There are no ads, please add some


Bosz bij aanstelling Dortmund: ‘Dolberg komt morgen’

De kersverse Borussia Dortmund-trainer Peter Bosz kreeg tijdens zijn eerste persconferentie gelijk al vragen over de interesse in Kasper Dolberg. De Deense aanvaller beleefde een topseizoen. Bosz wilde niet direct antwoord geven op de eventuele komst van Dolberg naar Die Borussen. “Hij komt morgen”, grapte de nieuwe trainer. Vervolgens liet de oefenmeester weten dat Dolberg niet op zijn lijstje staat. “Een transfer is op dit moment niet aan de orde. Dat is ook niet mijn wens.” Ook Joël Veltman werd aangehaald als versterking voor de Duitse grootmacht. Wie in ieder geval wel mee overkomt van Ajax is Bosz zijn assistent-trainer Hendrie Krüzen.

Bosz wilde niet terugkijken naar zijn situatie bij Ajax. “Er is veel over geschreven, maar ik wil vooruitkijken, bij een superclub, nu gaat het om Dortmund, niet wat er achter me ligt. Ik heb een goede tijd bij Ajax gehad, en uiteindelijk hebben we het na een moeilijke periode goed gedaan.”

Op de vraag waarom Bosz zo kort in Amsterdam bleef, daar antwoordde de coach kort en bondig op. “Ik ben al 20 jaar trainer, en ben niet altijd kort bij clubs gebleven. Maar deze mogelijkheid wilde ik aangrijpen.”

Op de perspresentatie liet directeur Hans-Joachim Watzke weten waarom de Duitse club uitgekomen was bij Bosz: “Hij speelt attractief voetbal, hij gaat uit van balbezit. Dat alles bij elkaar bracht hij in goede balans bij Ajax. Dat is iets wat we ook bij Dortmund willen zien. Hij kan goed met jonge spelers werken, waardoor we voor hem hebben gekozen.”

Gerelateerde posts

59 reacties

   1. De Ajacied

    Nou Bosz hoop van harte dat je geen spelers meeneemt, behalve Veltman dan, die mag je halen voor €8.000.000,-
    Maar van de rest blijf je af
    ❌❌❌

   1. Prinsengracht

    Wil je niet mijn nickname gebruiken. Het is verwarrend. Ik wil niet dat formuleden denken dat jouw teksten van mij afkomstig zijn. Je naam heeft een andere kleur dan de mijne, maar dat valt niet iedereen op. Stoppen dus svp.

 1. KBouter

  Hahaha…kom op zeg, Veltman bij Dortmund.

  Laten wij wel ff normaal blijven doen, vreemde berichten staan al genoeg op het internet.

 2. Charka53

  Nou meneer Bosz wat je samen met het bestuur heeft aangericht is al er genoegd dus hou maar op met deze flauwe grappen.

 3. KBouter

  Sta er niet van te kijken, vind vorige week al vreemd dat een tweede spits (Huntelaar) met nummer 9 gaat spelen.

  1. Litmanen

   Duitsers hebben geen humor en Bosz is ook geen lachebekje. Zo heb je ook mensen die zich supporter noemen en de beste Ajacied van de EL finale elke keer weer door de stront halen.
   Wat de volgende trainer ook gaat doen, ook hij zal voor de beste voetballers gaan kiezen. Bosz heeft het op dat gebied fantastisch gedaan.

   Met een elftal de finale gehaald waarvan 80% hier maar blijft volhouden dat dat elftal niet deugde.
   Younes, Traore, Veltman, Sinkgraven, Viergever en Schone. Meer dan de helft van zijn favoriete elf. Maar de “supporters” weten het beter dan de trainer die voor het eerst in twintig jaar een Europese finale haalt en op een haar na ook nog kampioen wordt.
   Waarbij ook nog eens vergeten wordt hoeveel wedstrijden Ajax dit seizoen moest aantreden ten opzichte van 010.
   Cijfers liegen niet. Voordat je spelers neersabeld gewoon even de statistieken erbij halen.

   Dan is de verkoop van Riedewald en Tete ineens niet vreemd meer.

 4. Indojood

  Het was trouwens niet Bosz maar Zorc, de technisch manager, die de opmerking maakte.

   1. Indojood

    Kan er niet mee zitten. Deze site wil reacties uitlokken en dat lukt ze.

 5. stylo1984

  Die keuze ligt ook altijd nog bij ajax… zijn contract loopt niet deze zomer of volgende zomer af…

  1. koote207

   Ja stylo dat hebben we gezien met Bosz met dit zooitje kan er van alles gebeuren….

