursgenoteerd bedrijf, eens ongelijk als dit klopt.

  2. Bakkie

   Als je het artikel goed leest, zie je dat het enige feit is dat FdB Ajax nog wel eens zou willen trainen en dat Sar fan is van FdB. Dat plan B is erbij verzonnen door de schrijver van dit artikel

   1. Basl

    Dat was vorige week. Nu is er werkelijk met hem gebeld/gesproken, dat is wel een stap verder

    1. AjaxKat

     @bakkie: lees het bij Telegraaf, hier staat het niet goed beschreven. Hij is letterlijk gepolst en FdB heeft positief gereageerd.

 3. wieiswie

  Gewoon gelijk laten komen. Misschien blijven er dan spelers. Ik zou Frank wel eens willen zien met goede spelers. Als peesoon vind ik hem zoiezo top. Enja het voetbal was toen niet om aan te zien maar we hadden ook niet ecbt de spelers.

 4. Basisspeler

  Nu al laten beginnen! Misschien zijn spelers dan bereid langer te blijven. Nu rennen ze weg voor ten Hag.

 5. VanDattem

  Los van dat ik TH echt een pannekoek en een aanfluiting vind, is dit als het waar is echt ongehoord. Er wordt een beleid van lik m’n vessie gevoerd, zonder gêne. Dat dit naar buiten komt kun je gewoon niet maken tegenover je huidige trainer, die kan nu beter direct opstappen. We staan gewoon weer voorschut, ook tegenover onze eigen spelers. Met het aanstellen van FdB gaan we lett. en figuurlijk 5 jaar terug in de tijd. Ben benieuwd wat dat voetballend zou gaan brengen.
  Man man man, er is geen enkele vorm van visie en een beetje eigenwaarde en kwaliteit bij dit bestuur. Een keeper met een verkapte HBO opleiding en een halve stage als algemeen directeur hebben…niet te doen.

  1. VanDattem

   Ik heb graag dat TH vertrekt hoor, maar bedoel dat de manier waarop wederom iets wegheeft van bonje in een kleuterspeeltuin.

  2. De Nees

   Eens VD. Dit soort galbak streken is ook Ajax eigen al jaar en dag, vandaar de slechte karma rond de club. Los of het Ten Hag is of niet maar dit doe je niet als je enig fatsoen in je lijf hebt. Al vast een 2e trainer klaar hebben staan…(zucht).

 6. Beeckman

  Meteen laten vertrekken dan blijven er misschien nog een paar spelers

 7. Arie

  Als de Boer terug komt (wat ik vurig hoop) dan ook Jonk terug zodat alles weer bij het oude is.

 8. Iceman

  Met alle Respect voor Frank De Boer. Maar liever niet gaan we weer tikkie breed tikkie terug voetbal spelen. Gaat goed zo. Maar goed een ieder die Ajax kon redden is weggepest of onslagen. Denk aan Wim Jonk Brian Roy. En zo zijn er nog vele namen die zijn verdwenen uit de JC Arena en dat is dus het uitvoeren van het plan Cruijff goed bezig. Ajax is helemaal afgebrandt tot op de bodem. Ik stop nu met typen want ik kan zo uren doorgaan.

   1. Bert Betondorp

    Dat heb ik nou ook. Onbegrijpelijk wat Iceman allemaal brult, slaat nergens op.
    Frank de Boer terug bij Ajax? Welkom.
    Dag ten Hag

 9. Zlatan4ever

  Plan B ? Heel Ajax staat in ?
  Er moet flink de bezem door de hele (technische) staf!!!!!!!!!!!
  Met het aanstellen van Keizer en nu Ten Hag gaat ons hele imago er aan en zijn prijzen de komende jaren niet aan de orde

 10. timkloppers

  geen spelers vinden manier van trainen niet goed. veel onvrede. straks gaan onze toptalenten zelf weg ipv gekocht. Er moet een team eind juli staan. nou dat moet gekocht worden. 1e wordt leeggekocht. Denk dat reiziger en bogarde met jong maar moeten spelen.

  1. Yindi

   Jouw eerste zin zegt dat alle spelers de manier van trainen goed vinden! Denk dat je wat anders bedoeld.

 11. Valentino

  Ten Hag moet toch doorhebben dat hij beter kan opstappen. Als Ajax nu al naar buiten brengt een plan b te hebben geeft dat toch meer dan genoeg aan dat het eigenlijk geen vertrouwen in ten Hag heeft.

 12. Koning Haarms Wolfs

  Laat die Ten Hag gewoon direct opmieteren. Hij heeft evenveel Ajaxbloed als Jan Boskamp…..0.

 13. Codilo

  Spelers lopen weg, ten hag moet weg redden wat er te redden valt. Of dan FdB de oplossing is weet ik niet, hij brengt wel rust. Al je sterk houders laten gaan kan niet . Onane, de Ligt. En weet niet wie meer volgt!

  1. Koning Haarms Wolfs

   Of FdB de oplossing is weet ik ook niet, maar ik zie nog liever een oud besje in een Tena-lady als coach, dan Ten Hag.

 14. Charka53

  Als ze zeggen dat er vertrouwen is kan hij het wel schudden en begint dan gelijk met Frank dan lopen er misschien minder weg ook .

  1. Peter kopsterk

   Nee charka ze gaan wachten tot ze weer 10 punten achter staan en dan pas de boer inlaten stappen.

   1. Charka53

    Daar ben ik ook bang voor Peter , zo zie je maar dat daar weinig realistisch wordt na gedacht.

