Opstellingen Ajax – Rosenborg BK

De Johan Cruijff Arena is zo goed als uitverkocht voor de wedstrijd van Ajax tegen Rosenborg BK. Helaas zal Davinson Sanchez niet op het gras verschijnen omdat hij toch buiten de selectie gelaten is. David Neres zal vanavond wel in de basis starten waardoor Justin Kluivert op de bank mag plaatsnemen. De wedstrijd begint om 20:45 en staat onder leiding van Craig Thomson.

Opstelling Ajax: Onana; Joël Veltman,Matthijs. de Ligt, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Donny van de Beek; Amin Younes, Kasper Dolberg, David Neres

Opstelling Rosenborg: André Hansen;Skjelvik, Hedenstad, Meling, Bjørdal; Konradsen, Midtsjø, Jensen; Bendtner,De Lanlay, Jevtović

 

Related posts

146 Comments

 1. BoyVanAjax

  Zegt genoeg, Sanchez weg, maar ook zonder hem kunnen we winnen. Lets go boys!✖️✖️✖️

  1. De seijs

   Nou dacht het niet! Als je die Ziyech ziet voetballen, daar zakt je broek toch van af . Wat een waardeloze instelling van die Marokkaan! Hij wordt betaald om te voetballen, maar doet gewoon helemaal niks wat een waardeloze instelling daar win je niks meer mee! wisselen voor de Jong!

   1. Charka53

    En waarom moet schone de bal steeds naar Ziyech in het midden spelen als er buiten mannen vrij staan .

   2. De seijs

    Wat een slechte mentaliteit van die Ziyech zeg, ongelovelijk wat draak! En Keizer laat je tanden eens zien man! En Veltman is de 2e Boillesen. Ook niks en dan maar aanvoerder maken ajax is ziek?

 2. Indojood

  Ja, ik ben weer binnen. Sanchez is verleden tijd. Even de boel naar voren schreeuwen.

  Wel graag een minuut stilte voor Barcelona! Wat een wereld leven we in!

 3. Geroldkohlen

  snap niet dat younes zoveel vertrouwen krijgt, ik zie toch echt liever Kluivert op zijn positie!

   1. Geroldkohlen

    begin onzichtbaar, daarna 4 goede acties, maar dat heeft hij vaker. en mijn reactie is een mening van wat ik voor deze wedstrijd gezien heb ,en dan blijf ik nog steeds bij mijn mening dat ik Kluivert op links beter vind .en dat veranderd niet na 3 a 4 leuke acties van younes! ik ben benieuwd wat de 2de helft brengt!

    1. HURBIE

     Dit lijkt niet meer op het AJAX spel
     Lijken bij vlagen wel ameteurs
     Geen lust voor het oog maar veel ergenis

 4. -buitenkantje rechts-

  Sanchez is dus verkocht.. Jammer, aderlating. Nu Viergever met de Ligt. Verder zoals verwacht..

 5. Teuntje

  Heb ook nog geen pass van Schöne over langere afstand zien aankomen, hoor. Wel gezien dat hij wederom te langzaam is in zijn handelen

  1. Yindi

   Gvd. Gelul man!! Schone beste man bij Ajax. Kijk je achterste voren of zo?
   Zynech is bagger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Neres bagger!!!!!!!!!!!!!

 6. AFCA my World

  Zolang er geen goede vervangers komen zal er niemand mogen vertrekken,waar blijven de aankopen ??? ⚽️

 7. bs

  Waarom voetbalt Younes toch altijd met zijn hoofd naar beneden en zijn ogen dicht? Anders zou het nog wel iets zijn.

 8. BobbyHaarms

  Zit nou al 40 minuten naar…..nagenoeg niks te kijken. Wel wat kansen voor Ajax en ze proberen het wel hoor, maar 1 knappe counter van Rosenborg en je kijkt gewoon tegen een achterstand aan. Vooral Zyech valt echt enorm tegen!

  1. bs

   Alles onzuiver, slordig, onnodig balverlies, ruimtes niet zien of benutten… alleen Onana en vd Beek naar behoren.. rest hm

 9. fjonkman

  Schöne speelt niet slecht, Ziyech wel, is erg slordig. Hem wisselen voor Frenkie de Jong…

 10. Jari10

  Heb het al zo vaak gezegd. Sinkgraven maakt Zijech beter omdat hij altijd diep speelt. Schone loopt 20 meter te ver naar achteren en daardoor zijn de afstanden veel te groot. Younes speelt gewoon goed. Niet zo dom lopen te zeiken op die jongen. Slaat nergens op.

  1. bs

   Come on, man. Dolberg wordt door Younes nooit bij het sprl betrokken en moet dan op goed geluk iets met die mislukte schoten doen …?! Younes oogt spectaculair maar speelt zoals gebruikelijk alleen voor zichzelf. Voetbal is een teamsport … dacht ik.

