Technisch Directeur Independiente: ‘Tagliafico verkocht aan Ajax’

Het is nog wachten op de officiële bevestiging van de transfer van Nicolás Tagliafico naar Ajax maar alles wijst erop dat de 25-jarige linksback Ajacied gaat worden. Argentijnse journalisten berichtten woensdag al dat de enkelvoudig international onderweg is naar Nederland en zijn huidige club Independiente laat weten op zoek te zijn naar een vervanger. Technisch directeur Jorge Damiani van de Argentijnse club laat tegenover het Chileense CDF weten dat Universidad de Chile-verdediger Jean Beausejour de vervanger van Tagliafico moet gaan worden.

“We hebben Tagliafico verkocht en Beasejour was de coach al eerder opgevallen. Hij heeft ons gevraagd om hem in de gaten te houden. Nu zijn we hem nogmaals aan het bekijken, hoewel we nog anders spelers hebben die op die positie uit de voeten kunnen”, gaat Damiani, die de nodige haast heeft, verder. “Voor maandag moet er een ‘ja’ of een ‘nee’ komen, aangezien we bijna aan de voorbereiding gaan beginnen.”

Independiente ontvangt naar verluidt een bedrag van dik vier miljoen euro voor Tagliafico, die nog een jaar vastligt. De 25-jarige linksback van Independiente moet deze week in Amsterdam landen voor een medische keuring. Het is de bedoeling dat Tagliafico na de keuring een meerjarig contract signeert. Als dat voor maandag gebeurt, kan hij mee naar het trainingskamp in Portugal, bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse club aan Nu.nl.

Related posts

109 Comments

 1. a.p.

  welkom in Amsterdam, maak de verwachtingen waar, dan kunnen we op naar de 34e schaal.

  1. dioajax

   Goed nieuws…welkom bij ajax als het waar is…hoop dat hij knalt dit jaar…goed gedaan marc…

 2. Iceman

  We Gaan het wel lezen en zien. Ik zeg veel succen bij ons aller Ajax en Welkom bij de Mooiste Club van ons Land.

 3. De seijs

  Als dit zo is, hulde aan het bestuur. Ze kunnen het dus toch wel! Klasse Marc Overmars ???

  1. Litmanen

   Zeker. Wel fijn dat we straks een half Zuid-Amerikaans elftal hebben.
   Wel triest dat we zelf geen verdedigers meer kunnen opleiden.
   Maar goed, we gaan zien of dit een versterking is.
   Heeft in elk geval de goede leeftijd.

   1. BobbyHaarms

    Dat kaartte ik eerder ook al aan. Het is een slecht teken dat we weer steeds vaker ver over de grens moeten kijken voor spelers die schijnbaar beter zijn dan de spelers die we zelf in huis hebben/zelf opleiden. Ergens gaat er dus iets goed mis.

    Kan deze jongen verder niks aan doen. Hoop dat hij de verwachtingen waar kan maken en het die ene uitzondering is waarom hij dus toch gehaald wordt.

    1. HURBIE

     Ja BH triest dat een club als Ajax en ook andere clubs het steeds verder moeten zoeken

     Of dat er in Nederland niks is

     Eens was AJAX alleen van zowat alleen Amsterdamse spelers
     Ook soms van buiten Amsterdam
     Daarna een enkele buitenlander
     En nu steeds meer buitenlanders

     Nog ff dan staan we voor AJAX te juichen wat alleen uit buitenlanders bestaat JAMMER
     Hoop dat het voor heel Europa gaat gelden dat er maar 3. of 4 buitenlanders in een elftal mogen staan

     1. BobbyHaarms

      Dit was ook hetgeen Cruijff zeer terecht opperde Hurbie. Je elftal hoort voor zeker 8 spelers uit eigen opleiding/land te komen en uit maximaal 3 buitenlanders. Dat moeten de spelers zijn die wat extra’s toevoegen. Tegenwoordig is het eerder de omgekeerde wereld.

     2. Ajax1958

      Idd Bobby, we zijn helemaal van het padje af. Nog even en we spelen met een buitenlands elftal. Het gaat niet goed in de opleiding, we zijn geen club meer, maar een bedrijf.

