There are no ads, please add some


Jong Ajax met 2-1 onderuit bij koploper NEC

Jong Ajax is er voor de derde keer op rij niet in geslaagd te winnen. Uit bij koploper NEC werd het 2-1 voor de Nijmegenaren. Jong Ajax kwam nog wel op voorsprong vlak na rust via een treffer van Noussair Mazraoui. Tien minuten later had de thuisclub het duel echter gekanteld en naar 2-1 getild grotendeels door stomme fouten in de Ajax-achterhoede. Mateo Cassierra ontbrak bij Jong Ajax. Klaas-Jan Huntelaar is een vraagteken bij Ajax1 voor aanstaande zondag waardoor de Colombiaan beschikbaar moeten zijn voor het eerste elftal. Door de nederlaag tegen NEC is Jong Ajax gezakt naar de derde plaats, op doelsaldo achter Fortuna Sittard. De achterstand op NEC is opgelopen naar zeven punten.

NEC-Jong Ajax 2-1 (0-0)
50. Mazraoui 0-1
58. Rayhi 1-1
62. Joppen 2-1

Opstelling Jong Ajax: Lamprou; Sidoel, Doekhi, Bergsma, Savastano; Eiting, Nunnely (70. Boultam (76. Bijleveld)), Flemming; De Wit, Sierhuis, Mazraoui


Gerelateerde posts

24 reacties

 1. Jimmy1971

  Ik zeg Keizer terug naar Jong Ajax , speelde vorig jaar veel leuker , en dan kan Laudrup het over nemen tot van het Schip komt ..

 2. Indojood

  JA is al net zou kleurloos als het eerste. O19 van de week ook al zeer matig. Dolende club zonder identiteit zijn we geworden.

   1. Basisspeler

    Heb jij de wedstrijd gezien? Dacht ik al.
    (Hoef het antwoord niet eens af te wachten)

 3. Hanski

  Ajax moet eens af van vriendjes oo belangrijke posities….heitinga is geen trainer, reiziger snapt het niet en keizer…..tja….
  Echte trainers met visie en ervaring maken Ajax beter!
  Met vriendjes politiek wordt het n lachertje….

  1. Widi

   Het is bijna incestueus. Het moet allemaal uit eigen nest komen. Ondertussen loopt de buitenwereld ons aan alle kanten voorbij

 4. Kingkong

  Ook hier blijkt de verdeiging de achilleshiel, misschien word er te wienig aandacht aan Echt verdedigen besteed !

 5. JohnDoe77

  Zonde! Ze gingen best goed maar de laatste wedstrijden begint het wat op Ajax 1 te lijken!

  1. FrankiC

   Toch niet. Ik was deze wedstrijd voor JA, maar hoop dat NEC promoveert. Te veel positie wisselingen in de selectie en zonder een hele JA-waardige voorhoede (Johnson, Cassiera, Cerny) of Zeefuik, Dankerlui en spelers om ritme op te doen (Sinkgraven, De Jong) is het toch armoedig. Te veel grauwe middelmaat, jongens die nog niet in de buurt (zullen gaan) komen van Ajax I zoals Savastano, Nunnely of De Wit.
   Eiting is buitencategorie en ik ben ook gecharmeerd Mazraoui. Centrale duo Bergsma/Doukhi speelde ook heel verdienstelijk. Helaas te weinig gezien van Sierhuis, maar dat komt nog goed.

  2. FrankiC

   @BR We hebben daarna een kruk in Café Maxim voor jou vrij gehouden; je weet nooit, bij ons duurt een opening van een vestiging tenminste nooit tot diep in de nacht….

    1. FrankiC

     Vanmiddag toch wel even lekker, een keer zonder Dijks (en Viergever). Genoten van Wöber (en zelfs Zeefuik) en dan ook nog 3 man achterin. Jammer dat er nog gekozen wordt voor Schöne ipv Frenkie. Kwestie van tijd en dan heeft het TH het hopelijk ook door.

     1. FrankiC

      Ik denk dat ik meer houd van spelers die buitenom komen en dat is met middenvelders ‘van huis uit’ meestal niet het geval. Wel krijg je veel lopende spelers en meer moeilijk te verdedigen beweging. Ik vrees een trechter… nee dus. Vaak wordt het al beter als er gewoon voor de juiste poppetjes gekozen wordt, zoals in de 4-mans achterhoede vandaag. Middenveld speelde matig (op Frenkie na in de 2e helft. Dat is in een paar maanden een sterke kerel geworden (net zoals Carel Eiting).

Reageren is niet mogelijk.