Naamswijziging Arena: ‘Het wordt met de dag pijnlijker’

De officiële naamswijziging van de Arena laat nog op zich wachten en daarvan balen niet alleen wij supporters van maar zeker ook de nabestaanden. ‘Als afwachtende partij weten we niet precies wat er speelt. De Arena, Ajax en de gemeente Amsterdam schijnen er zakelijk niet uit te komen, alleen weten we daar het fijne niet van. Dat willen we ook niet weten’ zegt Jordi Cruijff  in De Telegraaf. In april werd, mede dankzij Eberhard van der Laan, een intentieverklaring getekend voor een officiële naamswijziging maar dit werd niet snel afgerond.

Jordi Cruijff schrijft in zijn column dat de familie geluiden heeft opgevangen dat zij willen verdienen aan de naamswijziging. ‘Ik weet niet wie zo’n verhaal de wereld in helpt, maar het klopt niet en is tamelijk gênant. Als het stadion ooit de Johan Cruijff Arena zou heten, dan vinden we dat alleen maar heel mooi.’ Zo lang alle betrokken partijen er niet uit komen, lijkt het erop dat die wijziging er nog niet komt. ‘Dat laatste is gewoon jammer. Mijn vader is er niet meer en Van der Laan is er niet meer, daarom wordt het eigenlijk met de dag pijnlijker.’

Related posts

83 Comments

 1. Jimmy1971

  Pijnlijk hier blijkt al het gemis van onze oud burgermeester !
  Zowel Ajax , de Gemeente en de aandeelhouders moeten zich kapot schamen voor JC en zijn familie en zijn supporters ..

  1. De seijs

   Als het om geld gaat gaat iedereen over lijken. Dan zijn we allemaal het zelfde. (Helaas)

   1. Charka53

    Sorry de De seijs ik kan jou verzekeren dat dit niet voor mij van toepassing is maar dat dit voor die lui is die over deze zaken ga geef ik je wel gelijk want hoe meer geld men bezit hoe onmenselijkeren ze worden .

     1. De Ajacied

      Idd ja te triest voor woorden,
      Als het er maar komt dan is iedere Ajacied blij
      Maar hopelijk toch wel heel snel
      ❌❌❌

  2. Toppertje

   En nu maar wachten op v/d Sar die op een hakkelende manier probeert recht te praten wat krom is.

   1. Litmanen

    Ja Toppertje, helemaal eens. Nu heb je een directeur nodig die met zijn vuist op tafel slaat. Maar ja, wij hebben vdSar.
    Te belachelijk voor woorden dit.

   2. dickst14

    Laat hij maar is zeggen wie dit tegenhoudt dan kunnen we die idioot levenslang uit Amsterdam verbannen.

    1. HURBIE

     Litmanen dan kan je wel iemand hebben die met zijn vuist op tafel slaat ,maar die zijn allemaal tegenwoordig van spaanplaat dus zo stuk

 2. Indojood

  Kijk hier niet van op. Het komt op een punt dat het niet meer hoeft. Zo gaan wij om met onze helden.

   1. Indojood

    Daar ben ik bang voor. Persoonlijk ben ik nooit zo’n fan geweest van deze beslissing. Ik zie liever de Toekomst de naam van Cruijff dragen. Maar als de familie erachter staat dan heb ik geen recht om daar tegen in te gaan. De familie is allesbepalend als het gaat om de naam Cruijff. Niettemin kan ik me voorstellen dat Jordi op een gegeven moment zegt dat het niet meer hoeft.

  1. De Nees

   Mss hopen ze ook daarop, zolang traineren dat het voor de familie niet meer hoeft. Of met voorwaarden komen zodat de familie er maar van afziet. Ongelooflijk trieste figuren die managers.

 3. paulvos

  EEN WOORD, SCHOFTIG. ze hebben geen respect voor deze overleden mensen, totaal niet en ook niet voor de nabestaanden.

 4. ?

  Als familie zou ik lekker genieten van de acties door Barcelona gedaan. Laat Ajax lekker de hik krijgen. Als het niet puur uit waardering kan gebeuren moet het gewoon niet door gaan. Voor de supporters is het gewoon het JC stadion.

  1. HURBIE

   Zo is dat AB maar die gasten vergeten dat ze door het toedoen van CRUIJFF ook op deze plekken zijn gekomen
   Maar als er weer wat te vieren is ,,staan ze vooraan
   Gluipers

 5. Iamsterdam2015

  Te schandalig voor woorden. Zoiets kan ook alleen in Nederland!!!! Het zou mij niks verbazen als de familie Cruijff zegt laat maar zitten……. en gelijk hebben ze dan ook nog!!

