There are no ads, please add some


Tete definitief naar Olympique Lyon; transfersom 5 miljoen euro

Kenny Tete heeft definitief voor Olympique Lyon gekozen. De rechtsback is momenteel in Frankrijk voor de medische keuring, zo meldt Voetbal International. De verwachting in de Franse media is dat hij nog vandaag wordt gepresenteerd. Met de overgang is naar verwachting een som van ongeveer drie miljoen euro gemoeid. Galatasaray bereikte eerder een akkoord met Ajax voor dat bedrag, maar de voorkeur van Tete ging niet uit naar een Turks avontuur. Volgens De Telegraaf ontvangt Ajax zo’n vijf miljoen euro voor de transfer van Kenny Tete naar Olympique Lyon. Doordat er veel interesse loskwam kon Ajax het transferbedrag nog opkrikken.

De afgelopen weken werd Tete gelinkt aan Crystal Palace, Juventus, Internazionale en Olympique Lyon. De Franse club was direct heel concreet. De Amsterdammer is momenteel in Frankrijk en de verwachting in de Franse media is dat hij nog vandaag wordt gepresenteerd. In een eerder stadium lijfde Olympique Lyon, afgelopen seizoen tegenstander van Ajax in de halve finale van de Europa League, ook al Bertrand Traoré in. Door zijn aanstaande vertrek hoefde Tete deze week ook niet met Ajax mee te reizen naar Oostenrijk, waar de ploeg van trainer Marcel Keizer momenteel op trainingskamp is.


Gerelateerde posts

50 reacties

  1. dickst14

   Achteraf ben ik blij dat Ajax alle mega bedragen die voor Veltman werden geboden heeft geweigerd nu Tete voor een schijntje weg is.

   1. Litmanen

    Goed bedrag voor Tete. Geen basisspeler en wilde zelf half jaar geleden al weg.
    Hoop dat hij een basisplaats gaat pakken. In elk geval beter dan een club als Inter. Daar zou hij zeker verzuipen.

    1. dickst14

     Geen basisspeler door Bosz nee. Als hij dit jaar had gespeeld was hij zeker 15 miljoen waard geweest.

     1. Mijn Club

      Als, als ja. Maar dat was niet het geval, dus is 5 mln een vrij goed bedrag. Met dank ook aan onze goede vriend Raiola.

     2. Litmanen

      Niet door Bosz maar door zichzelf.
      Als hij genoeg talent had gehad dan had hij wel een basisplaats gehad.
      Zoals dat ook gold voor Kishna, Ghazi, Bazoer, Gudelj etcetera.
      De fans hebben een cult figuur van hem gemaakt, maar dat maakte hem geen betere voetballer. De toekomst zal uitwijzen wie er gelijk had, de fans of de mensen die er over gaan.

 1. Ajaxslied

  Toch jammer van dit top talent. Weet zeker dat hij daar goed gaat spelen. Wel raar dat voor onze reserve back volop interesse is van mooie clubs en voor onze nieuwe aanvoerder komt niemand.

  1. Litmanen

   Geloof me, die interesse viel wel mee. Raiola loopt al vier maanden met hem te leuren.

   1. Widi

    Jezus! Kan het nu een keer ophouden???? Met dat fucking gedram over Tete en Veltman! Jullie gaan elkaar nooit gelijk geven. En de rest van het forum wordt doodmoe van dat gezeur. Get a life!!!

    1. dickst14

     Het gaat ophouden want Tete is weg. Ik wist trouwens niet dat jij de mening van het hele forum ventileerde. Mooi man.

     1. Widi

      Ik moet natuurlijk voor mezelf spreken. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die het dagelijks uitwisselen van dezelfde stanpunten tussen dezelfde mensen kotsbeu is. Het is gewoon ziekelijk.