 11. Teuntje

  Ajax heeft echt een paar flinke gifkikkers in de selectie nodig. Spelers die de boel op sleeptouw nemen, die volop de strijd aangaan. Dit is gewoonweg te sloom voor woorden!

 12. -buitenkantje rechts-

  Het “staat” vrij goed.. Ziyech herstelt zich enigszins na zeer zwakke start. Dolberg vind ik veel te passief. Niet scherp genoeg. Zou Huntelaar brengen.. Donny de gevaarlijkste aanvaller met Younes. Dijks verrassend goed bezig. Te weinig bewegende mensen.

  1. Jari10

   Het staat juist helemaal niet goed! Aansluiting iedere keer veel te laat door met name shone, ook zijn hamdelingssnelheid is zwak. En kijk Dijks nog maar even terug bij kans Rosenborg. Frenkie brengen voor Shone.

 13. KBouter

  Rust…zoals Ziyech voetbalt…heeft Ajax zich zwaar verkocht aan hem. Na Klaassen moet hij de boel oppakken maar dat kan hij niet. Ik zie nog eerder de jeugdige van de Beek de kar moeten trekken!

 14. Emilio4Ajax

  Heb het gevoel dat het niet goed staat…afstanden zijn te groot…vinden de combinaties niet…alsof e al een wedstrijd gespeeld hebben…

 15. afcadeluxe

  zyiech is weer niet wat ik van hem verwacht,neres heeft ook niks laten zien,hoop dat ze nu wakker worden en eindelijk sneller gaan spelen,younesje is lekker bezig

  1. KBouter

   Neres werd niet goed bedient, van de Beek speelde steeds naar binnen..ipv het gat op te zoeken naar de buitenkant

 16. Jari10

  Spel doet me zeer denken aan laatste seizoen de Boer. Als dit de footprint is van Keizer vrees ik het ergste. Geen aansluiting en geen collectieve druk naar voren. Te laf voetbal.

 17. Iamsterdam2015

  Dan zal ongetwijfeld dolberg tot de 83 minuut blijven staan en dan pas komt KJH………

 18. Ajaxslied

  Is dijks te bang om te koppen ofzo. Vraag me echt af waarom onze grootste en sterkste speler nooit bij corners of vrij trappen mee gaat. Je zou toch zeggen dat hij met zijn postuur regelmatig een kopduel zou moeten kunnen winnen.

 19. Iamsterdam2015

  Ik heb het lang voor Dolberg opgenomen maar ik kom nu denk ik langzaam tot de conclussie dat hij echt matig is. Hij loopt er bij en trekt koppen alsof hij het allemaal wel ok vind en ondertussen aan het denken is wat hij morgen zal gaan doen

  1. Ajaxslied

   Dolberg is een wereldtopper in wording. De ploeg zou beter op hem afgestemd moeten worden.

   1. bs

    Klopt helemaal! Ik begrijp niet dat zo weinig mensen dit inzien en zich blind staren op Kluivert en Younes…

    1. Iamsterdam2015

     Als hij wereld topper was dan eas dat vaker in wedstrijden naar voren gekomen. Hij speelt al een tijdje bij ajax en heb hem meer dit soort wedstrijden zien spelen dan top wedstrijden. Of het nou europees is of voor de beler tegen emmen……

 20. Forever nr14

  Maar maar maar, wat is die Ziyech toch aan het doen zeg!!! Dat is toch triest!!!
  Werken voor je knaken man!!!!!! Slappe hap
  Ziyech balverlies!! Erger me al een paar wedstrijden aan hem zeg

 21. Forever nr14

  Schöne kan het niet meer aan helaas!
  Is echt te traag met zijn handelingssnelheid pfff

 22. M800M

  Verdomme!! Dit zat er al aan te komen Zucht… Wat een armoe. Zelden zo slecht voetbal gezien in de JC Arena. Ik begin toch wel heel erg te twijfelen of Keizer de juiste man is om dit ajax te leiden.

 23. KBouter

  Dramatisch slecht…Ajax moet zich de ogen uit zijn kop schamen dat ze hier achter komen te staan.

  Schandalig!!

 24. Cootje Adriaanse

  Ben benieuwd hoeveel krediet en tijd Keizer nog krijgt. Hoe slecht wil je een voetbalseizoen beginnen en hoeveel punten mogen ze nog verspelen?

  1. Ajaxslied

   Is nog te vroeg om te zeggen. De ploeg is ook gewoon niet op orde. Vertrek van Klaassen is gewoon veelste groot die niet opgevangen is. Mensen onderschatten en zijn rol en invloed van vorig jaar.

