Sinkgraven opnieuw aan de kant met knieblessure

Daley Sinkgraven is opnieuw enkele weken uitgeschakeld met een knieblessure. Sinkgraven liep de blessure op in de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Het is dezelfde kwetsuur als waar de linksback al twee keer last van had en hij daarmee voor een lange tijd uitgeschakeld was, zo heeft Marcel Keizer op de persconferentie laten weten. Sinkgraven zal nog nader worden onderzocht maar naar verwachting heeft hij opnieuw zijn binnenband verrekt of gescheurd.

Bron: Ajax.nl

Related posts

79 Comments

 1. ems

  Arme Daley, dat is echt heel zuur voor die jongen. Zou wel eens definitief probleem kunnen worden?

  1. De Ajacied

   Idd voor hem is het ergste, beterschap
   Maar hoop dat Ajax in de winterstop een klasse LB gaat halen
   Prioriteit nummer 1
   ❌❌❌

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Klopt, die jongen speelt op een voor hem onnatuurlijke plek. Dat voelt hij zelf ook zo. Dus …… speel je geforceerd, dus …… loop je groter risico op blessures. Heel slecht van TS dat ze dit zelf niet zien. Eerlijk is eerlijk, fout is begonnen bij Slot/Bosz.

    1. Widi

     Dan zouden er wel heel veel backs die eerst aanvaller waren steeds geblesseerd zijn. Klopt niet. Hij was ook al geblesseerd toen hij nog middenvelder was.

 2. Charka53

  Dit is toch wel erg rot voor die jongen net weer lekker aan het voetballen en weer een blessure ,sterkte Daley

  1. HURBIE

   Veel alternatieven zijn er niet op die plek
   Dus Viergever weer op links en versterking zoeken

   1. Charka53

    Viergever doet het niet zo slecht op links hoor en met Wuber hebben we ook een goede verdediger dus we overleven het wel .

 3. dickst14

  Echt erg voor hem. Hier wordt je moedeloos van. Geblesseerd maanden nodig om je terug te knokken en dan weer terug bij af. Sterkte.

  1. dickst14

   Ik denk dat Keizer nu ook eens na moet gaan denken over zijn systeem. Een rechtspoot op linksbuiten en andersom is leuk als je aanvallende backs hebt die kunnen voetballen en eroverheen gaan als de buitenspeler naar binnen trekt. Maar die hebben we nu niet meer na het wegvallen van Sinkgraven. Dus misschien toch maar een rechtspoot op rechtsbuiten en andersom. Dan met de spits met voorzetten naar de 1e paal en daarachter inkomende mensen. God, klinkt bekent, lijkt Ajax wel.

   1. Widi

    We hebben alleen geen buitenspelers die dat gewend zijn. Neres heeft zo nooit gespeeld. Younes ook niet. Kluivert wel af en toe.

    1. dickst14

     Kluivert kan het, Neres kan het leren, ze kunnen af en toe wisselen eventueel en Johnsen zie ik vanaf links ook een bal in 1 keer voorgeven, zowel met links als buitenkant rechts.

     1. Widi

      Mijn punt is eigenlijk: kennelijk spelen buitenspelers in de jeugd ook al jaren zo. Wij hebben zelf wel Vince Dekker. Maar die is al erg lang geblesseerd. En zijn contract loopt komende zomer af. We gaan zien hoe het wordt opgelost. Maar van Veltman hoeven we niet te verwachten dat hij veel opkomt en veel goede voorzetten geeft. Kan hij niets aan doen. Hij is eigenlijk centrumverdediger.

     2. dickst14

      Dat bedoel ik. Alleen Sinkgraven kan in dat systeem spelen. Nu hij niet speelt wordt het heel statisch. Dus wat mij betreft terug naar het oude Ajax.

     3. Litmanen

      Je ziet bij alle topclubs dat goede backs, die de achterlijn halen en een goede voorzet kunnen geven een heel schaars goed is.
      Bij Barça worden jonge talenten omgebouwd tot backs.
      Dat is ook de reden dat Bruins Slot met het idee Sinkgraven kwam.

