There are no ads, please add some


Keizer ‘eist’ twee versterkingen in winterstop

Trainer Marcel Keizer heeft bij Ajax met de vuist op tafel geslagen en eist in de winterstop twee versterkingen voor zijn elftal. De trainer heeft zijn ploeg inmiddels al acht punten zien morsen in de Eredivisie en wil in de winterstop vers bloed.

‘Deze selectie kan zeker beter, maar maar ik ben het ook met velen eens dat ‘ie niet sterker is geworden. Ik heb inmiddels bij directeur spelersbeleid Marc Overmars aangegeven dat ik in de winterstop twee versterkingen wil maar wel spelers die er ook direct staan en een meerwaarde hebben’. Ajax haalde afgelopen zomer met Maximilian Wöber, Luis Orejuela, Dennis Johnsen, Siem de Jong, Benjamin van Leer, Klaas-Jan Huntelaar en Kostas Lamprou zeven nieuwe spelers waarvan alleen Huntelaar momenteel  in de basis speelt.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

134 reacties

 1. Widi

  Haal eerst maar eens uit deze spelers wat er in zit. Dan haal je de winterstop misschien zelf ook.

  1. Litmanen

   Hij heeft nog geen beroep gedaan op de meeste aankopen. Dus je kunt wel nieuwe spelers halen maar dan moet je ze ook opstellen.
   Maar hij hoeft zich niet druk te maken. Bij de volgende transferperiode is hij geen trainer van Ajax meer.

   1. AjaxKat

    Idd Litmanen en daarbij komt dat ze alleen nog in NL spelen. Met deze selectie (en de EL-finale in gedachte) moet je van iedereen in NL kunnen winnen. Ben bang dat Keizer hiermee aan zn eigen stoelpoten zit te zagen.

    1. Emilio4Ajax

     Wordt tijd dat ie eerst eens ffnaarjong Ajax kijkt en de gasten in vorm bij het eerste haalt…❌❌❌❤️🍻😎

   2. Ajaxslied

    Snap niks van deze uitspraak. Hoe kan Wober nog slechter zijn als Dijks?? En miss moet hij zijn ploeg eens vertrouwen geven in plaats van al dat gewissel van spelers en systemen. En geef Neres ook eens 10 wedstrijden de kans op rechts en dan Kluivert op zijn favoriete plek op links. Kan hier echt zo boos om worden hij zegt nu ook gewoon tegen zijn ploeg en vooral de aankopen ik vind jullie niet goed genoeg terwijl de transfermarkt nog niet eens een maand dicht is. Wat zullen die jongens een positieve boost krijgen zeg. Keizer kan beter eens gaan uitleggen wat zijn visie is want ik kan die niet ontdekken.

  1. Marc Overdwars

   Noem onze trainer geen lullo. Keizer ook maar afhankeljjk van wat hij van Overmars en de zijne krijgt…

   1. Ajaxfoort

    Dat is toch al te gek voor woorden?! Een trainer zou moeten uitmaken welke spelers er gekocht worden. Hij moet er mee werken tenslotte. Nu bepaalt die volgevreten Overmars het grotendeels. Dat is een beleid van niets. Daar moeten ze echt mee stoppen. Overmars zou alleen moeten kijken of het financieel haalbaar is en zich er verder lekker buiten houden.

    1. Widi

     Onzin. Trainers zijn passanten. Wat als ze dat met Bosz hadden gedaan? Dan zaten ze nu met Bosz aankopen terwijl Bosz weg is.

     1. Litmanen

      Eens, Keizer spartelt nog wat maar hij is niet de persoon om Overmars wat kwalijk te nemen. Wat hij ook niet direct doet.
      Hij moet zondag met Veltman en Viergever met de twee aankopen achterin beginnen en Johnsen op links zetten. Daar zijn die Friezen doodsbang voor.
      En laat die vent nou weer eens hoog druk laten zetten. Vorig jaar veroverde dit team daar Europa mee.

     2. Litmanen

      Overigens, Johnsen is er weer niet bij, speelt met Jong. Sinkgraven komt er ook weer aan. Dus op links gaat het wel goedkomen als je Viergever ook als back ziet.

