Kluivert weet dat hij bij Oranje op nul begint

Justin Kluivert mag zich vandaag melden bij het Nederlands Elftal om zich voor te bereiden op de komende oefeninterlands tegen Engeland en Portugal. De rappe buitenspeler gaat bij Ajax als de bliksem maar weet dat hij bij Oranje weer op nul moet beginnen.

‘Het is natuurlijk duidelijk dat ik mijn plek ken want ik moet nog veel bewijzen ondanks dat ik een jaar geleden mijn debuut maakte in het eerste elftal van Ajax. Komende week zal ik goed moeten luisteren en vooral niet gek gaan doen. Ik reken helemaal nergens op maar moet laten zien dat ik het niveau aankan’. Op de vraag op welke vlakken hij nog beter kan worden als zijn vader is Kluivert duidelijk. ‘Mijn killersmentaliteit, denk ik. Hij had dat wel ja. Een killer in het strafschopgebied. Ik moet unstoppable worden’.

Bron: AD

Related posts

33 Comments

 1. JohnDoe77

  Leuke kans voor hem, maar om bij de beste Nederlandse spelers te horen moet hij echt nog wat dreigender zijn gedurende 90 minuten. Speelt nog iets te frivool waardoor er regelmatig ook gevaarlijk balverlies volgt! Vooral veel gaan leren daar Justin en de ervaring meenemen naar Ajax!

  Offtopic; gefeliciteerd Hakim!!

  1. Geroldkohlen

   zeker eens over de wisselvalligheid nog, maar hij is nog jong dat moeten we niet vergeten. Maar zelf denk ik wel dat hij tot de beter spelers behoort die Nederland heeft, want zeg nou zelf veel beter heb ik de afgelopen 2 jaar niet gezien. buiten robben dan.

   1. Finidi

    Zelfde makkelijke balaannames als zen vader zo ogenschijnlijk makkelijk he? Mooi om beetje herkenbaarheid te zien

    1. Finidi

     Ja kan zijn maar die is ook alweer wat jaartjes verder he en een ex pisvlek dus daar heb ik echt niks geen affectie mee, sorry 0,0 ! Komt bij dat ze zo eentje bij ons een koekwaus noemen!

     1. Bakkie

      Ik zeg ook niet dat ik er affectie mee heb, maar ik kan wel objectief kijken naar welke voetballers kwaliteiten hebben.

 2. Peter kopsterk

  Gewoon rustig brengen die jongen. Moet nog veel leren. Misschien een begin van een imposante interland carriere.

  1. Mr Ajax

   Als hij dit niet alleen roept en zich goed laat begeleiden, hard traint en zich niet gek laat maken kan hij wel eens een hele grote worden!!

 3. AjaxKat

  Inderdaad zoals hij zelf zegt: “ik moet niet gek doen”. Als hij dat besef maar heeft. Ik heb me dood zitten ergeren aan de manier van juichen van Kluivert gisteren. Van de Beek zet bijna die hele aanval op en Justin doet of hij in zn eentje die hele verdediging misselijk had gespeeld. Shirtje kussen, meteen naar het publiek. Het was maar een intikker waarbij het voorwerk toch echt belangrijker was. Uiteindelijk kwam hij wel naar Donny (eerder andersom eigenlijk) maar behoorlijk irritant en respectloos naar de collega’s vond ik het.
  En Hakim kon er met zn handjes over elkaar ook wat van.
  Maar ben wel blij met de overwinning hoor! Zal denk ik niks meer uithalen om het kampioenschap.

  1. VanDattem

   Wat een onzin dit zeg. Volgens mij is Justin een van de eersten die zijn teamgenoten geluk gunt en bedankt. Ik denk dat hij in de energie van de goal gewoon enthousiast met het publiek heeft gejuichd. Bovendien had ik juist het idee dat hij wilde tonen dat hij voorlopig echt voor ajax kiest (maar dat is slechtst een aannname van mij). Om hem nu obv dit jujchen irritant en respectloos te noemen is bijna journalistiek zoeken naar issues en problemen. Naar mijn mening is Justin nog altijd een vrolijk, zeer ambitieus en talentvol exponent van de club, stad en familie. Kom op zeg. Erg zuur dit Ajaxkat.

