There are no ads, please add some


Tete: ‘Geweldig om in de Ligue 1 te mogen spelen’

Kenny Tete koos afgelopen zomer voor een vertrek bij Ajax en vertrok naar Olympique Lyon, een keuze waar de verdediger na enkele maande geen spijt van heeft. Het leven in Frankrijk en het spel in de Ligue 1 was iets waar Tete aan moest wennen maar momenteel is hij gelukkig in het zuiden van Frankrijk.

‘Na mijn overstap is er veel veranderd en moest ik erg aan de taal wennen maar ook aan het niveau van de Ligue 1. Het is een sterke competitie maar anderzijds is het ook geweldig om daarin te mogen spelen. Afgelopen zomer was ik een van de acht nieuwe spelers maar we leren elkaar nu beter kennen en dat merk je ook in het veld. Vanavond nemen we het op tegen Everton en ik weet niet of zij nu anders spelen na het ontslag van Koeman. Ik voel mij prima en het is heerlijk om dat weer op het veld te kunnen laten zien’. Tot dusver speelde de Tete tien wedstrijden voor Lyon, waarin hij één keer scoorde en twee assists leverde.

Bron: Le Progres


Gerelateerde posts

39 reacties

  1. De Ajacied

   Zo is het maar net,
   Was een topper bij ons Ajax,
   Nog steeds jammer dat hij weg is
   ❌❌❌

     1. Vak 120

      Momenteel is veltman 1 van de betere…iedereen is tegen hem..tete met zijn nonchalant gedrag slechte pasing was ook zeker geen ster! Toevallig nederlandseltal gezien de laatste keer????

     2. Charka53

      Ik ben het wel met je eens Veltman doet het tegenwoordig een stuk beter en laten we hopen dat hij het volhoud zodat we het gezeik over wie er beter is of was .

     3. HURBIE

      Zo is dat weg is weg niet eeuwig over blijven zeuren
      Maar dat hij veel talent heeft en heel goed is dat is zeker
      Helaas dat onze trainers dat niet hebben of willen zien

     4. Iamsterdam2015

      Veltman doet het zeker niet slecht…. maar Tete is beter. Maar ja dit is ook een nuteloze discussie. Tete is weg en doet het lekker daar en daar ben ik blij om.

  1. Amoebe

   Klopt….maar voetballend schoot hij te kort.

   Zijn voorzetten doen pijn asn mijn ogen!

   Helaas is hij daarin niet de enigste.

  2. De Nees

   Verdedigend helemaal prima, maar aanvallend zo triest. Geen durf naar voren daarom alles breed, geen voorzet en geen passeer acties. Irriteerde me weer te veel aan hem in de laatste Oranje wedstrijden. Die weemoed naar Tete zie ik niet zo, liever richten op een volgende back die goed kan verdedigen en redelijk kan aanvallen.

 1. ⚽️🏟

  Laat ze maar zien dat ze bij Ajax fout zaten met Veltman op nr. één Tete. Ik gun het je van harte.

 2. Hanski

  Hoe goed is tete nu echt? Toppers gaan naar topclubs…clupje uit frankrijk werd vorig jaar overklast door ons Ajax….met Veldman😉

 3. Jimmy1971

  Doet het daar zeker niet slecht maar maakt voorlopig ook daar nog dezelfde fouten ..
  Maar wel een rasverdediger !

 4. AFCA my World

  Erg jammer dat hij weg moest,hij is veel,beter als veltman ! Gelukkig voor hem zit hij daar goed ! ⚽️

  1. Yindi

   Absoluut niet beter dan Veltman. Tete is (te) traag. Het lijkt allemaal wat ongecontroleerd wat hij doet. Veltman,zeker de laatste periode wel sterk. Is gegroeid, ook geen rare “Veltmannetjes” meer. Zeurt ook niet, geeft alles iedere week. Ben blij dat hij er nog rondloopt.

   1. Litmanen

    Eens. Bovendien, Tete is ook in Frankrijk nu al bekend om zijn eeuwige tikkie terug. Juist omdat hij nooit opendraait bij een balaanname werd hij bij Ajax gepasseerd.
    Verdedigend prima, opbouwend zwak. Maar ja, zijn ploeg staat bekend als verdedigend, dus prima op zijn plek.

    1. Bakkie

     Hier kan ik nog inkomen, Litmanen. Tete is inderdaad prima op zijn plek in een team dat goed en hard verdedigt. Veltman heeft iets meer voetballende kwaliteiten, al is hij in dit Ajax wel de vertragende factor omdat hij alles terug speelt. Maar goed, kan hij niks aan doen, met zijn achtergrond als cv.
     Laten we maar eens ophouden met het vergelijken van Tete en Veltman, want daar komen we toch niet uit met z’n allen. Het zijn compleet andere spelers met andere kwaliteiten.

     1. ⚽️🏟

      Ach Litmanen zeikt Tete standaard af en gaat vervolgens tegen andere mensen tekeer dat ze spelers afzeiken. Zo’n in en in triest eenzaam figuur die Litmanen (check tijd even Litmanen en controleer die met Azie tijd. Ik ga echt niet online in de nacht).

     2. Litmanen

      Hou eens op schijtbak, je zit gewoon op de wc in Scheveningen.
      En waarom op de wc? Omdat je van je vrouw niet mag appen, net als de uitwedstrijden van Ajax op tv bekijken.

      En over Tete heb ik nooit iets verkeerds gezegd. Ik vind Veltman alleen een betere voetballer.

 5. Basisspeler

  Goed besluit geweest voor hem. Op een zijspoor bij Ajax. Fransen lachen zich nog de tranen in de broek van zo’n koopje.

   1. Basisspeler

    Wel duidelijk dat jij de Franse reacties niet gevolgd hebt. Basisspeler onder FdB en in Oranje gespeeld. Jij noemt jezelf supporter? Misschien heb je er geen kijk op. Kan natuurlijk ook.

    1. Litmanen

     Vanavond wilde Lyon aanvallen tegen Everton. Depay in de basis en Tête de hele wedstrijd op de bank.
     Traore en Depay trouwens beide scorend.

     ik vind het verlies van Traore nog steeds vele malen erger dan dat van Tête en al die andere verongelijkte jochies.

     1. Litmanen

      Overigens gisteren genoten van de Spurs. Met Sanchez, Verthongen en Eriksen ex Ajacieden en niet de minsten.
      Kijk dat is doodzonde….

     2. Yindi

      Vind ik ook. Traore heeft dat onberekenbare, je weet als verdediger nooit wat hij gaat doen. Hij kan met 1 beweging twee tot drie man tegelijk kwijt zijn. Erg jammer dat hij weg is. Briljant soms, hoort bij Ajax. Als hij aan de bal kwam dan schoof je ff naar het puntje vd stoel.

 6. -buitenkantje rechts-

  In tien wedstrijden 1 x scoren en twee assists is een hoger gemiddelde dan Younes.. Gelukkig heeft Ajax nu Orejuela als opvolger..

 7. ajaxpers

  Er is 1 persoon die verantwoordelijk is voor deze kapitaalvernietiging en dat is Bosz.

 8. Gert Ajax

  Kijken of hij het over een tijdje ook nog naar zijn zin heeft.
  Zat vanavond ook met een kruik op de bank.

 9. Kingkong

  Het is niet erg om spelers te laten gaan , mits de vervanger beter is bij tete en veldman zit het verschil inderdaad in het feit dat deceen beter is in het verdedigende aspect en de ander in het opbouwende , wie je houd heeft dus alles te maken met welke speelwijze je als club wil spelen.

Reageren is niet mogelijk.