     3. Widi

      Keizer overweegt Johnsen wel mee te nemen zondag. Zou me niets verbazen als hij in de rust gewisseld wordt.

     4. De Nees

      Widi zo werkt dat bij alle clubs op de wereld en hoort bij de risico’s van een prof club. Een trainer ligt ook met zijn kop op het hakblok dan mag hij ook enig invloed hebben. Enige wat je als leiding moet doen is zorgen dat selectiebeleid binnen de grenzen van de clubfilosofie blijft. Hou je zo star vast aan wat Ajax nu doet dan zal je alleen zachte eitjes en/ of onervaren trainers kunnen aantrekken, de eigenzinnige met visie loopt liever je deur voorbij. En terecht.

   2. Ajaxslied

    Dat is niet helemaal waar. Een trainer word ook betrokken bij transfers en is ook deels verantwoordelijk. Wat Ajax afgeschaft heeft na van basten en Jol is dat een trainer alles bepaalt wat ik ook heel goed vind.

    1. Widi

     Als je een trainer hebt die nog voor drie jaar een contract heeft, moet je natuurlijk geen spelers kopen die hij niet ziet zitten.

    2. De Nees

     Ajax weet als zo vaak weer geen evenwicht te vinden. Omdat Jol en v Basten te ver doorsloegen moet maar meteen een rigoureus standpunt ingenomen worden. Laat de trainer enig invloed behouden, want deze aanpak is zo niet houdbaar.

 2. Jari10

  Praat van niets. Een totaal elftal uit vorm. De huidige selectie is by far de sterkste van Nederland. Zwak signaal ook richting zijn ploeg die er mentaal al belabberd voorstaat. Ben benieuwd naar zijn draagvlak in de selectie. Haalt november niet.

 3. Charka53

  Ha ha Keizer eist nu worden ze bang en als er nog meer versterking komt is het naast hem op de bank.

 4. Iamsterdam2015

  Gaat ie dat zeggen….. wat een prutser. Je had gvd je knar neer open moeten doen in de voorbereiding. Je wist toch wat je in je selectie he t en als dat niet voldoet ga je op je strepen staan. Nee na een oar wedstrijd ga je lipen piepen als een speenvarkentje dat er wat bij moet. DUUUUH dat Zagen wij ook wel. Ben zo klaar met dese man en het bestuur!!!

 5. -buitenkantje rechts-

  Gaat hij ervan uit dat hij de winterstop haalt? Na Heerenveen exit!!
  Ligt niet aan de spelers.. ligt aan jou Keizer.. Wij als supporters moeten ook masr eens met de vuist op tafel slaan. Zie geen enkele zelfreflectie bij deze man..

  1. theomar

   Het ligt aan Bergkamp en Sar. Die hebben Bosz weggewerkt ipv hem een hele goede contractverbetering aan te bieden. Overmars wilde in elk geval een ervaren coach. Dus de oorzaak zit in TH. En dat Keizer nu deze grote mond opzet is afgesproken met Bergkamp. Om de aandacht af te leiden.

 6. afcadeluxe

  spelers die er direkt staan en meerwaarde hebben,dat is al niet in aanloop van dit seizoen niet gelukt,en wie wil dan komen?laat keizer eerst maar eens het elftal aan het voetballen krijgen,a.s.zondag al,anders hoeft hij zich niet meer druk te maken over evtl.versterkingen in de winterstop want dan zit hij thuis op de bank

 7. EugAjax

  Ik word een beetje moe van Keizer met zijn repeterend verhaal over versterkingen. Deze selectie is in de basis de beste van Nederland. Je moet nu gewoon keihard aan het werk om voetbal en resultaten erin te krijgen. Niets meer niets minder. In de winter kan je altijd nog kijken of er wat bij moet. Nu heeft het totaal geen zin om dit te roepen. Aan de slag man anders kan het weleens te laat zijn voor je!

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens Eug.. Keizer moet aan de bak. Maar ben bang dat hij het gewoon niet heeft.

 8. Ajax/Barcelona: those were the days

  Keizer eist 😂😂😂 sorry maar ik hoop nu nog meer op een overwinning van Heerenveen. Zit vlak in buurt dus dan gratis bier 😂😂

 9. Valentino

  En wij een nieuwe trainer. Harde woorden van een trainer die na maandag werkeloos is, wel benieuwd bij welke club hij die versterkingen dan gaat eisen.

