There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘Na rust hebben we het goed afgemaakt’

Trainer Erik ten Hag kijkt met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd tegen Sparta die uiteindelijk met 2-5 werd gewonnen. Door de overwinning blijft de achterstand op PSV zeven punten en zijn er nog zes wedstrijden te spelen.

‘Natuurlijk kun je als trainer tevreden zijn met een 2-5 overwinning. Het waren ook nog eens mooie doelpunten die voortkwamen uit goede aanvallen. Sparta stond in de eerste helft heel goed maar we wisten wat we konden verwachten onder trainer Advocaat. Het is lastig om daar doorheen te komen maar na de achterstand hebben wij dat prima gedaan en viel de gelijkmaker op het juiste moment. Na de rust hebben wij het afgemaakt, aldus Ten Hag die beseft dat Ajax in deze fase van de competitie geen punten meer mag laten liggen. Volgens hem worden de punten ‘steeds duurder’.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

145 reacties

 1. Ajax 1

  Je hebt het al laten liggen ten hag….dit is mosterd na de maaltijd en je wissels waren weer dramatisch en getuigen niet van het snappen van de Ajax cultuur. Je geeft jonkies een kans bij 1-4 en die maken dan bij Ajax nog vaak een doelpunt ook.

  1. Ajax 1

   De punten worden steeds duurder……als ik er nog eens over na denk wordt ik echt boos. Ieder punt is duur als je kampioen wil worden en dat wil Ajax, ieder jaar. Daarom moet je als je thuis 0-0 staat een aantal weken geleden risico nemen, want een gelijk spel betekende einde kampioenschap. Je snapt het dus echt niet……

   1. Litmanen

    Ten Hag heeft het lek boven, Veltman is vervangen door de vijf miljoen kostende Deen Kristensen die welgeteld 1 redelijke voorzet afleverde en verder de term “kort dekken” nog niet geleerd heeft. Daardoor, ook vorige week, medeschuldig aan tegendoelpunten. Echt, een geweldige tactische vondst van Ten Hag.
    Zelfs een Veltman uit vorm is nog beter voor het team.
    Onana, een fantastische keeper, maar op afstandsschoten zeker de mindere van onze “kabouter” reservekeeper. Kijk de beelden van Willem ll van vorig jaar maar eens na.
    Onana blijkt bij afstandsschoten nooit op zijn voorvoeten te staan. Trainbaar, heerTen Hag.

    Op het middenveld wordt na gisteren de heer Ziyech weer geprezen alsof hij een figuur van een andere planeet is. Ook zijn grootste fan Valentijn Driessen van de Telegraaf waarschuwt Ajax: volgend jaar wordt een slecht jaar als Ziyech verkocht wordt.
    Niemand valt het blijkbaar op dat Ziyech gisteren, zoals zo vaak, pas gaat voetballen als Ajax veilig op voorsprong staat. Tot de 1-2 had Hakim veel meer ballen ingeleverd dan alle ander spelers bij elkaar.
    Vandaar de reacties op de tribune na zijn goals. Mooie goals maar niet belangrijk en bovendien tegen een tegenstander die toen al lang op zijn rug lag.

    De ook door Driessen geslachtte Schone ( hij zal en moet na Veltman het volgende slachtoffer worden) bepaalde gisteren wederom dat Ajax met drie punten van het veld stapte.
    Hij brak het verweer van Sparta door wederom voor de zoveelste keer, een vrije trap in de kruising te leggen.

    Een speler als Schone zou volgend jaar vele malen meer gemist worden dan koning Hakim. Frenkie is klaar voor zijn rol, zonder al dat balverlies waardoor je elke wedstrijd achter de feiten aanloopt.
    En zelfs achter Frenkie staan de talenten al klaar.

    Voorin werd gisteren Kluivert geeerd als een fantastisch, in vorm zijnde, topspits. Kijk de wedstrijd terug en zie dat Kluivert bij lange na niet in vorm is en de goal die hij maakt ontstond door een overtreding van Justin in de zestien. Haal die goal van zijn prestatie gisteren af en er blijft een heel karig wedstrijdje over. Geen beslissende passeerbeweging, geen beslissende voorzet.

    Al met al, laat Ten Hag maar lekker feestvieren met een volgens hem geweldig Ajax. Kijk de eerste helft terug en je vraagt je af waar Ten Hag naar heeft zitten kijken. Met een beetje mazzel gaat Sparta met 3-1 de rust in. En dat was nog terecht geweest ook.

    Wat mij betreft: het is niks en het wordt met Ten Hag ook niets. Geen Ajaxtrainer, nu niet en nooit niet.

    Overigens, zoals eerder gemeld, ik ga de discussie hier niet meer aan. Gooi de strontkar maar leeg, ik geef mijn mening hier over het Ajax van nu, hoe anderen daar over denken weet ik nu al een tijdje.

    1. Moosie

     Wij weten ook hoe jij erover denkt het interesseert ons alleen geen ene moer meer.
     Bla bla Zyech bla bla veltman en klaar hoef je geen essay te schrijven

     1. dickst14

      In elk stuk wat hij schrijft komen Veltman en Zyech voor. Elke keer hetzelfde. Pfffff hij is weer terug

     2. AB AjaxBarcelona

      Het is ongelooflijk hoe iemand zaken kan verdraaien. Hieronder geef ik aan hoe ik er tegenaan kijk. Het blijft tenenkrommend om te lezen dat een klasse speler naar beneden gehaald wordt met “koning Hakim” en “meneer Ziyech” terwijl het niet uitkomen van zijn klasse ligt aan zijn medespelers. Messi zou ook belachelijk gemaakt worden denk ik als de medespelers zo niet thuis geven.