      Daar zit denk ik de oplossing: jonge buitenspelers selecteren om verder opgeleid te worden tot back.

      Want, ze zijn of niet te koop, of onbetaalbaar.

     4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Het zijn en blijven uitzonderingen, een buitenspeler ombouwen naar back. Het worden sowieso nooit top verdedigers. Andersom is een ander verhaal, dat is logischer maar …… ook geen gemeengoed. Sinkgraven zal nooit een top verdediger worden. Zelfs Veltmanen, een verdediger, wordt nooit een goede rechtsback. Als je mijkt dan is m9menteel alleen Viergever multi inzetbaar. Die kan, gewoon net boven middelmaat, zowel cv als lb.

     5. De seijs

      Vaak gepest hurbie met je constant IQ. Maar ik heb liever dat je normaal uitleg geeft! Of is dat misschien te moeilijk?

     6. De seijs

      Zou zo zeggen ga lekker door met slijmen hurbie , verder uitleg overbodig voor de meeste hier.

     7. HURBIE

      Voel toch een beetje irritatie van jou kant
      Niet doen seijs is slecht voor je geestelijke stabiliteit

     8. De seijs

      Inderdaad ik hou niet van slijmen hurbie. Dus hoop dan ook dat je dat niet meer hier doet. Nogmaals, ik hoop!!

  1. Widi

   Alsjeblieft niet. Gewoon Wöber weer terug in de basis. En dan maar Mitchell Bakker op de bank erachter.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Dijks moet toch als reserve echt van de tribune komen. Ik zeg nergens basis.

    1. Widi

     Ik loop liever niet het risico dat hij invalt. Gewoon in januari definitief afscheid van nemen. Misschien kan Spijkerman meteen mee.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      geef jij jezelf bij elk commentaar direct een duimpje? een ander kan dat nooit zo snel doen.

     2. De seijs

      ??daar doe ik niet aan. En omdat effe te bevestigen kijk even een stuk omhoog daar sta ik ook, en zonder duimpje ?

 4. KBouter

  Sinkgraven heeft Ajax méér geld gekocht dan dat we plezier aan hem beleeft hebben. Erg genoeg voor hem natuurlijk maar helaas net als een andere ex linksback van Ajax…een man van glas.

 5. Kingkong

  Jammer voor hem en ajax , zou zijn lichaam niet geschikt zijn voor top sport?
  Te vaak geblesserd .

 6. Indojood

  Lees net dat één of andere calimero oude stoeltjes uit JCS heeft gekocht om WC-brillen ervan te maken. Prachtig hoe die kakkerlakken zich met ons blijven bezighouden.?

  1. Widi

   Klinkt als een Rotterdamse Jood. Ze kunnen die stoeltjes overigens beter in de kuip monteren. Dan gaan ze er op vooruit. Al zijn de stoeltjes waarschijnlijk te breed. Je zit daar als haringen in een ton.

 7. -buitenkantje rechts-

  In zijn Heerenveen tijd nooit geblesseerd.. Deze jongen is in aanleg aanvallende middenvelder..GEEN back. Hij moet nu dingen doen die hij niet aankan. Dat probeert hij natuurlijk lfysiek te compenseren.. en zie.. de ene na de andere blessure. Grote fout van Bosz, nu ovegenomen door Keizer om hem linksback te maken.

  1. Indojood

   Voordat Bosz hem daar neerzette was ie ook al vaak geblesseerd. Hij is te licht voor de hogere intensiteit bij Ajax. Voordat Veltmanen of anderen gaan piepen, het is allemaal terug te vinden op transfermarkt punt nl…

  2. Litmanen

   Dat zou dan de eerste speler zijn die dat overkomt. Onzinverhaal.
   Siem was ook nooit geblesseerd voor zijn eerste klaplong.
   Ik denk eerder dat er in de revalidatie iets verkeerd gaat.
   Te snel willen. Sinkgraven heeft ook twee keer een terugval gehad voordat hij eindelijk weer fit was.

