There are no ads, please add some


Viergever: ‘Op deze manier worden we geen kampioen’

Nick Viergever zag Ajax zaterdagavond uiteindelijk met 3-0 winnen van PEC Zwolle maar tevreden was de verdediger niet met het vertoonde spel. Sterker nog, Viergever is van mening dat Ajax op deze manier niet de landstitel grijpt, zo laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

‘Het klinkt misschien gek als ik dat zeg na een 3-0 overwinning maar het ging ook allemaal te moeizaam. Er ontbrak iets in ons spel waardoor het ook niet lekker liep en het vertrouwen maar deels aanwezig is. We speelden voor het eerst in een 4-4-2 opstelling en dan merk je dat er voor dat systeem nog veel trainingsuren nodig zijn. De trainer kiest ervoor en dat begrijp ik ook wel als je spitsen van het kaliber Dolberg en Huntelaar in je selectie hebt. Er is een hoop werk aan de winkel, in welk systeem dan ook’.

Bron: VI


Gerelateerde posts

105 reacties

 1. ajaxpers

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart is. Hij liep zelf als een kip zonder kop. Wees blij dat je uberhaup in de basis staat

  1. PvL020

   Dit ligt niet aan viergever, ajaxpers. Maar dat is natuurlijk het makkelijkste reageren natuurlijk. Dit ligt aan Keizer en de TH die totaal niet doorgaan op de weg van Bozs. Maar viergever zegt hij en dan is hij makkelijk de kop van jut.

     1. Emilio4Ajax

      Het beste elftal is per definitie niet de beste voetballers bij elkaar, maar spelers die het beste bij elkaar passen. Viergever is en was vorig seizoen degene die het vuur terug bracht bij Ajax en ondanks zn beperkingen mede daardoor belangrijk was en is voor dit Ajax…❌❌❌❤️🍻😎

   1. Widi

    PvL, je gaat toch niet tegen ajaxpers zeggen dat Keizer moet doorgaan op de weg van Bosz?!! Ben je nieuw hier?😂😂😂

 2. -buitenkantje rechts-

  Doorselecteren op bepaalde posities en een logisch systeem hanteren, waarbij je de beste spelers kunt laten spelen en ze in hun kracht zet!

 3. De seijs

  Keizer moet Dolberg een tijdje op de bank zetten en F d Jong op het middenveld zetten. Viergever op linksback dus Dijks ook op de bank en Wober naast de Ligt zetten. En veltman ook op de bank en onze nieuwe Colombiaan op rechtsback. En zo een wedstrijd of 5 laten staan.

    1. De seijs

     Juist KBOUTER na 5 wedstrijden
     weten we het ! En slechter dan veldman kan gewoon niet dussss

     1. nick-afca95

      Vind Veltman helemaal niet zo heel slecht als de meeste beweren eigenlijk….. met het gedeelte van Wöber, Dolberg en Frenkie ben ik echter wel eens.

     2. De seijs

      Dat zeg je goed nick-afca95 niet zo heel slecht! Maar deze veltman staat al 5 jaar in de basis en is aanvoerder. Dan hoor je met je ervaring de boel op sleeptouw te nemen. En je verdediging te leiden. En dat is nou wat veltman niet beheerst. En qua verdediger is hij ajax onwaardig.

    2. Bakkie

     @KBouter en Litmanen:
     We hebben Oreguela nog niet gezien, daarom moet hij zijn kans krijgen. Dus ik snap jullie reacties niet.

 4. toonvs

  Waarom moet je een spits opstellen die niet in vorm is en ten kosten van alles moet spelen. De spits in vorm stel je op. Had onze trainer gelijk Huntelaar op gesteld had we nu nog europees gespeeld. Laat Dolberg lekker een paar wedstrijden in jong Ajax spelen en zo weer in vorm geraken. Hoef je ook allerlei sytemen toe te passen.

   1. AjaxKat

    KJH werd gehaald als standinn van Dolberg. Ik snap dan dat ze in het begin Dolberg de kans gaven boven KJH.
    Maar we zijn nu al 1,5 maand verder en de rollen zijn nu omgedraaid. Dolberg kan het beste een paar weken op de bank beginnen, goed naar KJH kijken in een 4-3-3 opstelling en de laatste 25 minuten meespelen.

