There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘Vanaf eerste moment de duimschroeven aandraaien, de tegenstander bij de strot grijpen’

Erik Ten Hag spreekt tegenover Ajax TV over zijn bewogen eerste periode bij Ajax waarbij hij progressie ziet. Ten Hag doelt op de overwinningen op Heerenveen en Sparta, waar Ajax met respectievelijk 4-1 en 2-5 van won. ‘Het is prima verlopen’, zo kijkt de trainer terug op zijn eerste maanden bij Ajax. ‘Je weet dat er altijd hobbeltjes komen. Een proces gaat nooit alleen naar boven, tuurlijk komen er altijd tegenslagen. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Soms kan daar iets goeds uit ontstaan. De laatste twee wedstrijden zijn daar duidelijk een indicatie van. Na de interlandweek moeten we daar op voortborduren. Sterker nog, het moet beter, elke keer weer.’

‘In de afgelopen twee wedstrijden hebben we negen goals gemaakt. Dat komt niet vanzelf. Vanaf het eerste moment de duimschroeven aandraaien, de tegenstander bij de strot grijpen en een hoog baltempo doorvoeren. Gelijk de druk erop houden, dan zie je dat de tegenstander het niet meer kan belopen, waardoor ruimtes en gaten vallen. Op dat moment moeten wij toeslaan’, aldus Ten Hag.

Veel spelers zijn op dit moment naar hun nationale elftal of hebben verlof gekregen. Dit geldt niet voor Ten Hag. ‘Dan is de trainer nog steeds niet vrij. Het gaat altijd door. Ik zal wel wat afstand nemen en energie proberen te vinden. Maar ondertussen ben je bezig met je elftal, de volgende wedstrijd, het programma. We kijken al richting de zomer. Er is genoeg te plannen, dus er is genoeg werk aan de winkel.’


Gerelateerde posts

53 reacties

 1. Ajax 1

  Dat bij de strot grijpen vond ik erg tegenvallen. Wel 9 doelpunten inderdaad en lichtpuntjes genoeg. Maar ik denk dat ten hag kritisch moet zijn op het tempo en de druk, want die is echt nog veel te laag.

  1. Litmanen

   De man is ziende blind. Als je alleen al naar de eerste helft tegen Sparta kijkt.
   Ik hoop dat Overmars stiekem al met zijn opvolger in gesprek is.
   Volgens mij Bosz nog vrij komend seizoen.
   En anders De Boer maar.

   Ten Hag gaat nooit een Ajax trainer worden. Als de man gaat praten schaam ik me al voor mijn club.

   Maar goed, drie nederlagen en hij is al door de uitgang. Krediet gaat hij niet krijgen.

 2. AB AjaxBarcelona

  Naar welke wedstrijden heeft hij gekeken? Meteen naar de strot grijpen? Hoog tempo zodat de tegenstander het niet kan belopen? Duimschroeven aandraaien? Is hij cabaretier geworden? Wel een hele slechte dan. Denkt hij dat alle supporters een blinde geleidehond bij zich hebben? Sorry hoor maar die man spoort niet. Die doet aan scorebord geouwehoer.

  1. Bakkie

   Jij hebt de wedstrijd tegen Sparta niet eens gezien, zei je laatst. Dus even los van het geouwehoer van Ten Hag, vraag ik me af hoe we jouw geouwehoer dan moeten noemen.

   1. Bakkie

    Oh sorry, we zouden elkaar niet meer persoonlijk aanvallen hier op het forum en nu doe ik het zelf ook.

    1. AB AjaxBarcelona

     Bakkie, je hoeft niet alles te zien om een mening te kunnen hebben. Er wordt over gesproken, geschreven, gediscussieerd etc. Verder heb ik voldoende wedstrijden onder ten Hag ook daadwerkelijk gezien. Iedereen die zegt dat het team vanaf de start de tegenstander bij de strot grijpt met tempo die …….. laat ik zeggen ….. die ziet beleeft de wedstrijden anders dan zoals ik ze doe. Verder 👍😉

     1. Moosie

      @Bakkie we zouden het verleden laten rusten doen wij al een tijdje kom op man het gaat juist weer lekker op het forum
      @AB je hebt gelijk die Haggie ziet echt andere dingen dan wij misschien is de wens de vader van de gedachte

     2. Bakkie

      @Moosie
      Ja, daarom bood ik ook gelijk mijn excuses aan. Ik ben blij dat de sfeer hier op het forum weer goed is en dat er inhoudelijk over voetbal gediscussieerd wordt. Al die persoonlijke vetes horen hier niet thuis.

     3. Moosie

      Nee dat vinden wij ook en wij hebben ook daarover goede afspraken gemaakt met Fred en die grijpt in waar nodig zie Hanski
      Ik ben blij Dat jij het ook zo oppakt we zijn en blijven allemaal supporters van de mooiste club van de wereld

  2. Zlatan4ever

   Je zal het niet geloven AB, maar dit keer ben ik in het geheel met je eens Pannekoek

 3. HURBIE

  Dan kan Haggie vooruitgang zien maar ik niet
  En noemt hij de 2 geweldige overwinningen op tegen degradatie clubs
  Nee Haggie komt niet goed met je bij AJAX

  1. Peter kopsterk

   Hij weet er geen hecht team van te maken. En de spelers gaan niet voor hem door het vuur.

 4. Wenen 1995

  Laten we nu eindelijk de trainer eens een kans geven om iets moois neer te zetten. Overigens jammer dat de periode Bosz zo kort was.