 6. ajaxhoger

  Ajax moet het in deze kwestie zelf af dwingen , in de vorm van , dn gaan wij weg hier , en bouwen we zelf een stadion , of verbouwen het olimpic stadion voor ons , en krijgen jullie allemaal maar de hik .
  Volgens mij is het dan zo rond , of het moet aan de kliek bij ajax liggen ,dat kan natuurlijk ook .

 7. AjaxKat

  Toen JC er nog was, waren er veel mensen bij Ajax en in iets mindere mate Oranje en Barca die hem tegenwerkten omdat ze hem zagen als een bedreiging. Nu is hij er niet meer en nu nog zijn er mensen die hem (en zn nabestaanden) tegenwerken. Onbegrijpelijk. Ik heb ergens nog steeds de hoop dat Jordi ooit nog bij Ajax komt te werken, maar kan me voorstellen dat hij nu meer dan ooit zn middelvinger richting A’dam opsteekt.

  1. dickst14

   Om de lijn Cruijjf te volgen, wat Bergkamp en consorten zogenaamd doen, is er maar 1 manier: Jordi directeur, dan wordt de lijn Cruijjf wel gevolgd en komen Jonk en anderen ook weer terug.

   1. De seijs

    Alsjeblieft niet zeg. We zijn net met ajax weer in de goede richting. En Keizer heeft nu met ajax meer punten gehaalt in even veel wedstrijden als Bosz met ajax verleden seizoen. Dus toch wel positief. En het ajax gaat met zijn jeugd heeel goed nu , dus wat betreft de arena ja die moet zo gauw mogelijk van naam veranderen. Maar voor de rest gaat het de goede kant op. En zeker na gisteren tegen AZ. Wat zijn ze nog ziek daar. ???

     1. De seijs

      Ach dickst als je toch nagaat dat Bosz 60/70% van Wim Jonk zijn talenten niet nodig had. Dan zegt dat toch genoeg. En vele hier zien Bosz graag terug. En als je de jeugdteams nu ziet bij ajax staan ze zo goed als allemaal boven aan. Dus ook met de jeugd gaat het echt niet zo slecht.

     2. Widi

      De plaats op de ranglijst zegt heel weinig Seijs. Het enige criterium is of er spelers gaan doorbreken in Ajax 1. Van de onder 19 hoef je op dat punt heel weinig te verwachten. Opleiden is een middel. Geen doel. Ik had wel verwachtingen van linksback Mitchell Bakker. Maar daar gelooft de club niet voldoende in. Anders was hij er de afgelopen weken gewoon bij geweest.

     3. De seijs

      Ben ik met je eens widi. Maar hier is er weer een die Jonk terug wil! En diegene wil ook heel graag Bosz terug. Ja dat strookt niet hè . Ik zeg blèren om mee te doen. Maar komt het op kennis aan dan verzuipen ze in hun eigen geloofwaardig!

     4. -buitenkantje rechts-

      Lul niet Seijs.. Ajax is op de goede weg..blabla! Jij dacht dat AZ te sterk voor Ajax was.. Ajax zou gaan verliezen.. Nu zijn we opeens op de goede weg? Na de collum van Jordi schaam ik me dood voor de club!
      Je bent een irritante blaaskaak zonder mening.. een pappagaai.. Ik noem je voortaan Lorre.

     5. De seijs

      Juist doordat ajax AZ wist te verslaan heeft ajax mij overtuigd! En ja zonder jou zo goede Zeefuik! Ja jij hebt er verstand van. ???? En ja ga nu maar weer boos worden! ???

     6. dickst14

      ik moet altijd aan Smeagoll denken bij de Seijs. Die bedriegende trol uit de lords of the rings

     1. ?

      Nog triester is het dat mensen alleen kijken naar resultaat. Meer pubten staat alweer ver boven mooi spel. Bovenaan staan met buitenlandse jeugd is ook al belangrijker dan spelen met eigen jeugd of in ieder geval jeugd uit Nederland. Zo snel wordt alles vergeten en gaan we alles waar Johan in geloofde overboord gooien. Allemaal met opmerkingen dat anderen blèren en niet geloofwaardig zijn en er geen verstand van hebben. Het wordt steeds triester. Zo jammer.