  2. De Nees

   Keizer is een theoretische trainer nog. Visie overbrengen, overwicht, ‘angst’ inboezemen e.d dat is ook een onderdeel van trainer zijn. Ajax wilt het weer met vallen en opstaan leren.

  3. De Nees

   Keizer is een theoretische trainer nog. Visie overbrengen, overwicht, ‘angst’ inboezemen e.d dat is ook een onderdeel van trainer zijn. Ajax wil het weer met vallen en opstaan leren.

 25. fjonkman

  Echt weer tè schlemielig voor woorden dit… ik ben niet eens verbaasd en dit zag je inderdaad van mijlen ver aankomen. Onthutsend zwak spel van Ajax. Simpele passes die gewoon niet eens in de voeten gespeeld kunnen worden, foute keuzes stapelen zich op en die Noren lachen zich krom van verbazing. is dit nou de Europa League finalist van vorig jaar??????

 26. Forever nr14

  Klote Veltman!!!!!!! Die achterhoede behalve De Ligt, het is te triest voor woorden weer

 27. bs

  Het is echt verbijsterend wat we voorgeschoteld krijgen … middemoot eredivisie dit jaar het hoogst haalbare als er niet snel iets gebeurt.

 28. Dolfie_67

  Is dit nou ons AJAX? Wat een wanvertoning…wil het niet voetballend verwacht je iig wel beleving…

 29. Forever nr14

  Ik had een goed gevoel bij de aanstelling van Keizer, maar nadat ie Veltman aanvoerder heeft gemaakt ben ik er gaan twijfelen!
  Niks is het meer, wat we opzich opgebouwd hadden afgelopen seizoen!

 30. KBouter

  Schone…die om de 25 meter dat hij loopt, eerst weer ff zijn haar goed achter de oren móet stoppen!

 31. Ajax Heracles fan

  Schone uit de basis donny op zijn plek en voor 50miljoen een goede speler kopen voor donnys plek

  1. PvL020

   Hahaha €50m . Man er komt toch geen speler hier voetballen in NL wanneer snapt iedereen dat nu eens

 32. Basisspeler

  Je mag dit seizoen blij zijn met een top 5 positie in de eredivisie. Fey, PSV, Utrecht en denk ook Vitesse zijn beter.

 33. Jagger

  Jagger zit nog steeds bijna de gehele dag te waken bij zijn terminale droomvrouwtje. Als je dan na 62 jaar Ajax-fan op een beetje positief hoopt te worden tijdens de wedstrijd tegen Rosenborg BK, kom je bedrogen uit. Het stel geen ene mallemoer voor! Verdedigend is het een gatenkaas. De linies sluiten niet op elkaar aan en passes over 10 meter komen zelfs niet aan. Onvoorstelbaar, gewoonweg, voor mijn ploeg Ajax. Hier moet snel iets aan veranderen! De Europa league is ver uit zicht en de competitie schijnt op deze wijze ook een achtervolgingsrace te worden.

  1. Cootje Adriaanse

   En de vraag is of hij dat gaat krijgen KBouter. Ik vond de keuze voor Keizer (én Aron Winter) al veel te gewaagd, maar velen roemde zijn werkwijze (waarbij ik nog steeds niet heb gehoord wat die karakteristieke werkwijze is overigens). Ik vind zijn keuzes (bv Veltman aanvoerder maken), het vertoonde spel en zijn presentatie nog niet overtuigend en heb met de wedstrijd minder vertrouwen.

 34. PvL020

  Excuus voor alle supporters die altijd eerder weg gaan, maar zelfs ik heb het nu gedaan!!! Dit wordt een heel zwaar seizoen ?????… hier kan geen aankoop tegen aan. Ik heb het gevoel dat men Keizer niet accepteerd. Kan toch niet zo zijn dat dit alleen komt door Klaassen en Schanzes

 35. M800M

  Hoe lang mag dit nog doorgaan? Hoe kan je zo’n onervaren coach aanstellen die zelf niet eens hoofdcoach wou worden?! Hoe kan je je selectie zo uit laten kleden??! Het bestuur helpt met de ene na de andere slechte beslissing de hele club naar de klote en het lijkt wel alsof ze aan niemand verantwoordig hoeven af te leggen. Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar is het niet eens tijd om ons hardop af te vragen of zo’n technisch hart constructie wel werkt? In elke andere clubstructuur was overmars er al lang de laan uit gestuurd

 36. fjonkman

  Godzijdank heeft Ajax Veltman zijn contract verlengd hoor!! Goeie deal weer! Het leek in de 2e helft helemaal nergens meer naar. Nu zijn we klaar, uitgeschakeld zo goed als, kunnen we ons net als Pisvee ons richting op de competitie. lekker hoor jongens!!!!!