   1. Bakkie

    Die aanname deed ik ook, VanDattem. Toen hij zijn shirt kuste. Maar het gevoel dat ik gelijk daarna had was het gevoel dat hij zijn contract niet gaat verlengen en of deze zomer vertrekt of volgend seizoen gratis de deur uitloopt.

 4. AFCA my World

  Hij mag wel oppassen dat hij niet gekild word, ziet zichzelf veel groter als dat hij werkelijk is, is nog niet constant genoeg,lijdt best veel balverlies en gedraagd zich alsof hij de beste voetballer ter wereld is niet pas komt kijken !
  In woorden zeggen dat je op nul begint,maar in gedachten al (te)veel verder,nee jochie je gaat nog klappen krijgen,misschien leer je dan bescheidenheid ! ⚽️

  1. VanDattem

   Ik snap sommige reacties hier echt niet (wat jij zegt wel hurbie, maar AFCA mw). Justin is elk interview aanspreekbaar, en zelf kritisch. Tegelijkertijd durft hij dromen, streven en wensen uit te spreken. Heeft idd nog veel te leren, maar HIJ IS 18!! Dit is ajax!! Laten we genieten van zijn uitstraling, trots en bravoure! Er hebben jarenlang een aantal schichtige pannekoeken op zijn positie gelopen. Komop man, wij hoeven geen spelers die Dirk Kuyt uitspraken doen. Beetje lef en grote bek, tegelijkertijd respect. Dat heeft hij volgens mij vooralsnog. Liever dit dan (valse) bescheidenheid. Dat mogen ze bij andere clubs hebben.

   1. Ajax 1

    Amsterdamse bluf, maar dan moet je het wel laten zien. Komt wel goed met deze iongen.

   2. AFCA my World

    Ik hou van amsterdamse bluf,maar kijk eens naar andere interviews van hem het is altijd ik ik ik, dat stort mij ! ⚽️

 5. Kingkong

  Succes man maar nog wel effe bij tekenen , ook goed voor jou om eerst nog veel te spelen.

  1. Bakkie

   Ik zie het niet gebeuren, Kingkong… Het duurt mij te lang allemaal. Raiola heeft tegen Kluivert gezegd dat hij lekker moet afwachten, en geen haast moet maken met het tekenen van het contract. En dan weet je wel weer hoe het gaat. Van de zomer nog 1 jaar contract en dan hoeft er maar een mooi bod te komen en kan Ajax niks anders doen dan hem laten gaan

 6. Charka53

  Als je met je beide beentjes op de grond blijft staan Justin dan komt het vanzelf goed je bent nog jong en ga nog een heleboel meemaken , succes bij Oranje

 7. a.p.

  veel succes Justin doe je best.hou je koppie er bij en daarna weer terug naar huizes AJAX.

 8. Zlatan4ever

  Justin is een “topper” in spe.
  Die komt er wel ondanks dat zijn spel soms te frivool is.
  Lekker bij Ajax blijven spelen en de kansen bij Oranje benutten.
  Komt goed…

 9. Dagrump

  Kan Kluivert alleen maar van leren. En misschien wel goed om de denk wijze van Koeman te ervaren!! Ik zou zeggen geniet ervan Kluivert!! Succes !!

 10. Brokamp

  Natuurlijk moet hijnog veel leren maar hij weet dat van huis uit ook wel. Ik kan genieten van hem en weet zeker dat hij nog een grote toekomst heeft. Maar eerst nog maar minimaal 2 jaartjes in Amsterdam blijven.

 11. Prinsengracht

  Justin praat teveel. Ik had liever gehad dat hij was opgeroepen voor Jong Oranje.

 12. Basisspeler

  Kluivert moet eerst maar eens drie seizoenen op niveau presteren. Praatjesmaker

Comments are closed.