 10. -buitenkantje rechts-

  ‘Clubleiding Ajax is een allegaartje van godheden en oeverloos gelul’ bron: Nu.nl
  Leeswaardig artikel over bestuur Ajax.

  1. Widi

   Bedankt voor de tip. Heb het gelezen. De aangehaalde “deskundigen” zijn dus van mening dat het niet eens helemaal aan de mensen ligt, maar vooral aan de structuur. TH werkt niet. Ook niet met andere mensen. Fluwelen revolutie en JC komen er niet goed vanaf bij die deskundigen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Organisatorisch gedrocht.. bijna niet werkbaar en bron van conflict..
    Hou trouwens Denzel Dumfries in de gaten. Rechtsback van Heerenveen.. Nu al 5 assists dit seizoen.. bv meer dan Ziyech tot nu toe bij Ajax..

    1. Emilio4Ajax

     Duimpje van mij BR… Zat dr op te wachten tot iemand het ook zou zien en zeggen…🍷😘👍

  2. De Nees

   Waar te veel personen zeggenschap hebben is in de regel zelden volledige overeenstemming. 4 personen in het TH, plus de trainersstaf al dan niet passanten maar in de praktijk hebben die toch invloed, zijn te veel meningen over 1 aspect: selectiebeleid. Cruijff kon ook niet voorspellen hoe dit zou uitpakken, hij had helaas te veel vertrouwen in het gezonde verstand van het TH.

   1. Widi

    Het zou mij niets verbazen als Cruijff nooit 100% beseft heeft dat wat voor hem een abc tje was, voor anderen te moeilijk is. Misschien moet er een discussie komen over de structuur. Onderdeel van die discussie moet ook zijn dat de RVC controleert. En meer niet.

   2. Emilio4Ajax

    Welke Th praten we hier om… Dr zijn 2 organisationsstrukturen opgetekend voor het TH… De ene door een oude bekende en wel Ling: Hoofd betaald voetbal, Hoofd jeugopleidingen en Hoofd spelersbeleid ( geloof dat de funktie van Overmars zo te boek staat al meen ik ook dat Overmars de enige is meteen Directeurstitel). De andere is van van Wijk ( heet ie geloof ik): zelfde als Ling, maar voeg daarbij de Hoofdtrainer Ajax1 en evt. De assistent trainer Ajax 1…❌❌❌❤️🍻😎

    1. EugAjax

     Er is maar 1 TH. Ouaali als hoofd opleidingen, Bergkamp als hoofd betaald voetbal en Overmars hoofd spelersbeleid. Voorzitter is Sar, geen stemrecht. Sar en Overmars zitten ook in bestuur als resp Algemeen Directeur en statutair directeur spelersbeleid

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Sar zit wel degelijk in TH met stemrecht. Zelfs met beslissende stem bij staken van stemmen. Tering, wat ben jij dom en slecht op de hoogte.

     2. Emilio4Ajax

      Klopt niet helemaal wat je daar zegt vriend, want ik heb net de twee voorstellen gezien en gelezen. Zijn zelfs struktuurkaarten van… Meen ook gehoord te hebben dat Bosz ook aanwezig was in het TH… Als ie tijd dr voor had… Komt bij dat ze. Volgens mij nog steeds Overmars met directeur betitelen wat er op zou duiden dat die direct onder vd Sar zit en dus het THmoet leiden en niet zoals vandaar vd Sar die dan weer zn eigen OD of UD is…maar daar zijn we het in ieder geval overeens om…❌❌❌❤️🍷😎

     3. EugAjax

      Emilio ik ken die voorstellen en structuurkaarten niet. Kan zijn dat ze aan brainstormen zijn over veranderingen? Geen idee. De situatie die ik schets is echt de huidige. Het klopt dat de trainer van tijd tot tijd aanschuift. Dat er sprake is van dubbele rollen dat klopt en is misschien raar. TH is puur voor alle voetbalzaken.

