Ajax behaalt flinke financiële winst over eerste seizoenshelft

Het mag dan sportief bijna als een verloren seizoen beschouwd gaan worden maar Ajax heeft over het eerste half jaar van dit seizoen financieel wederom een flinke winst gemaakt, zo meldt de club op de eigen website. De afgelopen jaren werden tientallen miljoenen bijgeschreven en ook nu heeft de club naar eigen zeggen een nettowinst van € 16,9 miljoen euro weten te boeken. Ajax heeft met name flink verdiend aan de verkopen van spelers. Door onder meer het vertrek van Davinson Sánchez, Kenny Tete en Jairo Riedewald kwam er € 37,9 miljoen aan vergoedingssommen binnen, terwijl de club zelf € 10,7 miljoen aan transferbedragen uitgaf. Daardoor is het saldo van de vergoedingssommen € 27,2 miljoen positief.

Het eigen vermogen van Ajax is nu gestegen naar € 175,5 miljoen. Het operationele resultaat bedraagt wel € 4,4 miljoen negatief. Dit komt met name door het ontbreken van Europees voetbal, maar ach; de bestuurders kunnen waarschijnlijk weer een flinke bonus tegemoet zien dus wat dat betreft voor hen weer een geslaagde missie!

Related posts

136 Comments

  1. De Ajacied

   Aan geld heb je nix, dat zie nu wel
   Geld moet op het VELD staan en niet op de bank
   ❌❌❌

   1. Litmanen

    Ach, wat kun je nog kopen voor € 100.000.000,00?
    Kluivert?
    Die hebben we al.
    In Spanje, Duitsland en Engeland glimlachen ze meewarig om dit soort bedragen.

    1. Bakkie

     Je moet gewoon kwaliteit kopen. Toen de geruchten rond Tagliafico hier op de site kwamen, hoorde je velen hier roepen dat dit onnodig was omdat we Viergever, Wober en Sinkgraven hebben.
     Nu we Tagliafico binnen hebben ziet iedereen hopelijk in hoe belangrijk het is om een ECHTE linksback te hebben, in plaats van een veredelde middenvelder of centrale verdediger

     1. Bakkie

      Dat heeft Overmars gelukkig ook gezien, daarom heeft ie Kristensen gekocht (en eerst Orejuela, maar die lijkt het niet te redden).
      Ik denk dat ze Veltman uit respect voor zijn goeie instelling het seizoen laten afmaken op rechtsback en ‘m deze zomer verkopen.

  2. paulvos

   Voor ons is het pas ‘n geslaagde missie bij ‘n kampioenschap, eerder niet, maar zit er waarschijnlijk WEER niet in.

 1. f-side64

  Ik had niet anders verw8 dat ze liever 1 vette bonus te gemoet zien dan meer kwaliteit op het veld

 2. ajaxpers

  Ik zie een Ajax waardige trainer zoals FDB die de rust bewaart en iedereen de weg wijst. Geem hem deze selectie aub

  1. AFCA my World

   Is geen trainer maar een geluksvogel met Ajax ! Nergens anders red hij het wel ! Geef mij bosz of een buitenlandse trainer ! In nederland is niet genoeg kwaliteit meer ! ⚽️

  1. De Nees

   Zoveel centjes, koop voor 25 mln aandelen terug, resterende 25 mln met een lening opkopen die je binnen 5 jaar afbetaalt. Club wordt weer een vereniging en kunnen we de geldwolven en nep clubmensen de deur wijzen. Lijkt mij de eerste stap om Ajax weer op te bouwen naar de visie van Cruijff.

   1. Ajax1958

    @ KBouter en de Nees, we zijn een bedrijf ipv een voetbalclub. Het gaat alleen maar over financieel positief resultaat en wat er op het veld gebeurd is niet van belang. We hebben al een een jaar geleden het Cruyff pad verlaten. Tegenwoordig gaat het om de kwantiteit ipv de kwaliteit, in de hoop fat er weer een pareltje ala Sanchez bij zit, die flink wat op brengt. Er zijn teveel spelers die nu rondlopen, die het Ajax shirt onwaardig zijn. We moeten zo snel als mogelijk van die kutbeurs af!

   2. De Nees

    De echte voetbalziel komt pas terug als we van de beurs afgaan 58, gehele dynamiek wordt anders met andere mensen in de organisatie en meer rust in het beleid als er niet meteen successen komen. Zo niet dan blijft het een NV en ligt de hoofdfocus op behalen van omzetdoel en bedrijfsresultaat.?

   3. Widi

    Je kunt best van de beurs gaan. Maar als je denkt dat je daarmee types als Hennie Heinrichs uitbant, heb je het volgens mij mis. Ze zijn er altijd geweest en ze zullen er altijd zijn.

    1. jood84

     dat zie je goed Widi, de beurs heeft weinig te maken net zulke mensen. zulke mensen blijven er helaas in het voetbal bestaan.