     3. dickst14

      Ieder zijn mening, maar ik word af en toe misselijk hoe hij constant doordramt en zijn gelijk wilt halen. Alles constant hoe het hem uitkomt. Was blij om hem even niet te horen. Voegt niets toe aan dit forum. Zijn blinde Veltman en Younes adoratie en Zyech haat voeren in al zijn stukjes de boventoon. Triest zo een figuur.

     4. AB AjaxBarcelona

      In mijn ogen geeft hij feilloos aan het voetbal van in ieder geval Ziyech niet te snappen. Door die giga onderwaardering, ook door vele anderen, zijn we hem straks wel kwijt. Voor mij is het toch echt “fuck de uitslag” ik wil genieten van mooie dingen op het veld en die geeft Ziyech mij toch nog iedere wedstrijd. Pistbode spelen en balletje bijna in de voet brengen kan ik op mijn leeftijd ook nog wel maar die steekpassjes, die cross ballen, dat inzicht …… smullen.

     5. dickst14

      Ik geniet ook van hem. Daar ga je voor naar het stadion en niet voor Veltman of zijn vorige oogappel van Rhijn. Allebei wereldsterren volgens onze expert. Van Rhijn bij AZ op de bank en Veltman… zal wel naar Barcelona gaan.
      In Juli op vakantie dan.

    2. HURBIE

     Dit stuk is geschreven door iemand die het AJAX spel met realistische ogen bekijkt en het eigenlijk verwoord zoals de werkelijk op dit moment is en niet anders
     Alleen denk ik dat de meeste opdeze site hier blind voor zijn
     Maar het is wel de waarheid Litmanen

     1. Finidi

      Nou ik ben het lang niet altijd eens met litmanen zeker wat veltman betreft niet maar over Zyech heeft ie gelijk denk ik, typische mooiweervoetballer zeker eerste helft, heb tweede niet gezien, teveel balverlies en Schöne gisteren ook trouwens tenminste wat ik er van gezien heb, nogmaals doodschamen moet jeje als jeje zo laat bespelen door nb Sparta en dan zon lulverhaal ophangen als die trainer doet.

     2. Finidi

      Als je weet hoe Advocaat speelt en weet wat je verwachten kunt…….??? 🖕🏼up yours!

     3. dickst14

      Realistische ogen Hurbie. Lees iets meer van zijn zogenaamde realisme. Had dit van jou niet verwacht.

    3. Ajax1958

     Hoop dat Veltman naar Svensson van AZ heeft gekeken, kan hij nog veel van leren.

     1. AB AjaxBarcelona

      Wel een lap tekst schrijven maar geen gesprek aangaan. Bijzonder. Hij snapt nog steeds wanneer Ziyech wel en wanneerniet rendeert. Affakkelen van Ziyech is meest belangrijk. Raar dat Ziyech toch wederom in de top 5 van afgelopen weekend staat.

     2. AB AjaxBarcelona

      Blijft apart om te lezen dat mensen niet zien dat de mede spelers van Zitech zelf zorgen voor het minder rendabel zijn van zijn passes. Zolang zij zo slap en traag beginnen komt Ziyech niet uit de verf, er wordtslecht bewogen en gereageerd. Vervolgens krijgt Ziyech de gekleurde regenboog Piet. Als alle teamleden bewegen, acties zonder bal maken, eerder reageren dan de tegenstander, sneller zijn komen alle acties van Ziyech 100% beter uit. Ziyech vertikt het mee te gaan in simpel breed spel en blijft het proberen. Daar ben ik heel blij mee. Waarom komt het spel in de 2e helft van Zitech beter tot zijn recht? …… juist. Het is niet zo moeilijk te begrijpen, je moet het alleen wel willen zien. Maar dat …….. dat is logisch.

 2. ajaxpers

  Vanaf dag 1 heb ik gezegd dar hij te licht is voor Ajax. Nergens in de wereld snappen ze dat de trainer die je 4 keer in 5 seizoenen kampioen heeft gemaakt thuis zit en dat een boer Ajax moet coachen. Het ergste is nog dat er supporters zijn die fdb hier en daar afkraken!!!

  1. JohnDoe77

   Je hebt gelijk gekregen Ajaxpers! Ik vond het ook vanaf het begin een bijzondere keuze. Je vervangt een trainer omdat het blijkt dat voor hem de directe stap naar de top te groot was door een trainer die ook de ervaring niet heeft. Terwijl je aan de meeste spelers wel ziet dat ze die ervare coach wel nodig hebben. Neem aan dat die lange ook meteen zijn spullen pakt einde van het seizoen? Hij heeft beloofd dat te doen als er geen voortgang te zien is. Daar hebben we de laatste potjes niet voor nodig!

  2. dickst14

   Wat wil jij dan??? Ik wil Ajax voetbal. Haal Jonk als trainer voor 4 jaar en laat hem dan alsnog de opleiding doen.

   1. HURBIE

    Zou ik ook zeggen als ik Ten Hag was dat het er goed uitzag
    Maar zou toch een keer naar HANS ANDERS gaan

  3. AB AjaxBarcelona

   Kap nu eens met dat gezeik over de Boer. De Boer had gewoon slaapverwekkend voetbal en Ajax werd kampioen door falen van anderen. Begin nu wel erg moet te worden van je plaatje. Ajax hoort te staan voor sprankelend voetbal, vermaak, spanning, aanvallen, tempo. Indojood zei he5 laatst treffend: titels zijn van ondergeschikt belang aan het voetbal dat Ajax hoort te spelen.

   1. Jeroen68

    Je hebt helemaal gelijk AB. En dat zeg ik al jaren, Ajax werd 4 x kampioen onder Frank de Boer met erbarmelijk voetbal. Maar we werden kampioen omdat die andere nog veel slechter waren.

  4. Prinsengracht

   Je hebt gelijk over Ten Hag ajaxpers. Maar Frank zit niet thuis omdat Ajax hem thuis laat zitten. Frank wilde iets anders. En ook vandaag maakt Frank (rondo bij ziggo) niet de indruk dat hij weet trainer van Ajax wil zijn.