 37. vak411

  Pfffft… emoties moeten zakken.. anders ben ik zooo boos. Goeie dag he.. moeilijk maar Marc, als sanchez gaat dan graag wat handelingssnelheis

 38. Iceman

  Dit hele K*t Ajax mag de pleuris krijgen en nu luisteren naar die klote Veltman. Krijg je het verhaal van Nouri weer. Kijk ik vindt heel heel erg voor hem en Ajax maar wees eerlijk wie denk nu nog dat Ajax daar nog 2 doelpunten gaat maken en er geen een tegen krijgt. Wie dat denk is gestoord. K*t Ajax en. Marc blijf op die klote centen zitten.

 39. Emilio4Ajax

  Denk dat Keizer te lief is…wordt tijd dat ie Dolberg, Ziyech wat harder aanpakt…eigenlijk het hele elftal… Geen excuses meer maar ballen laten zien en onderpresterende personen vervangen door jonkies en dan maar zien wat er gebeurd want veel slechter dan dit kan het toch niet…

 40. De Nees

  D’r zit werkelijk geen enkel geloof in het elftal. De voorbereiding op seizoen moet nog beginnen.

 41. f-side64

  En weer de gebruikelijke fout van veltman en die m.keizer blijkt nu wel totaal ongeschikt te zijn voor ajax

  1. De Nees

   Kijk je nogmaals dan zie je dat het echt in de vooractie fout gaan. Veltman stond daardoor op het verkeerde been en kon niet meer corrigeren.

 42. fjonkman

  Ik snap sowieso bij God nog niet waarom Frenkie de Jong er niet ingezet werd. Hij heeft goed gespeeld de afgelopen weken, maar zelfs een invalbeurt zat er niet in. Kluivert viel dramatisch slecht in, maakte meer overtredingen dan goeie acties, er hing weer die alom bekende gelatenheid over het elftal die gewoon misselijkmakend is, en het seizoen dat nog maar net begonnen is, lijkt nu al uit te lopen op een drama. Ik ga naar bed, ben er ff helemaal klaar mee…

 43. fjonkman

  Ik snap sowieso bij God nog niet waarom Frenkie de Jong er niet ingezet werd. Hij heeft goed gespeeld de afgelopen weken, maar zelfs een invalbeurt zat er niet in. Kluivert viel dramatisch slecht in, maakte meer overtredingen dan goeie acties, er hing weer die alom bekende gelatenheid over het elftal die gewoon misselijkmakend is, en het seizoen dat nog maar net begonnen is, lijkt nu al uit te lopen op een drama. Ik ga naar bed, ben er ff helemaal klaar mee… oh en de server loopt ook weer zo traag als poep..

 44. fjonkman

  En dan zet ie ook nog eens twee keer hetzelfde bericht erin… het kan niet op, op deze rampdag voor Ajax!!!

 45. Kingkong

  Ik ben 67 jaarcen al ruim 55jaar kom ik bij Ajax vandaag ben ik 10 minuten voor het einde van de wedstrijd weg gegaan ik zat me dood te ergeren aan het trage inspiratieloos geschuif . Straks zijn we de rijkste club met het slechtste elftal op deze manier word je ook geen kampioen , ik blijf ajaxied maar het word ons wel zwaar gemaakt

 46. Brokamp

  Dramatisch slechte wedstrijd. Niet alleen geen power op het veld maar ook niet op de bank. De allerslechtste prestatie komt echter op naam van het TH. Allemaal mooi om veel geld te cashen, 46 Mio voor Sanches, maar als je er alleen maar jonge jongens voor terug koopt kom je op de koffie. Er zit niet genoeg karakter in de ploeg, geen vechters, jongens die de mouwen opstropen en als het nodig is een keer te keer gaan als een beest en de beuk er in gooien. Dat mis ik enorm in dit elftal, vertrouwen, ik geloof dat het verlies van Nouri er dieper inhakt dan menigeen denkt. Ben benieuwd wie zijn verantwoordelijkheid durft te nemen. Trainer Marcel Keizer zal wel het kind van de rekening worden.

 47. De Nees

  Ajax moet ’s gaan heroverwegen hoe een team moet functioneren, want weer vullen spelers mekaar niet aan. Ik zie 11 individuele spelers en geen team. Flanken kunnen niet voorzetten, diepe spits wordt niet bereikt en achter de spits een lopende MV. Beek is geen kaatser of iemand die makkelijk openingen ziet, De Jong is daar veel meer van waarde. Achterin loopt de tegenstander weer makkelijk door de linies. Worden amper kansen gecreeerd en iedereen loopt er moedeloos bij. Nee het gaat niet goed.

Comments are closed.