     1. Ajax1958

      @ jood84 Fout denk ik. Het bedrijfsleven regeert nu en dat houdt niks anders in om winst maken. Winst maken om de aandeelhouders tevreden te houden. Het publiek, daar heeft men maling aan. Je moet ergens beginnen, eerst van de beurs en daarna kijken of je Henrichs er uit kunt gooien.

     2. jood84

      je moet een goede combinatie vinden. althans dat denk ik dan he Ajax1958. maar ik ben nooit te oud om te leren ?

     3. Widi

      De allergrootste aandeelhouder is Ajax zelf. Verder stelt het weinig voor. Beetje moe van steeds weer die framing hier over de beurs.

    2. EugAjax

     Eens Widi, de beursgang word vaak verward met dit soort dingen. Onzin die figuren hou je. En ook dat geld belangrijk blijft hou je……of je moet Ajax zaterdag amateurs je vlaggenschip maken dan kan je terug naar oude pure voetbal gevoel. Voor de rest is en blijft voetbal tegenwoordig big business of je beursgenoteerd bent of niet. Het enige wat je kan eisen is dat alle beslissingen genomen moeten worden met maar 1 doel een zo sterk mogelijk Ajax 1 die meedoet op Europees niveau. Er is dus nog veel werk te doen en daar hebben we weer geld voor nodig. Maar hey blijft een vies woord in Nederland??

     1. Moosie

      Echt onzin eug
      De inkomsten van de beursgang zijn allang verdampt door het beleid voor de revolutie.
      Het kost alleen maar tijd en geld.
      Tijd in de vorm van beslissingen in bv aankopen waardoor je ze juist misloopt, en geld omdat er winst moet worden uitgekeerd aan aandeelhouders , en vergoedingen aan ongure types zoals de verschillende rvc’s.
      Ajax zou in een niet beursgenoteerde vorm weer echt baas in eigen huis zijn.

     2. EugAjax

      Widi, dat de inkomsten uit de beursgang verdampt zijn is waar maar staat buiten de discussie. Juist door die beursgang hadden ze juist hele mooie dingen kunnen doen door opgehaalde geld. Alleen door wanbeleid ging het door putje. Dat heeft niks met beursgang te maken. Ergo zonder dat geld was je mss wel failliet gegaan later, aangezien Ajax kosten wat koste aan Europese top wilde blijven.
      Dat beslissingen tijd kosten, en dan meer dan zonder beursgang, dat hoeft echt niet. Dat hangt ervan af hoe je het organiseert. Bij Ajax heeft RvC veel bemoeienis met dagelijkse gang van zaken. Daar zit de fout. Net als laatst bij ABNAMRO met die mevr. Er zijn beursgenoteerde bedrijven waar dat beter georganiseerd is.
      Je ziet nu ook dat Overmars behoorlijk snel zaken heeft gedaan op spelersmarkt door verandering beleid.
      Winst word door Ajax, op 1 jaar na, niet uitgekeerd aan de aandeelhouders. Ajax betaalt geen dividend.
      Vergoedingen aan ongure types klopt, maar dit is het punt wat Widi aansnijdt. Die figuren hou je ook binnen Ajax als je niet beursgenoteerd bent.
      Met dat laatste ben ik het wel eens. Als je echt baas in huis wilt zijn moet je twee dingen doen. Van beurs af en Arena kopen…
      Dus even voor de goede orde. Ik ben zeker niet voor de beursgang (geweest). De vraag is echter of je in bestaande situatie tientallen miljoenen moet gaan besteden aan notering afkopen. Of dat je moet dealen met deze situatie en dingen anders en beter inrichten. Persoonlijk zou ik ook kiezen voor weggaan van beurs en kopen Arena.
      Maar ik geef je op briefje, veel van dingen die nu aan beursnotering gekoppeld worden heb je dan nog steeds. Maar je bent dan wel volledig baas in eigen huis en af van vereniging en NV conflicten.

     3. abajaxbarcelona

      Er is geen sprake van beleid. Ze zitten nu weer op bijna 70 contractspelers met dat idiote gekoop van Overmars. Slaat nergens op.

     4. Moosie

      Beste Widi 🙂
      Ik ben ook voor van de beurs gaan omdat een beursgenoteerd bedrijf wel zeker aan regels gebonden is ,en je kunt mij niet wijsmaken dat Ten Have was gekomen als we niet beursgenoteerd waren dat soort ratten vaart alleen op genoteerde schepen.
      En Overmars zou nog sneller kunnen dus moet je nagaan.

