There are no ads, please add some


Ajax volgt Heerenveen-talent Pierie

Marc Overmars heeft zich een paar maanden geleden gemeld voor Kik Pierie. De zeventienjarige verdediger staat bekend als een groot talent en maakte dit seizoen al twee keer zijn opwachting in het eerste elftal van SC Heerenveen. De speler heeft zelf aangegeven dat hij twee droomclubs heeft en dat zijn Ajax en FC Barcelona maar vooralsnog wil hij zich volledig richten op het spelen van wedstrijden voor Heerenveen. Wel is de speler op de hoogte van de interesse van Ajax en geeft Pierie een bevestiging dat Overmars contact heeft gehad met zijn huidige werkgever. Afgelopen zomer nam Ajax al de 19-jarige Dennis Johnsen over van de club uit Friesland.

Bron: Omrop Fryslan

Gerelateerde posts

71 reacties

 1. DARIVA

  Bijzondere naam, moest toch ff weten waar hij nu geboren is. Je verwacht het niet maar hij is van origine een Amerikaan.

  1. KBouter

   Nee hoor, uitgaan dat het een uitschieter word en zoniet dan inderdaad vroegtijdig doorverkopen.

   Maar de eerste insteek móet zijn om te slagen in het eerste.

  1. rickert

   Eens, ik ken deze jongen persoonlijk, het is een intelligente en serieuze jongen. Heeft naast zijn studie altijd hard gewerkt voor het voetballen. Zijn passing is fantastisch en voor zijn leeftijd is hij fysiek al best ver. Ik zou zeker zeggen, doen!

  1. dickst14

   Is Overmars a b en c jeugd aan het kopen? Leuk allemaal alleen volgens de Cruijff filosifie moeten we kopen wat we zelf niet hebben. En daar bedoelde hij waarschijnlijk het 1e elftal mee en niet de jeugd. Dalijk zijn wij het chelsea van het jeugdvoetbal. Zonder Nederlanders in dit geval dus.

   1. KBouter

    Maar als er op dit moment domweg niets is in de jeugd, en je koopt ook geen jeugdtalenten om de jeugdelftallen in ieder geval op goed niveau te houden waar ze nu voetballen, speelt het eerste binnen 10 jaar middenmoot niveau. En zullen we elk jaar een half elftal opnieuw moeten kopen, mits er dan interesse is in onze matige spelers.

    Je moet gewoon talenten kopen, in de hoop dat daar een paar toevaltreffers tussen zitten die een jaar of 3-4 bij ons in het eerste kunnen spelen.

    Maar de oplossing móet in de opleiding gezocht worden. Maar clubs die het puur moeten hebben van zelf opleiden, hebben vaker een dip dat er ff geen eigen jeugd doorbreken…en dan móet je wel vroeg scouten in binnen en buitenland om weer aan te haken….wachtend op een paar toppers.

   2. Valentino

    Maar een echt goede centrum verdediger hebben we momenteel toch ook niet klaarstaan? Anders zaten we toch niet met Dijks opgescheept.

   3. Ab: Ik mis Johan.

    Op één staat eigen jeugd opleiden vanaf begin
    Op twee staat jeugd uit Nederland halen en opleiden
    Op drie staat oudere jongere halen uit buitenland daar waar er echt tekort is.
    V.w.b. Het eerste elftal is het eigenlijk een vereiste dat je in elkeinie een ervaren speler hebt. Een grootheid kunnen we vergeten, heel simpel. Er zijn echter in veel elftallen hele nuttige spelers die ervaring hebben en kunnen overbrengen zonder er zelf bovenuit te steken. Spelers die niet in aanmerking komen voor MU, Bercelona etc. of spelers die die laatste stap net niet hebben kunnen zetten bij top teams. Daar moet Ajax zich op richten. Een lading jongeren halen uit Zuid-Amerika in de hoop dat er nog eens een Sanchez of Romario tussen zit gaat hem niet worden. Kijk naar Cassiera, die is niet het toptalent, ook Neres voldoet nog niet aan de verwachtingen die er waren. We hebben nu ook een 18-jarige ui ZAmerika die leuk heeft gespeeld tegen zeer laag ingeschatte teams en bij geen enkele andere scout is opgevallen, ook niet in eigen land. Terug naar de basis dus.

   4. De Nees

    Het is ook niet zo moeilijk AB hoe je een sterk elftal moet samenstellen. Ajax had voorheen altijd minstens een ervaren speler in elke linie. Waar is die wijsheid gebleven? Dat is er heus nog wel, alleen de keuze is anders geworden. Ook niet moeilijk, want Ajax moet geld verdienen en dat kan het best met jonge talenten opleiden/ halen en voor veel verkopen. Nou dat lukt al jaren heeeel goed. Niet opgevallen dat Ajax al jaren geen dure ervaren kracht binnenhaalt maar altijd een goedkope optie? Ze willen eenvoudigweg niet anders omdat Ajax een hele dure huishouding heeft en dat moet toch ergens van betaalt worden? Ajax is niet voor niets een NV. Terug naar de basis idd, maar pas als het weer een vereniging is tot die tijd zitten we hiermee opgescheept.

