Europa League ver weg na 0-1 thuisnederlaag tegen Rosenborg (Incl foto’s)

Ajax moet vrezen dat het zich niet weet te plaatsen voor Europa League voetbal. In de eerste wedstrijd van de play-offs ging Ajax thuis met 0-1 onderuit tegen het Noorse Rosenborg. Ajax zal uit zeker twee keer moeten scoren om zich alsnog te plaatsen.

Ajax begon, zonder Davinson Sanchez, goed aan de wedstrijd, maar dit leidde niet tot een uitgespeelde kans. Aan de andere kant was Nicklas Bendtner na 13 minuten spelen het dichtst bij de openingstreffer. De Deense spits van de Noren kon vrij inkoppen, maar Joël Veltman wist de bal van de lijn te halen.

Aan de andere kant waren het alleen afstandsschoten van de drie middenvelders; Ziyech, Van de Beek en Schöne, die voor enig gevaar zorgden. De beste kans was vijf minuten voor rust voor David Neres. De Braziliaan, die in de basis mocht starten ten kostte van Justin Kluivert, kon ongehinderd inschieten, maar de stuit die in de voorzet zat, bleek voor de aanvaller te lastig waardoor zijn inzet over de zijlijn hobbelde.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Na 60 minuten greep Marcel Keizer in en bracht Kluivert in plaats van Neres. Matthijs de Ligt was twee keer dicht bij een doelpunt, maar de verdediger had enige pech, vooral met een kopbal die via de grond over ging. Klaas-Jan Huntelaar kwam de onzichtbare Kasper Dolberg vervangen maar ook ‘The Hunter’ kreeg net als zijn voorganger weinig bespeelbare ballen.

Na 77 minuten kreeg Ajax een enorme dreun te verwerken toen Samuel Adegbenro onhandig verdedigen van De Ligt en Veltman afstrafte door de wel erg ver uitkomende André Onana kansloos te laten: 0-1. Ajax zal volgende week flink aan de bak moeten, want “geen Europees voetbal zou rampzalig zijn”, aldus Marcel Keizer.

De basiself van deze avond

Neres dus in de basis voor Kluivert

Ziyech kon wederom niet brengen wat men toch zo van hem hoopt

Het gekke is dat juist de bijna weggestuurde Dijks nog een van de betere was

Datzelfde geldt voor de altijd bekritiseerde Younes

Tja Marcel; tijd om van Bosz zijn team JOUW team te maken

Huntelaar voor Dolberg bracht ook geen effect

De kersverse Nigeriaan van Rosenborg scoort de 0-1

Schone werkt hard maar kon ook geen potten breken

En dus weer een flinke teleurstelling rijker

Related posts

109 Comments

  1. Dominic-AFCajax

   Keizer is niet verandwoordelijk kijk is naar de fout van matijs dan en plus heb je dolberg gezien dan ze hadden huntelaar aan de basis moeten zetten en gwn moeten durven het agressieve wat we als suporter gewend zijn van ajax keizer is hier niet verandvoorelijk voor maar het team die gwn liepen te klote

    1. Dominic-AFCajax

     Ja daarom ze kunnne het keizer wel kwalijk nemen maar die bracht jong wel heel ver he het team is gwn klote momenteel de passen en voorzetten kwamen niet eens goed aan joh

   1. BoyVanAjax

    Ik vind ook dat het niet de fout is van Keizer, maar wie stelt Huntelaar niet op? Juist! Keizer! Ik vind het vooral de fout van overmars die geen fatsoenlijke spelers haalt, maar ze wel laat gaan!

    1. Dominic-AFCajax

     Ja klopt ik vind overmars ook een rare snuiter want geld is geen probleem voor ajax aan spelers wel dan halen ze 2 keepers maar er onbreekt gwn in de middenveld en aanval

   2. PvL020

    Dolberg valt niet veel aan te rekenen die krijgt alleen maar kutballen om te kaatsen!!! Die moet echt voor zichzelf kiezen en ajax nog €35m op laten strijken.