    Viergever heeft helemaal gelijk, ondanks de ruime winst was Ajax niet om aan te gluren.

 5. Charka53

  Wat moet je daar zoeken KJ ,het is een ongemotiveert zootje en een trainer die Dost op de bank houd en janssen laat aanklooien , de bankzitter dus verdiep je daar maar niet.

   1. Charka53

    Het is een reactie op de vorige topic dat ik niet bezig is met een terugkeer bij Ned elftal en ik begrijp niet hoe deze hier komt. AjaxK

 6. Charka53

  Als we zo blijven spelen en met een toch in mijn ogen een zwakke selectie mogen we blij zijn met een plaats bij de eerste vijf.

   1. Charka53

    Dit voorspelde ik vorig seizoen ook maar toch is het nog redelijk goed gekomen dus laten niet te negatief zijn HURBIE.

 7. Koning Haarms Wolfs

  Dolberg is straks nog maar 10 MIO waard. Het zelfde geldt voor Ziyech. Viergever is nooit wat waard geweest, zelfde geldt voor Sinkgraven. Die Keizer (en indirect Sar en Bergkamp) vernachelen niet alleen het kampioenschap, maar ook het kapitaal dat we nu in handen hebben. Kan iemand het iets schelen wat deze knor er van vindt? Deze prutser had nooit voor Ajax uit mogen komen. Ajax gaat langzaam aan weer naar de kloten, doordat we moeten teren op dit soort miskopen, die zelfs te slecht zijn om puur in dienst te spelen van toppers als Huntelaar, Ziyech, Dolberg en in de toekomst Kluivert , F de Jong en VD Beek. Er moet snel wat gebeuren, deze missie is kansloos op deze manier.

  1. Yindi

   Beste KHW: onze koe kan ook fluiten!! Slaat ook nergens op net als jouw onzin hierboven. Kan nog snappen dat je teleurgestelt rondloopt maar dat hoef toch nog niet te betekenen dat je je verstand ook kwijt bent.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Dit hele forum is onzin, beste Yindi. Daarom ben ik ook actief geworden. Het was gewoon koddig om het te lezen als outsider. Iemand wirdt voor pedo uitgemaakt, een ander is weer pedant, weer een ander is zielig en woont nog bij mama en ga zi maar door. Je roept maar wat….de ene is voor, de ander is tegen en wanneer je de reacties leest op hetgeen je geschreven hebt, lig je in een deuk van het lachen, omdat men er serieus op in gaat. Dit forum is lekker dan een avond Youp. Veel plezier nog hier, ik zal het zeker hebben.

    1. Yindi

     Ok, goede benadering, lekker relativerend ook.😜 Maar soms valt het niet mee om niet te reageren. Meestal is het grappig, soms ook irritant en in dat geval reageer ik.

     1. Koning Haarms Wolfs

      Klopt, maar het is zo leuk om het wel te doen. Vooral als je erbij stilstaat, dat de ander vol gif en in een kuthumeur een reactie probeert te posten. Het is maar een forumpje. Met prachtig veel typfouten, door na 10 bier nog op je iphone te teksten en toffe type-fouten, zoals Widi. Met een hoog oestrogeengehalte tussen de topics doordansen en overal zijn tutu op te tillen zodat de lulkoek er makkelijk uit kan vallen tijdens de pasjes..

    2. Widi

     Hypocriet. Je liegt dat je barst. Je reageerde als door een adder gebeten toen ik vroeg of er nog plaats is in jouw G-team. Moest je niet om lachen. De humor erna begreep je niet. Je bent gewoon de zoveelste sukkel met een psychische stoornis.

     1. Koning Haarms Wolfs

      Jij snapt ‘m, Widi. Dit volgens de persoon die bijna psychotisch reageerde op opmerkingen van Indojood en enkele anderen hier, met volgens mij traantjes inde ogen. Man, ik lag in een deuk toen ik reageerde op jouw gevatte opmerking over het G-team. Widi, jij bent als de zak van sinterklaas: vol verrassingen en het lekkerst liggend op de rug van een zwarte piet. Oh en ajb: reageer… kijk er ju al naar uit. Leest lekker weg bij een whyskey. Terwijl ik dit typ, vraagt mijn vraag waarom ik de hele tijd zo lach….