     5. EugAjax

      Hahaha ja daar is Widi vast blij mee. Ontegenzeggelijk heb je met regels te maken. Oa in je communicatie, je kan niet al te veel zeggen wat koersinvloed zou kunnen hebben en dus in mijn optiek kan Ajax zijn communicatie met supporters niet optimaal zijn. En je hebt een sterk punt. Ten Have cs had idd niks bij Ajax gedaan als het niet beursgenoteerd was. Maar dan waren er andere rare types. Ken je Harmsen nog ???? Ajax trekt denk ik so wie so rare types aan als je geen voetbaljongens in leiding hebt.
      Overmars moet uiteindelijk net zo snel zijn als op veld haha, hij is enigszins goed op weg.

     6. Finidi

      Oke of op beurs blijven met een vast percentage wat in de knip vd club blijft maar dat feest zal wel niet doorgaan haha.

     7. Widi

      Ling kan nog niet zijn eigen eenvoudige vennootschappen normaal besturen. Volledig ongeschikt. Hij was de grootste inschattingsfout van Johan.

     8. abajaxbarcelona

      Totaal oneens met je dus ?. Jij kent duidelijk de ins en outs niet en …… ja, ik weet hier wat meer over. Ling heeft kwaliteiten die Ajax heel goed kan gebruiken en helemaal in het trio Jordi, Wim, Tscheu. Nee, ik ga hier verder op het forum niet verder op in. Dat kan niet, ik blijf toch liever anoniem.

     9. Moosie

      Ik vind de aantijging tov Keje was totaal belachelijk maar ik zie bijna alles van die persoon als provocatie vanuit zijn eigen frustraties.
      Ik geloof ook dat hun Hennie een groot probleem is en dat heb ik met van Os.
      Kijk hoe hij nu die Jaakke weer de knvb binnenloodst zum kotsen.
      Maar dat neemt niet weg dat deze twee een reden zijn om dan maar op de beurs te blijven.
      De Nees heeft het verder uitstekend verwoord dus daar sluit ik me bij aan.

  2. De Nees

   Widi/ Eug ik denk dat je onderschat wat een invloedrijke partijen een NV aan zich koppelt. Je hebt te maken met lieden in RvC, Directie en Bestuursraad (Henrichs is daar voorzitter van!), heb je zo 10 mensen al, nog los van de aanleunende partijen. Door Henrichs toedoen is de Ledenraad opgeheven, erg vuil maar heel gewiekst en waar dus voor het merendeel echte voetbalmensen zaten die ook nog op de hand waren van Cruijff. Henrichs bemoeide zich daarna sterk met de samenstelling van de Bestuursraad, dan kan je wel raden waar het gewicht kwam te liggen: voetbal of business? Bestuursraad doet op haar beurt weer voordracht van RvC leden en die weer de Directie dus zie hoeveel invloed foute figuren in een Bestuursraad kunnen uitoefenen op het hele reilen en zeilen van een club. Deze mensen heb informeel ook veel invloed op de Stadion eigenaren, Cruijff was nooit populair bij deze lieden, waarom denk je dat die naamswijziging maar niet door komt? Zo werkt dat wereldje, onder mekaar bekokstoven zij dit en hopen met rekken en strekken dat de Cruijff familie zich uiteindelijk terugtrekt. Je hoeft de lijnen maar te volgen wie waar zit en wat hun achtergrond is en vooral de BELANGEN zijn, wat de fans verwachten maar wat werkelijk tot stand komt… Een NV trekt te veel machtige partijen aan met vele lagen, dat is in een vereniging 10x minder. Tuurlijk hou je dan ook foute figuren maar dat is niet te vergelijken met een NV, dat zijn hooguit een paar figuren en mss om de zoveel tijd, dat kan je met geen mogelijkheid vergelijken met het vaste en permanente machtsstructuur van een NV. Ajax is een geweldige cash-cow, aanzien en invloed voor business mensen, dat geven ze niet zomaar op dat bleek al uit hoe vuil het spel werd gespeeld tegen Cruijff destijds.

   1. EugAjax

    De Nees ik onderschat dat geenszins, ik ben ook van mening dat Ajax van beurs af moet. Maar het zal probleem a la Henrichs noet oplossen. Daar blijf ik bij. Met strekking van je verhaal ben ik zeker eens. Maar ik vind dat de voetbaljongens zichzelf in de voet hebben geschoten door rollebollend over straat te gaan. De revolutie was een gouden kans om het anders te regelen en te organiseren.
    Alleen hebben die NV mensen geprofiteerd van eigen gecreerde chaos. En vooral dat neem ik alle voetbaljongens kwalijk……incl Jonk, Bergkamp, Sar en Overmars. Het blok was behoorlijk stevig. Alleen hebben ze zelf stokken gegeven om mee te slaan en nu zie je stap voor stap dat NV heren extra macht krijgen. Ze hoeven alleen maar te kijken hoe die voetbaljongens elkaar de tent uitvechten. Super toch voor ze…………daarom ben ik zo boos nu en de laatste jaren hier op forum.
    Vele willen Bergkamp, Sar en Overmars weg. Nou Dennis is al weg na Jonk de te laatste van revolutionair begin. Nu heeft Sar zijn toekomst gekoppeld aan prestatie Ten Hag.
    Je raad het al. Die mensen die jij nu benoemt staan rustig af te wachten om hierna helemaal toe te slaan en de club echt naar de kloten te helpen.
    Daar ben ik zo bang voor…….en ik zag, terecht of onterecht in Dennis iig nog een heel sterk figuur om eea tegen te gaan. Maar goed afbrokkeling is al heel lang aan de gang. Zelf in hamd gewerkt door de voetbaljongens