     3. Ajax 1

      Is zo, maar we willen toch ook niet met dijks spelen? Als de talenten er (nog) niet zijn, zul je moeten. Maar ik vind dat we met de ligt, veltman, frenkie de jong, donny vd beek, kluivert toch een behoorlijke ajax basis hebben staan. Dan ziyech, sinky, huntelaar, siem de jong. Toch redelijk nederlands gehalte. En dan komt er nog wel wat aan talenten aan zoals sierhuis. Dus zo slecht is het niet qua aantal ajacieden/nederlanders toch?

     4. Ajax1958

      @Ajax1, nee, Dijks, Veltman, Younes vind ik als je het niveau wilt verhogen niet Ajax waardig. Sinky ben ik niet gek van als verdediger, vind ik meer middenvelder, maar dat is al overvol. Huntelaar heeft geen vaste plek en loopt op zijn eindje, d Jong ook geen basis. Behalve Eiting en Sierhuis zie ik niet veel doorbreken komende tijd. In de opleiding gaat het imo fout, als je al geeneens backs kan opleiden. Nu gaan we een hoop zuid amerikaantjes aantrekken in de hoop dat er een goudhaantje zoals Sanchez bij zit, heeft volgens mij weinig meer met voetbal te maken, maar runnen van een bedrijf. ( daarom ook van de beurs af) De nadruk ligt op winst maken, zodat de heertjes hun bonus kunnen veilig stellen, maar wat er op het veld gebeurd maakt niet zoveel meer uit. Er moet nu al gewerkt worden naar volgend seizoen, zodat we niet weer achter de feiten aanlopen. Salarisplafond verhogen, eventueel met bonussen aantrekkelijker maken bv plaatsing CL, overwinteren CL/EL, knvb beker, zodat je spelers langer aan je kan binden. Je ziet het aan 010, 1 overwinning, maar krijgen 25 milj euro uit deelname CL. Van de 10 x moet Ajax zeker 6x kampioen kunnen worden, met dat geld wat je binnen harkt kan je aardig wat doen om het aantrekkelijker te maken voor spelers en ook voor het opleiden. Het alternatief voor de vertrekkers is veelal de bank in het buitenland, voorbeelden te over.

     5. Ajax1958

      Bovendien, de scouting van bv AZ is een stuk beter, spelen elk jaar met een ander elftal (onbekende namen) en halen regelmatig jongens uit of rond A’dam naar zich toe, dus ze zijn er wel.

     6. Ajax1958

      Tuurlijk, die hebben een groter budget, mare…… mijn antwoord was voor Ajax1. En voordat je begint over een discussie forum…… Met een aantal mensen discuseer ik liever niet.

     7. Bert62

      Als Ajax beter gaat voetballen met meer buitenlanders dan spelers uit de eigen jeugd dan vind ik het prima. Het gaat tenslotte om het resultaat.

     8. Widi

      Ik denk er echt anders over Bert. Hoe meer Amsterdammers in de ploeg, hoe beter wat mij betreft.

     9. Finidi

      Ook in tijdvan Cruijff liepen er wel een paar tussen, Velibor Vasovic, Horst Blankenburg, Danielson dus ja als ze er niet zijn dan moet je ze halen mz.

     10. Litmanen

      Tuurlijk Bert. Zie Heerenveen. Het Friese volkslied en geen speler begrijpt de tekst…..

     11. BobbyHaarms

      Jij prefereert resultaat dus boven aantrekkelijk voetbal Bert, zoals afgelopen seizoen? Dan hadden we beter FDB weer terug kunnen halen.

     12. De seijs

      Volgens mij zegt Bert dat helemaal niet zo bh. Of kan je met buitelanders niet het ajax spelletje spelen. Volgens mij en het verleden toch echt wel. We hebben altijd met buitenlanders gevoetbald. En of er nou 5 buitenlanders in staan of 8 dat maakt echt niet uit voor de speelstijl wat ajax speelt.

     13. BobbyHaarms

      Daar gaat het helemaal niet om. Waar het om gaat is dat wij al decennialang bekend staan en geroemd worden om onze wereldberoemde opleiding. En nu blijkt wederom dat de spelers die eraan komen in de jeugd minder zijn dan hetgeen we in het buitenland halen. Dus ergens gaat het hier flink mis en daar maak ik me, net als Johan dat terecht deed, zorgen over.

