There are no ads, please add some


AFCA Supportersclub: ‘Dit is de limiet, Den Haag geeft niet thuis’

De AFCA Supportersclub heeft vandaag een melding gemaakt om a.s. zondag te gaan demonstreren in Den Haag. Directe aanleiding hiervoor is dat zoals eerder gemeld de Haagse autoriteiten eenzijdig hebben besloten om de bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen in het Cars Jeans stadion van Ado Den Haag te spelen met als gevolg dat hierbij geen Ajax supporters welkom zijn.

Een regelrechte schande, temeer dat een overleg hierover tot 2 keer toe eenzijdig is afgezegd. Zie hierover ook de pagine van Ajax Life. De tekstdoeken, afgelopen zaterdagavond ontrold op de F-side, zeggen genoeg over wat wij hiervan vinden. Het niet kunnen faciliteren van een bekerwedstrijdje met 200 uitsupporters, dan ben je als Haagse autoriteit geen knip voor de neus waard. Een nieuwe burgemeester die met een of andere flauwekul verklaring komt om zichzelf vrij te pleiten… Wij zeggen: toon eens ballen! Neem een voorbeeld aan uw Amsterdamse collega.

Wij zijn woest, maar niet verbaasd. Al 4 seizoenen lang worden wij als Ajax supporters en Ajax gepiepeld door de Haagse autoriteiten. Wij willen iedereen er graag aan herinneren dat wij nog nooit in dat afgrijselijke stadion met dat afgrijselijke kunstgras zijn geweest. Behalve dan die ene keer dat de Ajax dames daar de nationale beker pakten. Voor de helderheid: momenteel bestaat er geen straf vanuit de KNVB of de autoriteiten dat voorkomt dat wij ieder seizoen Ado-Ajax kunnen bijwonen. Het is de onwil van de club en de Haagse autoriteiten om dit niet fatsoenlijk te willen faciliteren. Dit terwijl Ajax ieder seizoen kaarten aanbiedt aan den haag om de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena bij te wonen. Den haag schijnt zich te beroepen op veiligheidsredenen. Terwijl de club in een interview een paar jaar geleden in de NRC er nog prat op ging hoe veilig het huidige stadion is. Wij kunnen ons niet voorstellen dat de fans van Ado willen dat er jaar in, jaar uit geen aanwezige Ajax supporters zijn.

Met het amateuristische gedoe rondom de bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen is voor ons de maat vol. Daarom gaan wij nu actie voeren middels een melding voor een demonstratie voor 249 mensen. Wij willen daarmee het volgende bereiken:

– De bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen dient alsnog te worden gespeeld met aanwezige Ajax supporters
– Of er dient een alternatief te worden gevonden om deze bekerwedstrijd met uit- en thuissupporters te spelen
Maar bovenal:
– Wij willen concrete afspraken maken om met de club Ado en met de autoriteiten in gesprek te komen om het weer mogelijk maken vanaf volgend seizoen de wedstrijd Ado-Ajax te faciliteren met thuis- en uitsupporters. Dit gesprek hoort plaats te vinden met supportersverenigingen en de beide clubs.
Het recht op demonstratie is in ons land een groot goed. Daarom willen wij daarvan gebruik maken. Voor ons is de limiet bereikt. Wij kunnen en willen de ontstane situatie niet accepteren. Wij hebben daarom gemeld dat wij gaan demonstreren bij het stadhuis in Den Haag om 14.30 op zondag 17 september.

Ajax heeft officieel bezwaar aangetekend bij de KNVB over de situatie rondom SVV Scheveningen- Ajax. Wij waarderen dit en verwachten dat de club haar poot stijf houdt. Tot slot verwachten wij van de KNVB dat zij de Haagse autoriteiten gaan dwingen om alles in het werk te zetten om de bekerwedstrijd toch met aanwezige Ajax supporters te spelen. Concrete info over de demonstratie a.s. zondag volgt z.s.m via de websites. Voetbal hoort met uitsupporters!

Bestuur AFCA Supportersclub, vertegenwoordigend de diverse supportersgroeperingen


Gerelateerde posts

49 reacties

  1. Litmanen

   Ja, dan hebben ze meteen een punt in Den Haag.
   Wat ik wel vind, wij niet daar naar toe, andersom ook niet meer.
   We zijn gekke Henkie niet natuurlijk.

    1. De Ajacied

     Demonstreren is prima idee, echt waar
     Maar hopelijk gedragen de Ajacieden zich ook normaal en ga daar niet lopen rellen jongens
     Gedraag je als waardige Ajacieden
     ❌❌❌

 1. Widi

  Spreek eerst met je eigen relschoppers. Die zijn hier de oorzaak van. Samen met de ADO relschoppers. De maatschappij wil hier niet meer voor opdraaien. Gaat ook niets uithalen dit. In het ergste geval rellen. Zijn ze nog verder van huis. Blij dat ik geen lid ben van een supportersvereniging.

  1. KBouter

   Widi…domme domme reactie van jou, ik ben al jaren lid van de supporters vereniging en heb nog nooit wat negatief er van gezien.

   Heb zelfs het afscheid van Frank Rijkaard mee mogen maken in de RAI waar toen ook de CL beker stond waar iedereen ( leden) gewoon mee op de foto mochten.

   Lid zijn van een supporters vereniging wil niet zeggen dat je een relschopper bent.

   Jij scheert nu letterlijk iedereen over dezelfde kam.

   Sorry, maar dat is een walgelijke reactie!!