    1. AjaxBelg

     wat Dolberg wel valt aan te reken is dat hij niet op een verdediging weegt , dat moet dringend bijgebracht worden ,

  2. AjaxKat

   Zo makkelijk om Keizer de schuld te geven hiervan. Hij is onervaren, dat had het TH beter moeten inschatten maar het gemis van Klaassen, Sanchez, de vormdips van Ziyech, Dolberg en in mindere mate De Ligt doen eerder een duit in het zakje. De situatie Nouri heeft ook niet positief bijgedragen aan het sportieve verloop van het begin van het seizoen.
   Daarnaast ben ik ook niet tevreden met Dijks. Leek te vaak of er maar drie verdedigers waren. Kan in deze situatie ook vrede hebben als er een keer geen EL is. Laat Keizer en het Ajax van nu maar aan elkaar wennen. Dit slaat echt nergens op. Ajax is op deze manier Europees voetbal onwaardig.

   En met het oog op de gebeurtenissen in Barcelona; voetbal is maar een spel jongens.

   1. Dominic-AFCajax

    Keizer heeft dit niet veroorzaakt maar was het team gwn te zwak er was geen agressie spits dolberg zag je apmer ze hadden huntelaar in de basis moeten zetten slecht verdedigt door matijs te ligt zorgde voor de tegen doelpunt onana komt tever uit zijn goal passen komen niet aan goed aan voorzetten worden blind gegeven het agressieve zag je niet schoten werden gewoon blind gedaan en dan maar keizer de schuld geven analiseer het beter als je ook verstand hiervan hebt want het team staat gewoon niet stabiel

   2. Litmanen

    AjaxKat, ik kan me wel vinden in je analyse. Ziyech speelt dramatisch, Schone durfde de tweede helft de diepte niet meer te zoeken, De Ligt mag dan net achttien zijn, hij maakt elke wedstrijd beslissende fouten.

    Je kan het Ajax kwalijk nemen dat ze niet op tijd inkopen, maar na afloop zegt Gullit, ja een een centrale verdediger, een rechtsback en een linksback, het liefst 23, 24 jaar. Dat geeft al aan dat hij elke realiteitszin kwijt is. Als je die mensen vindt kan Ajax ze niet betalen.
    Ik blijf erbij, zet Veltman in het centrum en desnoods Zeefuik maar even rechtsback, De Ligt wordt zo kapot gemaakt.
    Ziyech maar even aan de kant voor De Jong. Keizer moet dat maar gewoon durven, anders is alles verloren voordat we beginnen.
    Vanavond was tenenkrommend. Hoop alleen dat de zeikerds die steeds over Younes beginnen een paar weken zwijgen. Absoluut de beste man. En Dolberg mag eens gied aan de Hubter vragen waarom hij zoveel scoorde bij Ajax ( altijd de eerste paal opzoeken)

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Was het rendabel van Younes? Merendeels slechte eindpass. Leuke actie moet gevolgd worden door een goed vervolg. Verder heeft Dolberg toch zo’n goede spitsentrainer?

    2. Ajax1958

     Die laatste paar regels van jou, die zijn tenenkrommend. Younes speelt nl 1 redelijke wedstrijd, hij was de beste van de slechtste!!! De rest is altijd klote met hem, hij hoort er niet in te staan. Vwb Dolberg, nog erg jong maar heeft absoluut klasse. Waar de spitsen van Ajax een probleem mee hebben is dat er geen ballen van de zijkant ( achterlijn ) komen. Daar had Siggie last van, Arek last van, Dolberg last van en KJ H ook

     1. Moosie

      Rari probeert altijd zijn ongelijk recht te lullen via anderen heb ie weer wat gezegd. eens een lul altijd een lul

     2. Ajax1958

      Ja idd, Veltman in het centrum, dat wordt echt een verbetering. Wat BR ook al zei: het is geen aanvoerder, vul ik het aan met geen leider en persoonlijkheid. Krijg er nu al de schijt van, maar goed iedereen heeft zijn lievelingsspeler.

