‘Ajax geeft Barcelona een duidelijk teken, 60 miljoen voor De Ligt’

Matthijs de Ligt staat hoog op het verlanglijstje van FC Barcelona en het liefst zouden de Catalanen de jonge Ajacied komende zomer willen toevoegen aan de selectie. Momenteel beschikt Barcelona nog over Yerry Mina en Thomas Vermaelen maar de verwachting is dat beide spelers zullen vertrekken waardoor technisch directeur Robert Fernandez zich zal melden aan het bureau van Marc Overmars. Diverse media in Spanje weten te melden dat Barcelona veertig miljoen over heeft voor De Ligt maar laten tevens weten dat Ajax inmiddels heeft gereageerd op de geruchten en maar liefst zestig miljoen wil ontvangen voor de mandekker, die nog tot medio 2021 onder contract staat in Amsterdam. 

Bron: Twitter

Related posts

64 Comments

 1. AB AjaxBarcelona

  Hoezo 60 miljoen. Niet verkopen. Punt. Miljoenen maken het voetbal niet leuker, de Ligt wel.

  1. Moosie

   ja dus gewoon te koop nu al speelt anderhalf jaar in het eerste echt ongelooflijk duidelijk signaal is nee niet te koop

  2. dickst14

   Als Barca 40 miljoen bied en Overmars vraagt 60 dan komen ze uit op 50 en is hij weg. Overmars moet eens stoppen met bedragen noemen. Niet te koop klinkt beter. Iedereen heeft het er maar over dat Overmars een goede onderhandelaar is, maar wie lukt het niet om spelers als Kluivert, de Ligt, Dolberg enz te verkopen voor veel geld.

   1. Guacamole

    Overmars doet gewoon z’n werk. Leer er nou maar mee te leven. De voetballerij is een gekke huis geworden met te idiote bedragen. Ajax kan de kop alleen ophouden als ze verkopen. Anders heb je situaties zoals met viergever en younes. Dat is helemaal kut.

    1. Guacamole

     De spelers beslissen uiteindelijk met hun zaakwaarnemers. 40-60 mil brengt voor de jongens ook top salaris met zich mee, waar Ajax nooit bij zou kunnen

     1. Marc Overdwars

      Inderdaad, het kan zijn dat in zijn contract al 60 miljoen voor verkoop staat

     2. Mr Ajax

      Verkoop houd je niet tegen, maar als hij daar toch voor de bank is huur hem dan meteen terug zodat die nog even kan rijpen en wij nog even van hem kunnen genieten, of vermaelen terug

     3. HURBIE

      Ja maar dan nog Marc
      Volgens mij de grootste fout die hij kan maken op deze jonge leeftijd
      Eigenlijk toch te triest voor woorden dat als een speler goed is meteen wordt weggekocht
      Sta je alleen nog maar met een jeugd team te spelen
      Hier moeten echt andere regels voor komen
      Op deze manier word het verschil tussen de top in Europa en ons soort landen alleen maar groter
      1JAAR genieten van een speler en weg is hij TRIEST

     4. HURBIE

      Bovendien vind ik De Ligt nog te licht voor dat soort competities
      Hij krijgt wel te maken met fysiek sterke gasyen tegen over hem
      NIET DOEN MAN

     5. jood84

      helemaal gelijk HURBIE, eerst maar even 150 a 250 wedstrijden spelen voordat je in zo’n competitie wat te vertellen heb

  3. Ajax 1

   Ff off-topic maar wel gelinkd hieraan: koeman heeft kluivert bij nl elftal geadviseerd bij Ajax te blijven…..mooi, nu snel bijtekenen.

 2. Kapstein

  Niet weggaan jongen. Je bent echt nog te jong. Wacht tot je een jaar of 24 bent. Nu word je voor de bank gekocht en is het meteen einde carriere.