   1. Moosie

    Frank mot een goeie club in het buitenland met een cultuur die bij hem past en waar hij de tijd krijgt om op balbezit te spelen heel lang en saai tikkie terug tikkie breed tikkie terug tikkie breed

 3. Charka53

  Kom op mannen nog zes en dan is het leed geleden en dan een nieuw seizoen met een Ten Hag die het snapt of met een echte Ajax trainer.

 4. Ralph

  Het schelden op Erik ten Hag komt overeen met het schelden op Marcel Keizer aan het begin van het seizoen en op Peter Bosz (de Feijenoorder toch?). Niemand doet het goed in de ogen van de ‘echte’ supporters van Ajax. Misschien een idee om even iemand de kans te geven. Geniet zo van de samevatting van Sparta-Ajax.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik denk dat je gelijk hebt Ralph.. kan me geen coach herinneren die geen commentaar kreeg en die niet ter discussie stond. Als supporters mogen we ook wel eens in de spiegel kijjken of we niet TE zeikerig zijn.. Of je nou van Gaal, de Boer, Ten Kate, Bosz, van Basten, Leo Beenhakker, Martin Jol, Jan Wouters, Ronald Koeman, Bruins Slot of JC heet.. Ze komen allemaal aan de beurt.

   1. JohnDoe77

    Klopt, dat is ook wat ik in het wedstrijd forum probeerde te zeggen (bijvoorbeeld tegen Prinsengracht); er is voor een aantal altijd reden niet tevreden te zijn en dat maakt dat bijna ieder topic in het forum een vet negatieve sfeer krijgt en men niets van elkaar kan hebben. Als je op die manier gaat kijken kun je eigenlijk nooit positief of minimaal “tevreden” zijn omdat er altijd wel iets aan te merken is bij clubs als Ajax. De jaren van perfectie liggen ver achter ons en zelfs in die tijd was er regelmatig wel iets te zeuren. Die tijden komen ook nooit meer terug, dus moeten we wennen aan een niet perfect Ajax. We kunnen hopelijk snel weer genieten van een groter aantal wedstrijden met dominant en aanvallend voetbal in de competitie, een stuntje in Europa door te overwinteren en het doorbreken van een talent in het seizoen! Voor mij prima; voor oogstrelend voetbal kijk ik wel naar buitenlandse teams!

    1. Bakkie

     Helemaal met je eens, JohnDoe. In de gloriejaren was Ajax (relatief) geweldig, maar dat kwam vooral omdat je vaak tegen postbodes en timmermannen speelde. Het voetbal is wereldwijd zwaar geprofessionaliseerd om nog maar niet te spreken van de belachelijke financiële belangen die tegenwoordig mee spelen.
     Laten we eens een keer proberen de rust te bewaren. Overmars heeft Ten Hag niet zomaar aangesteld, laten we een beetje vertrouwen hebben.

  2. Ajax 1

   Niet eens Ralph. Ik baal gewoon van de wissels die hij doet (of niet op cruciale momenten). Ik zie tempoloos voetbal al een aantal wedstrijden en dan stress in de tweede helft om het recht te zetten. Hij is helaas niet goed genoeg in mijn beleving.

  3. De Nees

   Voor iedere trainer is het moeilijk halverwege het stokje over te nemen, nml geen voorbereiding en eigen aankopen gedaan en een tegenvallend team overnemen. Ik beoordeel Ten Hag liever na de volgende winterstop want dan is het zijn team en moet hij van zijn fouten geleerd hebben.

 5. -buitenkantje rechts-

  Ajax begon dramatisch en leverde mijns inziens de 1e helft een wanprestatie.. Sparta had ook met 3-1 voor kunnen staan. De tweede helft door individueke klasse de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken. Heerlijke goals! KJH scoorde, maar vind ik nog steeds niet scherp genoeg. Ondervindt te weinig concurrentie. Donny degelijk en ook beslissend met de aanval waaruit Kluivert scoorde. Schöne gedijt bij tijd en ruimte. Krijgt hij die niet dan komt hij tekort. Ziyech heer en meester. Fantastisch! Wöber zwakke wedstrijd.. evenals Onana.
  Ten Hag wisselde Kristensen voor Veltman, Neres voor Siem en KJH voor Cassierra in de 82e minuut.. Briljant!

  1. Moosie

   Ja maar inhoudelijke kritiek op Haggie mag niet van onze Ralph , de man die graag Blind en van Gal terug wil bij Ajax

   1. -buitenkantje rechts-

    Vind dat Ralphie wel een punt heeft.. We zijn soms wel erg zeikerig.

    1. AB AjaxBarcelona

     We zijn terecht zeikerig BR. Ajax heeft al haar glans verloren door trainers die niet capabel zijn. Bosz heeft kritiek gehad op spelers beleid niet op spel. Veruit het merendeel van de supporters met liefde voor het Ajaxspel zouden dolgraag zijn doorgegaan met Bosz. Het is gewoon zwaar kut en de overwinning verbloemt weer veel. Inmiddels veel over de wedstrijd gelezen en zonder de wedstrijd gezien te hebben denk ik dat ik mag zeggen dat ten Hag zich moet schamen voor zijn schaamteloze uitspraken.

     1. Bakkie

      Als je de wedstrijd niet gezien hebt, kun je misschien beter je mening voor je houden AB

    2. Ajax 1

     Soms wel inderdaad, helemaal eens. Maar in geval ten hag terecht. Hij is gewoon niet goed genoeg.

    3. Moosie

     nou BR Ik was met Bosz wel blij het gaat mij puur om de spelopvatting dus tov mij ben ik het oneens

   2. Ralph

    Beste Moosie, dank voor je reactie. Natuurlijk mag je kritisch zijn. Daar is niets mis mee. Overigens heeft Louis van Gaal met Ajax geweldig gepresteerd met een jong team. Als jij erbij was in Wenen heb je het zelf kunnen zien. En Danny Blind, daar is helmaal niets mis mee. Net als met zijn zoon die uitgescholden is door de ‘echte’ Ajax supporters.