     3. dickst14

      Ach je hebt ajax supporters die de beste spelers willen zien ongeacht wie. En je hebt een Veltman supporter.

   3. Cootje Adriaanse

    We zijn toch geen kinderdagverblijf waar we eerst maar even een paar maandjes rustig aan elkaar mogen wennen?

    De directie had (zoals menig supporter hier al maanden geleden heeft ingezien) moeten anticiperen op een vertrek van Klaassen en Sanchez, niet je verdediging verkopen voordat je vervangers hebt, in dezs tijd geen onervaren (en wellicht te lichte) trainer moeten aanstellen, maar een die er meteen staat en de omgang met Dijks (die zijn best doet maar echt echt echt te kort komt) is natuurlijk buitengewoon onprofessioneel.

    Dit seizoen moet Ajax eindelijk weer prijzen pakken, met name de landstitel. Het lijkt allemaal verder weg dan ooit en ik heb er na elke wedstrijd minder vertrouwen in op deze wijze. Ik zie Ajax bij wijze van spreken nog niets eens thuis winnen van Excelsior zo.

    1. Cootje Adriaanse

     Overigens helemaal met je eens AjaxKat: voetbal is maar een spel en relativeren die handel ??

    2. De Nees

     Door FdB tijdperk ben ik volledig murw geworden, niks verbaasd me meer want veel zaken gaan gewoon weer door als vanouds. Jaar na jaar een elftal wat eind aug nog in de voorbereding modus zit, hoe krijg je het voor mekaar.

   4. Cootje Adriaanse

    Overigens helemaal met je eens AjaxKat. Voetbal is maar een spelletje en ook weer relativeren die handel ??

  3. Charka53

   Dit vind ik een beetje te ver gaan Sem , Keizer is daar neer gezet omdat hij het vorig seizoen goed heeft gedaan en heeft nu een wat gewijzigd team en een hoop ellende achter zijn kiezen en kom daar maar in een korte tijd over heen.
   Hadden ze achteraf niet beter Bosz zijn zin moeten geven en was het dan wel goed gegaan , daar komen we dus nooit achter.

  1. Dominic-AFCajax

   Inderdaad gewoon positief blijven okal is het slordig in het team maar vind je ook jiet dat dolberg op de bank hoort inplaats van huntelaar

 1. KBouter

  Schandalige vertoning, Ajax onwaardig voetbal gezien.

  Hoop dat ze met die 46 mio van Sanches goed gaan investeren, want dit was niets, en wat erachter zit zal niet véél beter zijn.

  Ziyech én Schone allebei maar voor een goede prijs wegdoen!

  1. afcadeluxe

   doe maar schöne is na 60min.op en maakt dan fouten en ziyech speelt alleen ballen over 4m goed,en als hij op doel schiet is het zelden raak

    1. afcadeluxe

     ja zag je gisteren ook weer of van grote afstand schieten terwijl het hele team voor de bal staat en dan is het ook dorekt gevaarlijk

 2. M800M

  Overmars heeft bevestigd dat er concrete ineresse is in meerdere spelers. Als we dit jaar geen europa league spelen willen die allemaal weg en dan is het einde helemaal zoek. Er moet NU ingegrepen worden.

  1. Dominic-AFCajax

   Ja gwn door alle verandingen nieuwe trainer spelers komen spelers gaan en het geloof en het agressieve spel hoe we gewent zijn is er gwn niet nu heeft met veel dingen te maken

  2. beni

   Technische staf, bosz kon ze dus goed op scherp krijgen en kreeg vertrouwen. Daarom wilde bisz van Spijkerman af en de rest. En je ziet wat er gebeurd!!!!! Een zooitje.

 3. Jimmy1971

  Sjonge wordt nu met de week slechter , zou maar 24/7 spelers gaan smeken of ze nog bij Ajax willen spelen , Overmars !
  Want na de europeesche credits van vorig jaar , brokkelt ons imago nu rap af ..