  1. Marc Overdwars

   Kapstein! De Ligt nu nog te licht voor het echte grote werk. Doe als aanvoerder en leider van het team nog maar wat ervaring op. Je zag vorig seizoen dat hij nog niet zo ver was als Sanchez, en dat hij nog veel van hem kon leren. Zorg eerst dat jij diegene bent waarvan je kan leren.
   Wellicht basis orange erbij, dat zijn goede ervaringen. Dan kom je toch anders binnen bij Barcelona.

   1. jood84

    sanchez is een heel ander soort groot talent.. zo’n talent zie je zelden.. de ligt is een prima voetballer en groot talent maar kan nog niet een team als Barcelona dragen. ik zou trouwens als de ligt zijnde eerder naar Duitsland of Engeland gaan dan naar Barcelona.

 3. Hanski

  Niet te koop bestaat natuurlijk niet…als Barca of andere top club wil zijn we weg…wel mooi eigen jeugd voor heeeel veel euro’s verkopen… of bieden jullie als supporters iets meer voor Mathijs?

 4. AjaxKat

  Dat leggen ze zo neer voor m. Ben bang dat t niet meer tegen te houden is dat ie gaat aan t einde van dit seizoen. Maar 60M en Vermalen erbij?

  1. AB AjaxBarcelona

   Kut miljoenen. Als die jongen wil spelen en zich wil verbeteren zegt hij zelf keihard: niet te koop. Ook bij Ajax kan je als tiener voorlopig zodanig verdienen dat je je al geen zorgen meer hoeft te maken. Bij Ajax beter worden, vaste kracht worden van het Ned. elftal en met 22-23 verkassen. Maar ja, Overmars wil cashen helaas.

   1. Bakkie

    Dat is te kort door de bocht, AB.
    Wanneer Overmars een officieel bod krijgt, zal hij altijd eerst met de speler in kwestie aan tafel gaan zitten. Als De Ligt aangeeft dat hij per sé NU naar Barcelona wil, dan kan Overmars weinig anders doen dan financieel het maximale eruit proberen te halen. Als de Ligt aangeeft dat hij nog een jaartje bij Ajax wil blijven als aanvoerder, dan wijst Overmars het bod af.

  2. Ajax 1

   Precies, dat dacht ik ook. De Ligt moet natuurlijk wel ff nadenken (en het is er een die denk ik niet zo maar gaat, maar goed over zijn carriere nadenkt) of hij basisspeler wordt. Poot stijf houden vrijwel onmogelijk bij dit soort bedragen, maar 60 mln en vermaelen zou niet slecht zijn. Hebben we flink ervaring terug die naast wober of schuurs de boel goed neer kan zetten.

 5. ajaxpers

  Wakker worden aub. 60 miljoen en hij is weg en 100% terecht. Zouden we allemaal doen. Ajax is een hadelshuis.

  1. Peter kopsterk

   Inderdaad we kunnen het niet tegenhouden. Voor dat bedrag gaat hij weg. Maar dan wel met vermaelen erbij.

 6. Johan

  Allemaal onzin, laat De Light eerst maar eens een paar maanden op niveau spelen. Als dat zo is dan zullen er meerdere clubs zijn. Dus gewoon alles negeren en lekker gaan voetballen.

 7. Brokamp

  Tegenhouden lukt echt niet. Hoe zonde dat ook is. Als Vermalen terug komt hebben we gelijk weer een nieuwe linkback. Want als Tagliafico een goed WK met Argentinie draait is die ook al weer pijlsnel weg. Dus voor de Ligt minimaal 60 miljoen, Vermaelen, maar wat minstens zo belangrijk is dat er een zo hoog mogelijke doorverkoop percentagewordt bedongen. Gezien de steigingen van de transfersomen kan een beetje speler straks zomaar 100 a 150 miljoen opbrengen. Als van Dijk al 80 miljoen moet kosten zijn die bedragen voor de Ligt niet ondenkbaar. Regeren is vooruit zien, je kunt maar 1 x afspraken maken en daarna ben je hem kwijt. Poot stijfhouden is Marc wel toevertrouwd.

