There are no ads, please add some


Neres: ‘Ik wil een goede speler worden en dan is dit de prijs’

David Neres beleefde na zijn overstap van São Paulo naar Ajax moeilijke maanden waarbij hij erg moest wennen aan Nederland en het bij Ajax vooral moest doen met invalbeurten. Inmiddels is de Braziliaan goed op dreef en was hij in elf officiële wedstrijden goed voor vier doelpunten en zes assists.

‘Het was zeker geen makkelijke periode want ik ben nog nooit ver buiten mijn woonplaats geweest en ook niet buiten Brazilië. Ik heb altijd in São Paulo gewoond en gevoetbald dus het was voor mij wel even wennen. Maar uiteindelijk wil ik een goede speler worden en dan is dit de prijs die ik moet betalen want als ik hier niet slaag doe ik een stap terug en dat wil ik niet. Ik wil met Ajax kampioen worden en is het mijn ultieme doel om ooit voor de nationale ploeg van Brazilië te spelen’, zo laat Neres weten tegenover Voetbal Inside.

Bron: Voetbal Inside


Gerelateerde posts

35 reacties

  1. HURBIE

   Zeker een leuke gozer
   Toch net 20 jaar ga er maar aan staan in een ánder continent zonder familie

    1. Bakkie

     Je eerste reactie vond ik leuker dan je tweede, hurbie. Ik snap je wel, maar denk niet dat Neres met die gedachte voetbalt

  1. Yindi

   Hoop toch niet dat je dat in negatieve zin probeert te zeggen. Elke voetballer zou moeten gaan voor het hoogst haalbare. Als Ajax dan een tussenstation is (voor dergelijke talenten) dan vind ik dat een normale gedachte van zo’n jongen. En prima voor Ajax!!

   1. Amoebe

    Nee ik snap zijn gedachtengang.

    Hij heeft niets met ajax en ajax (en nederland) is slechts een middel.

    Is dat positief of negatief….zeg het maar!

    Eerder gewoon een reeele kijk op de wereld denk ik.

    1. KBouter

     Ik zie dit als positief. Zoiets van..ik wil de absolute top bereiken, en die weg gaat via Ajax.

     Dus zullen zijn prestaties bij Ajax uitstekend moeten zijn, als hij de top wil bereiken. Daar heeft ook Ajax voordeel van.

  2. De Nees

   Ajax is geen eindstation voor zulke voetballers, begrijpelijke opmerking. Ajax hoort voor spelers de poort te zijn naar grote clubs en als club zelf op niveau zitten van europese middenmoot. Enige juiste manier voor een constante geldstroom en niet dat geforceerde gedoe met overmatige jeugddoorstroming die een window krijgen om daarna voor goud geld te verkopen. Sportief betaal je de prijs daarvoor zien we al jaren.

   1. ems

    Doel van Ajax moet zijn altijd overwinteren in Europa en liefst via CL, daartoe heb je talenten plus ervaren backbone nodig ; in elke linie een (oud ) topper

   2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

    Jeugd is goed maar dan wel veruit overwegend eigen jeugd, dan jeugd uit Nederland en bij uitzondering jeugd van buiten Nederland. Aantal jeugdspelers uit het buitenland is nu veel en veel te hoog. Ik heb niets met een team waarin 60 tot 75% buitenlandse spelers zitten ook al hebben ze Europees succes. Ik ben fan van een Nederlandse club

    1. HURBIE

     Moet gewoon een limiet komen voor het aantal buitelanders in een team
     Net als jaren geleden

     1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

      Contracten hebben ook een aparte behandeling dus er zijn wel aparte regels mogelijk

    2. De Nees

     Vind ook dat er steeds makkelijker over de grens gekeken wordt door Ajax. In ED lopen ook een paar rond die veelbelovende zijn, is Kuwas van Heracles minder dan Younes of Orejuela veel beter dan Ehizibue van Pec? Ik weet het zo net nog niet plus je investeert in NL spelers wat goed is voor Oranje.

 1. Ajax 1

  Leuke gozer, leuke voetballer, lekker snel en naar de goal gericht. Technisch niet de beste buitenspeler die we ooit gehad hebben, maar uiteindelijk moet een buitenspeler assists in de benen en doelpunten maken. Beter rendement dan kluivert en younes.

 2. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

  Goed als een speler van mening is dat Ajax nog steeds een club zou moeten zijn waarmee je je in de kijker kan spelen.

 3. Charka53

  Voor het eerst zien lachen en dat doet hem goed en nu hij gaat voetballen wordt hij nog leuker en laten we maar hopen dat hij toch een paar seizoenen bij ons blijft .

 4. Yindi

  Hem nu paar keer gezien in een interview. Sympathiek ventje lijkt me dat, geen moeilijk of lastige jongen. Hij straalt uit dat hij het naar de zin heeft en dat zie je dan op het veld terug. Als hij zich zo blijft ontwikkelen gaan we daar nog veel plezier aan beleven.

  1. AB: ⚽️🏟🏌️🏋️🛄🗽

   Stik lekker in je eigen stront. Heb je ook een keer een mooi galgemaal.

Reageren is niet mogelijk.