   2. De Nees

    Ik denk dat je ook verder moeten kijken dan de poppetjes van nu, die komen en gaan. Belangrijker is de lange termijn, i.d. de organisatiestructuur, hoe beslissingen tot stand komen, door wie en de hoofdfocus van een voetbalclub (iig niet een businessmodel toch?). In een NV zijn managers meer ervaren, gewiekster, regelementen en beslissingsboom aan hun zijde, de voetbaljongens zetten zij altijd schaakmat. Alleen Cruijff kon nog heel ver komen in zijn strijd maar dat kwam vooral door de media exposure waar elke stap van de NV breed uitgelicht werd waardoor zij niet alles uit de kast konden halen, die hadden anders een veel smeriger spel gespeeld. Cruijff’s overwinning was uiteindelijk een holle overwinning, de machtsstructuur is er nog steeds en de ongure figuren ook. Dat de voetbaljongens ruzie kregen is pure domheid geweest van hun en daar was Bergkamp de grote roerganger in en toch blijf jij daar stekeblind voor, beoordeel hem op z’n daden nu en niet op zijn doelpunten van toen. Je lost niet alles op met een vereniging maar je snijdt wel heel veel rommel weg. Kijk naar de structuur van feyenoord en pisvee om ff wat te noemen, veel overzichtelijker en hooguit een paar rotte appels die redelijk beheersbaar zijn of voor een korte termijn daar zijn, totaal niet te vergelijken met waar Ajax mee te dealen heeft. Sar en Overmars wegsturen heeft ook geen enkele zin, probleem zit veel dieper en dat is de NV structuur die hufters als Henrichs VOEDING GEVEN te bestaan. En zijn opvolger staat al klaar en nog een dozijn anderen in andere bestuurslagen. Als je nog blijft volhouden dat inwisselen van een NV structuur met een vereniging structuur weinig uitmaakt en min of meer dezelfde problemen behoudt dan kan je beter koekebakker worden. Sorry weel lang maar allemaal Eug’s schuld! ?

    1. EugAjax

     Haha ik zie ik heb een goede invloed op je De Nees. In ieder geval een goed onderbouwd stuk en geen geschreeuw hahahaha. Ik ga niet discussie Bergkamp weer helemaal voeren?. Gaat mij om groter geheel nu.
     Jij ziet Henrichs en zulke figuren als het kwaad als ik goed lees, ik ook. We denken alleen verschillend over of dat soort figuren niet de overhand hebben zonder NV structuur toch?
     Ik denk zelfs dat het politieke spel harder word zonder NV. Want om dan invloed te hebben zullen die figuren dus op plekken moeten zitten waar Sar nu zit bijv.
     Nogmaals ik sta grotendeels aan jouw kant qua visie hierop (NV vs vereniging) alleen zie ik het niet als oplossing voor het kalt stellen van die gekken. Maar goed hopelijk gaan we het meemaken want dat betekent dat we van beurs af zijn ??

   3. Widi

    Hennie zit daar namens de vereniging. Als grootste aandeelhouder. Als Ajax van de beurs gaat, is er weer alleen de vereniging. Met Hennie als de baas.

    1. EugAjax

     Klopt en dus blijft ie zitten ??die gozer is gewoon echt niet weg te krijgen wat voor een move je ook verzint. Onvoorstelbaar

    2. De Nees

     Het gaat niet om Henrichs an sich, hij persoonlijk is niet de reden om een vereniging te willen na hem komen nml weer soortgelijke figuren, het is de structuur en de vele machtige partijen binnen een NV. Natuurlijk kan een vereniging ook met Henrich types te maken krijgen maar dat zijn dan individuen in tegenstelling tot de NV machtsblokken.

 3. afcwil

  ze kunnen fdb terug halen of proberen pb terug tehalen onder pb zagen we wel mooie wedstrijden

   1. afcwil

    hoi De Ajacied
    dat waren echt mooie wedstrijden en vechtlust dat was voor ons ook veel mooier

  1. AFCA my World

   Nooit meer FdB ,kampioenschappen gekregen , niet behaald ! Snap dat nou eens !!! Is geen trainer ! ⚽️

   1. De Nees

    Staren zich maar blind op die 4 titels AFCA, de omstandigheden interesseert hun niet.
    FdB kon vorige week bij Rondo niet vatten dat hij niet geprezen werd op zijn drukzetten en dat Bosz wel alle krediet daarvoor kreeg. Bij Frank had het alleen de naam drukzetten, deze man leeft in een hele andere belevingswereld over zijn prestaties.