      Volgens mij was jij overigens 1 van de eersten die het voetbal van de laatste 2 jaar onder FDB vervloekte. En heb ik je ook horen klagen over buitenlandse spelers die de Ajax-speelstijl niet snel genoeg onder de knie kregen. Gebleken is dat de aanpassingsproblemen aan de unieke Ajaxstijl groter blijken dan gedacht, met alle gevolgen van dien.

     14. Ajaxslied

      Ja want de Ajax stijl is gedateerd. Je moet als club mee met de toekomst. En spelers opleiden doen we nog steeds hartstikke goed het enige probleem is dat er gewoon minder talent is in Nederland de laatste jaren.

     15. De seijs

      Jij zegt tegen Bert dat hij resultaat boven aantrekkelijk voetbal prefereert. Dat zegt Bert helemaal niet. En daar spreek ik jou op aan. Dus daar gaat het wel om. En volgens mij draait de jeugd als een tierelier. Het is al decennia zo dat er wordt verlangd dat er jaarlijks ongeveer 2 jeugdspelers doorstromen naar de selectie. En ze liggen op koers. Mooi hè. En het blijft mensenwerk de jeugdopleiding is geen fabriek. Nu even geen backs over 2 jaar mischien wel 3 hele goeie. Dus flink mis in jou beleving mischien maar in werkelijkheid gaat het naar behoren. En ja het kan altijd beter. Maarja het gras bij de buren is altijd groener. (welke buren eigenlijk?). En ja ik was 1 van de eerste die het voetbal onder F d Boer vervloekte. En over de buitenlandse spelers die de ajax speelstijl niet snel onder de knie kregen daarin zit je mis want daar heb ik me nooit over uitgelaten. Wel was ik de eerste die vond dat Veltman en Sinkgraven geen volwaardige ajax backs zijn. Dus bh dit is wat ik zeg en bedoel.

     16. Emilio4Ajax

      Ja de jeugd gaat als een tierelier in de landelijke competities, maar zo gauw het internationaal en naar een volwassen niveau gaat gaat het fout… Mis ook steeds vaker de intensiteit en vreugde in het spelletje… ❌❌❌❤️??

     17. BobbyHaarms

      Volgens mij kan Bert prima zelf antwoorden Seijs. Je mengt je wederom in een discussie en “spreekt mij aan”……..pardon? Moet je gewoon niet doen.

     18. BobbyHaarms

      Jij dit….jij dat….jij zus….jij zo….zullen we ophouden met dat kinderachtige gedoe De Seijs? Daar is dit forum namelijk niet voor bedoeld en is ook niet echt leuk voor anderen. Fijne dag.

     19. Emilio4Ajax

      Kan ook heel eenvoudig een mindere generatie zijn die er aankomt… Vermaak van het publiek moet voorop staan dan komen de resultaten vanzelf… Dr is echter niets mis mee om kritisch te blijven kijken naar de opleiding en andere zaken binnen Ajax, zoland dr maar attraktief voetbal gespeeld wordt…❌❌❌❤️??

     20. Emilio4Ajax

      Hoeveel buitenlanders stonden er de laatste wedstrijden eigenlijk in…? Onana, Schöne, (Ziyech), Neres en Dolberg… Wöber geblesseerd…achterhoede was nederlands met Veltman, de Ligt, de Jong en Dijks daarnaast nog van de Beek en Kluivert… toch…niet dan…❌❌❌❤️??

   2. Emilio4Ajax

    Denk dat iedereen het daar overeens over is… Las in de telegraaf dat ie in het vliegtuig zit en maandag met de groep meegaat naar Portugal… Nu krijgt Bakker de tijd om te groeien en te bewijzen dat ie er over 2 jaar kan staan… Nu ook de tijd voor Overmars en co. om eens goed te gaan annaliseren waarom we zelf geen goede backs kunnen opleiden… ❌❌❌❤️??

    1. Ajaxslied

     Wat een onzin zeg. Hoezo kunnen we geen goede backs opleiden??? We hebben er pas nog verkocht.

     1. Emilio4Ajax

      Die backs Ajaxslied waren dus waarschijnlijk niet goed genoeg voor de ambities van het huidige Ajax… ❌❌❌❤️??

     2. Ajaxslied

      Tête had met elke ambitie meegekund. En Riedewald is ook wel ietsje beter als Dijks. Mensen moeten eens realistischer gaan nadenken. De jeugd opleiding kan niet 11 man paraat hebben staan. Maar wel grappig dat er nu een ervaren man gekocht word want als we er een jongen van 17 in hadden gezet uit de opleiding hadden al die zeikerds hier geroepen dat we ervaren spelers hadden moeten kopen.