     2. Widi

      Onzin. Er zijn mensen die zo denken. Ook hier. Maar er zijn er meer die naar kwaliteit kijken in zowel spelers als het voetbal dat gespeeld wordt. Niet iedereen over één kam scheren.

     3. De Nees

      Hoop werkelijk niet dat Jordi en Jonk naar Ajax komen. In die slangenkuil gerund door zakenmensen en achterbakse oud-voetballers. Zolang het een business club is en geen voetbalclub gerund door echte voetbalmensen wordt Jordi het volgende slachtoffer die Johans idealen vertegenwoordigt.

     4. Indojood

      Ja maar we moeten toch ergens beginnen. Van Jonk en Jordi weten we dat ze geen concessies gaan doen zoals het huidig TH wel heeft gedaan. Anders gaat het nooit meer lukken. Dus ik hoop wel dat ze komen al acht ik de kans zeer klein.

     5. De Nees

      Begrijpt dat Indo, wil het ook graag maar zou het niet kunnen verkroppen als ze ook Jordi kielhalen, d’r lopen nog genoeg anti-cruijffianen daar rond. En J&J zullen idd geen concessies doen dan zie ik het niet lang goed gaan helaas. Daarom is mijn hoop ooit weer van de beurs af te gaan en weer een voetbalvereniging te worden met de juiste mensen aan het roer, maar mss is dat slechts ijdele hoop…

 8. Forever nr14

  Hoe slecht kun je zijn!! Te triest voor woorden, om je kapot te schamen, stelletje huichelaars. Zo gaan ze met onze helden om. Misschien ook wel goed zo! De naam Johan Cruijff aan deze eikels ten schande leggen, mogen ze niet eens verdienen BAH!

 9. a.p.

  het is een schande! dat het geld het uitmaakt om een van ons Stadion nogggggg nietttttt te benoemen naar de beste voetballer aller tijden Johan Cruijff.

 10. a.p.

  A.s. zondag kunnen wij als Ajax supporters kenbaar maken hoe wij!! er over denken .de trommelaars en de voorgangers hebben we al.

 11. Bigboss

  Ambtenaren ten top

  We maken het allemaal mee in het dagelijkse leven. Gezeik en moelijk doen om niks

 12. Widi

  Het is wel goed om te weten op wie we precies boos moeten zijn. Ik denk deze keer niet op Sar en Bergkamp. Bovendien: de suppoters kunnen hun stadion noemen zoals ze willen en dat gebeurt ook al

  1. Basisspeler

   Daar gaat het niet om. De naam moet bovenop het stadion staan. Dat Jordi het pijnlijk vindt zegt genoeg. Schande!!
   Vd Sar kan en moet hierin zeker een voortrekkersrol vervullen.

   1. ?

    Ajax moet het zich zeker ook aanrekenen. Je kan zelf ook je ongenoegen duidelijk kenbaar maken. Zwijgen maakt je mede schuldig.

    1. Widi

     Jullie weten allebei niet welke rol het bestuur van Ajax speelt. Ik ook niet. Daarom wacht ik met veroordelen tot ik wel weet hoe het zit.

     1. ?

      Zeg lul, ik mag gewoon een mening g3ven net als iedereen. Dus klepzeiker, muil dicht en optyfen. Zo dat moest ik ff kwijt, lucht heerlijk op. Klaar voor meer. Back to the good old AB. Iedereen gewoon d3 tering en tyfus schelden. Joepie.

     2. Widi

      Door je mening te geven zonder dat je weet wat er precies speelt, zet je jezelf voor lul. Dat deed je gisteren ook door naar de radio te luisteren en toch het hoogste woord te voeren over de wedstrijd. Je hoort jezelf veel te graag lullen. Je bent er niet goed in. Zelfs in schelden niet. Dieptriest. Dat ben je.

     3. dickst14

      Ik weet ook niet wat er precies speelt. Wat ik wel weet is dat de idioten het niet hebben opgelost. Niets is groter dan de club. Cruijjf is groter dan Ajax en zelfs na zijn dood wordt hij voor de zoveelste maal bedrogen. Cruijjf is Ajax en Ajax heeft alles te danken aan Cruijjf. vd Sar als je ook dit niet oplost…. pleur op. Wat je al lang had moeten doen.

     4. Creepy Widi

      Ach, als je niet elke wedstrijd met je snufferd in de TV zit en “op niveau” hebt gevoetbald kan je volgens Widi en co geen verstand hebben van voetbal. Ik volg het spel al behoorlijk lang en Ajax in het bijzonder en weet dondersgoed waar ik over praat. Maar ja, andere mening en dat bevalt ze niet.