 4. theomar

  Dramatisch dit verlies. Hoe is dit toch mogelijk. Sanchez wordt nu al gemist. Maar de anderen zouden toch beter moeten presteren. Dit wordt weer een kloteseizoen. Ik baal als een stekker. Zondag weer puntverlies tegen Groningen, en het feest is compleet. Wat is dat toch?

 5. KBouter

  Wedden dat de assistenten van Keizer hier de schuld van krijgen, juist…diezelfde assistenten die vorig jaar nog de finale haalden met Ajax!

  1. Charka53

   Dat zou onterecht zijn die op het veld liepen gaven niet thuis of ze kunnen gewoon niet meer voetballen.

  2. Ab is fan van Johan en Jonk

   Spojkerman had onder Bosz geen inbreng en Winter was er nog niet. Hoezo dezelfde assistenten?

  3. De Nees

   Dat was toch ook geen cake walk naar de finale? Dat team had ook genoeg zwaktes maar dat liep over 2 wedstrijden telkens net goed. Die zwaktes zitten er nog en is zelfs zwakker geworden. Onze 6 stuurt het elftal niet, Ziyech doet te veel loopwerk, Beek is meer loper dan verfijnde voetballer voor die cruciale positie, flanken bereiken spits niet en achterin is het keer op keer bibberen bij een tegenaanval. Ajax is zo tering eigenwijs waaruit een sterk elftal as moet bestaan, elk jaar sinds FdB is het hetzelde liedje. Durf daar te investeren in echt sterke spelers, gaat er iemand weg dan je opties te gelde maken zonder kwaliteitsverlies.

  4. Cootje Adriaanse

   De meerwaarde van Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp heb ik na 5 jaar nog steeds niet achterhaald en in Marcel Keizer en Aron Winter had ik bij hun benoeming al geen goed gevoel. Ik geef ze de kans om vertrouwen te wekken, maar dat wordt per wedstrijd verdomd moeilijker.

  5. Indojood

   KBouter, eet je tegenwoordig paddenstoelen i.p.v. erop heen en weer te wiebelen? Waanzinnige opmerking.

   1. KBouter

    Indo, ik denk dat die Anjing die jij gegeten hebt nog rauw was , nu is dat niet erg want daar in Indonesië vreten ze van alles wat kruipt en beweegt,..maar ik zeg alleen dat wedden dat de assistenten hier de schuld van krijgen..ik zeg nergens, en als je mij een beetje gevolgd hebt, lees je elders hoe ik over de assistenten denk, daarbij is dit een forum en gooi ik alleen ff een discussie los.

 6. Charka53

  Slecht slap inspiratieloos gewoon niet goed genoegd voor Europa en geen excuses zoeken ze zijn er met z’n alle verantwoordelijk voor.

 7. KBouter

  Maar goed….heb ff een sterke borrel gehad en ben weer rustig én tot 1 conclusie gekomen….

  Uit hoeven we maar met 0-2 te winnen.

 8. BeukerAjax

  Shöne probeerd het tenminste wel! Het kwam niet altijd uit de verf, maar Als het team daar verder niet op anticipeert dan kan Shöne weinig. Verder vond ik Younes de beste man van het veld, mag ook wel een gezegd worden.

  Als laatste is het niet Keizer zijn schult om te beginnen met een elftal wat momenteel niet in vorm is. Ajax moet leren eerder te anticiperen voordat alle spelers weg gekocht worden. Ik begrijp de teleurstelling dat voel ik immers ook. Gewoon achter onze club blijven staan en afwachten tot september waarnaar we weer verder kunnen bouwen aan een goed elftal!

 9. Ajaxstaff

  Ajax heeft z’n besluit genomen voor de miljoenen die ze krijgen , eigenlijk hoort dat geld op hét veld te staan en niet op de bank.

 10. Moosie

  Het is gewoon het logische gevolg van een kutbeleid qua aankopen en spelers die gewoon tekort komen klaar.