     2. dickst14

      Ieder zijn mening, maar ziekelijk?? Ik ben een fan van Tete en vind hem beter dan Veltman. Klaar. Tete is nu weg. Dus hoef ik niet meer op stompzinnig commentaar van een bepaald persoon te reageren. Alleen reageer ik wel als hij hem weer tot het ultieme gaat adoreren omdat hij een crosspass heeft gegeven.

     3. Widi

      Zie je dan niet in hoe zinloos dat is. Elke dag hetzelfde. Niemand stopt ooit. En maar drammen. En maar uitdagen. Over en weer. Het is al lang niet meer ” je mening geven”. Want men kent elkaars mening. Ik vind het ziekelijk. Dat is mijn mening. En als jij je daardoor afvraagt of ik het hoog in mijn bol heb, vraag ik me af of jij een minderwaardighedscomplex hebt. Ik ben gewoon helemaal klaar met dat gedram over Veltman en Tete. Het duurt al bijna een jaar. Ziek.

     4. dickst14

      Ben je nooit klaar met jezelf dat je op elk bericht of reactie een commentaar moet geven en bij elk nieuwtje 40 keer te lezen bent. Hoe heet zoiets in medische termen?? laat ik aan jou

     5. Widi

      Joh Dick, ga dan lekker door met Litmanen bashen. Die geeft ook nooit op. Zoek het uit.

     6. Indojood

      Tete komt vanzelf weer ter sprake als Veltman weer in de fout gaat tegen pakweg VVV…

     7. dickst14

      Indojood, ik moet zeggen dat ik niets tegen Veltman persoonlijk had. Na de actie tegen Sparta wel. Een paar jaar geleden als centrale verdediger dacht ik echt dat hij eraan kwam , maar helaas hij stagneerde. Nu als rechtsback vond ik Tete beter
      Maar goed Tete is weg en Veltman is er nog en als hij elke wedstrijd de verbetenheid op kan brengen als tegen 010 en geen onnodige kaarten pakt heb ik daar geen moeite mee. Alleen tegen zwakkere tegenstanders staat hij vaak te slapen en tegen sterkete komt hij kwaliteit tekort. Ik ben Ajax supporter al 50 jaar en de beste moet spelen. Als mijn idool bv Kluivert is, maar Neres is beter in vorm op dat moment dan moet Neres spelen. Voor mij simpel want ik wil het beste voor Ajax. En ben niet zoals iemand die idolaat is van Veltman of hiervoor van Rhijn en vindt dat zij altijd moeten spelen.

     8. Widi

      Je hebt vast wel eens gelezen dat ik Tete ook een betere rechtsback vind dan Veltman. En je hebt vast ook wel eens een bericht van mij gelezen na een wedstrijd waarin ik Veltman vervloekte. Maar sinds mij duidelijk is dat Tete sowieso zou vertrekken, vind ik de discussie over wie moet spelen zinloos. Tete gaat immers nooit meer spelen. Nu Veltman enigzins verrassend toch blijft, kies ik er voorlopig voor om achter hem te staan. Weet nu al zeker dat ik tijdens wedstrijden regelmatig op hem zal schelden. Maar als ik me niet vergis, hebben we nu geen betere (meer). Hij is dus onze rechtsback en ik hoop dat hij het goed gaat doen. Heeft ook in mijn geval niets met voorkeur te maken maar wel met de realiteit.

     9. dickst14

      Zo denk ik ook. En dan het afgelopen seizoen evaluerend vond ik de 2e seizoenshelft Ajax weer Ajax. Goed van Bosz. Alleen Veltman Traore en Younes vond ik onder de maat. Dus Ajax kon nog beter. Op het laatst werd Younes beter en effectiever maar de kritiek was terecht.