     5. Indojood

      Inderdaad, wij hoeven dat ook niet te weten. Wij kunnen kijken naar de uitgangspunten van plan Cruijff en of deze uitgevoerd worden. Onvoldoende dus. De naamswijziging staat hier wel los van maar je ziet hetzelfde patroon ontstaan. Naar buiten toe kokketeren met de naam van Cruijff maar er eigenlijk niets mee doen.

     6. De Nees

      Precies Dickst, Cruiff was groter. Snap niet Widi dat je eerst een CSI rapport nodig hebt om te snappen wat daar wordt bekokstoofd. Sar is nu ook een bedrijfsmanager, het voetbal is er helemaal af bij deze wannabe want je kan je als club Ajax heel heel sterk maken en die naam er door krijgen. Maar de echte wil is er niet, het is gewoon een geldkwestie want die zogenaamde 20 mln willlen ze niet laten schieten. 20 jaar is het geen issue geweest nu plots lopen die gierige tyfus apen te janken om een mogelijke sponsornaam die ze mogelijk kunnen mislopen. Kan je echt pissed off over raken.

     7. Indojood

      Het maakt me veel bozer dan bv. tijdens Kales, Jaakke of Vd Boog omdat het nu mensen betreft voor wie Cruijff zich sterk heeft gemaakt. Ik moet er van ?.

     8. De Nees

      Idd, met die personen was het domheid, nu is het reinste achterbaksheid en backstabbing. Ik kots mee.

 13. EugAjax

  Persoonlijk ging ik ervan uit dat ze laatste thuiswedstrijd van seizoen hier voor gingen gebruiken. Na de column van Jordi is dat een utopie. Ik vind het heel slecht van de betrokkenen en vnl van de grootaandeelhouders.
  Is dit de schuld van Ajax, zeker niet gezien slechts 13% van stemrecht. Moeten ze voortrekkersrol spelen?
  Ja vind ik wel. De naam Ajax zou krachtig genoeg kunnen zijn om eea af te dwingen. Mss doen ze dat achter de schermen wel dus lastig om in te schatten.

  Wat ik directie wel kwalijk neem is de communicatie naar familie toe. Die is er dus niet en zelfs bij slecht nieuws hierover qua tijdpad zou Ajax de aangewezen partij moeten zijn om de familie op de hoogte te houden.
  Dat dit niet gebeurt vind ik heel slecht van Ajax.

  Ik kan slechts hopen dat column van vanochtend iedereen in gang heeft gezet. Er is namelijk nog 1 manier om dit uitstel goed te maken.

  Wat zou het mooi zijn opening Johan Cruijff Arena voor de wedstrijd Ajax – Feyenoord. Ajax alles in werk stellen om dat iig mogelijk te maken.

  1. Widi

   Gewoon afwachten Eug. En het woord “tijdpad” zo weinig mogelijk gebruiken. Bij net zo erg als “looplijnen”.

     1. EugAjax

      Was grapje Widi. Maar serieus die Huntelaar bevalt me prima als vanouds. Ik vind het echt een topspits. In begin van seizoen waren er veel twijfels bij supporters omdat hij niet met rol op tweede plan zou kunnen omgaan.
      Maar ipv dat hij stoorzender zou worden ontpopt hij zich als een leider die ook als hij een keer niet speelt belangrijk is. Maar op dit moment zou ik hem blijvend opstellen.

     2. Widi

      Ik dacht ook niet dat hij zich lang zou kunnen neerleggen bij een rol als invaller. Hij kan dat wat beter dan gedacht. Ik hoop dat Dolberg na de winterstop ook weer laat zien wat hij kan.

     3. EugAjax

      Door gebeuren bij Oranje was dat ook geen onlogische gedachten. Bij mij leefde het ook. Alleen bij Oranje is hij paar keer gepiepeld, voor zijn gevoel en Overmars heeft duidelijk Ajax zijn gedachten bij hem neergelegd.
      Mss is dat de sleutel. Idd hopen dat Dolberg snel weer oude nivo van voor blessure gaat halen

 14. AFCA my World

  Het is een schande van alle betrokken partijen zo gooi een mooi eerbetoon te grabbel ! ⚽️

 15. Johan

  Was n de Cruyff winkel id Kalverstraat, gelukkig wel mensen die doorpakken,
  Btw fantastisch logo van Cruyff ??

Comments are closed.