     4. Emilio4Ajax

      Zijn voorstellen geweest die voortvloeien uit het rapport Ling… Van Wijk heeft daar iets aan toegevoegd en dat hebben ze doorgevoerd omdat Bosz wel degelijk aanwezig was als het THbijeen kwam…grootste fout die gemaakt werd en nog steeds wordt is dat er geen aantekeningen gemaakt worden van de vergaderingen zodat andere, evt de aandeelhouders en de RVC, hun kontrollerende funktie kunnen doen…🍷😎

     5. Indojood

      Gelukkig iemand die wakker is geweest. Leuk om te discussiëren over TH en plan Cruijff en of hij deze chaos had kunnen voorzien. Hij zei godverdomme twee jaar geleden al dat er ongetwijfeld fouten worden gemaakt en schoof vervolgens Ling naar voren om de boel door te lichten. Zijn eerste aanbevelingen logen er niet om, daarom moest ie ook weg, net zoals Jonk later. Blijkbaar hebben veel mensen hier last van een korte termijn geheugen.

     6. Indojood

      M.a.w. het plan Cruijff is geen vaststaand iets maar voortdurend aan verandering onderhevig, zolang de principes centraal blijven staan. Aantrekkelijk, aanvallend herkenbaar voetbal, jeugdopleiding is levensader, alleen gerichte aankopen die de selectie meteen sterker maken. Nu, in 2015 kwamen deze principes al in het gedrang maar hiermee is niets gedaan. En nu vragen mensen hier zich af waarom het fout gaat in 2017.

     7. EugAjax

      Indojood even onze discussie daargelaten. Ik ben het eens met je dat je principes belangrijker zou moeten zijn dan de organisatie an sich. Over de rest hebben wij genoeg gediscussieerd.

     8. EugAjax

      Emilio, ok nu begrijp ik het. Nu weet iedereen hoe ik over het rapport Ling denk, dus die voorstellen neem ik zelf niet serieus. Ajax heeft sommige dingen uit rapport wel ingevoerd denk ik te weten. Echter dit rapport is erg eenzijdig. Jij bent groot bestuurder. Dus ik heb hier een vraag.
      Stel jij wilt zoals Ajax onderzoek laten doen naar wel en wee van je organisatie (in dit geval vnl TH). Het botert niet tussen de mensen die erin zitten. Nu komen je opdrachtgevers terug met een verhaal en met als bron 1 persoon die in die TH zat. De andere 3 hoofdpersonen is niet of nauwelijks mee gesproken. Wat doe je nu?
      Ik ben daar heel benieuwd naar. Verder als het waar is dat men nog steeds niet bijhoud wat besproken is dan is dat inderdaad een grove fout en heeft men niks geleerd uit verleden. Dat ben ik eens. Verder ben ik stronteigenwijs 😄 en heb je me nog niet overtuigd dat ik geen gelijk heb met de huidige setup van TH. Even daargelaten of het functioneert of niet en waar dat dan aan ligt.

     9. Emilio4Ajax

      Nou Eug ben maar 1,74m, dus zo’n groot bestuurder ben ik niet.😘 Zelf heb ik Ling vrij hoog zitten, a vanwege datgene wat ie als speler voor Ajax betekent heeft en b vanwege het geen hij als bestuurder in Slowakije klaar gespeeld heeft. Een van de weinige Ajax spelers met bestuurlijke kwaliteiten en daar kan ik alleen maar respekt voor hebben. De man kan zn dingetje en daarom werd hij ook door Cruijff naar voren geschoven. Weet niet precies wat daar gebeurd is, maar krijg het gevoel dat ie nooit een echte kans gekregen heeft om de boel op een grondige manier te onderzoeken. Het is te makkelijk om konklusies te trekken van een rapport dat eigenlijk, volgens mij, nooit afgemaakt is geworden. Jij beweert dat ie maar 1 persoon als bron gebruikt heeft en de andere 3 hoofdpersonen nauwelijks gesproken heeft. Wat als die 3 Ling niet wilde spreken omdat ze bang waren dat ie dingen zou ontdekken die het daglicht niet kunnen verdragen. Waarom kon hij zijn rapport niet afmaken? Waarom werd ie er, meer of minder uitgeknikkerd?
      Heb overigens nooit beweerd dat je geen gelijk hebt met de huidige setup van TH. Gaat ook niet over wie er wel of niet gelijk heeft, maar gaat er over uit dat er te veel verstrengelingen van belangen zijn die het beleid en de kwaliteit niet ten goede komen. Gaat er ook over of het wel de juiste poppetjes op de juiste plaatsen zijn…
      Denk nog steeds dat Ling geen eerlijke kans gekregen heeft om zijn verhaal kompleet te maken en zolang er bepaalde personen binnen de organisatie op bepaalde bepalende posities zitten zal dit ook nooit gebeuren. Kun je dr nog zoveel mensen op zetten…de waarheid komt toch niet bovendrijven…vandaar dat Ling en Jonk wegmoesten…❌❌❌❤️🍻😎