  1. Finidi

   Ja en dat gelul dattie nog 2 a 3jaar moet blijven, geloof je het zelf? Komt bij dattie dan voor niks de deur uit loopt maar ik vind 60 miljoen niet eens zo heel veel trouwens gezien de ontwikkelingen op de markt!

 8. Wenen 1995

  Een of ander InfoFoodmax roept op Twitter dat Ajax heeft gereageerd op de wens van Barca. Gelijk wordt Overmars weer met de grond gelijk gemaakt. Vraagt iemand zich wel af of Ajax/Overmars wel heeft gereageerd? Stemmingmakerij die leidt tot verdere onrust binnen Ajax. Hier is niemand bij gebaat.

  1. AB AjaxBarcelona

   We kennen Overmars. Maakt wel een wereld van verschil. Maar beste Wenen 1995 …. dit soort gesprekken zijn er op een forum. Het topic geeft de aanleiding.wen er maar aan ?

 9. AB AjaxBarcelona

  Als ik Ajax was zou ik al mijn competitie wedstrijden achter gesloten deuren spelen. Kan niemand onze spelers beoordelen.

 10. a.p.

  Ja ja wat een geld….zelf hoop ik dat hij zeker nog 2 seizoenen bij Ajax blijft hier kan hij alleen maar sterker en beter worden. Daar wordt het de bank

 11. Dagrump

  De ligt is volgens mij echt wel een verstandige jongen!! Hoop echt dat we nog paar jaar kunnen en mogen genieten vanDe Ligt bij ons mooie Ajax!! Is ook wel begrijpelijk dat De Ligt niet te houden is !! Gewoon 100miljoen vragen ! En dan nog 2 /3aan Ajax verhuren!!

 12. JohnDoe77

  Niet verkopen is onmogelijk voor een club als Ajax, dat zullen we toch nu allemaal wel inzien? 60 lijkt mij prima dan!

 13. Charka53

  60 miljoen , tja gaan ze dit tegen houden ik denk alleen als Mathijs nog niet Wil en dat is misschien nog wel het beste voor hem hier bij Ajax kan hij nog rijpen voor een grote stap maar dat hij als hij zich zo blijft ontwikkelen gaat het zeker niet lang duren eer hij weg is.

 14. Koning Haarms Wolfs

  Lees net dat Barca afziet op basis van prijs….lekker geregeld, Mark! Geld hebben we zat, nu alleen nog een goed team krijgen en dat begint met talenten binnen houden!!

 15. Jimmy1971

  De Ligt moet eerst met Ajax kampioen worden , als hij dat doet wordt hij door zijn nieuwe medespelers serieuser genomen en is hij nog meer waard !

    1. jood84

     ja als die ten hag begint te lullen dan probeert me hond zelfmoord te plegen. wat een downie is die ten hag zeg

 16. Iamsterdam2015

  Kort of lang, dik of dun, zwart of wit. Het maakt niet uit. De Ligt is aan het einde van het seizoen weg!!! En Marc zal wel weer met het bekende kluitje het riet ingestuurd worden door allemal clausules en bonussen en bla bla bla waardoor De Ligt voor 35 miljoen verkast om vervolgens de bank warm te houden naast Casper. Kortom, De ligt is straks weg en dat is de tweede gigantische verdediger met Sanchez samen die vertrekt. Echt een Kortom Uitermate Teleurstellende ( K.U.T.) situatie

 17. Alabe

  Hij gaat weg als hij komend seizoen niet Europees speelt. Dat is ook heel belangrijk voor zo’n goeie speler. Alleen maar eredivisie, daar word je ook niet beter van.

 18. remus33

  Wordt het geen tijd dat ajax gaat invensteren in het behoudt van de talenten. Ik zeg: geef ze een contract voor 8 jaar met een salaris verhoging van een miljoen per jaar.

  1. jood84

   dat is alles behalve een slecht idee remus33. helaas zie ik Marc Overmars dat niet doen want centen zijn voor hem net zo belangrijk als bij Dagobert Duck

 19. Lingeling

  Verkopen en geld voor salarissen gebruiken zodat spelers niet naar middelmaat weggaan. Tegen barcelona kan je niet op, de Crystal Palaces wel.