  1. AjaxKat

   Dat niet alleen, PB begon al in de voorbereiding van het seizoen met het opbouwen van zijn team. Die tijd heeft Ten Hag niet gehad. Het mislopen van de titel vind ik daarom ook meer de fout van de directie dan van Ten Hag. Alleen Van Gaal en FdB (voor zover ik me herinner) konden een tussentijdse trainerswissel beter ombuigen ten opzichte van hun voorgangers.

   1. AB AjaxBarcelona

    Titel is niet het belangrijkste. Het spel, daar gaat het in eerste instantie om. Het is duidelijk dat ten Hag veel te snel al aangeeft tevreden te zijn met grote delen van het spel. Het is gewoon nog kut met peren en in vrijwel niets is Ajax terug te zien. Fuck de titel maar zorg voor mooi voetbal.

    1. Moosie

     Die titel was al ijdele hoop daar reken ik hem niet op af de tactiek de wissels en zijn vreemde kijk op de gespeelde wedstrijden wel
     Maar aangezien we Jonk voorlopig wel kunnen vergeten zit ik nu ook niet te wachten op weer een nieuwe trainer
     Alleen dat slappe geouwehoer kan echt minder.

 5. a.p.

  nou mijnheer Ten Hag die progressie zie ik nog niet. De 1e helft tegen Sparta was zeker geen + tegen Heerenveen vond ik het ook nog geen plus. maar ik hoop dat ik me vergis en dat we op naar de ……..gaan

 6. dickst14

  Volgens mij zie ik elke week hele andere wedstrijden, waarin het tempo pas in de 2e helft omhoog gaat. Resulterend in puntverlies tegen Den Haag en Vitesse.

  1. AB AjaxBarcelona

   Misschien moeten we een keer naast ten Hag gaan zitten. Wedstrijden zijn dan stukken leuker om naar te kijken.

     1. Moosie

      Ja ik ga vooruit 4 april gaan we beslissen of ik een stuk long laat weghalen het komt iig goed

     2. Moosie

      thx ouwe gaat goedkomen was al blij dat het niet weer chemotherapie werd dus hier in huis loopt iedereen met een big smile rond komt allemaal goed

     3. Ajax 1

      Wist ik niet, want we kennen elkaar niet, maar goed nieuws dus. Sterkte moosie.

 7. Brokamp

  Hoe kan deze man zo reageren, makkelijk om 2 overwinningen te nemen. Hij had ook de 2 wedstrijden tegen Den Haag en Vitesse kunnen noemen dan had hij een heel ander verhaal moeten vertellen. Nee ik ben niet kapot van deze man. Al kan ik het me wel voorstellen dat hij toe hapte toen hij gevraagd werd. Wie zou geen trainer van Ajax willen worden. Jammer maar weer geen slimme keuze van de verantwoordelijke mensen. Je zou toch iets anders verwachten van mensen die zelf op nivo hebben gespeeld. Kennelijk toch te weinig inzicht.

  1. Yindi

   Vond Keizer af en toe “wat ongelukkig” in zijn commentaren na de wedstrijd en in zijn wissels en de verklaring daar achter. Ten Hag echter, kan beter zo weinig mogelijk zeggen. Het is zo dom dat het moeilijk wordt om er om te lachen.

 8. JohnDoe77

  We moeten hem een seizoen gunnen, maar wel met een ervaren trainer erbij. Die kan hem dan uitleggen dat hij niet zo laat moet wisselen, Siem niet meer in de spits kan, hij niet een ervaren speler moet willen “belonen” met een invalbeurt 2 minuten voor het einde…

 9. Prinsengracht

  Dickst en Moosie suggereen hier openlijk dat de minst geciviliseerde supporters van Ajax dan maar op eventuele dwarsliggers afgestuurd moeten worden? Ik geloof niet dat Cruijff dat zou willen. Belachelijke suggestie. En bovendien strafbaar. Wel vind ik dat duidelijk moet worden wie of wat nu precies dwars ligt. Alleen al omdat ik daar zelf nieuwsgierig naar ben.

  1. Moosie

   Ik heb het niet over intimidatie ik heb het over een goed gesprek met leden van de fanatieke aanhang.
   En daar is niks mis mee want over het algemeen lost dat vaak wel dingen op.
   Ook hier is het alleen maar mogelijk omdat iedereen zich achter anonieme titels kan verschuilen.
   Dus namen en rugnummers graag.

   1. Prinsengracht

    Wat bedoel jij dan precies met een goed gesprek? Jij weet net zo goed als ik hoe de harde kern communiceert als ze in je tuin staan. En je weet dus ook hoe intimiderend het is als er een stuk of 30 in je tuin staan. Gelukkig heb ik alleen een achtertuin, die van buitenaf niet bereikbaar is.

 10. Moosie

  Nou zeg ik kan redelijk goed een normaal gesprek voeren hoor ook in persoon laatst nog uitgenodigd door de burgemeester van de gemeente waar ik woon omdat ik me druk maakte over een aantal dingen die met veiligheid te maken hadden.
  En dit soort figuren opereren in de voetbalwereld dus daar horen supporters bij en die hebben dus ook recht van spreken en al helemaal in dit verhaal want Johan was juist voor ons allemaal vooral het genieten van de supporters is de drijfveer van zijn stijl van voetballen “Je moet de mensen blij maken” was zijn motto.
  Daarom is het ook zo frustrerend dat ze weer een slaatje uit zijn naam willen slaan want de Turkish airways Johan Cruijff Arena klinkt ze als ktjing in de oren.

Reageren is niet mogelijk.