     10. EugAjax

      Oh ja maar dan wel een bestuurder met humor hahaha. Ik geef toe wat Ling gepresteerd heb op veld en later bij Trencin is indrukwekkend. Ik heb in interviews van Bergkamp en Overmars gelezen later op vragen van journalisten waarom Ling geen echte kansen heeft gekregen?
      Beide reageerden afzonderlijk. Hier de quote van Bergkamp. “Ik heb welgeteld twintig minuten met hem gesproken. Toen ik zei dat ik over de kern van het probleem wilde praten, stopte hij snel al zijn papieren in zijn tas en zei dat we dat in een later stadium zouden doen.”

      Bergkamp memoreert dat er vervolggesprekken zouden komen, zowel individueel als met het technisch hart van Ajax waar ook Bergkamp deel van uitmaakt. Ling wilde zich namelijk zo breed mogelijk laten informeren, herinnert Bergkamp zich. “Na die toezegging heb ik nooit meer wat van hem gehoord. En opeens was zijn rapport af. Echt ongelooflijk.”
      Met dat laatste bedoelt Bergkamp eerste gedeelte rapport, althans volgens Ling die erbij aangeeft dat het wel het merendeel van rapport is.
      Op basis van oa rapport is Sar voorzitter gemaakt van TH……….ironisch eigenlijk trouwens.
      Daarna heeft RvC aan Ling gevraagd aan te blijven als adviseur maar dat heeft Ling geweigerd om eerder besproken redenen.
      Dus het is niet zo dat hij van Ajax zijn werk niet mocht afmaken ergo ik heb het idee dat hij bij deel 2 dus echt niet onderuit had gekomen om met andere voetbaljongens dan Jonk te praten. En idd eigen inschatting.
      Je hebt zeker gelijk met feit dat we het allemaal niet gaan weten. Zowel kant Ling/Jonk als kant Bergkamp/Sar/Overmars kunnen dingen naar hun hand hebben gepraat geef ik toe. En dat gaat niemand weten.
      Maar ik blijf bij het volgende. Johan was des duivels toen rapport Ling in hun ogen niet serieus werd genomen.
      Misschien terecht misschien onterecht, maar wat mij altijd is opgevallen en bijgebleven is dat toen Johan een keer naar Amsterdam kwam om met andere voetbaljongens te praten toen werd hij steeds minder scherp naar die jongens toe.
      Ik vermoed dat hij wel de tijd heeft genomen om hun verhaal te houden. Ik weet niet wat daar besproken is natuurlijk ik signaleerde alleen verandering mening, nuancering. En pijlen werden toen volledig op RvC gegooid door hem.
      En in zijn boek valt te lezen dat Jink de enige in essentie het plan nog uitvoerde en bij de vraag of hij andere voetbaljongens wat verwijtten. Gaf hij aan dat hij zelf misschien een fout heeft gemaakt omdat Sar, Bergkamp en Overmars langsurig in Engeland hebben gevoetbald en hij het idee had dat die invloeden mede bepalend zijn voor dit trio hoe een club tw runnen. En hij gaf aan dat daarom er misschien die verwijdering was.
      Maar goed we gaan het nooit weten. Maar dat een en ander stuk genunceerder ligt dan hier vaak word beweerd staat voor mij zo vast als een huis.
      Op naar Heerenveen uit succes mannen

     11. Indojood

      Zo is Cruijff. Hij gooit niet met modder maar probeert te begrijpen waarom er verwijdering ontstaat. Maar een beslissing om je handen van Ajax af te trekken moet bij ieder verstandig persoon een alarmbel doen afgaan, helaas niet bij ons TH en RvC.

