Keizer: ‘Dolberg had last van vermoeide benen’

Klaas Jan Huntelaar kreeg zondagmiddag de voorkeur boven Kasper Dolberg voor de uitwedstrijd tegen AZ en daar heeft trainer Marcel Keizer een logische verklaring voor, zo liet hij weten tegenover Fox Sports. ‘Kasper had zaterdag last van vermoeide benen en met het drukke speelschema heb ik gekozen voor Klaas Jan als spits vandaag. We hebben donderdag gespeeld en moeten woensdag weer voor de beker. Dan zit je op vijf wedstrijden in veertien dagen en als ik dan op zo’n positie twee toppers heb, moet er op het juiste moment gewisseld worden. Ik heb het Kasper uitgelegd en hij begreep dat ook wel’.

Bron: Fox Sports

Related posts

61 Comments

 1. ?

  Ik heb volgens mij nu drie verschillende versies van Keizer gelezen mbt het banken van Dolberg. Is het een quiz vraag?

   1. ?

    Wel apart dat je na een wedstrijd tegen Excelsiorwaar het tempo verre van hoog lag, last hebt van vermoeide benen.

    1. Widi

     Wees gewoon blij dat Huntelaar speelde en probeer niet overal een aanval op Keizer van te maken.

     1. ?

      Jij en de opmerking “ probeer niet overal een aanval van te maken” ?? Moet zeggen: humor. Onbedoeld maar humor.

  1. paulvos

   KJH heeft zijn verkiezing helemaal waar gemaakt, je kon goed zien dat hij ‘n slimme en uitgekookte speler is.

 2. -buitenkantje rechts-

  Hij mag van mij KJH laten staan.. Je ziet dat KJH continu aan het communiceren is met Neres en Kluivert.. deze jongens neerzet en scherp houdt. Zelf is hij ook constant in beweging en vraagt continu de bal..Daarnaast scoort hij.. niet onbelangrijk.

   1. -buitenkantje rechts-

    Onana
    Veltman. de Ligt. Wöber
    Schöne. F de Jong
    Ziyech. Vd Beek. Kluivert
    Neres. Huntelaar.
    ?⚽️?

    1. Indojood

     Dat middenveld zag er anders uit in jouw eerdere bespiegelingen, met Siem erbij en dan voorin Dolberg en KJH. Ik ben en blijf voorstander van diepstaande buitenspelers i.p.v. hangend. Zo kan je hoger en breder spelen waardoor er meer ruimte ontstaat. Een een driemansverdediging werkt alleen tegen een tweemansaanval. Niemand haalt het in zijn hoofd om vanaf de eerste minuut één tegen één te gaan spelen, dat is zelfmoord. Laat F. De Jong maar lekker als vrije verdediger. Cruijff deed dat ooit met Winter tegen Real Zaragoza in de halve finale EC II. Als ie inschuift dan kan Schöne wat inzakken om de rugdelking te waarborgen en zo wisselen F. de Jong en Schöne dat af. Snap dat je een zwaar middenveld wilt maar dat schiet zijn doel voorbij als de ruimte beperkt is met 5 man. Het werkt alleen met spelers die de hele flank kunnen bestrijken zoals Sané bij ManCity, die natuurlijk een surplus aan kwaliteit hebben. Met onze spelers is het mijns inziens onmogelijk op met 3-5-2 aanvallend en anntrekkelijk te spelen.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ik. Ie dat anders Indojood. In “mijn” systeem geven zowel Schöne als Frenkie rugdekking aan Veltman en Wöber. Ook kunnen beiden opkomen nasr het middenveld. Beiden hebben een goede pass in de benen en kunnen de middenvelders/aanvallers inspelen of de spitsen wegsteken. Zag dat vandaag met Huntelaar ook en paar keer gebeuren. Ik ben voorstander de tegenstander voor de middenlijn op te vangen met een zwaar middenveld. Hierdoor krijg je ruimte voor de spitsen. Zowel Ziyech als Kluivert kunnen binnendoor of buitenom gaan.
      Sterkte van het systeem vind ik dat je kunt variëren met spelers en dat het op veschillende manieren uitgevoerd kan worden. Dus niet voorspelbaar..

 3. ?

  Wissel De Jong voor Neres kwam mij niet slim over. Dan haal je dus de druk voorin weg terwijl daar juist de ruimte kwam.

 4. Ajaxfoort

  Blij dat Dolberg het begreep. Vraag me af wat Keizer gedaan had als ie het niet begreep. Terug draaien of nog een keer uitleggen en toch doen. Het is geen ijzervreter die Keizer.

   1. Ajaxfoort

    Nee ook niet inderdaad. Ik vraag me echt af of hij nu uit vorm is of dat vorig jaar een “lucky one” was. Ik hoop het eerste.

    1. Bakkie

     We hebben vorig jaar toch allemaal kunnen zien wat Dolberg in huis heeft? Hij is al heel compleet, helemaal voor iemand van net 20. Ik denk niet dat hij nu “uit vorm” is, maar veel vertrouwen zal hij ook niet hebben natuurlijk als je zo weinig scoort en regelmatig gewisseld wordt. Maar ik weet zeker dat Dolberg het helemaal gaat maken bij Ajax, alleen is het nu denk ik terecht om Huntelaar de voorkeur te geven.

 5. Litmanen

  Ik vond Ajax vandaag ongelooflijk sterk met een ijzersterke Hunter.
  Ook door hem speelden Ziyech, Neres en Kluivert een goede wedstrijd.

  Hakim speelde vandaag in dienst van het elftal en dus zijn beste wedstrijd van het seizoen.

  Het grote verschil zat juist in het meespelen van Huntelaar. Met zijn ervaring en leeftijd zo sleuren en trekken, grote klasse.