     2. Koning Haarms Wolfs

      2e vraag = vrouw…. 5 whiskey (niet whyskey) en een oude iphone 5….. excuus…

  2. Charka53

   Hé slimpy wij als supporters moeten het over voetbal hebben en niet over wat een speler wel of niet kan opbrengen en je mag wel een beetje normaal op viergever reageren deze jongen heeft elke wedstrijd een tomeloze inzet en ja hij is geen super star en die zelfs falen nog wel eens.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Ovh och och, jankertje Widi is er weer. Mocht je van je man weer op zijn telefoontje spelen?

    1. Litmanen

     Dus toch weer een nieuwe nickname van onze nicht AB, de grootste zuiger van het land. Wereldberoemd in homoland.

 8. AFCA my World

  Er had veel meer ingezeten,scherpte ontbreekt duidelijk,er had veel meer gescoord moeten worden ! ⚽️

 9. Joodst

  De resultaten tellen nu niet de spelers. Al vond ik veltman aardig spelen mogen beide backs van mij op de bank. F. De jong in de basis met schone achter de hand. Hakim gewoon op 10 en kluivert en neres op de vleugels. Laat kjh maar even in de spits staan zodat dolberg aan zijn vorm kan werken en weer rustig meer gaat spelen gedurende het seizoen. Er moet wel vast gekeken worden voor volgend seizoen voor achterin. Viergever zijn contract loopt af. Dijks moet verkocht worden. veltman gaat hopelijk.en eventueel gaat de ligt naar een grote club. Blijkbaar zit er geen goede jeugd achter anders zaten die op de bank nu. Dus als de sodemieter scouten nu!!

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Sorry maar fuck het resultaat. Ik wil gewoon minimaal 75 minuten volop vermaakt worden met inzet en mooi aanvallend voetbal. Twee keer 7,5 minuut rustig spel per helft is meer dan genoeg. Resultaat volgt dan vanzelf wel, daar hoef je je dan niet op te focussen.

   1. Joodst

    Ben ik met je eens ik bedoel meer kijk niet naar de namen en wissel ze als ze niet goed zijn. (Dolberg, aanvoeder veltman)

  2. AFCA my World

   Dijks zijn contract loopt ook af volgens mij, veltman mag ook gratis weg,in de wintertransfer nog wat halen !!! ⚽️

   1. Emilio4Ajax

    Balans moet over de gehele linie, van de jeugd tot aan Ajax1 terug. In de regel is het onmogelijk om voor iedere positie, jaar in en uit een jeugdspeler te hebben die voldoet aan de kwaliteiten die nodig zijn om Ajax naar een hoger plan te brengen, maar kopen voor het kopen?? Omdat de jeugd dr achter niet goedgenoeg is, zou zijn zegt volgens mij een heel deel over de opleiding…❌❌❌❤️🍻😎

 10. JohnDoe77

  Wat we er ook allemaal van zeggen; hij heeft gelijkdat je niet zomaar een ander systeem feiloos kunt spelen als team. Vraag ik mij af of dat dan wel zo handig is als het al zo moeizaam gaat? Zet KJ in de spits en Dolberg op links in de 4-3-3!

 11. afcadeluxe

  in ieder geval heeft hij ook gemerkt dat het voor geen meter loopt en dat gauw moet veranderen,begin maar eens met ballen over 20meter bij je medespelers goed in te spelen,ongelofelijk hoe vaak dat gisteren mis ging

 12. Litmanen

  Ik lees vooral veel onzin hierboven. Sommige spelers krijgen ineens de schuld van het slechte presteren. Seijs slaat onzin uit want wat Veltman gisteren nu weer verkeerd heeft gedaan, ik weet het niet, maar volgens hem is hij oa de oorzaak.
  Zo wordt Younes vaak genoemd, Dolberg natuurlijk en Viergever nu ook.