   1. Vak 120

    Ja dat gevoel krijg ik ook voort!! Alleen maar snotneuzen kopen die de stap nog niet kunnen maken!!

 2. Kingkong

  Nu reeds de overenkomst maken, zijn we eindelijk een keer op tijd.
  Niet zeuren dat de transfer periode voorbij is gewoon een contract met ingangs datum nieuwe periode en het risico nemen dat er dit seizoen iets fout gaat , daar kan je je voor verzekeren .

   1. Indojood

    Kan maar van sommigen weet ik dat ze wegbleven vanwege problemen in hun privéleven. Langs deze weg een hart onder de riem.

     1. Indojood

      Klopt, toen hij voor de laatste keer hier was ging het wel goed met zijn vrouw. Woody79, velibor ook al een tijd weg.

 3. Iedereen heeft een mening

  Ken de jongen niet maar als ajax hem vastlegd dan mss lekker nog een jaar bij Heerenveen laten spelen/groeien.

 4. De seijs

  Klasse van ajax (Overmars ) om weer iemand uit de Nederlandse competitie te benaderen. Goed bezig weer👍👍👍👍

 5. HDfan

  Ajax loopt nu vol met talenten, maar denkt men voldoende aan de ervaring die nodig is deze jongens op te leiden en europees te halen?

 6. Ab: Ik mis Johan.

  Perfecte actie van Overmars en co (zoals altijd). Tijdig anticiperen (zoals altijd). Niet te jong, ervaring, perfect (zoals altijd). Dat heet visie op de lange termijn. Kortom, bijna welkom kip kerrie, bijna welkom in het handelshuis Ajax. Volgens mij zijn ze bij Ajax nu wanhopig bezig met een soort van charme offensief in de trant van: kijk ons eens op tijd zijn. Maar goed, ik zal wel weer de zwartkijker zijn.

  1. Indojood

   Ja, -buitenkantje rechts- zei dat gisteren ook. Snap het wel dat Ajax dit doet want er zijn er genoeg die niet nadenken, alles geloven en goedkeuren.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     In het verleden zou ik zeggen: ik had jou slimmer verwacht. Tegenwoordig gaat dat helaas niet meer op.

 7. -buitenkantje rechts-

  Barst van talent.. slimme speler. Goede lengte van 1.85 voor een verdediger. Zit nu nog in 5VWO en woont in Leeuwarden..
  Is trouwens geboren in Boston VS, omdat zijn vader daar een baan aangeboden kreeg als chirurg. Ook Feyenoord herft al interesse getoond overigens. Zal denk ik zeker dit jaar en misschien ook volgend jaar nog bij Heerenveen spelen.

  1. Widi

   Hij lijkt iets kleiner. Slim ventje denk ik. En uit een familie waar niet meteen voor geld hoeft te worden gekozen. Ik hoop dat hij op termijn bij Ajax komt spelen. Volgens sommigen moeten we hem pas halen over een jaar of 10, als hij een routinier is geloof ik.

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Welnee, juist geen ervaring op belangrijke plekken. Alleen maar jongeren en het liefst uit Zuid- Amerika en heel af en toe eentje uit de polder om de supporters zoet te houden. Helemaal perfect toch. 👍 voor Overmars.

 8. De Nees

  Veelbelovende speler lijkt me, intelligent joch en een goed fysiek voor een 17 jarige. Verwacht samen met Frenkie de Jong de dragers van Oranje komende jaren.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Begrijp me goed de Nees. Misschien prima optie hoor, gaat om de manier waarop Ajax het brengt. Ze krijgen veel commentaar op slechte visie en voorbereiding etc. en binnen 1 week komt dit bericht. Zo doorzichtig allemaal.

  2. De Nees

   Begrijp ik en heb zelf ook genoeg commentaar op het beleid, maar ongeacht de uitvoering moet Ajax altijd op zoek blijven naar talenten. Zie hem liever over 1-2 jaar komen, daar wat ervaring op doen en dan een overstap maken.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Investering van 150 miljoen en dramatisch voetbal. Alsof ze voor het eerst samenspelen. Klaassen op de bank begonnen. Fijn team om bij in te mogen vallen. Hij wilde vooruit maar voorlopig twijfel ik daaraan (behalve financieel).

   1. KBouter

    Klopt, zat inderdaad niet veel in..Keizer is niét de enigste Nederlandse trainer die zijn zaakjes nog niet in orde hebben zo te zien.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     En Koeman heeft Spijkerman niet eens naast zich zitten 😂. Keizer maakt qua speelwijze grote fouten in mijn ogen nog los van dramatische wissels. Je hoort ook van de spelers dat ze aan d nieuwe speelwijze moeten wennen. Waarom een nieuwe speelwijze, die van het laatste jaar beviel mijn prima.