 6. Peter en zijn Rockets

  Bosz is weg. Ajax moet binnen twee weken een trainer aanstellen. Dat heeft nu prioriteit. Bosz kunnen we nu vergeten.

   1. Peter en zijn Rockets

    Die naam had en heeft niets met Bosz te maken. Die heb ik gekozen vanwege de legendarische hit “kom van dat dak af”. Waarom weet ik niet meer??

 7. woody79

  ach bosz is weg. we hebben goed materiaal. laat iedereen blijven en zoek een vergelijkbare trainer

 8. Gert Ajax

  Bosz is een trainer die je kan vervangen.
  Heb het altijd een enge man gevonden de manier waarop hij kijkt zo vol van zichzelf.
  Hij gaat weer geen prijs pakken haha.
  Straks hebben we een trainer die nieuw is en gaat het hopelijk nog beter en wel een prijs.

 9. ajaxpers

  Inderdaad. Eindelijk een verstandige reactie. Bosz was 3keer niks en het zal niks worden met hem in DL. Het belangrijkste is om de selectie bij elkaar te houden. Het eventuele vertrek van Tete of Klaasen is pas erg. Deze trainer had alle geluk van de wereld en toch geen prijzen gepakt. Laat FDB maar voor 10 jaar tekenen.

  1. Widi

   Die gaat ook tekenen. Maar niet bij Ajax. Ga jij op de nieuwe trainer ook weer zo zeiken? Omdat hij niet FdB is? Je kunt beter supporter van de club worden waar FdB werkt. Scheelt veel ergernis.

 10. beni

  Die gaat weg, hij haalt met een maand op. Wat een gezeik altijd wat met Ajax. Jonk en Rijkaard polsen en die bergkamp en die Spijkerman lozen. En a.u.b geen de Boer, helemaal geen ex verdediger aanstellen als trainer.

 11. Widi

  Dit moet ik even kwijt: op dit forum leeft loyaliteit nog geen week. En het opportunisme tiert welig. Stuitend. Heel veel eerst schreeuwen en dan denken, of zelfs niet denken. Stuitend.

  1. -buitenkantje rechts-

   Misschien kan je jouw licht ook laten schijnen over dit onderwerp Widi..

   1. Widi

    Ik heb nog niet genoeg duidelijke informatie om mijn mening te vormen. Misschien kom ik er op terug.

 12. Moosie

  Ik snap al dat sjacherein niet zo hoor.
  Ik vond PB een goede trainer tactisch tijdens de finale niet sterk maar een goede filosofie.
  Maar we hebben er met zn allen voor gekozen om een trainer nooit meer zoveel macht te geven als bv Van bassie en Jol.
  Geen gezeik meer van trainers die met 10 spelers komen een eigen dokter en wat niet meer.
  Dan ga je dus niet je hele staf op straat zetten.
  En ik denk dat hij gewoon weg wilde punt.
  Kan een paarcenten meer verdienen en zoef weg is tie.
  Wel dan flikkert hij lekker een end op laat voor de 5 de keer zien dat het een onbetrouwbare hond is.
  En dan kan iedereen wel gaan zitten zeiken op DB maar dat vind ik onterecht hij is er om de rode lijn te bewaken en PB was er om een fucking 11-tal te trainen.
  Is allemaal niet zo moeilijk.
  De dag dat een trainer dit soort eisen stelt is de dag dat je hem de deur uitdoet goed gedaan dus.

  1. -buitenkantje rechts-

   Moet eerlijk zeggen Moosie dat in eerste instantie ik dacht dat Bosz voor de pegels had gekozen en al zijn mooie praatjes voor de bühne waren.. Daarna hoorde ik van de moeizame relatie met Bergkamp en rest staf.. Maar nu na het interview te hebben gezien bekruipt me het gevoel dat dhr Bosz deze mogelijkheid toch echt wel met beide handen heeft aangegrepen.

   1. Moosie

    Ja BR hij weet hoe de verhoudingen zijn binnen Ajax dus hij mot niet zeiken gewoon voor geld weggegaan.
    Maar ja niets nieuws onder de zon.

  2. KBouter

   Helemaal mee eens Moosie, dit versterkte Bosz natuurlijk om te gaan onderhandelen met Dortmund, waar hij en zijn vriend Kruzen meteen multi miljonair maken.

   Maar mijn grote verwijt aan Ajax is natuurlijk voordat Dortmund kwam, hadden DB en vooral vd Sar dit relatief kleine probleem moeten oplossen. Ik snap dondersgoed dat Bosz dit nu aangrijpt als onwerkbare werksituatie om weg te komen bij Ajax. Dat hij zegt dat hij L’Ami en Co niet als zijn directe assistenten wil kan ik begrijpen als ze niet 100% achter zijn visie staan. DB is als bewaker een ander verhaal, maar ook daar was wel een oplossing voor gevonden, want DB zit als assistent ook al niet meer op de bank.