     3. Emilio4Ajax

      Heb je helemaal gelijk in Ajaxslied, maar denk dat Tête positioneel en aanvallend te zwak was ondanks dat ie grote stappen maakte daarin en bij Riedewald miste ik toch de beleving een beetje. Denk dat ze wat meer tijd nodig hadden… Blijft zonde dat ze verkocht werden, maar we moeten vooruit kijken en niet steeds achterom. Tenslotte kun je dr maar 11 opstellen. Het gaat soms niet alleen om de voetballende kwaliteiten, maar ook hoe spelers mentaal een tegenslag kunnen verwerken in een ploeg waar de kwaliteit steeds verder omhoog gaat. Ze doen het nu gewoon goed, maar wat als ze weer op de bank terecht komen…??❌❌❌❤️??

     4. Widi

      Tete hoeft alleen maar zijn kop er 100% bij te houden. Dan heeft hij ongeveer iedere linksbuiten in de tang. Ergens tijdens zijn blessure is hij de focus voor een deel kwijtgeraakt. Hij kwam minder terug. Jammer.

 4. AFCA my World

  Eerst zien dan geloven, ze zijn sluw in Zuid-Amerika,hij is verkocht ja ,maar aan Ajax of toch naar Spanje ! ⚽️

  1. Joep

   Ik heb dat ook, na alle berichten hier over. Laat hem eerst maar zijn handtekening zetten onder een contract

   1. HURBIE

    Als hij op de bank zit of staat opgesteld dan geloof ik het pas
    Heb nu al zoveel welles nietes berichten over hem gehoord en gelezen

    1. Basisspeler

     Exact Hurbie. Eerst de definitieve handtekening. Tot nu toe volgens mij nog steeds geen officiële bevestiging.

     1. Emilio4Ajax

      Heeft zelf nu aangegeven dat ie op weg naar Ajax is… Vandaag in de Telegraaf…?❌❌❌❤️??

 5. AjaxKat

  Sjonge… de technisch directeur bevestigt dit bij journalisten, hoeveel meer bevestiging wil je hebben?
  Mooi, is Ajax ook een keer op tijd met een aankoop. Nu maar hopen dat ie goed is.

 6. afcamike

  Leek een beetje net zoals Richarlison te eindigen, maar gelukkig nu niet.
  Welkom!

 7. Peter kopsterk

  Goed werk Marc Overmars. Welkom Nicolas Tagliafico. Nu nog 1 of 2 aankopen en we staan in Mei met de schaal

    1. Widi

     Kluivert bevalt niet? En Johnsen ook niet? En je wil Younes op de bank laten en daar iemand anders voor halen? En je wil de aankoop van Bandé terugdraaien? En Orejuela en Zeefuik bij het vuil? Ik vind in elk geval dat we nu een vrij goede selectie hebben. De beste van Nederland.

     1. HURBIE

      Denk niet dat hij dat heeft mee gekregen dat ze Bande ook hebben gekocht voor die plek

 8. Peter kopsterk

  We zullen zien wat er nog bij komt maar zal zeker niet bij deze speler blijven

 9. Ajax 1

  Mooi, hoop discussie in het vorige topic maar het is Marc dus toch wel weer gelukt. Hopelijk nu eindelijk een sterke linksback die de strijd met sinky aan kan als die terug is van blessureleed

   1. nick-afca95

    Als Sinkgraven fit is, vind ik hem echt een prima back hoor. Het verdedigen word met de week beter bij hem. Maar het is heel goed dat Tagliafico nu binnen is. Die is naar mijn mening wel beter als Sinkgraven. Wel prettig dat de linksback positie goed bezet is. Tagliafico eerste keus en Sinkgraven die hem scherp houd en eventueel kan vervangen in drukke periodes. Op naar titel nummer 34!!!

  1. HURBIE

   Als hij terug is ja
   Maar dan moet je het weer afwachten hoelang hij er staat
   Blijft een kwetsbaar Manneke A1

  1. Peter kopsterk

   Mooi dennisTheMenace toch nog iemand die vind dat er een nieuwe back moet komen

     1. Widi

      Apart. Ik gaf Litmanen, waar ik nooit problemen mee heb, alleen maar het advies om geen fittie op te starten.