   1. Moosie

    Een aantal van die betwetertjes loopt maar te zeiken over de finale van vorig jaar maar de boel is niet op orde en de sterkhouders geven niet thuis en dan durfde ze ons om excuses te vragen en gaan ze de Ligt de schuld geven en denken dat je volgende week met 1-2 door bent zeg jij het maar 58 maar volgens mij is de halve Jostiband lid geworden van het forum

 11. AFCA my World

  Exit alle selectiespelers,wat een waardeloze vertoning,laat de jonkies + Huntelaar het volgende week maar doen, het doet nu pijn om Ajacied te zijn, waar is de drive van afgelopen seizoen en tegen nice gebleven ? Wie het weet mag het zeggen,geen europees voetbal dit jaar en degradatievoetbal,applaus voor de spelers, schandalig ! ⚽️

 12. Melvis

  Tuurlijk is keizer hier wel schuldig aan….het staat niet, het loopt niet en dat zie ik ook niet veranderen……met een team dat niet lang geleden nog in de finale van de EL stond ?

 13. Dominic-AFCajax

  Laten we minder negatief gaan praten en gewoon de club suporten en hopen op zondag tegen fc groningen op een winst dat motiveert vaak en 0-1 verlies is geen schande dat kan nog komen dat heeft ajax bewezen

  1. De Nees

   Is Gertjan Verbeek niet te porren? Daar gaan die spelers wel voor lopen en wagen het niet om instructies niet op te volgen. En Bergkamp denkt wel 8x na voordat ie Verbeek durft aan te spreken. ? Het is een eenkennig warboel binnen Ajax een nieuwe frisse wind is welkom.?

   1. De Nees

    Backstabber van Gaal moet gauw een functie krijgen bij KNVB ter voorkoming dat iemand uit Ajax leiding hem per ongeluk een functie aanbied.

 14. -buitenkantje rechts-

  Dit was mijn eerste wedstrijd Ajax dit seizoen en ik had er zin in.. Wat een ijkoude douche. Waar zat ik eigenlijk naar te kijken?
  Ten eerste een elftal zonder plan, organisatie en inspiratie.. Op Younes na wat mij betreft iedereen een onvoldoende. En dat doet mij pijn dat te zeggen, want ik vind Younes een beperkte speler.
  Passjes werden verkeerd gegeven. Achter de man, niet op het goede been, verkeerde snelheid. Geen enkele beweging van spelers! Geen diepgang, wisseling van posities. Wat is er met de 7 sec regel gebeurd?? Notabene Dijks die een van de beste spelers was!
  Overmars zei dat er “flinke belangstelling” is voor 3/4 spelers. Denk dan aan Ziyech, Dolberg, Onana? Wat is er met Ziyech gebeurd? Geen schim meer van vorig seizoen. Dolberg flegmatiek en totaal onzichtbaar. Neres ongevaarlijk. Schöne die toch echt handelingssnelheid tekort komt! Donny die toch echt Klaassen niet kan vervangen voorlopig. De Ligt maakt de cruciale fout, maar moet je hem dat aanrekenen? 18 jaar!! Veltman stond ook verkeerd opgesteld. Veltman en Viergever horen centraal te staan als ‘routiniers’. Zij moeten de verdediging neerzetten!! De Ligt moet nog helemaal geen basisspeler zijn!
  Moeten we ons zorgen maken? Ik ben erg geschrokken en moet na deze ‘wedstrijd’ concluderen: Ja!!
  Er zijn fundamenteel dingen mis. Jonkies worden op bepalende posities gezet, er is geen routine, we kunnen niet meer aanvallen! En dat vind ik we, het ergste.. Wij..Ajax!.. kunnen niet meer aanvallen! We kunnen het gewoon niet meer! Geen enkele voetballende kans gecreëerd!
  Als laatste, maar niet onbelangrijkste punt de trainer. Keizer.. waarom zie ik geen strijdplan? Passie, beleving, wil om te winnen? Is hij wel de juiste persoon? Gaan de spelers voor hem door het vuur?
  Zag Overmars voor de wedstrijd er vermoeid en verslagen uit zien.. later zag ik hetzelfde terug in het veld.