     12. EugAjax

      Indojood dat klopt en daarom of beter gezegd mede daarom ben ik fan van hem. Ik moet wel zeggen hij kan ook genadeloos zijn, maar dat is vaak naar mensen die hem echt hebben verneukt. Daarom vermoed ik meer nuance dan meesten denken. Maar goed hij heeft zich absoluut als een gentleman opgesteld naar de andere voetbaljongens ook al was hij erg teleurgesteld in ze, en dan denk ik vnl op persoonlijk vlak. Maar natuurlijk ook zakelijk. Het gaat zeker om het belang van Ajax. Ik ben dan wel mega fan van Bergkamp, maar als het beter is voor Ajax dat anderen het gaan doen so be it en dan hoop ik veel meer te juichen dan laatste jaren.
      Alleen mijn eigenwijsheid of hoe je het wilt noemen zegt me dat ik daar niet van overtuigd ben. Er is vanuit Ajax inderdaad geen officiele reactie gekomen op vertrek van Ling en Jonk. Maar ook hier kan je alle kanten mee op.
      Hebben ze wat te verbergen? Of willen ze deze twee niet (extra) beschadigen?
      Maar even terugdenkend aan belang Ajax was natuurlijk so wie so beter geweest als die voetbalheertjes het allemaal gewoon hadden kunnen uitvechten en dan door met zijn allen. Helaas hopelijk vanmiddag een keer beetje goede pot succes man

     13. Indojood

      Prima bijdrage. En daarbij, het gaat toch om het belang van Ajax roepen we graag met zijn allen. Ik heb tot op de dag vandaag geen officiële reactie gezien op Ling en ook op Jonk. Ling was opeens weg en Jonk werd ontslagen. Niet zo vreemd dat problemen blijven dooretteren en groter worden.

     14. De Nees

      Ik zat ook naar het plan te kijken Indo en denkend wat te allen tijde overeind moet blijven en wat zonder Cruijff geen bestaan meer heeft. Dat TH verhaal blijkt toch te ass-hole gevoelig, ik zie liever een andere structuur want je moet daar de juiste personen voor hebben met hart voor Cruijff’s visie en voor de club en niet voor het eigen hachie. Helaas die juiste personen blijkt toch een moeilijk verhaal te zijn. Individuele begeleiding/opleiding, speelwijze en gerichte aankopen moet zoals je zegt als principes centraal staan, dit serieus uitvoeren en Ajax wordt weer een herkenbare club.

     15. Indojood

      Nees, ben het niet helemaal eens met je. Als de juiste personen met een Cruijff-hart zijn dan kan dat prima in de vorm van een TH. Een TD kan net zo goed asshole gevoelig zijn. Vind dat mensen hier teveel naar de organisatiestructuur kijken en te weinig naar de inhoud. Ik geloof niet dat de huidige malaise het gevolg is van structuur. Zolang basisprincipes van Cruijff niet uitvoert dan zal het nooit gaan lukken, ook niet in een andere vorm met een TD.

     16. Ajax/Barcelona: those were the days

      Lees het artikel op AS “dubbelrol van der Sar”. Wel stemrecht dus.

     17. De Nees

      Dat bedoel ik te zeggen Indo, structuur is goed, Cruijff’s idee van TH sta ik achter alleen die mensen vinden die dit zo uitvoeren zal vaker niet dan wel lukken. Ook kijkend naar langere termijn en na tijdperk DB/Sar. D’r lopen te veel inspraaklijnen bij meerdere personen, werkt ruzie in de hand want het zijn vaak ook ego’s. Daarnaast de wisselwerking met de hoofdcoach, in de praktijk zijn dat ook vaak grote ego’s die hun zienswijze willen terugzien, ook weer een bron van conflicten. Terug naar een sterke capabele TD is ook een goede oplossing, dan kan je ook 1 persoon afrekenen terwijl met een TH afrekening naar een team lastiger is. Dit punt in het plan, hoewel belangrijk maar afgezet tegen de andere kernpunten voor mij niet het hoogst zwaarwegende, best kneedbaar en bij gebrek aan juiste personen open voor alternatieven.