 4. Charka53

  Veel geld en geen voetbal en als dat zo blijft kan je het geld beter aan een goed geven dan zijn er toch nog mensen blij en gelukkig.

 5. Machlas

  Ja!! Kunnen we richten op het voetballende gedeelte. T lijkt wel of ze helemaal niet met voetbal bezig zijn. Als ze maar winst maken,dan is het goed

 6. a.p.

  geld knap verdiend mannen!! maar we zijn voetbalbladclub Ajax en ook dit jaar geen kampioenschap brbrbrbr en ik hoop dat jullie dat niet vergeten

 7. EugAjax

  Kop van artikel klinkt beter als dat het is……
  Operationeel verlies 4.4mln euro……betekent voor een positieve balans moet je spelers verkopen en dat komt elftal niet ten goede……komt bij de grootste aankopen en de velen van laatst zijn hierin nog niet allemaal verwerkt. Hopelijk dus niet het begin van het einde. Ajax heeft laatst ca 40 mln geinvesteerd in nieuwe spelers en niveau is niet beter op geworden, om het maar zacht uit te drukken.

  1. Litmanen

   Ach, als ze Kluivert of De Ligt verkopen is dat probleem ook weer opgelost.
   En dan heb ik het liefst dat ze Kluivert op komen halen.
   Laat de Ligt maar rijpen.

 8. Moosie

  En weer haalt Ajax winst,oprationeelverlies, 120 contracspelers van middelmaat ,geen Europees voetbal ,geen kampioen ,maar wel een bonus en dividend .
  TOPBESTUUR 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 9. Basisspeler

  Wat hebben we asn deze cijfers als we al 4jr zonder prijzen zitten.. schandalig! In ieder ander bedrijf zou de directie moeten opstappen en beticht worden van wanbeleid.
  Wat EugAjax hierboven ook zegt. Een operationeel verlies vsn 4,4 milj. Alleen door handel in spelers komen we in de winst.

  1. De Nees

   Volgens mij afgelopen jaren wel vaker een operationeel verlies geleden wat ook weer gecompenseerd werd in het bedrijfsresultaat door de verkopen.

   1. EugAjax

    Nope, jaar hiervoor rond 0 jaren daarvoor winst operationeel vanaf revolutie. Over daarvoor hebben we het maar niet toen gingen we bijna failliet.

   2. De Nees

    Ok dan zij het zo, maar in mijn beleving waren het i.e.g niet hele spannende operationele winsten, de verkopen maakten veel goed.

    1. Moosie

     Dan blijkt toch dat het beleid niet goed is zonder verkopen verlies klopt de begroting dus niet want verkopen zijn geen zekerheid

     1. De Nees

      Deze twee inwisselen zal structureel niet veel oplossen AB, krijgen we 2 nieuwe die in hoofdlijnen toch weer het beleid uitvoeren wat RvC en Directie uitstippelen. Probleem ligt dieper en dat is de NV structuur en de business mind set.

     2. abajaxbarcelona

      Kijk naar voorgeteld trio hieronder. Tegelijk terug naar een normale voetbalclub.

     3. EugAjax

      Moosie bij geen Europese deelname draaien ze operationeel verlies. Bij groepsfase EL is begroting sluiten rond de 0 en bij groepsfase CL is het stuk in de plus. Dus het valt wel mee. Ze kunnen alleen geen jarenlange aankoop beleid doen a la laatste paar maanden want dan ga je snel door je eigen vermogen heen. Voorlopig nog lang geen sprake van, maar toch reden voor ongerustheid is er wel ja

     4. Moosie

      Ze begroten Europees tot en met december maar aangezien dat dus helaas niet zeker is kun je dat dus niet doen

     5. EugAjax

      Nou Moosie, in al die jaren hebben we maar 1 keer geen Europees gespeeld, dus op zich is het behoorlijk conservatief begroot.

     6. De Nees

      Ik zag het AB, helemaal eens met dit trio maar die gaan tegengewerkt worden. Dit trio zal voetbal als focus hebben en niet omzetdoelstelling, dit gaat knellen met de NV directie. Hoe moeilijk heeft Johan het niet gehad toen hij voetbal naar voren schoof, daar in de top gingen alle alarm bellen af. Je kan het uittekenen, vind het vooral sneu voor Jordi om zo beschadigt te worden, daarom heb ik liever blijf maar weg tot wie weet Ajax ooit een club wordt.

     7. De Nees

      Zou jammer zijn AB, begrijp het wel alleen dan wint waar je tegen bent bij voorbaat al.

     8. abajaxbarcelona

      Normaal gesproken laat je iets links liggen als het tegenvalt zoals bijv. een restaurant. Ajax valt al jaren tegen, met een korte tussentijdse opleving. Over een nacht ijs ga ik dus zeker niet maar het geduld is eens op.