     10. De seijs

      Heeeeeeee widi jij ook schelden en vloeken op Veltman. Welkom bij de club. Godverdomme wat een kut crosspass weer van die eikel.😂😂

     11. Moosie

      Met andere woorden bla bla bla yadda yadda yadda jullie zijn het eens en Rari is een lul punt veel plezier morgen met de eerste pot van het jaar heb er zin in

 2. Iceman

  Heel erg jammer dit maar goed even goed heel veel succes daarbij Lyon ik hoop echt dat je veel zal spelen daar jij gaat veel meer verdienen en die Riool Rat van een zaakwaarnemer heeft ook weer een paar miljoenen gescoord op deze manier wat een lul is het ook het kan hem echt niet schelen of zijn clienten ergens spelen of op de bank terecht komen als hij maar geld binnen harkt. Vindt hij best zo.

 3. Charka53

  Gefeliciteerd hoor Tete ik hoop voor jou dat je daar wel je kans krijgt.

 4. Jimmy1971

  Denk toch dat het ook een beetje aan Tete zelf lag hoor !
  Geen krediet bij Bosz maar ook niet bij Keizer ..

  1. afcadeluxe

   eens jimmy,als keizer het in hem had zien zitten had tete wellicht voor zijn kans gekozen,maar misschien wilde tete zelf ook graag weg

 5. Iedereen heeft een mening

  Dus €3 miljoen is €5 miljoen geworden. Mooie “winst”. Tete, succes en gelukkig geen discussie meer over Tete en Veltman. 👍👍💶💶

 6. Dagrump

  Blijf het Jammer vinden dat je ons mooie Ajax gaat verlaten!! Maar wel begrijpelijk. Bedankt voor je mooie tijd bij de mooiste club van Nederland!! En heel veel succes bij je nieuwe club !! Het ga je goed !

 7. Indojood

  Jammer, met Tete had je nog kunnen groeien. Met Veltman kiest Ajax voor consolidatie. Succes!

 8. JohnDoe77

  Jammer maar het verhaal bij Ajax was al een tijdje klaar. Dit is wel een prima ploeg voor hem! Succes Tete!!

 9. VanDattem

  Jammer jammer. Los van zijn kwaliteiten had hij als een van de weinigen die over mijn lijk uitstraling die we in ’t veld kunnen gebruiken. Bovendien hoorde ik dat Kenny zelf echt wilde blijven, maar Ajax dat niet wilde. Heb t idee om op deze manier ook van de veltman discussie af te zijn. Nogmaals zonde! SUCCES KENNY!!!

 10. Remco425

  Ik blijf het ook jammer vinden, maar met het aanblijven en aanvoerderschap van Veltman, was hij weer het hele seizoen op de bank beland. Goede keuze dus om te vertrekken. En dan is l’OL gewoon een hele mooie club in een leuke competitie. Beter dan Gala en de Turkse. Ook hierin dus een goede keuze. Én 2 miljoentjes extra voor Ajax. Heel veel succes!

 11. Iamsterdam2015

  Mooi. Het is je gegund!!! Laat nu maar zien ( als je dat al niet deed) in de basis hoort van lyon EN het NL 11-tal!!! Succes kerel. Doodzonde dat hij weg is

 12. AFCA my World

  Nou dat is dus ook weer geweest,ff uithuilen en weer verder ! ⚽️

 13. Fareed

  Tete is een betere rechtback dan veltman in de wedstrijden die hij speelde had hij dat laten zien maar veel succes Tete hoop dat je het goed gaat

 14. -buitenkantje rechts-

  Hoop dat je daar gelukkig wordt.. eindelijk dat maandenlange gezeur over Tete-Veltman afegelopen..

 15. BobbyHaarms

  Jammer, maar helaas zat er niks anders op dan weg te gaan. We zullen het nu moeten doen met Veltman. Tete, voor mij was je met afstand de nummer 1 op die positie en hopelijk zien we je nog terug in de toekomst!

 16. HDfan

  5 mio is wel het minste wat je voor een ajacied en goede verdediger van oranje moet kunnen krijgen

Reageren is niet mogelijk.