    1. Ajax 1

     Ja, ik was er ook bij in Wenen en het team onder v gaal was geweldig. Was genieten vaak en ook tegen alle grote clubs echt goede wedstrijden gespeeld, een vd poule wedstrijden tegen ac milan en daarna bayern helemaal vd mat gespeeld. Geweldig. Dus er mag wat mij betreft meer respect zijn voor v gaal (niet zo veel als voor cruijff, maar ik vind het echt zonde dat er kampen zijn……). Ten Hag is gewoon v ander niveau en snapt het niet als je zijn wisselbeleid ziet en de instelling waarmee ze spelen.

    2. Moosie

     Ik was in Athene Turijn, Wenen, Rome alleen 88 en vorig jaar niet.
     Blind Danny vind ik een gluiperd net als van Gaal.
     Daley speelde als een natte krant en terechte kritiek is niks mis mee hoort bij de club.
     En van Gal is als alcohol die maakt meer kapot dan je lief is.

     1. Ajax 1

      Maar je hebt toch ook genoten midden jaren 90 neem ik aan? Of eigenlijk vanaf begin negentig tot bijna einde van dat decennium. Daarna werd het minder

     2. Moosie

      Van Gal had het geluk dat onze opleiding die toen nog werkte met en volgens de visie van Cruijff een aantal zeer goede spelers leverde.
      Maar in zijn niet aflatende arrogantie heeft hij alles naar de klote geholpen.
      Kijk voor de gein nog een keer naar Daar hoorden zij engelen zingen als dat je zonder schaamte en overgeven lukt vind ik het knap.
      En voor mij was dat geintje met ten have en davids echt de druppel geldt voor blind net zo.
      Deze mensen moeten lekker doen wat ze willen alleen niet bij Ajax

     3. Ajax 1

      Daar heb je helemaal gelijk in. Die documentaire was dramatisch en v gaal heeft een hoop fout gedaan. Ook geen bestuurder, maar wel een goede trainer was het. Begrijp me goed, ik snap heus wel dat er spelletjes gespeeld worden die niet in het belang vd club zijn en niet zoals de ‘revolutie’ van crujff voorstond. Maar het gaat mij er nu vooral ok dat we een goede trainer voor deze groep moeten hebben en die hebben we niet.

     4. Moosie

      terwijl de echte supporters (ook zo’n kreet) er toch bij waren en het meegemaakt hebben

     5. Moosie

      ach daarom als je van Gal binnenhaalt krijg je dus al dat gezeik als bonus daar pass ik voor

     6. Finidi

      Oke maar we hebben het nu over 20 en 30 jaar geleden en of je nou voor van Gaal bent of voor Cruyff ze hadden allebei ongelooflijk grote kloten om zon voetbal te spelen met zeldzame tactische oplossingen waar ik ook wel es het mijne van dacht toen maar het pakte gewoon vaak goed uit! Nu is er al 15 jaar ( behalve Bosch) weinig tot geen amsterdamse bluf in het spel van ons Ajax!

 6. Bert62

  Als je een erfenis krijgt van het mismanagement van Bergkamp en van de Sar dan valt het niet mee voor een trainer. Geef hem wat krediet zou ik zeggen.

 7. afcwil

  Jongens kom op. koppen om hoog houden .wacht dit seizoen gewoon af .volgend seizoen moeten wij het gewoon doen op onze manier .met mooi en goed voetbal

 8. -buitenkantje rechts-

  Las vandaag een interview met Frenkie de Jong die Keizer een prima trainer vond en het jammer vond van Bergkamp. Klonk meer als een aanklacht tegen ten Hag.. Tevens mag je je afvragen of wij trainers niet te snel afschrijven. Drie trainers in een half jaar!!? WTF zijn we dan mee bezig?!

  1. AB AjaxBarcelona

   Ze moeten eens stoppen met het aanstellen van vriendjes. Ten Hag komt uit de clan van Overmars.

   1. HURBIE

    En tot nu toedoet hij het niet beter dan Keizer
    Dus in mijn ogen zijn we er niets mee opgeschoten
    Tijd zal het leren

    1. AB AjaxBarcelona

     We zijn verlost van bloemkooltje Spijkerman. Dat is wel pure winst hoor.

 9. AFCA my World

  Het is elke week wat anders,de ene week word er zeer moeilijk gescoord en laten we punten liggen,de andere week word er makkelijk gescoord en makkelijk goals weggegeven, wanneer word het nu eens constant ! Ik wil Bosz of Jonk terug, of bijv een Laudrup of VanHaezeBrouck ! Die staan voor aanvallend voetbal en een stevige verdediging ! ⚽️

  1. -buitenkantje rechts-

   Denk je dat er dan geen wedstrijden meer worden verloren? Dat we onder die Belg elk jaar kampioen worden? Ik vind dat een trainer met Ajax DNA de grootste kans van slagen heeft. Iemand die weet hoe de club in elkaar steekt en wat er verwacht wordt. We kunnen deze zomer onze 4e trainer aanstellen binnen een jaar hoor.. Alleen is geen club daar ooit beter van geworden..

   1. Prinsengracht

    We kunnen ook doorgaan met iemand die het zeker niet gaat lukken. Dan liever nr 4

 10. Prinsengracht

  Ik ben het met iedereen hier eens die iets tegen ten Hag heeft geschreven. We moeten van hem af. Voor de zomer. Het verschil tussen Utrecht en Ajax: utrecht was onder de indruk van Ten Hag. Ten Hag is onder de indruk van Ajax. Ik zie graag Bosz terug.

  1. Ralph

   Beste AFCA, Bosz is toch iemand van Feijenoord? Dat willen we toch niet? Lees nog even alles op dit forum van vorig seizoen.