 10. Ajax1958

  @Moosie, idd, het heb het ook al vaker aangehaald. We zijn een bedrijf en geen voetbalclub meer.

   1. Finidi

    Ja hoor verkiezinstijd, hoeveel van die zogenaamde mooi weer rooien wonen er wel niet aan de Prinsengracht!? Heb trouwens zelf niks met vvd hoor haha!

  1. jood84

   voetbal is ook meer business tegenwoordig dan sport ? kijk maar naar alle grote clubs.. worden allemaal geleid als bedrijven

    1. Finidi

     Maakt geen zak uit wie de boel runt, kijk bij feijenoord nu daar staat nu ook een grote lul dom te lullen met een dikke plasser van hoe geweldig hij zichzelf vind! Dat moet je toch ook niet willen? Die types lopen overal bij clubs de grote jongen uit te hangen, dat begint al op laag niveau amateurclubs met figuren die doordeweeks niks te vertellen hebben op het werk laat staan thuis en zich in het weekend uitleven, bij profclubs precies hetzelfde alleen op hoger nivo, harry jekkers zei et al, figuren die alles lopen te doen en achteraf zeggen dat het altijd dezelfden zijn die het moeten doen!

 11. AFCA my World

  Ik dacht dat alleen Sanchez al meer opleverde ? 40 miljoen toch ? Dat heb je de rest gratis weggedaan ! ⚽️

 12. afcwil

  afca my World
  4 x oprij noem ik geen geluk meer maar ik bedoel dat elftal stond wel voor elkaar klaar .maar met PB dat waren wel mooiere wedstrijden .en dat hoop ik wel weer is meer tezien

 13. Jimmy1971

  Klopt allemaal wat hier boven staat , maar Marc heeft pas sinds kort zijn handen vrij wat betreft spelers aankopen , dus geef hem nog even ..

    1. Basisspeler

     Wel blijven opletten Seijs. Laat wel zien hoe jij bent. Denk daar maar s over na! ???

 14. Ralph

  Ajax heeft het geld wel degelijk op het veld staan. Daarom is de winst zo hoog. We moeten ons neersleggen bij de wetten van het voetbal. Tegen Engeland en Spanje kunnen we niet op. En dat moet je ook niet willen.

 15. Dagrump

  Sorry dat ik het zeg maar die Ten Hag wat een lachertje is dat !! Zie nog liever Marcel Keizer dan Ten Hag !

 16. Dagrump

  En wil eens een opstelling zien met de juiste mensen op de juiste plek. Geen aanvallende middenvelder in de spits of een middenvelder als cv !!! Ten hag zet de poppetje op hun eigen plaats gvd !!

 17. abajaxbarcelona

  Mooi bedrag. Kan je mooi investeren in een goede jeugdopleiding. Volgens mij kan daar best wat salris af voor Jonk en co. Maar ja …… je gaat natuurlijk niet in toekomst investeren als dat een visie is die de 2 jaar overschrijdt. Dat kunnen ze niet behappen. In ieder geval weer wat max bonussen in de zak en de bankrekening loopt nog ietsjes verder over bij de beste heren. Klasse bestuur, ben zo trots op jullie. Blijf gerust nog jaren zitten maar ik vrees het publiek niet.

  1. Moosie

   Het lijkt wel of het een wedstrijd jezelf in de voet schieten geworden is bij ons.
   Zo van welke domme beslissing kan ik vandaag eens bedenken en die dan in de lijn van de visie van Johan verkopen aan het klapvee

   1. abajaxbarcelona

    Mijn seizoenskaart van dit seizoen heb ik moeten kopen toen Bosz er nog zat. Toch echt hele grote kans dat vanaf volgend seizoen iemand van het klapvee hem mag overnemen. De tijd van weinig plezier duurt nu toch te lang en is te vaak.

     1. EugAjax

      Moosie ging het net wat beter met ons moet je natuurlijk niet met rare voorstellen komen??.

     2. EugAjax

      Dat wel en ik heb ook grote waardering voor wat hij heeft neergezet in Slowakije. Echter zoals je ongetwijfeld weleens gelezen hebt ? is hij bij mij door ijs gezakt toen hij rapport moest schrijven over Ajax. In opdracht van Johan.
      Maar goed als het goed is voor Ajax, mag hij wat mij betreft komen, maar ik zal hem dan extra kritisch en sceptisch volgen..

     3. Moosie

      Bij dat rapport werden er ook weer spelletjes gespeeld, maar de knelpunten die hij aangaf en die naar buiten werden gebracht als onzin zijn allemaal werkelijkheid gebleken

     4. abajaxbarcelona

      Inmiddels is er genoeg informatie naar buiten gekomen waaruit blijkt dat Ling werd zwart gemaakt om eigen falen te verbergen.