     18. Widi

      Plus dat er sneller beslist kan worden. Alles is ook duidelijker. Niemand kan zich verstoppen. En nu is weinig duidelijk. Op dit forum is Overmars maanden afgemaakt vanwege het aankoopbeleid tot we er achter kwamen dat hij niet heeft kunnen doen wat hij wou doen omdat Bergkamp de echte macht lijkt te hebben. Goede TD is beter. Maar alles staat of valt bij goede mensen. Bij TH maar ook bij TD. En die zijn zeldzaam. Net zoals goede scouts. En hele goede trainers die desondanks toch in de jeugd willen werken. Als we die drie dingen hebben, zijn we in NL top.

 11. AFCA my World

  Ik wil messi en neymar,als dat niet lukt een nieuwe trainer,die wel uit de spelers haalt wat erin zit ! ⚽️

 12. Ton

  Als je nieuwe aangekochte spelers in het buitenland in de basis staan kunnen gelijk meedoen in Ajax 1, dat niveau kunnen gelijk goed aan

 13. a.p.

  waar zijn de aankopen gebleven aan het begin van het seizoen. ik heb ze nog zien spelen. Ze waren zo goed, in de praktijk zijn ze onzichtbaar voor ons op de tribune.

 14. Ajax Power

  Die gast moet gwn maar eens ophoepelen, hij verpest ajax en had hij maar eerder moeten halen. Keizer👎 weg

  1. Janneman16

   Kluivert kan links. komt daar beter uit de verf dan rechts. zag je vorig jaar een paar keer.

 15. -buitenkantje rechts-

  Ondertussen Top Oss – JA 0-3.. kinderlijk ernvoudig.. JA combineert en overheerst. Uitblinkende Cassierra, Mazraoui en Johnsen. Ook Sinkie balt lekker links achter voor z’n eerste wedstrijd.

     1. Emilio4Ajax

      Weer een duimpie van me BR… Wilde het net neerschrijven toen ik jou antwoord las…🍷😘

 16. Janneman16

  wissel younes dan eens. kun je iets anders proberen ipv hardnekkig vasthouden aan deze speler waarvan je van tevoren al weet dat hij niet scoort.

    1. -buitenkantje rechts-

     Weinig perspectief.. vind hem namelijk helemaal geen klasbak.. Niet doeltreffend..geen assists.. geen goede pass.. geen overzicht.
     Zijn sterke punt is zichzelf vrij spelen op de m2, maar dan is er geen vervolg.

    2. EugAjax

     Widi ik denk dat hij in centrum weleens heel goed kan zijn. Zijn sterkste punten is in ieder geval zijn dribbel, niet van bal te krijgen die man. En hij heeft dan niet veel assists maar wel veel “key passes” zoals ze in Engeland zo mooi kunnen zeggen. Alleen dan moeten we met een 10 gaan spelen en ik weet niet of dat goed is met deze selectie.

     1. Widi

      Ik heb geen idee. Ik ben niet overtuigd. Was maar een gedachte. We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

     2. Yindi

      Haha, leuk dit! Younes in ’t centrum. Had die zelfde gedachte ook al een tijdje.!! Juist vanwege die dingen ook die Eug noemt.

     3. EugAjax

      Eens Yindi, is een mooie gedachte van Widi. Alleen nu nog een trainer vinden die dat wil proberen. Overigens interessante column van Jaap de Groot. Ik denk eigenlijk, ondanks mijn grote twijfel over Keizer nu, dat hij weldegelijk een punt heeft. Interessant om te kijken hoe de voetbaljongens deze crisis gaan oplossen !

     4. Widi

      Het is toch alleen al leuk om over zulke dingen te filosoferen? Alleen roepen dat Younes er niks van kan dat kennen we nu wel. BR zegt netjes dat hij er niks in ziet en waarom. Prima. Veel leuker dan elkaar uitkafferen om de frustraties bot te vieren.

     5. EugAjax

      Klopt Widi en dat vind ik ook heerlijk om hierover te discussieren en inderdaad BR die komt dan met redenen. Dat is juist leuk!