    1. Bakkie

     Veel mensen lijken vergeten te zijn dat het eerste half jaar onder Bosz ook niet best was. Slecht en voorspelbaar voetbal en iedereen zat te zeiken over de opstellingen en wissels (met name over Traore). De kwartfinale en halve finale EL hebben veel verbloemd.

     1. Bakkie

      Maar toen het eenmaal liep was het mooi om te zien, ik heb genoten van het snelle drukzetten en collectief afjagen. Zo zie je maar dat een trainer met een idee de tijd moet geven. Ten Hag heeft ook duidelijke ideeën over hoe hij voetbal wil spelen. Die zijn misschien niet helemaal des Ajax, maar wel van deze tijd.

   1. AB AjaxBarcelona

    Who cares dat hij van Feijenoord was. Alleen kleinzielige bekrompen mensen blijven dat herhalen.

   2. ralpajax

    Leuk dat je dat zegt Ralp, ik Heb kaartjes voor Ajax thuis wedstrijd tegen groningen, heb je zin om samen te zeiken over het slechte voetbal van Ajax? En het maakt btw niet uit wie de coach is als Ajax maar goed voetbal laat zien!

  1. AB AjaxBarcelona

   Goh, Johan is een jaar lang kakke(r)lak geweest. Verder vele spelers die over en weer de overstap hebben gemaakt dus doe ff normaal.

   1. Zlatan4ever

    Johan, heeft dat seizoen gewoon wraak genomen op het Ajax bestuur van toen, die geen vertrouwen had in JC.
    Ik vind het nog steeds pijnlijk om JC in een kakkerlakken shirt te zien. Het enige positieve uit die tijd was her verschrikkelijke pak slaag (8-2) dat Ajax uitdeelde in het olympisch stadion met schitterende goals van o.a Bassie en Jesper Olsen

 11. ralpajax

  Misschien Cocu halen 2/(3) keer kampioen in 4 seizoenen niet slecht toch ralphie?

 12. Rob-Peter

  Beste Ralp, Peter Bosz heeft veel commentaar gekregen, maar hij heeft Ajax echt laten voetballen en de Europa league finale gehaald! Wat mij betreft laten we ten Hag zitten en volgend jaar met een schone lei beginnen! En vanag nu niet meer zeiken op het bestuur anders wordt Ralphie boos😜

 13. Forever nr14

  Pffff word zo ontzettend moe van dit gebrabbel van deze niets nut! Werkelijk de wedstrijd begint om 14.30 en niet pas na een achterstand Ten Hag “Prutsert” met je onbegrijpelijke wissels en anti voetbal! Klaar met jou maat

 14. vak411

  misschien ten Hag gewoon is de tijd geven. gewoon blijven. winnen en pisvee afwachten. volgend jaar d’r op

 15. Geenemotie

  Ik reageer niet op elke reactie. Ben meer dan 50 jaar ajacied! Vandaag gewoon goed gespeeld en laten we kiezen voor de lange termijn. Ten Hag heeft niet de uitstraling van een Ajax coach, maar geef hem een kans!!! Kampioenschap is ver weg. Denk dat we volgend jaar zeker de schaal pakken. Stop met al dat gewissel in de technische staf. Leidt meestal tot mindere resultaten.

 16. -buitenkantje rechts-

  Leuke dscussie over trainers👍 Hoewel ik voor mooi en dominant voetbal ben, ben ik niet zo’n fan van Bosz.
  Bosz die vond dat Riedewald de enige speler was die met de punt naar achteren kon spelen? Even later was hij verstoten en kreeg zelfs Sinkgraven de voorkeur boven hem.. Zijn opstootje met El Ghazi die hem betichtte van vriendjespolitiek en dat leidde tot zijn vertrek.. Traoré in wie Bosz alijd al een “9” had gezien in tegenstelling tot Chelsea, maar vervolgens op te rechtsbuiten terecht kwam.. Younes die wedstrijd na wedstrijd mocht falen.. Ziyech die op rechtsbuiten werd gezet.. Veltman die steeds de voorkeur kreeg boven Tete.. Vertrek Bazoer die ook onder Bosz op een zijspoor was beland.. Bazoer die na een goed gesprek met Bosz buitenlandse aanbiedingen nog voor een jaar aan de kant had geschoven..
  Het gelijkspel in de beslissende fase vd competitie tegen Excelsior (1-1) De wedstrijd tegen PSV die uit met 1-0 verloren werd met blamerend voetbal met een vermoeide ploeg. Bosz weigerde te wisselen en liet me name een vermoeide Younes en Traoré staan..Later bleek dit beslissend puntverlies waardoor Feijenoord kampioen werd. DUS GEEN TTEL! Je kan gerust zeggen helemaal geen prijs onder Bosz..
  Ook tijdens de bekerwedstrijd tegen Cambuur waar Bosz arrogant meende JA te kunnen opstellen en terecht door Cambuur!! uit de beker werd geknikkerd.. Bosz die in Dtsl hopeloos faalde.. Ook daar ruzie met spelers had en na een goed begin wedstrijd na wedstrijd verloor.
  Dan Europees.. Zijn we de afstraffing door Rostok!! vergeten waardoor we CL misliepen? Daarna in de EL genoten van de potjes tegen Warschau, Kopenhagen en met name tegen Schalke waar Ajax zich een echte vechtmachine toonde.. Helaas in de finale vakkundig afgedroogd door MU onder Mourinho.. Bosz die geen plan B had en niet ingreep tijdens de wedstrijd.
  Ach.. ik denk dan even aan een forumlid die zei dat bij Ajax men spelers gaat waarderen als ze vertrokken zijn.. Dit lijkt ook voor trainers op te gaan.