  De echte reden is natuurlijk de belachelijke gedachte van Keizer dat je ineens zonder zes kunt spelen. In een defensie waarin ineens Sanchez is weggehaald en een jongen van net achttien steeds onzekerder wordt heb je daarvoor iemand nodig die de rust bewaard en het middenveld niet laat overlopen. Een echte zes en dat is monenteel Schone. Met zijn ervaring is er wat van te maken want spelers als Younes, Kluivert, Neres en vooral Ziyech hebben nogal wat risisco in hun spel.
  Viergever is voor Ajax heel bruikbaar, zeker ook door zijn instelling en ervaring.

  Ik vemoed dat Viergever dan ook wil zeggen dat hij het “nieuwe 4-2-4 systeem” van Keizer niet ziet zitten. Want Keizer kan het wel 4-4-2 noemen, maar dat slaat nergens op met zo weinig verdedigend ingestelde spelers.
  Onze vleugelspelers zijn niet bepaald verdedigend ingestelde middenvelders.

  Zelfs in de eredivisie redt Ajax het niet met maar vier verdedigers. Ik hoop dat Keizer daar snel genoeg achterkomt. Anders lopen we de rest van het seizoen weer achter de feiten aan. Keizer moet gewoon kiezen, Dolberg of Huntelaar.

    1. Litmanen

     Is voor AB niet belangrijk. Zijn hobby is ongefundeerd commentaar leveren. Maling aan statistieken en feiten.
     Alleen zijn enge onderbuikgevoelens …..

 13. Indojood

  Wat een verschrikkelijk laag niveau zijn we tegenwoordig in NL. Geen een wedstrijd was het aankijken waard dit weekend. Zelfs met dit prutvoetbal van Keizer ben je verplicht om kampioen te worden. Het zou een schande zijn als dat niet gebeurt.

 14. Kingkong

  Een ding is wel duidelijk voor Bosz was hij niet goed genoeg voor ajax na Bosz ook niet tijdens Bosz was hij best goed , aan wie zal dat nou liggen ?

 15. JohnDoe77

  Kan er iemand de redactie even waarschuwen! Volgens mij gaat er iets gruwelijk mis met het forum! We zijn al ruim 20 reacties verder en er is nog geen discussie tussen “AB: whatever hij er nu weer achter zet voor nostalgisch geleuter”, Eug, Widi en Indojood!!! Kijk ik altijd zo naar uit….

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Klim jij nu maar op de rug van Eug dombo. Jij bent net als Eug een zuiger en geeft hier vervolgens anderen de schuld van. Zielige types. En nee, ik ga niet meer weg. Begin het steeds leuker te vinden jullie plezier helemaal te vergallen hier. Dus jammer joh, ben van plan heel lang te leven, langer dan het forum. Heb al 4 bans en …… here I am again.

   1. JohnDoe77

    Voor mij hoef je niet weg hoor! Ik vind het wel vermakelijk! Je hapt altijd en overal op, mooi man! Alleen minder schelden zou je goed doen! 😉

   2. JohnDoe77

    Oh en waar ben ik volgens jou een “zuiger”? En al helemasl, waar geef ik anderen de schuld daarvan dan? Ik reageer voornamelijk op het onderwerp en de laatste paar onderpen werden vooral in de reacties totaal gedomineerd door jou, Eug, Widi, Indojood, jou en wie allemaal al niet meer aan het “kibbelen” waren! Net het viva-forum van mijn dochtertje van 11, hahaha En ik noemde Eug daar ook in hoor, dus zie niet helemaal in waarom ik dan op zijn rug moet klimmen?

    Wel opvallend dat jij de humor van die opmerking niet inziet en direct begint te verwijten, groepjes maken, schelden, aantijgingen doen zonder enige inderbouwing, etc. verklaart waarom jij altijd in dat geleuter betrokken raakt denk ik! Maar ik ben hier voor Ajax en vindt het leuk te lezen hoe andere fans tegen Ajax zaken aankijken. Jij bent hier duidelijk om ruzie te zoeken en dat gaat je goed af! Veel plezier ermee, ik houd mij verder weer afzijdig!

     1. JohnDoe77

      Goed idee Eug! En hopelijk ben je niet beledigd dat ik niet direct op je rug geklommen ben zoals “AB: Ik doe huiliehuilie want vroeger was alles beter” voorstelde!!