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     hoj leest gewoon niet wat je schrijft Indojood. Te druk met zijn eigen mening en, beperkte, zienswijze.

     1. Bakkie

      Wow ik weet niet wat ik gemist heb, maar je bent er niet populairder op geworden, Litmanen. Wel een leuke bijnaam erbij zie ik, Veltmanen

     2. Widi

      Jij spreekt Indojood in dit topic zelf tegen ?. Dus wat lul je. Overigens heeft Indojood gelijk en jij niet. Deze speler is blessuregevoelig. Ook als hij op het middenveld speelt.

     3. -buitenkantje rechts-

      Je ziet in de statistieken duidelijk dat zijn blessureleed sinds hij linksback staat enorm is toegenomen. Tijdens zijn tijd bij Heerenveen geen enkele blessuren.. Toch wel frappant. Kan aan de intensiteit liggen.. maar ik denk wel degelijk ook aan de positie waar hij moet spelen.. De linksback positie is veel fysieker.. Vooral als je geen linksback, maar aanvallende middenvelder bent. Dan moet je veel fysiek compenseren.

 8. Ajax 1

  Triest voor deze jongen. Hoor je nooit zeuren en inderdaad de enige aanvallende back die we hebben. Dan in de winterstop dus een goede linksback halen

 9. De seijs

  Het is zeker triest voor Sinkgraven. Hoop dat wanneer hij weer fit is het blessure leed achter zich kan laten.

  1. Starks75

   Widi, Dekker staat inmiddels weer op het trainingsveld, duurt niet lang meer voordat ie in jong ajax kan spelen denk ik. Bij Ajax hebben ze niet voor niks zijn aflopende contract verlengt met een jaar ondanks z’n blessure. Speelt ook al sinds de F-jes bij Ajax. Zijn er niet veel van zijn leeftijd die dat kunnen zeggen. Denk dus dat er op de vleugels straks genoeg concurrentie is. Zeker als Younes weg is… Maar zeer trieste zaak voor Sinkgraven…

 10. Starks75

  Widi, Dekker staat inmiddels weer op het trainingsveld, duurt niet lang meer voordat ie in jong ajax kan spelen. Bij Ajax hebben ze niet voor niks zijn aflopende contract verlengt met en jaar ondanks z’n blessure. Denk dat er op de vleugels straks genoeg concurrentie is. Zeker als Younes weg is…

 11. Starks75

  Widi, Dekker staat inmiddels weer op het trainingsveld, duurt niet lang meer voordat ie in jong ajax kan spelen. Bij Ajax hebben ze niet voor niks zijn aflopende contract verlengt met en jaar ondanks z’n blessure. Denk dat er op de vleugels straks genoeg concurrentie is. Zeker als Younes weg is… Maar zeer trieste zaak voor Sinkgraven…

 12. Starks75

  Widi, Dekker staat inmiddels weer op het trainingsveld, duurt niet lang meer voordat ie in jong ajax kan spelen denk ik. Bij Ajax hebben ze niet voor niks zijn aflopende contract verlengt met een jaar ondanks z’n blessure. Speelt ook al sinds de F-jes bij Ajax. Zijn er niet veel van zijn leeftijd die dat kunnen zeggen. Denk dus dat er op de vleugels straks genoeg concurrentie is. Zeker als Younes weg is… Maar zeer trieste zaak voor Sinkgraven…

  1. -buitenkantje rechts-

   Ze hadden Younes moeten verlopen en Sinkgraven hangende linkbuiten.. Kluivert op het vinketouw.. klaar.

 13. fjonkman

  Shit wat een pech voor Sinkie… ik hoop dat dit inderdaad geen permanent probleem gaat worden.

 14. JohnDoe77

  Klote! Nooit echt overtuigend voor Ajax geweest, maar dit is wel heel sneu!! Sterkte Daley!

Comments are closed.