   1. Widi

    Ik wist dat ik mensen zou irriteren. Je begrijpt vast dat het mij om de relschoppers gaat. En dat ook een supportersvereniging vol normale supporters moet begrijpen dat het gewoon niet meer kan. De relschoppers hebben dat verziekt. En dat zullen ze altijd blijven doen. Volgens mij ben jij een prima vent KBouter. En ik begrijp je reactie.

 2. dickst14

  De beker kan wel eens heel belangrijk zijn om Europees voetbal te halen. Zie Vitesse zie Ajax. Zoals we momenteel spelen is de steun van onze supporters heel belangrijk, zelfs tegen een amateurclub.

    1. dickst14

     Dalijk wordt het nog in de kuip gespeeld met 50.000 010 supporters omdat Scheveningen het zelf niet kan realiseren en zo een aardige recette vangt.

 3. Vak 120

  Het is altijd een klein groepje die het voor iedereen verpest! Als je van voetbal houd en een echt ajax hart hebt ga je niks vernielen of wat dan ook! Je doet je club er financieel en sportief pijn mee!!! Maar daar geven die paar leeghoofden niks om!! Echt jammer,het kan zo mooi zijn

 4. Indojood

  FdB ontslagen. Jammer dat hieraan geen aandacht wordt besteed. Erg sneu voor hem en ik wens hem veel sterkte.

  1. AFCA my World

   Het was te verwachten,hij is geen vakman geen trainer,hij heeft onze 4 landstitels gekregen omdat we net iets minder slecht waren dan de rest,ik zal protesten krijgen maar zo is het gewoon ! Toen hij moest gaan presteren bij Ajax kreeg hij het niet voor elkaar, en hij kon met onze jongens met een marokaanse achtergrond niet overweg ! Een echte trainer kijkt niet naar de achtergrond maar naar hun kwaliteiten ! ⚽️

    1. Overdwars

     4 keer achter elkaar kampioen, dat kan geen toeval zijn natuurlijk. Dan kun je echt wel iets. In ieder geval een stuk meer dan die geitebreier die we nu hebben!

   1. De Nees

    Eens AFCA. Maar zie het zo gebeuren dat ze bij Ajax een functie voor hem bedenken. Hij is welkom maar hopelijk niet als trainer.

 5. Indojood

  Ook wens ik de inwoners van St. Maarten alle steun. Als klein jochie heb ik een vulkaanuitbarsting meegemaakt die complete dorpen heeft weggevaagd. Wij hadden nog geluk dat de lavastroom stopte.

  1. De seijs

   Ook die plunderaars? ? Walgelijke mensen om in deze trieste omstandigheden je mede eilandbewoners te gaan bestelen. Stelletje gestoorden daar bah!

  2. Widi

   En zo komen we steeds meer te weten over jouw persoonlijke leven……bewaar je nog wel wat voor je biografie?

   1. Moosie

    Wat heb jij de laatste tijd ik lees de ene zeikreactie na de andere beetje frusti kom op Widi kan ook anders.

    1. Indojood

     Raar kereltje is het. Vertel zo nu en dan wel eens wat over mijn achtergrond sinds ik lid ben van dit forum. Hij is een beetje te laat op het feestje.

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Seijsje roepen ze hem na, Seijsje waar hij gaat of sta(at), Hij heet Seijs meer niet, maar wie hem ziet, roept toch steeds weer zielepiet

 6. frenkynairo

  sluit me aan bij allebij je reacties indojood. draag Frank de boer ook nog steeds een warm hart toe. Moet wel helaas constateren dat zijn speelwijze met het spelersmatriaal dat hij had niet werkte. is geen team dat kan opbouwen , maar de lange bal hanteert. hoop dat die spoedig een nieuwe kans krijgt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Denk dat het voor Frank nu wel even gebeurt is.. even pas op de plaats.. nu twee mislukte pogingen achter de rug.

 7. frenkynairo

  ben bang dat je gelijk heb br. en dan te bedenken dat hij naar Liverpool had kunnen gaan maar toen bij Ajax bleef.

 8. fjonkman

  Wacht ff… Demonstreren IN Den Haag??? Zijn ze gek geworden? Dat zal wel weer op een enorme matpartij uitlopen dan. Dat is koren op de molen voor Haagse hooligans en wie krijgen het weer op het brood?? De echte supporters en Ajax zelf… dan liever gewoon ook geen ADO supporters meer in de Johan Cruijff ArenA.. met gelijke munt terugbetalen… maar niet daar gaan demonsteren, daar komt alleen maar ellende van!!

 9. DennisTheMenace

  Lekker demonstreren jongens, is je goed recht. Loopt t op rellen uit, dan die nieuwe rubberen kogels gebruiken die ze in Engeland ook hebben. Is het snel gedaan met de pret: kunnen ribben breken.

 10. marcel van hooijdonk

  Typische enge mannetjes die burgemeesters. Machtswellusteling uithangen ten koste van anderen

 11. Kingkong

  Of het nou voetbal , sport of politiek is uit D. Haag is nog nooit iets goed gekomen die nemen de mensen niet serieus.

  1. Widi

   Met een beetje pech komen die ook naar Den Haag. De hooligans van ADO zullen er ook wel zijn. Chaos. Gewoon erg dom dit. Iedere grote club en ook ADO heeft een groep supporters waar je nergens mee kunt komen….en die verzieken het voor de gewone supporters. Dit gaat weer schadelijk zijn voor Ajax.

 12. Gido

  Zal ongetwijfeld met de beste bedoelingen gebeuren, maar provocatie vanuit ADO en Feyenoord en de bijbehorende rellen liggen natuurlijk op de loer. Of is het alleen maar een schijnbeweging om op hetzelfde tijdstip dezelfde hoeveelheid politie op de been te krijgen?

Reageren is niet mogelijk.