     5. EugAjax

      Moosie eens van die spelletjes, maar ook zeker aan de kant van Ling. Beide kanten dat heb je nu eenmaal bij een complexe club die graag met commissies ed werkt. Veel politiek geneuzel. Maar Ling dat was een beetje als de slager die zijn eigen vlees keurde. En hij had natuurlijk confict of interest. Overigens sneed hij in eerste stuk goede dingen aan.
      En daar zijn er ook aantal van ingevoerd. Maar objectief was dat rapport allerminst.
      Johan had beter Keje Molenaar destijds kunnen vragen. Die man is ook Cruijff adept, maar komt op mij behoorlijk integer over. Zeker in conflicten bedoel ik. Dat komt wsl door zijn advocaten achtergrond?.
      Maar goed het is allemaal gebeurd en de revolutie gaf veel gezeik over en weer, maar heeft wel veel titels en een Europese finale opgeleverd.
      Nu is het maar weer afwachten of het ooit goed komt. Vaak komt het met Ajax altijd wel weer goed??.

     6. Widi

      Volgens je vriend Nietmanen is Keje een grote zwendelaar in toegangskaarten. Laat hem maar niet zien dat je Keje integer noemt.

     7. EugAjax

      Hahaha weet ik, ik zeg dus ook expres bij conflicten haha. Ach iedereen doet in zijn leven wel wat wat niet als netjes beoordeeld word door een ander??

    1. Moosie

     Ik denk dat er vanuit mensen als v.Os en Henrichs er alles aan gedaan is om de zaken te frustreren en dat hadden ze bij Molenaar ook geflikt.
     Maar Tjue is gezien zijn ervaring volgens mij de juiste persoon.
     En het anti-kamp heb altijd wat te zeiken.
     Bij Molenaar lopen ze over die kaartverkoop en zo is er altijd wat.

     1. De Nees

      Moos echte voetbalbestuurders komen er niet meer in bij Ajax zolang het een bedrijf is, daar zorgen de Henrichjes binnen Ajax wel voor. Stel, nagenoeg onmogelijk, maar stel dat bijv via publieke druk het wel lukt dan worden zij zo gefrustreerd en tegengewerkt dat het weer op conflicten uitloopt. Zolang het een NV is en de Henrichjes bestaan, zelfs als hij morgen dood neervalt komen er adepten in zijn plaats, biedt het geen enkele soelaas.

     2. Moosie

      Maar op dit moment is het ook bijna onmogelijk om ze weg te krijgen dus zit in de structuur iets goed fout.
      Ik ben een voorstander van de socio structuur van Barca

 18. JohnDoe77

  Ik denk niet dat geld verdienen de primaire focus is van het management. Wel zorgdragen voor een gezonde financiële toekomst. Maar topspelers halen naar de NL competitie is met geen geld te realiseren. Wie wil er nu in Heracles op een plastic veld voetballen voor 7.000 man?

 19. dennis78

  ik zou zeggen op naar de 200 miljoen. verkoop je beste spelers en koop er niets voor terug. laat de club naar de klote gaan en laat ze genieten van hun bonus…en de supporters…..tja….die…..laten we in de steek…

  1. JohnDoe77

   Populistisch gepraat! Ajax is per saldo altijd netto een verkopende club dus zal meer en meer geld krijgen. Toppers die gevestigd zijn komen niet in NL spelen!!

 20. Kingkong

  In de tijd van Jaap van praag zijn tijd wist hij al dat het kapitaal op het veld hoort te staan , en toen waren we heel wat succesvoller.

  1. Moosie

   Nee man door v Praag zitten we juist mede ook weer in de ellende , de spelers die toen doorbraken waren opgeleid volgens de visie van Johan daarom waren ze zo goed.

    1. Moosie

     ja sorry hahaha had Over het woord Jaap heen gelezen dus idd je hebt helemaal gelijk mea culpa

 21. Zlatan4ever

  De financiele winst van Ajax is een topic terwijl Ajax op het veld niks presteert wat tot een kampioenschap kan leiden…
  Dit is het treurige nieuws waar we de komende maanden nog mee te maken krijgen(helaas)..
  ☹️

 22. abajaxbarcelona

  Trio Jordi, Wim en Tcheu. Ik zou dat trio wel eens 5 jaar de kans willen geven. Zij weten vast de juiste TS samen te stellen. Volgens mij gaan die niet voor vriendjes politiek vwb invullen van belangrijke posities zoals trainer A1 e.d.
  Voorlopig kan ik mij geen ander trio voorstellen waarvan ik het warm zou krijgen.

 23. Brokamp

  Waarom een lening alsje zelf genoeg op de bank hebt staan. Gewoon alle aandelen in 1 keer opkopen. En weg van af de beurs. Je kunt toch beter Bitcoins kopen dan aandelen Ajax.