   1. Ajax1958

    Tja Moosie en dan zijn er een paar van die onverlaten die beweren met droge ogen dat het TH niet de schuld mag krijgen, op tijd hebben geanticipeerd en dat het best goed gaat. Ik zou zeggen : dream on, we zijn weer helemaal terug bij affffff. Btw excuus, ik zou niet reageren vanavond, maar ik laat me toch weer meeslepen, omdat ik het niet aan kan zien wat er met de club gebeurd. Maar goed, er zijn er straks wel weer een paar die een vette bonus incasseren voor de verkoop van een paar van onze sterkhouders. En WIJ zijn de klos.

 15. Ajax1958

  Ik ga maar even niet reageren vanavond, misschien beter een nachtje over slapen om een oordeel te vellen. Ik zit nog met teveel emotie op dit moment.

   1. Ajax1958

    @Indojood, sorry gappie, heb het toch gedaan, kan mijn mond niet houden op momenten dat ik dat beter wel kan doen.

 16. Ajax1958

  Tja Moosie en dan zijn er een paar van die onverlaten die beweren met droge ogen dat het TH niet de schuld mag krijgen, op tijd hebben geanticipeerd en dat het best goed gaat. Ik zou zeggen : dream on, we zijn weer helemaal terug bij affffff. Btw excuus, ik zou niet reageren vanavond, maar ik laat me toch weer meeslepen, omdat ik het niet aan kan zien wat er met de club gebeurd. Maar goed, er zijn er straks wel weer een paar die een vette bonus incasseren voor de verkoop van een paar van onze sterkhouders. En WIJ zijn de klos.

 17. Jorgloa74

  Vandag is duidelijk weer aangetoond dat je het niet alleen met talenten kunt doen… De Ligt is in zijn hoofd echt pas 18, Donny en Dolberg amper gezien, Ziyech is niet in vorm (of is ook bezig met iets…!?) De enige voetballer die continu aanspeelbaar was was Schöne, ook in de laatsre minuten. Er was nagenoeg geen beweging meer in de 2e helft. Nog even een opmerking over De Ligt: Hij is nog niet klaar voor een vaste basisplek! De goal is zijn fout, hij durft geen bal diep te spelen. De ‘fout’ op het einde van Schöne komt doordat De Ligt hem daar zo nooit aan mag spelen… We zijn terug bij af…:(

 18. JohnDoe77

  Alle zwaktes in de verdediging vallen op door het ontbreken van een leider en gewoon klasse verdediger als Sanchez. Viergever oke, De Ligt te groen zonder correctie, Dijks hadden we al afgeschreven en Veltman…. de aanvoerder… ?

  1. Cootje Adriaanse

   Veltman aanvoerder…..kan het nog steeds niet geloven. Die aanvoerdersband om zijn arm staat als een vlag op een modderschuit. To-taal ongeschikt voor die rol en dat is een keuze geweest van Keizer.

 19. Ajaxfoort

  De verdedigers kunnen ook geen foutje maken doordat ze zo’n drollewipper als Onana erachter hebben staan. Wat een vreselijke vent. Toont geen leiderschap in het doelgebied, maar wel een beetje interessant doen door op het middenveld te gaan staan. Ik zeg: verkopen en een strik er omheen.

 20. Indojood

  App heeft weer een kuren. Past goed bij de situatie waarin we verkeren. Ziyech die nu zegt dat ze (leiding) niet van hun fouten leren. Gaat lekker.

 21. Wembley71

  Iedereen heeft het maar over Veltman,de Ligt, Dolberg maar wat dacht men van Onana……da’s een puntenpakker geworden zeker…

 22. Ajax belg

  Sneijder halen had een zege geweest voor deze groep.er zit geen leider in dit elftal, iedereen doet maar wat en word niet terecht gewezen. Wesley had ze de huid wel vol gescholden.Maar ik begrijp Wesley wel , lekker in de zon nog wat miljoentjes oprapen .

Comments are closed.