     6. Yindi

      We zijn het eigenlijk eens dat Younes nauwelijks rendement heeft vanaf de buitenkant. Dat is niet incidenteel maar gewoon een feit. Ik blijf bij de gedachte dat hij in het strafschopgebied vd tegenstander meer rendement zou kunnen hebben. Hij is een “rommelaar” een ” handenbindertje” in de positieve zin, sterk in de kleine ruimte en zal dus daardoor meerdere verdedigers aan zich binden. Betekent dat er meer ruimte ontstaat in het strafschopgebied voor,of wel Dolberg of KJ. Levert misschien ook nog wel meer ruimte op voor inschuivende middenvelders op de rand vd zestien. Voorwaarde is wel dat hij die vrije man ook vindt en de bal goed inspeelt. Kwestie van trainen. Denk ook trouwens dat zijn gerommel wel eens meer “pingels” op zou kunnen leveren! Dus toch misschien wel interessante gedachte ook al hebben we er niets aan!!

   1. EugAjax

    Younes is een klasbak en over niet al te lange tijd linkerkant Sinky-Ziyech-Younes! Fundering van succes vorig jaar !

    1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

     Younes is een klasbak 😂😂😂😂😂😂 voor jou Eug: 🐕

 17. Widi

  Iedereen die de reacties bij dit topic leest, en het vorige topic, kan zelf zien dat het de hele avond goed gaat, gewoon inhoudelijke discussies, tot………..zo jammer.

 18. Kingkong

  Hij wil er weer 2 bij mag hij de reserve bank wel vergroten want zijn aankopen spelen nooit!

 19. Kingkong

  Hij heeft de klasse namen Ajax en Barcelona en toch is het een aso betweter zonder klasse jammer voor het forum ,maar we moeten er mee leren leven want hij heeft helaas geen empatie genoeg om zich te kunnen veranderen.

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   Dat ik zo’n invloed kan hebben. Ongelooflijk …….. lekker 😂😂

  1. vak411

   AS. het forum voor zeikende 15 en 16 jarigen, nu snap ik waarom je steeds reclame voor die site maakt..

   1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

    Ik weet niet wie er op AS ziiten vak411.als dat jouw leeftijdsgenoten zijn, ga daar heen zou ik zeggen. Ik lees de topics niet het commentaar. Dus als je nog iets zinnigs te zeggen hebt prima, anders mag je het wat betreft voor je houden.

 20. Emilio4Ajax

  Hmm begrijp niet helemaal Indojood dat je vindt dat er te veel naar de organisatiestruktuur gekeken wordt. Heb het alleen gedaan om alles een beetje duidelijker te maken, ook voor me zelf om beter te begrijpen hoe en wat met wie… Het TH is in het leven geroepen voor de continuiteit van het beleid. Het beleid staat en valt niet als er een persoon wegvalt. Heb je een TD die alles bepaald en dan later wegvalt kun je weer op nieuw beginnen. Probleem blijft, zoals Widi al aangeeft dat je de juiste mensen, met de juiste kwaliteiten bij elkaar moet vinden. Ben nog altijd van mening dat door Bergkamp er heel wat kwaliteit uit de opleiding weggegaan is. Komt nog bij dat de verstrengeling van belangen, en daar heeft De Nees gelijk in, een doorn in het oog zijn. Die moeten er uitgehaald worden wat betekent dat bepaalde personen binnen de organisatie een pas op de plaats moeten doen of moeten verdwijnen om het belang van het beleid en de kwaliteit. Gaat Overmars het TH leiden kan ie ook afgerekend worden. Zelfde geld voor hoofd jeugdopleidingen en hoofd betaald voetbal. Werkt het niet doorselecteren…simpel as that… Niet zeker dat het namelijk het hele team is dat stop zet voor de ontwikkeling van het beleid. Alle drie hebben ze hun eigen gebied en kunnen individueel op de resultaten afgerekend worden waardoor de continuiteit verzekerd wordt/blijft…❌❌❌❤️🍻😎

  1. Indojood

   Wat ik wil zeggen is dat alles valt of staat bij het juist uitvoeren van de basisprincipes van Cruijff, de pure voetbalelementen. Daar gaat het al mis, in mijn ogen. De jeugdopleiding lijkt te stagneren, het eerste speelt beroerd voetbal, overbodige aankopen, het zijn deze factoren waaraan een mislukt beleid af te meten valt. Persoonlijk denk ik nog steeds dat de huidige structuur van een TH kan werken.

Reageren is niet mogelijk.