     1. Indojood

      Koeman heeft het goed gedaan t/m vorig seizoen. Hoop dat ie op de rit krijgt.

      Wat betreft Keizer, die zei dat ie niet zoveel ging veranderen na Bosz….

   2. Widi

    Ook daar zijn er maar 6 die echt kans hebben om bij de eerste 4 te eindigen en dus CL te halen. We kunnen alleen hopen dat ofwel het publiek het een keer zat raakt ofwel de sjeiks en de Russen en de Chinezen er mee kappen. We laten ons allemaal gek maken door de CL en de jacht om erin te komen. En als dat al lukt, is de achtste finale het hoogst haalbare. Van de 8 kwartfinalisten kun je er vooraf 7 of 8 invullen. Ik richt me meer op de erdedivisie. Ik wil graag dat Ajax landskampioen wordt. Om het kampioen worden zelf. En wat er dan uit volgt, zien we dan wel.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Het is een kwestie van tijd en het moment is daar dat de sjeiks etc hun geld gaan steken in een ander speeltje. Het moet niet te gewoon worden, sleur is niks voor ze. Gevolg is wel dat het hele voetbal een keiharde crisis gaat meemaken. De laatste stuiptrekking zal waarschijnlijk een speciale CL worden voor top landen. Dit zal nooit lang duren. Ajax moet daarom ook niet in het klein meegaan in deze wedloop. Blijf jezelf, blijf je team boywen uit vnl eigen opleiding en jeugd uit het land. Voorlopig blijven we nog even te maken hebben met steeds meer goudzoekers onder de spelers. Die denken ook: de voetbalwereld is nu gestoord, dus profiteren. Als Ajax de komende jaren (misschien wel 10) rustig blijft komen zij er straks als een van de sterksten uit.

 9. kanu

  lees trouwens dat dortmund er dicht bij is met dolberg voor de winter. kan je beter meteen weg sturen heb je niks meer aan.

 10. Ab: Ik mis Johan.

  Die nr 7 van Vitesse kan straks een nachtmerrie zijn voor Dijks of Sinkgraven in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Hoop dat Viergever dan lb staat.

  1. JohnDoe77

   Alles is een nachtmerrie voor Dijks als het gaat om tegenstanders! Alhoewel; verdedigend is hijeen mager zesje, aanvallend een twee!

 11. JohnDoe77

  Dit is oud nieuws, hij heeft gezegd nog een jaar in Heereveen te willen blijven. Hopelijk kan Ajax een deal maken dat hij na dit seizoen komt!

 12. AFCA my World

  Prima doelwit hoor,we kunnen er niet genoeg hebben nu ze al na 1 seizoen vertrekken ! ⚽️

 13. Brokamp

  Ik volg Pierie al vanaf O17 jaar en is inderdaad 1 van de grootste talenten die er in Nederland rond loopt. Rustig aan de bal een heel goed overzicht en kan als het moet ook bikkelen. Heeft nog maar een contract tot de zomer van 2018. Is in juli nog maar net 17 geworden. Linkspoot, kan op links centraal en linksback. Het mooie is dat deze jongen zelf graag naar Ajax wil net als Frenkie de Jong, dan heb je toch een voorsprong op de concurrenten. Toekomst: centraal met de Ligt volgend jaar zou erg mooi zijn. Dan loopt er nog een talent rond in jong Heerenveen, Michel Vlap, 20 jaar en een centraal aanvallende middenvelder. Ook zijn contract loop medio 2018 af. Is aan Friese jongen uit Sneek. Zijn vader is de trainer van Staphorst. Halen dit soort jongens. Ze worden bij Ajax alleen maarbeter.

  1. -buitenkantje rechts-

   Gedeeltelijk eens over Pierie. Grootste talent vind ik overdreven. Zal nog wat stappen moeten maken. Over Vlap ben ik minder enthousiast.. Leuke voetballer, maar niet voor Ajax.

 14. Brokamp

  Ik volg Pierie al vanaf O17 jaar en is inderdaad 1 van de grootste talenten die er in Nederland rond loopt. Rustig aan de bal een heel goed overzicht en kan als het moet ook bikkelen. Heeft nog maar een contract tot de zomer van 2018. Is in juli nog maar net 17 geworden. Linkspoot, kan op links centraal en linksback. Het mooie is dat deze jongen zelf graag naar Ajax wil net als Frenkie de Jong, dan heb je toch een voorsprong op de concurrenten. Toekomst: centraal met de Ligt volgend jaar zou erg mooi zijn. Dan loopt er nog een talent rond in jong Heerenveen, Michel Vlap, 20 jaar en een centraal aanvallende middenvelder. Ook zijn contract loop medio 2018 af. Is aan Friese jongen uit Sneek. Zijn vader is de trainer van Staphorst, zaterdag 1e klasser. Halen dit soort jongens. Ze worden bij Ajax alleen maar beter.

Reageren is niet mogelijk.