   1. Basisspeler

    Je bent niet de enige Peter. Vind een rechtsback noodzakelijker dan een linksback. Ben ook benieuwd of Tagliafico direct inzetbaar is.

    1. Litmanen

     Ik ben het inhoudelijk met je oneens. Met die nieuwe rechtsback (beviel mij prima tegen AZ) en Veltman ben je voorlopig klaar. Derde keus is Zeefuik. Is geen basis maar moet dat voor een derde keus op dit niveau?

     Vergis je niet, wij hebben geen wereldspeler nodig voor de eredivisie. En die ene keer dat we wat verder komen in Europa blijkt dat Ajax voldoende spelers heeft die het aankunnen.

     Vorig seizoen, zeker aan het eind, stond Schone steeds ter discussie. Wat heeft dat opgeleverd? Dat hij elk jaar bewijst tactisch van wereldklasse te zijn met ook nog een fantastische vrije trap en steekpass.

     1. Emilio4Ajax

      Enige nadeel van Orejuela, goeie back, is dat ie buitenlander is. Was absoluut niet rasistisch bedoeld, maar meer een reactie op de bovengaande dialoog over Nederlanders en buitenlanders in ons Ajax. Orejuela staat er als straks Veltman verkocht of geschorst wordt…?❌❌❌❤️??

     2. Basisspeler

      @Litmanen: Ik vind dat na Veltman er niet zoveel is op rechts. Orejuela speelt zijn partijtjes in JA tot nu toe. Ik heb begrepen dat hij in JA ook niet overtuigt. Dan houd je dus alleen Zeefuik over die echt nog niet eredivisie waardig is. Dus zie het niet als kritiek op Veltman, maar een gebrek aan spelers ná Veltman.

     3. Emilio4Ajax

      Je hebt zeker gelijk basisspeler, maar denk dat ie mischien wel iets meer tijd nodig heeft… Hoe lang is ie nu in Nederland en bij Ajax…? Vergelijk hm met Neres die nu pas begint warm te draaien… Geef ook deze jongen de tijd. Denk wel dat het goed komt…❌❌❌❤️??

     4. Basisspeler

      Dat hoop ik ook Emilio. Het is dan ook de vraag of Tagliafico direct zijn niveau heeft en direct inzetbaar is. Ook hij kan aanpassingsproblemen krijgen.

     5. Emilio4Ajax

      Voordeel is zn leeftijd en het feit dat ie al een keer in het buitenland, Spanje, gespeeld heeft. Bovendien gaat ie mee naar Portugal en kan ten Hag hm zien en “kneden”… Komt goed…?❌❌❌❤️??

   1. De seijs

    Haha hurbie ik haal mijn informatie ergens anders vandaan. En heel betrouwbaar. ?

     1. De seijs

      Dat haha is niet negatief hurbie. Geef alleen maar aan dat er meer site’s zijn.

 10. afcadeluxe

  als hij zo goed inslaat als sanchez vind ik het een goede aankoop,we gaan het zien?

 11. Basisspeler

  Welkom bij Ajax nu je er tich bent. Hoop dat Veldmate zijn werk goed gedaan heeft en hij werkelijk toevevoegde waarde heeft. Verder vraag ik me af of hij direct inzetbaar is en niet eerst een half seizoen moet wennen aan het Ajaxsysteem in JA. In dat geval is hij ook geen oplossing voor het nijpende verdedigersprobleem. Al met al een flinke dosis scepsis.

 12. JohnDoe77

  Zou wel lekker voor hem zijn als hij mee kan naar Portugal, valt de overgang qua temperatuur een beetje mee voor die kerel! ? Ook leuk dat hij zijn contract niet zal ondertekenen, maar “signeren”… wordt een hele happening dus!

 13. RonJ64

  Welkom , kunnen uitzien naar een zalige topper over ruim twee weken, maak die Berghuis GEKkkkkkk ????❌❌❌

 14. Charka53

  Fijn dan is dat gezeur over de linkerkant ook weer klaar nu maar afwachten of het werkt en dat de taal geen problemen gaat opleveren.

   1. Charka53

    Laten we eens in de buurt zoeken misschien loopt er nog wat rond wat ondergewaardeerd wordt maar toch een toegevoegde waarde voor Ajax kan zijn , dus de scouting moet meer zijn best doen.

Comments are closed.