  1. EugAjax

   BR wat zal ik zeggen zoals zo vaak. Een goed verhaal. Nuchter, analyserend, goed onderbouwd en bijna in alles met je eens. Dat laatste doet totaal niet ter zaken in deze bijdrage.
   Ik had Indojood en Litmanen al persoonlijk toegesproken. Ik wil jou als laatste, last but not least, bedanken voor een mooie tijd op dit forum. Genieten was het vaak, zeker met forumleden als jouw persoontje.
   Het ga je goed man. Succces binnenkort met verdedigen van je laatste bijdrage😄😄😄. Een mooie toekomst voor jou en je geliefden👍

   1. Moosie

    AB niet op ingaan aub want hij wil niets lievers.Het ga je goed eug veel suck6 bij je verdere pogingen om ergens serieus genomen te worden.
    Echt jammer dat he weggaat het is echt juist weer leuk nu litmanen en seis niet meer reageren.
    Er is een leuke mengeling van meningen niemand die kinderachtig zijn gelijk probeert te halen of mensen vreselijke dingen toewenst.
    Het zou jou ook sieren als je dat niet deed maar jij weet nu all dat BR binnenkort zijn laatste bijdrage gaat schrijven………
    Ach laat ook maar zucht proest.

    1. -buitenkantje rechts-

     Wees niet bang Moosie.. BR heeft zijn lastste bijdrage nog niet geschreven hoor..😁⚽️ Wat Eug bedoelt is met laatste bijdrage is mjn laatst geschreven bijdrage over Bosz denk ik.

     1. Moosie

      ja ik snap hem qua AB best wel heb daar ook meerdere malen wat van gezegd maar dat afscheid nemen is ook echt een dingetje van hem.
      Maar het is eindelijk weer leuk hier zou fijn zijn als dat zo blijft met of zonder eug die andere 2 mogen echt wegblijven van mij

   2. -buitenkantje rechts-

    @Eug.. Dank je Eug! Waardeer ik zeer.. Ik heb je bijdragen en hoe je bent als pesoon op dit forum gewaardeerd. Ik moest vask glimlachen als je Bergkamp met hand en tand verdedigde😁 Nodig je dan ook uit om af en toe te blijven reageren.. Het ga jou en je naasten goed kerel! 👍⚽️

 17. Moosie

  Kijk dat zijn argumenten 🙂 maar toch zat Bosz dichter bij de filosofie van Johan dan de rest van de koekebakkers en Pep won ook niks in zijn eerste jaar in Engeland

 18. Hanski

  Vak 411…goede tekst!
  Dat Jonk gedoe (is als Clerence in Spanje😂) slaat nergens op..
  Geef ten Hag tijd en laat Youp van t Hek de tv intervieuws en pers conferenties doen…daar gaat nl geen elftal beter van voetballen…coaches en trainers zijn er voor spelers niet voor de niets presterende buitenwacht met altijd negatieve inslag…als je echt voor n club bent steun je die, wat jij er van vind breng je nasr de politie 😉

  1. AB AjaxBarcelona

   Zalig, alleen maar ja-knikkers en meelopers. Terug naar de jaren vijftig. Topnidee Hanski. 👍👍👍(ik heb wel duimpjes Moosie 😂😂)

   1. AB AjaxBarcelona

    Oh ja Hanski. We moeten natuurlijk alles waar Johan voor stond vergeten. Inderdaad Jonk nooit meer binnenlaten want die neemt het gedachtengoed van Johan mee. Nogmaals toppie. Kortom …… ik denk er iets anders over.

 19. -buitenkantje rechts-

  Dankje Eug.. Waardeer ik zeer! Ik had (heb) waardering voor je bijdragen en voor jou als persoon op dit forum. Moest soms glimlachen om je bijdragen waar je Bergkamp met hand en tand verdedigde.. 😁 Ik hoop dat je gewoon blijft reageren.. Anders af en toe even een berichtje via de mail? Heb het voorbeeld van Indojood gevolgd en een mailadres aangemaakt.. BuitenkantjeRechts@hotmail.com Het ga je goed kerel! 👍⚽️

 20. Brokamp

  Bij vlagen goed en bij vlagen matig. Maar niet goed genoeg voor ons aller Ajax. Een clubje als Sparta, met lle respect, die moet je toch gelijk bij zijn strot pakken. Maar nee eerst moeten we op achterstand komen voor we eens gaan ballen. Het spel is niet goed en vooral de kwaliteit van ten Hag die zo geprezen was valt erg tegen. Beslist geen persoonlijkheid, maar een boeren Tukker. Ik wil niet zeggen dat Marcel Keizer een topper is maar ik heb al wel een beetje heimwee. Bedankt van der Sar voor je fantastische beleid.

  1. Moosie

   je vergeet 🙂 🙂 🙂 TOPBESTUUR 🙂 🙂 🙂
   Sorry duimpjes heb ik niet op mjn toetsenbord maar daar ook og een stuk of 10 van.
   🙂

  2. JohnDoe77

   Hij was geprezen om zijn prestaties met middelmatige NL clubs. En daar ligt het probleem; voor een trainer van Ajax mag de lat een stuk hoger gelegd worden. Iemand met een wat imposantere carriere, liefst internationaal op subtop niveau. Overmars zijn idee om Laudrup te halen had daarvan een perfect voorbeeld geweest, met als bonus dat hij bij Ajax gespeeld heeft. Als je gokt op een goede trainer uit de middenmoot in NL, is dat een zelfde soort gok als een speler weghalen bij zo’n club. Je weet niet of zij de volgende stap ook kunnen zetten!

 21. Kingkong

  Hij is wel erg snel tevreden zou hij beseffen dat hij nu bij Ajax zit en dat de lat hier hoger hoort te liggen ?
  Dat we bij ajax uit horen te gaan van onze eigen kracht.