 24. -buitenkantje rechts-

  Even een paar misverstanden die ik hier regelmatig lees wegwerken..
  1) Een Eigen. Ermogen van 185 Miljoen betekent niet datvje dit bedrag op je bankrekening hebt staan en kunt uitgeven. Het EV van een NV bestaat uit uitstaande aandelen + reserves+ onverdeelde winst.
  2) Een EV moet je altijd zien in verhouding tot het Vreemd Vermogen. (Schulden) Om de financiële gezondheid van een bedrijf te belalen reken je de verhouding tussen het EV en VV uit. Oftewel de solvabiliteit. Ajax is behoorlijk solvabel en dus financieel gezond. Hiervan hangen de bonussen van de bestuurders af.
  3) De eigenaren van een NV zijn de aandeelhouders. Aangezien de vereniging Ajax ruim 70% vd aandelen in handen heeft is Ajax gewoon baas in eigen huis. Sowieso bestaan 90% vd aandeelhouders uit Ajaxsupporters. Een aandeel Ajax wordt ook wel een “emotieaandeel” genoemd.
  4) Directie is aansprakelijk voor de financiële gezondheid van het bedrijf en wordt gecontroleerd door RvC. Wat dat betreft doet de directie dus goed werk.

  Dan betreft het voetballende gedeelte. Sar, Overmars, TS (waaronder Ten Hag) zijn hiervoor verantwoordelijk. Nu we al 4 jr zonder prijzen zijn als Ajax mag je gerust stellen dat deze heren onvoldoende presteren. Volgens mij zag JC het ook zo.. Laat het financiële gedeelte aan de bestuurders en laat de “voetbaljongens” het voetballende gedeelte doen. Helaas hebben de voetbaljongens er een puinhoop va; gemaakt. Als er bijna 40 Miljoen voetbalkapitaal (spelers) de club verlaat lever je heel eenvoudig in aan kwaliteit. Dit gebeurt al jaren. Dat Ajax niet meer kan aanpikken is dus ook niet verwonderlijk.
  Wat ook kwalijk is dat de vlucht van voetbalkapitaal min of meer noodzakelijk is door het oparationele verlies.

  1. EugAjax

   BR voortaan moet ik maar even beroep doen op jou schrijf vermogen. Je legt het stukken beter uit. En volgens mij alles raak. Alleen puntje bij 4 is dat ik het idee heb dat RvC niet wil controleren binnen Ajax maar bepalen, dat is zeer fout.
   Bonussen over bestuurders dan heb je het denk ik niet over de voetbalbestuurders? Die hebben ook sportieve doeleinden in hun bonusafspraken staan.
   Dus strekking zeer zeker eens. Mijn conclusie blijft dus je lost voetbalprestaties absoluut niet op door te aandelen terug te kopen……..
   Toch likkt het me beter om het wel te doen en volledig autonoom te zijn en dan Arena er ook bij kopen…..

   1. AB aka alumni

    Misschien moet je een beroep doen op je internetprovider. Levenslange afsluiting.

  2. Widi

   Hoop dat deze bijdrage een hoop onzin bijdragen gaat voorkomen BR. Ik gaf gisteren een klein aanzetje, maar dit is veel duidelijker.

   1. AB aka alumni

    Hoop überhaupt op een hoop minder onzin hier. Zoland SI, SIE, f-side en Eskimo hier zijn vrees ik dat het niet gaat lukken. Ajaxpers lukt nog wel.

  3. De Nees

   Dat is deels de financiële structuur van een bedrijf, daar ging de discussie ook niet over. Voetbalprestaties verbeter je niet door aandelen terug te kopen, ook dat was de stelling niet. Toch stelt Eug dat terugkopen toch beter is, dan moet je met argumenten komen behalve dan dat je dan autonoom bent, waarom is dat dus goed? In mijn optiek ging het om de bestuurslagen van een NV en zekere personen die de dienst uitmaken in tegenstelling tot een verenigingsstructuur. In een organigram van een vereniging wijs je 3-4 personen aan die direct te verantwoorden zijn voor de sportieve prestaties, in NV is dat veel minder transparant en kan een bestuurslaag zich verschuilen achter de andere. Wie is direct te verantwoorden? RvC, Bestuursraad, Directie? Veel personen ook, wie wordt door de mangel gehaald in de media, een groep is veel lastiger dan een individu zoals in een vereniging. En de schuld komt weer makkelijk te liggen bij de Directie (o.a. Sar en Overmars), maar de toplagen blijven weer buitenschot? Zo blijft dat kringetje altijd bestaan. Wat als je deze lagen niet had en je een verenigingsbestuur kon vormen met mensen als Molenaar, Jonk, Jordi, Ling, zelfs Sar en Overmars en daaronder de technische laag volgens de ideeën van deze top? Dat kan met de huidige bepalende types niet. Waarom niet? Denk ’s aan hun macht, invloed, aanzien, salaris, dat komt nu op 1, de sportieve prestaties op 2. Weer lang…Eug’s schuld. ?

Comments are closed.