 20. KBouter

  60 mio is voor clubs als Barcelona wisselgeld. Als de ligt een Catalaan was geweest koste hij nu het dubbele.

 21. afcadeluxe

  als de ligt een beetje verstand heeft speelt die nog 3jaar bij ajax,hier mag hij nog soms een foutje maken en kan rustig ervaring opdoen en sterker worden….en lees hier vermaelen terug??hoeveel wedstrijden heeft hij de laatste 5jaar gespeeld??met alle respekt maar die is vaker bij de doktor dan op zn vrouw…

 22. -buitenkantje rechts-

  Wil hij naast Cillessen op de bank zitten? Dan moet hij gaan…
  Bij clubs als Barcelona moet je als gearriveerde spele komen. Maw kompioen worden..liefst als aanvoerder..international op een groot toernooi gespeeld hebben.. in de EL of het liefst CL gespeeld hebben.
  Zover is De Ligt nog lang niet.. nu nog te licht.

  1. Ajax1958

   @BR, helemaal eens, maar komt onze vorige aanvoerder hier niet voor in aanmerking?

 23. AFCA my World

  Bij VI stond dat Barca afziet van koop ! Maar City wil hem ook ! Leggen die wel 60 neer ? Nee denk het niet ! ⚽️

 24. Moosie

  Er moet me toch wat van het hart.
  Iedereen op dit forum smacht naar Europees succes en dan toch het liefst die cup met de grote oren.
  Maar aan de andere kant zo gauw als er 60 miljoen op tafel ligt zeggen er een aantal dat een speler als de Ligt niet te houden is, terwijl hij nog maar 18 is en pas anderhalf jaar in het eerste speelt.
  Cruijff zei dat je voor uitzonderlijke talenten het salarisplafon best kon verhogen.
  En dit is zo een talent.
  Zolang wij ons blijven gedragen als een handelshuis en we dus niet alles op alles zetten om onze selectie op een bepaald niveau te houden zullen we noot meer met zo’n cup op het museumplein staan.
  Wij kunnen geen 8 miljoen per jaar per speler aan salaris betalen ,maar we kunnen wel onze eigen jeugd langer aan ons binden.
  En wij kunnen wel 2 of drie volwassen spelers meer betalen zodat het evenwicht in de selectie goed is.
  Hoofdvoorwaarde is wel dat de opleiding weer naar het niveau gaat van de jaren 80 vorige eeuw.
  Daar waren we een tijdje ook weer mee bezig totdat mensen binnen de club zichzelf weer belangrijker vonden en de visie van Johan weer met het badwater het raam uitging.
  Aangekochte jeugd heeft niets met onze club die zien ons als opstapje en die zijn zoals Sanchez meteen weg bij een goede aanbieding.
  Gelukkig heeft de Ligt goede begeleiding dus ik heb goede hoop dat hij nog blijft maar er moet echt wat veranderen anders kunnen we het wel vergeten.

 25. Zlatan4ever

  Met dit bestuur is alles mogelijk,
  dus de Ligt is weg aan het einde van dit seizoen…

 26. Prinsengracht

  Ik heb alleen de eerste 10 reacties hier gelezen. Daarom: Overmars heeft helemaal geen bedrag genoemd. De bereidheid om de feiten te schikken naar de eigen mening is op dit forum erg groot.

  1. AB AjaxBarcelona

   Er is ook geen ontkenning geweest. Verder zijn er reacties op het feit dat de mogelijkheid bestaat dat hij het wel heeft gedaan. Stilte op een forum is ook saai Widi. Jij schikt feiten ook met regelmaat naar je eigen mening. Vinden anderen dat erg? Dacht het niet, dus niet zeuren.

 27. Ajaciedje nummer 14

  Soooow 60 miljoen! Volgens mij zo hoog bedrag omdat ze hem het liefst niet willen verkopen maar die 60 miljoen wel nodig hebben

Comments are closed.