 22. Hanski

  Er zijn mensen die denken dat Jonk, omdat hij bevriend was met Johan, zijn gedachtengoed in praktijk kan brengen…natuurlijk ven ik het eens met ceel van Johan, hij was de beste!
  Johan inderdaad maar niet iemand die hem napraat…hoe kun je t bedenken dat middelmatige voetballers als Ling en Jonk de visie van JC in praktijk kunnen brengen…kansloos!!!
  Oa Van Gaal heeft veel betekend en weet van talenten een ploeg te maken, denk ook aan Oranje in Brazilie….👊

  1. AB AjaxBarcelona

   Hanski sorry maar jouw commentaar is werkelijk kansloos en lachwekkend. Jij hebt dus geen idee van de relatie Johan/Jonk. Tot op het laatste moment heeft Johan zijn gedachtengoed overgebracht aan Jonk met maar een doel: draag het uit. Sorry maar he moet je wel eerst goed informeren en inlezen voordat je dit soort uitspraken doet.

   1. AB AjaxBarcelona

    Vwb van Gal …. die heeft de hele jeugdopleiding naar de kliten geholpen. Ook hier …… inlezen ajb.

 23. Hanski

  Inlezen? Ik weet niet wat jij leest maar als je veel op De Toekomst bent, praat met Ajacieden, en ziet wat Jonk heeft gepresteert als trainer…tja lees jij dan maar de Telegraaf 👍

  1. AB AjaxBarcelona

   Nee jongen geen Telegraaf. Gewoon stukken van Johan. Lees ook zijn autobiografie eens.

 24. Hanski

  Daarbij kun je proberen te ontkennen wat van Gaal heeft gepresteert als trainer maar waar of wat je ook leest…meer dan jou Jonk of Tscheu La…hoezeer ik ook dat beste mannen vind..maar daar gaat t niet om.

 25. Hanski

  Daarbij kun je proberen te ontkennen wat van Gaal heeft gepresteert als trainer maar waar of wat je ook leest…meer dan jou Jonk of Tscheu La…hoezeer ik ook dat beste mannen vind..maar daar gaat t niet om. Als gedachtengoed niet van jezelf is moet je iets nadoen, iets kopieren….resultaat is dan altijd bedroevend omdat het niet van jezelf is…lijkt me logisch 😉

 26. Bert Betondorp

  Ik zit, lees en schrijf nog maar korte tijd op jullie forum en soms geniet ik van jullie gezeik, omdat ik ook een Mokumer ben en van Ajax hou. Soms ook denk ik bij het lezen van jullie reacties: kom kom ff iets genuanceerder, zie het wat ruimer.
  Omdat ik Ajax al vele jaren volg weet ik dar wij allemaal veel verwachten van Ajax, misschien zelfs te veel. Zijn we niet verwend met onze club van 118 jaar oud?
  Tot slot ga zo door met kritisch volgen, maar hou het breed.
  Zeker is dat Ajax een heel goeie coach verdient, een bijzondere kerel die begrijpt wat een Amstredamse Club nodig heeft, toch?

  1. AB AjaxBarcelona

   Jij wil het niet snappen. Dat is wel duidelijk. Nadat Johan van ons s heen gegaan heb jij meteen het Ajax voetbal vegraven, dat is wel duidelijk. Als er een de erfenis van Johan levend kan houden voor Ajax, dan is dat Jonk. Maar goed, dat is niet voor iedereen duidelijk, dat is wel duidelijk en dat isweer logisch. Wel jammer, erg jammer. Maar Hanski jongen (neem ik aan), laten wij maar nier verder discussiëren, lijkt van mijn kant onverstandig. Ok ben daarvoor veel te veel pro Cruijff.

  2. Moosie

   Hanski jij komt met het argument dat Jonk er niets van baktt omdat hij Johan niet is maar Pep trasiinde eerst Barca B daarna stroomde hij door naar het eerste dus ik zie idd veel geliijkenisssen tussen Pep en Wim.
   Verder is een van jouw argumenten dat van Gall het met Oranje zo goed deed op het WK , dan denk ik dat je nog eens dat WK moet terug kijken.
   Ikziie Ajax hopelijk nooit met 9 verdedigers en 1 Arjen Robbenspelen want dan zou ik me namelijk echt de tyfus schamen.
   Je bent voor van Gal en scholletje ik niet en gelukkig velen op dit forum niet.
   Maar discussiëren is leuk je moet dan wel met argumenten komen die hout snijden en mensen eerlijk op hun capaciteiten beoordelen nu speel je het op de man zowel bij Ling als bij Jonk en dat vind ik een zwaktebod van je.

 27. ems

  Als je als Trainer niet of zelf top bent geweest, een ervaren top trainer of jaren in Ajax 1 hebt gespeeld heb je nu eenmaal minder krediet. Bosz kwam er doorheen omdat hij de zegen van JC had

 28. Hanski

  Mooise en AB..waar gaat t nu eigenlijk over?
  Presteren (dus het hoogst haalbare) of vanuit mooie dromen terugdenken aan Johan en blijven zeggen dat t vroeger allemaal beter was…?
  Hoe komen jullie er bij dat Jonk (ik heb echt niets tegen hem) ook maar in de buurt komt van Pep of Cruijff…idd Pep begon bij barca B …jonk mocht jeugd sturing geven…Pep pakte het op en werd succesvol…Jonk mocht zijn tas inpakken en niemand die daar wakker van lag…daarna is hij gaan bouwen aan zijn projecten die dus niet zo succesvol zijn als jullie wensen…gewoon feiten.
  Vergelijken van Wim met Pep is als Ajax met Volendam…
  Ik ben niet voor van Gaal of Blind (al klinkt van Gal en Scholletje veel stoerder) maar supporter van Ajax…wie moet er nu mensen op capaciteiten beoordelen? Het begint allemaal met respect…en dan hebben jullie het over zwaktebod 🤔
  En ja Hanski is jongen die kampioenschappen vanaf jaren 70 heeft meegevierd, die zowel spelers uit die tijd persoonlijk kent, die ook huidige trainers spreekt en met “jullie” Johan heeft overlegd….vergeet dat laatste, het gaat om morgen, niet over gisteren….