  Achterin Schone de grote man, niet toevallig ook de meest ervaren speler die door roeien en ruiten ging.

  Dissonant Zeefuik. Mist het talent voor Ajax 1. Frenkie goed, maar liep echt te veel met de bal. Maar verdedigend grote klasse.

  Verder natuurlijk het verschil tussen een goede keeper en Onana in vorm. Wat een klasse!

  1. ?

   Litmanen, ik moet mijn excuses maken. Ik heb vandaag van Widi gehoord dat ik jou met regelmaat een schop heb gegeven terwijl je al hulpeloos op de grond lag. Dat was dan niet netjes van mij. Ik heb dat niet gezien, Widi naar het schijnt wel. Nogmaals, sorry.

  2. De seijs

   Juist litmanen en laat die kinderachtige zot van abje burn-out lekker links liggen. Af en toe een klappie voor zijn kale bolle kop kan geen kwaad????

  3. EugAjax

   Cruijff: “je gaat het pas zien als je het doorhebt”
   EugAjax: “je hebt helemaal gelijk Johan. Ik neem merendeel ook niet kwalijk dat ze het nog niet doorhadden of mss zelfs nu nog niet doorhebben”

   Resultaten werden al steeds beter met zelfs grote overwinningen, voetbal word nu al wekenlang met de week echt veel beter. PSV hoeft nu niet meer, maar gaat nog wel meer dan 15 punten verliezen.

   Persoonlijk leed deed Ajax ca 3 maanden achter schema aanlopen. Pas nu beginnen alle kwartjes te vallen en samen te komen. Spelers spelen weer met meer plezier, lijkt erop alsof ze een manier hebben gevonden om het trieste (ongeval Appie) met het mooie (hun hobby en mooiste beroep van de wereld) te verenigen. Alles maar dan ook alles moet voor ze wijken voor die @34@Appie.

   Mannen ik ben trots op jullie. Maandenlang moesten jullie niet alleen tegen persoonlijk leed opboksen, ergo het eigen publiek leek minder oog te hebben voor werkelijke redenen van minder presteren en ging vooral op fora helemaal los. Eindelijk lijkt hier nu ook een kleine kentering in te komen.

   Ik hoop het voor jullie. Jullie verdienen nogmaals alle maar dan ook alle steun dit onvoorstelbaar zeer zware seizoen. Echt ik ben apetrots op jullie allemaal in die fantastische club. Waarom? Spreekt voor zich als je onderstaande leest. @34@Appie

   https://www.theguardian.com/football/2017/dec/15/abdelhak-appie-nouri-ajax

   PS goede wedstrjdanalyse BR, maar vooral die van Litmanen?

  4. De Nees

   Niet eens dat Ziyech zo goed speelde door perse Huntelaar. Ziyech werkte keihard, wat altijd moet en dus geen verdienste, weinig balverlies en veel goede passes. Onana had weer cruciale reddingen, top keeper.

 6. Vak 120

  Keizer had een duidelijk uitleg bij fox voor de wedstrijd waarom hunter speelde! Ben/was geen fan van keizer maar hij krijgt het langzaam toch op gang nu! Hij zit bij mij voort op”voordeel van de twijfel”.ga zo door mannen!

  1. -buitenkantje rechts-

   De “tekenen” zijn goed.. Persoonlijk wil ik nog even afwachten tot de winterstop.

    1. ?

     Te vaak zijn we teleur gesteld na een leuke wedstrijd. Tegen Excelsior was er winst maar de wedstrijd was echt niet goed. Dus nu Willem II ……. tsja, afwachten.

 7. a.p.

  Wat mij betreft …nu doorgaan met Keizer het begint echt te lopen en ze gaan er allemaal voor…dus go on.

 8. Kingkong

  Zoals ik al eerder verteld heb voor deze wedstrijd kon je Huntelaar beter gebruiken dan Dolberg om dat je kon verwachten dat vaak de lange bal gehanteerd zou worden en dehunt beter is in het door koppen op de snelle buiten spelers .

 9. Zlatan4ever

  Van mij mag Dolberg tot de winterstop vermoeide benen houden, dan kan The Hunter de 2 laatste wedstrijden in ieder geval spelen

 10. Ajax belg

  ik heb het nog al gezegd,heb de indruk dat Dolberg niet weet welke looplijnen van hem verwacht worden. Daar word toch over gesproken en getraind hoop ik, alleen zie je er zo weinig van in een wedstrijd. Toch blijf ik in Kasper geloven

  1. Litmanen

   Dolberg is een klasbak. Komt vanzelf weer. Hij moet ook leren zo te sleuren en te trekken als Huntelaar.
   Je ziet dat hij door zijn gedrag aan anderen laat zien (Ziyech, Kluivert en Neres) dat je in elk geval moet blijven gaan om goed te spelen.
   Vraag me alleen wel af of Dolberg ook een beetje een rat kan worden zoals Huntelaar. Dat heb je in de echte top wel nodig.

   Neergehaald worden en dan bij de scheids protesteren is ook een onderdeel. Dolberg reageert nergens op een doodschop. Dat móet hij ook gaan doen.

    1. ?

     Protesteren heeft negen van de tien keer een averechts effect op de scheids. Kijk naar Suarez. Vroeger zag je Messi ook vrijwel nooit reageren (helaas tegenwoordig wel) en dat had juist positieve invloed op de scheids. Zelfs Kluivert krijgt al standaard de scheids tegen. Dus nee, niet eens.

 11. KBouter

  Zal het nu wel heel vreemd vinden wanneer Keizer Huntelaar niet laat staan.

  Huntelaar is sinds gisteren de eerste spits bij Ajax.

Comments are closed.