 16. KBouter

  Ik kan maar één ding zeggen…in deze selectie moet keizer dankbaar zijn met routine zoals Viergever.

  1. JohnDoe77

   Eens, hij deed het vorig seizoen ook heel goed en achterin is hij zeker niet de zwakste schakel!

 17. a.p.

  ik ga voor het 4.3.3 systeem daar zijn we groot mee geworden. En zeker niet met 2 spitsen. We Moeten winnen en kampioen worden

  1. JohnDoe77

   A.P. Daar heb je gelijk in. Met deze spelers moet je dat ook prima kunnen spelen, alleen betekent dat wel dat Keizer dan een keuze moet maken voor de nummer 9. Volgens mij loopt hij dasr nu van weg! En natuurlijk kunnen ze samen mooie dingen doen, maar als je hier van Viergever leest dat het team (of de rest van het team) zich hier niet comfortabel genoeg in voelt nu, lijkt mij een keuze voor de nummer 9 beter als start. En dan zet je Dolberg een keer op de vleugel (links of rechts) of ergens in het middenveld. Kunnen de andere teamleden het vertrouwde spel spelen en als KJ en Dolberg maar goed op elkaar ingespeeld raken, vinden die elkaar zo ook wel!

 18. Jimmy1971

  Keizer durft of mag nu niet voor Huntelaar kiezen ( kapitaal vernietiging Dolberg ) !
  Dus wil hij beiden opstellen , het poldermodel ..
  Dodelijk , niet doen Keizer , kies nu voor de beste spits , hou vast aan het Ajax voetbal en systeem , en Dolberg komt vanzelf weer boven drijven !

 19. Kevke87

  viergever durft tenminste te zeggen wat hij wilt zeggen. kan je maar van heel weinig spelers zeggen die ieder woord zorgvuldig uitkiezen. nee hoor, dit is dan beter. en dan krijg je ook direct weer mensen die hierover lopen te zeiken. hij heeft het over het niveau in het algemeen en al maak je het niet helemaal op, dat is iedereen, inclusief zichzelf. maar voor sommige mensen is het ook gewoon NOOIT goed, wat er ook gezegd wordt.

 20. Vak 120

  Viergever doet het nog niet zo slecht! Altijd inzet en geen domme acties..hij zal nooit de beste worden maar voor ajax een vaste kracht.zal niet snel verkocht worden! Dus iemand waar je wel een hoop jaren plezier van hebben!

  1. JohnDoe77

   Dat stond hier een tijdje geleden dat Viergever een beetje baalde van Ajax; hij heeft nog niets gehoord. Sindsdien geen nieuws dus heeft hij gewoon een aflopend contract.

 21. Brokamp

  Inderdaat Nick op deze manier worden we zeker geen kampioen. Helaas ga jij dat ook niet meer mee maken. We moeten gewoon 4-3-3 gaan spelen. Orejuela op rechts, centrum de Ligt en Schone en Wober op links. Bij balbezit schuift Schone door naar de 6 positie. Midden vd Beek, de Jong en Zyech. Voor 1 spits Klaas Jan met Dolberg als stand in. De vleugel hebben we dubbel bezet.

 22. Litmanen

  Schone kan niet meer van box naar box. Bovendien kan De Ligt niet zonder rugdekking.
  Verder zou ik geen spelers opstellen die nog niet eens in Jong een hele wester hebben gespeeld.

 23. Koning Haarms Wolfs

  Haha, ja Widi, jij snapt ‘m. De man met de psychotische reacties op Indojood e.v.a…. kerel, ik lag in de deuk, toen ik jouw reactie las en helemaal toen ik mijn reactie(s) intypte. Widi, jij bent net als de zak van Sinterklaas: vol verassingen en je ligt prima op de rug van een zwarte Piet… oh, en alsjeblieft…..reageer weer hierop…. zo heerlijk om van te genieten met een goeie whyskey. Terwijl ik dit typ, vraagt mijn vrouw net waarom ik zo lach, wanneer ik dit typ. Ga weer verder met vakantie vieren. Succes man, met je reactie….juffertje.

Reageren is niet mogelijk.