   Gemiste kans om Bosz verder te laten bouwen aan dit elftal en verder te borduren met zijn visie.

   Dat Bosz hier gebruik van maakt om weg te komen is helemaal waar, en Ajax mag ook nóóit méér trainers de volle macht geven zoals v Basten en die kamper uit Scheveningen met zijn trainingspakken hadden. Maar dit was volgens mij toch wel anders op te lossen geweest, voordat Dortmund kwam, de spelers merkten het het afgelopen seizoen ook dus toen had er ingegrepen moeten worden!!

 13. -buitenkantje rechts-

  Tja…”deze mogelijkheid wilde ik aangrijpen” … en op de vraag: ” vind je niet dat je Ajax in de steek hebt gelaten?” Zegt Bosz.. “Nee, zo voelt het niet”
  Denk dat er best wel wrijving is geweest, maar dat Bosz ook graag met twee handen deze kans greep..

 14. Charlie2011

  Bosz mag de volgende spelers meenemen. Traore ? veltman ? en westermann. 15 miljoen akkoord voor veltman . De rest vecht hij maar met chelski uit.

 15. hubert

  maak jullie niet zo druk het belangrijkste is dat de spelers blijven. wat er precies aan de hand is zullen we niet of later te weten komen. belangrijk is dat ze nu een goede trainer voor deze groep zetten. en dan komt dat goed het heeft geen zin op alles en iedereen te gaan zeiken P. B. is weg en dat is een gegeven we moeten verder. dus ga achter de club staan

 16. Dagrump

  Hakim Ziyech liet onlangs in een interview met Helden Magazine weten dat Peter Bosz de beste trainer was die hij ooit heeft gehad. Vandaar dat de behendige middenvelder van Ajax baalt dat zijn trainer voor een vertrek naar Borussia Dortmund heeft gekozen, maar desondanks gunt hij Bosz zijn overstap.
  ‘Hij heeft heel goed werk verricht. En je weet dat als je bij een club als Ajax goed werk verricht, dat er dingen gaan veranderen’, doelt Ziyech tegenover FOX Sports op de transfer van Bosz naar Borussia Dortmund. ‘Het is jammer voor ons, maar het is hem gegund.’
  ‘Hij heeft ons goed voetbal laten spelen, absoluut. Ik denk dat heel Nederland en misschien wel Europa dat heeft kunnen zien. Ik denk dat niet alleen ik baal van zijn vertrek. Ik denk dat heel veel spelers dat doen. Het is jammer, maar we moeten door. Wij als spelers en als club wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club’, aldus Ziyech.

 17. Gert Ajax

  Zegt helemaal niks wat had hij dan moeten zeggen dat hij het altijd een klootzak gevonden heeft omdat hij el gahzi zijn vriend geen kans gaf en traore wel.
  Allemaal standaard media gelul wat ze geleerd hebben op media training.
  Bosz is weg en blijft weg geen prijzen.
  Nieuwe trainer nog beter spel en betere sfeer en meerdere prijzen.
  Wat wil je nog meer?

 18. Log

  Fuck die rode lijn van DB. Onder FdB werd die ook niet bewaakt want het spel was nog slechter om aan te xien dan de 1e beste 2e klasser. DB is een trainer en die moet met het team games winnen en moet in charge zijn met wie hij opstelt. Deed tikkie breed FDB ook hoor en nu het opeens iemand is van buiten die vriendjes kliek die allemaal op het boek van JC zitten mag hij dat niet. Foei hoor je doet niet onze Johan ons geleerd hebt. Was niks is niks en wordt niks meer zo.

 19. Gert Ajax

  Welke rode lijn?
  Denk eerder dat er een witte lijn voor je ligt.
  Geen flauw idee waar je het over hebt?

 20. Log

  20:34! Koekoek.. het is wel een beetje waar. Er hebben er een aantal het te hoog in hun bolletje. Er klopt iets niet. Weer een machtstrijd. Weer DB erbij betrokken. Geen prijzen ok maar wel finale en eigenlijk ook kampioen maar net niet scheelde een kuthaar, nog knap. Gaat toch om resultaat met mooi voetbal. PB weg maar dan die 4 engerds ook want volgende trainer kan ook en mag ook niets van die kliek. Dat kan toch niet?

 21. f-side64

  als die achterbakse pleuris kakkerlak het maar uit zijn verlopen poffertjes porum laat.

Reageren is niet mogelijk.