  1. Moosie

   Daar gaan we weer jij hebt alles meegemaakt ,jij hebt overlegd met Johan en jij spreekt trainers oh en jij kent spelers uit die tijd persoonlijk.
   Ok ik zie hier geen enkel argument in.
   Wat wel een argument is, is dat toen Jonk weggestuurd werd Johan nog een ultieme poging deed om Jonk zijn positie te redden en daarna toen hij zich voor de zoveelste keer verraden voelde zijn handen aftrok van Ajax.
   Welke trainers spreek jij want sinds Jonk weg is zie je de opleiding per jaar slechter worden.
   Jonk paste niet op Jonk gaf leiding.
   De aankopen waarover het conflict ging zijn allemaal mislukt zie sinkgrave en gudelje.
   Jij kent spelers persoonlijk tja ik alleen Barry Hulshof via mijn grootouders Els en Ramon.
   Maar ook dat is geen argument.
   Wat wel een argument is, is dat blnd in elke functie na zijn actieve loopbaan als speler mislukt is bij Ajax maar toch steeds weerbinnenglibbert zie scholletje.
   Wat ook een argument is ,is dat van Gal onze club eind jaren 90 totaal naar de kloten heeft geholpen zie Daar hoorden zij engelen zingen.
   Wat ook een argument is, is dat van Gal declub inde hens zette door zich op sneaky wijze tot AD te laten benoemen met zijn vriend Blind en die Schurkenboom.
   Dus ja Van Gal.
   Ajax wordt gegijzeld door Henrichs en van Os en die moeten weg Blind en van Gal moeten lekker ergens anders de boel gaan verkloten.
   Dan wordt Ajax misschien ooit weer de club die ze was met hun weet je zeker dat ,dat niet gaat lukken.
   Kijk dat zijn argumenten beste jongen.

 29. Hanski

  Dat zijn jouw argumenten Moos…moet er om glimlachen want zie het anders…even goede neuzen 👍

  1. Moosie

   ik heb tenminste argumenten Hanski jij komt niet verder dan ik ken die en die en Jonk is niks en Ling is niks.

 30. AB AjaxBarcelona

  Hanski …. Hanski …… klinkt Scandinavisch. Gesproken met Johan ……. zei een oud forumlid ook laatst.

  1. Moosie

   Het lijkt wel een mengeling idd tussen die twee wat een ventje man man sneue gast

 31. Hanski

  Tja…met dat onder de gordel gedoe ga ik dus niet meedoen mannen….succes 👍

  1. Moosie

   Ja lijkt mij een strak plan Hans ik had al zo’n idee dat je een uitvlucht zou zoeken want antwoorden komen niet alleen een hoop poeha dus ik had al gezegd ook op het andere topic dat als je wat substantieels te melden had ik het wel lees zou je sieren als je zelf niet anoniem Jonk en Ling hier zou zwartmaken maar ach ook dat staat je vrij

 32. Hanski

  Uitvlucht…waarvoor? Hoop poeha? Geef aan hoe ik dingen zie, er bestaat hierbij geen waarheid wijze mannen, ook jullie verkondigen jullie eenzijdige nergens op gebaseerde meningen, doen alsof je de wijsheid rond Ajax in pacht hebt…terwijl jullie nergens gehoord worden, last staan dat iemand bij JULLIE CLUB je serieus neemt.
  Wat jullie er ook van vinden Ajax wordt er niet beter van, gewoon omdat schreeuwers en scheldende forumleden schouderophalend gelezen worden! Ajax staat bij mij op 1…wie zorgt voor resultaat zal me jeuken….al is het door jullie “vriendje van…. ” Wimpie Jonk
  Gegroet toppers 🤓

  1. AB AjaxBarcelona

   Als laatste: nergens op gebaseerd? Alles gebaseerd op de door Johan uitgedragen visie op hoe voetbal moet zijn. Betere basis bestaat er niet.

 33. Hanski

  AB schaam je! Je doet alsof passanten visie van JC kunnen uitvoeren…je doet alsof volgelingen van JC zijn visie kunnen uitdragen…slaat nergens op! Jij verkracht visie van JC…alleen Johan kon zijn visie uitdragen…jullie doen angstvallig alsof jullie visie kunnen kopieren met middelmatige mannen als…….durf ze niet te noemen…echt kansloos!!
  Dat flinke Tienes gedoe van jullie, JC als boegbeeld..beschamend!
  JC is niet meer…

  1. AB AjaxBarcelona

   Hanski kunnen wij een afspraak maken? Wij reageren niet meer op elkaar anders gaat het echt heel erg onvriendelijk worden en resulteren in een ban voor beide of een van beide. Als je wilt proberen mij hier weg te krijgen moet je vooral zo doorgaan. Ik zal me niet inhouden.

 34. Hanski

  Niet teveel credits voor mij…ik kan AB weg krijgen…echt AB dat interesseert me geen moer…ben niet meg jou bezig, je bent passant…nstuurlijk kunnen wij afspraak maken, zoals met ieder sociaal mens…jij voelt jezelf zo belangrijk…alsof jij bepaalt wat ik post…ik wil jou niet weg hebben, waarin denk je dat? Misplaatste arrogantie 👍👍👍👍

 35. Hanski

  Kriig je niet loser…
  OPMERKING VAN DE REDACTIE: LAATSTE WAARSCHUWING HANSKI. KAPPEN MET JE IRRITANTE OPMERKINGEN DIE NIETS MET VOETBAL TE MAKEN HEBBEN.

 36. AB AjaxBarcelona

  Fred, hij vraagt er om. Hij gaat totaal off topic frontaal in de aanval. Iedereen weet dat ik mij graag op idioten uitleef. Ik hoop dat je dit leest en actie neemt.

Reageren is niet mogelijk.