Oud-speler en ontwerper huidige Ajaxlogo Rolf Leeser overleden

Oud-Ajacied Rolf Leeser is op 88-jarige leeftijd overleden, zo heeft Ajax woensdagmiddag bekendgemaakt. Leeser speelde tussen 1948 en 1954 als rechtsbuiten voor Ajax en de boezemvriend van Rinus Michels hielp later mee met het ontwerpen van een nieuw Ajax-logo dat voor veel supporters nog steeds een doorn in het oog is. Het oorspronkelijke logo vond hij ontzettend oubollig en hij stelde Ajax dan ook de modernere variant voor, die nu nog jaarlijks op de shirts van de Ajacieden wordt geborduurd. Naast het nieuwe Ajaxlogo was Leeser ook verantwoordelijk voor het logo-ontwerp van Bayern München, VfB Stuttgard en Borussia Dortmund.

Bron: Ajax.nl

Related posts

19 Comments

 1. AB AjaxBarcelona

  Uiteraard sterkte aan familie maar heel eerlijk ……. mag hij het nieuwe logo meenemen naar het hiernamaals.

 2. Moosie

  Sterkte voor de nabestaanden en als hij de opdracht niet had gekregen had hij het niet gemaakt maar godsamme wat een kutsmurf is dat logo

 3. BobbyHaarms

  Gecondoleerd voor alle nabestaanden. Maar neem die kutsmurf asjeblieft mee de grond in.

 4. Wenen 1995

  Daar gaan we weer…. weer dat gezeur over het logo…. ik maak me persoonlijk drukker over het alsmaar uitblijven van het kampioenschap en het continue gezeik binnen de club!

  1. AB AjaxBarcelona

   Daar gaan we weer, weer dat gezeur dat er geen mening gegeven kan/mag worden ?

  2. Nultwintig

   Een groot deel van het gezeik binnen de club en het alsmaar uitblijven van een kampioenschap zijn met het weer invoeren van het oude vetrouwde logo opgelost.

 5. Brokamp

  Familie gecondoleerd. Maar ik ben het het helemaal eens met bovenstaande reacties. Je moet deze man er niet op aan kijken, die had alleen maar een creatieve geest. Maar het toenmalige bestuur en alles wat daarna gekomen zijn hebben ons mooie logo verkwanseld. SCHANDE !!!

  1. Prinsengracht

   Ik denk dat jij dan niet weet welk logo het originele logo is. Ik denk dat je bedoelt dat je het vorige logo het mooist vindt.

   1. jood84

    de officiële vond ik niet zo spannend. leek meer op het shirt van de lampies.

 6. Mr Ajax

  Als eerbetoon aan rolf, wordt het huidige logo nooit meer gedragen en doen we het wel met het oude logo!

 7. AFCA my World

  Sorry maar nu hij overleden is kunnen wij terug naar ONS ECHTE LOGO ! ⚽️

 8. Ajaciedje nummer 14

  Wel jammer maar ik ben het met AB eens dat ik het nieuwe logo erg lelijk vindt

Comments are closed.