 15. Iamsterdam2015

  Of je haalt hem of niet. Wat is dit nou weer voor een redenering? Of je Ten Hag nou geschikt vind of niet, dit is toch voor niemand plezierig om te weten? Dan voer je bewust of onbewust toch de druk op en dat komt denk ik niet ten goede van het team! Stel hij haalt de CL niet en in de eerste ronde van de EL ligt Ajax er al uit gaat Ajax dan weer op zijn Ajax wachten tot de winterstop na tig verliespunten in de competitie en FdB aandtellen als er niks meer valt te redden? Rare zaak. Of haal hem nu of laat ten hag lekker zijn werk doen. Als dit verhaal al waar is zou ik als ik eric was lekker geld voor mijn eieren kiesen.

 16. Jari10

  Er zijn wel heel veel spelers die weg willen en het is nog maar mei. Als de huidige trainer hier debet aan is zou dit reden zijn direct te stoppen met deze man. Prestaties waren slecht met een elftal wat vorm begon te komen. Hij heeft dit niet door kunnen trekken. De destijds knullige en kinderachtige vertoning richting oa Kluivert kunnen we denk ik niet los zien van het beeld dat deze trainer geen draagvlak heeft. Al zou het een goede trainer zijn dan nog moet men zich afvragen met Ten Hag door te gaan. Wat mj betreft nu doorpakken met nieuwe trainer die de tijd heeft selectie te herstellen en een volledige voorbereiding te maken.

 17. Finidi

  Heb het gevoel dat vd Sar de directeur speelt ipv het echt te zijn ?

 18. apeldoorn

  Bosz trainer
  Jonk jeugd
  Jordy Cruijff td

  La Ling Directeur

  Alleen dán hebben we óns Ajax terug!

  1. dickst14

   Dromen mag ja, maar zolang het eigenbelang voorop staat wordt de ellende alleen maar groter.

 19. apeldoorn

  Iet afwachten tot TH op zijn bek gaat, dat moment komt toch!

  Laat liefst Bosz en anders Frank de Boer nu al met de selectie werken! Elke dag wachten is zonde!

 20. Gert Ajax

  Laat Frank maar komen die kan bij Ajax tenminste wat prijzen en suc6 brengen????

 21. AFCA my World

  Alsjeblieft niet,hij zal nooit meer een succes behalen,gekregen kampioenschappen niet behaald ! ⚽️

 22. Yindi

  Los van wat ik van TH vind (geen Ajax trainer) is FdB toch ook geen oplossing. Na Ajax nergens geslaagd en overal snel weer weg. Liefst geen Ned. trainer op moment maar eentje met ervaring en met autoriteit. Iemand die de Ned. school en het Ajax voetbal kent en bewonderd. Zo vaak geroepen hier: Tuchel!!

 23. Lingeling

  Ajax lijdt onder de vriendjespolitiek, allemaal oud-Ajacieden bij elkaar onder het mom van ‘dat wilde Cruyff’. Of het bewaken van de Ajax-cultuur. Quatsch! Ik kom ook al 40+ jaren bij Ajax en die cultuur is behoorlijk flexibel. Maar een ding was duiselijk: als je faalt moet je eruit. Nu gewoon net als in de 70-er gloriejaren af en toe een vernieuwende buitenlander halen. Sampaio?

 24. Lingeling

  Ajax lijdt onder de vriendjespolitiek, allemaal oud-Ajacieden bij elkaar onder het mom van ‘dat wilde Cruyff’. Of het bewaken van de Ajax-cultuur. Quatsch! Ik kom ook al 40+ jaren bij Ajax en die cultuur is behoorlijk flexibel. Maar een ding was duiselijk: als je faalt moet je eruit. Nu gewoon net als in de 70-er gloriejaren af en toe een vernieuwende buitenlander halen. Frank de Boer met alle respect is een stap terug in ontwikkeling die ajax nodig heeft.

 25. Antony

  Maar door ten hag heb je nu wel weer een speler van utrecht van 7 miljoen die als die 1x boe geroep hoort weer in zijn eer is aangetast, maar waar maak ik me druk om ,AJAX verkoopt toch alles en iedereen ,hebben zometeen 300 miljoen in kas maar hebben eigenlijk helemaal niets meer op het veld staan ,en daar gaat het volgens mij om ,het kapitaal hoort op het veld te staan en niet op de bank!!!

 26. a.p.

  ja,ja wat zijn we diep gezakt. Waar gaat dat heen…..nieuwe seizoen wie kennen we dan nog van dit seizoen? hoelang mag/kan Ten Hag blijven?

 27. Middenweg401

  Frank de Boer is overal mislukt, kom dan maar Ajax. Eigenlijk wel logisch.???

 28. BeukerAjax

  Hoop wel dat als De Boer aangesteld gaat worden, iedereen zijn respect bovenaan zet! Hebben veel aan hem te danken! Tijdens zijn mindere periode kreeg hij veel stront over zich heen

  1. Ajax AB Barcelona

   Als je shit laat spelen krijg je shit en geen gejuich. Beoordelen op trainersschap en niet meer op kwaliteiten als speler.

 29. Bigboss

  5 keer kampioen leuk maar zijn we vergeten wat voor voetbal we gezien hebben ten minste ik lag na 35 minuten elke wedstrijd bijna te slapen. Kom op mannen waarom zijn we voor Ajax vanwege het mooie sprankelende voetbal of ……. willen we alleen maar kampioen worden ten koste van alles, want dan moeten we ook gaan scouten op anders soort voetballer en moet de hele mentaliteit van de club om en moet er ook anders gevoetbald worden in de jeug opleiding

Comments are closed.