There are no ads, please add some


Vd Sar: ‘Geen sprake van onwerkbare, maar wel vervelende, situatie’

Peter Bosz vertrekt per direct naar Borussia Dortmund. Ajax was eigenlijk niet van plan om Bosz te laten gaan, maar een conflict tussen verschillende pionnen binnen de Amsterdamse club gooide roet in het eten. zo bevestigt ook algemeen directeur Edwin van der Sar tegenover het Algemeen Dagblad.

Volgens Van der Sar was de zogenaamde ruzie niet zo erg als de media deden voorkomen. ,,Ik heb hier en daar gelezen dat er een onwerkbare situatie was”, reageerde de doelman. ,,En dat er een knallende ruzie was. Dat was volgens mij niet het geval. Het is goed om met elkaar te discussiëren. We hebben na het seizoen ook alles geëvalueerd. Maar bij Ajax is het zo geregeld dat het technische hart uiteindelijk de beslissingen neemt. Met het plan-Cruijff in de hand willen we de club zo leiden.”

Er was daarbij wel sprake van en ‘vervelende situatie’. Van der Sar wil niet vertellen waardoor Bosz en Hendrie Krüzen tegenover Dennis Bergkamp Hennie Spijkerman, Carlo l’Ami en Bjorn Rekelhof zijn komen te staan. Hij wenst ook niet te bevestigen dat Bosz zonder het viertal in zijn staf verder wilde. ,,Laten we nu maar vooruit kijken. Dit was een vervelende situatie. We wilden eigenlijk met Peter verder. Maar toen kwam ook de interesse van een mooie club als Dortmund. En er was een verschil van inzicht.”

Van der Sar is intussen alweer druk in de weer om een opvolger voor Bosz te zoeken. Van der Sar spreekt de hoop uit om voor de start van de eerste training (29 juni) een nieuwe hoofdtrainer te hebben aangesteld. ‘Het is bekend dat Ajax voor aantrekkelijk voetbal met veel eigen talenten staat en dat we vaak willen winnen. Net zoals spelers kunnen we ook trainers opleiden. Denk jij dan aan Marcel Keizer, onze trainer van Jong Ajax? Nou, volgens mij hebben en hadden we hier meer trainers rondlopen’, aldus Van der Sar, die niet op individuele namen wil reageren.

Gerelateerde posts

120 reacties

 1. koote207

  Ja wat is het nou, dit is toch om gek van te worden, wat denk je van de achterban, jullie zijn niet alleen hoor??

  1. AjaxKat

   Dat heet verdeel-en-heers-tactiek, een echte managerstruc. Zoveel mogelijk vraagtekens oproepen bij je achterban zodat het lijkt dat alleen jij (Sar dus in dit geval) de waarheid in pacht hebt.

   Met alles wat ik vandaag heb gelezen is het volgens mij niet zo moeilijk meer:
   – DB had moeite met de werkwijze van PB. Speelstijl was te aanvallend en trainingen te intensief.
   – Sar (of een andere leidinggevende) heeft nooit concrete stappen ondernomen om dit (kleine) probleem op te lossen. Gevolg: DB ging niet eens meer naar uitwedstrijden in NL. PB en DB gedoogden elkaar in trainingen. Klein probleem werd groter.
   – PB werd toen zo eigenwijs dat hij alle raad van directie en TH naast zich neerlegde. Gevolg: eindeloos opstellen van Veltman & Traore en oververmoeide spelers opstellen bij Pisvee uit. Ook dit was een punt voor Sar en directie om in te grijpen.
   – PB had met de deal met Dortmund de perfecte troef om linksom of rechtsom er alleen zelf beter van te worden. ‘Zij weg of ik weg’. Hij heeft dit echt slim uitgespeeld (of heel gemeen, tis maar net hoe je het bekijkt). Maar ik denk oprecht dat geld echt een bijzaak was voor PB. Denk dat hij liever was gebleven.
   – Ajax laat zich begrijpelijkerwijs door een passant niks wijsmaken en laat PB gaan. In de keuze die PB stelde kozen ze dus voor het TH en DB.

   Mijn conclusie obv berichten in de media: In mijn ogen zijn kamp DB/TH én kamp PB beide fout geweest. Maar de directie met Sar voorop had al maanden geleden in moeten grijpen. Dit debacle heeft Ajax helemaal aan zichzelf te danken. Winnaar: PB, absolute verliezers: wij, de fans.
   Schreef het al eerder vandaag: de kogel is door de kerk en laten wij nu vooral vooruit kijken.

   1. Litmanen

    Je stuk had nog enig niveau totdat je begon over Veltman. Sorry, maar dat is echt veel te ver gezocht.
    Vanaf de winterstop is Bosz zijn eigen gang gegaan. En dat ging super.
    Dat hij zolang mogelijk in zijn sterkste opstelling wilde blijven spelen had hij in Leeuwarden geleerd.

    Bergkamp blijkt gewoon een eigenzinnig mannetje wat nooit verder zal komen dan hulptrainer. Maar intussen wel met de macht om de hoofdtrainer de tent uit te jagen…

 2. Indojood

  Wat een lulverhaal weer. Hoe durft ie het plan-Cruijff te noemen? Echt om van te kotsen.

  1. De seijs

   Weet jij de echte feiten dan? Jij zit alleen maar te schoppen terwijl jij niet eens 1 10e weet wat daar allemaal gebeurt. Als jij een echte ajacied bent dan wacht jij met je verhaal tot dat alles duidelijk is. Je lijkt wel een klein kind!

   1. Indojood

    Genoeg reden om te schoppen, peil maar eens het sentiment onder supporters op de diverse sites. Plus het is een herhaling van wat zo vaak gebeurt bij onze club. Trouwens, jij ben toch voor vrije meningsuiting dus wie is hier nou een klein kind?

   2. Peter en zijn Rockets

    Er waren er ook genoeg om Bosz te veroordelen omdat hij zogenaamd voor het geld koos. Was jij er daar niet 1 van Seijs? Je zei toch dat ajsxpers altijd gelijk gehad had?

    1. De seijs

     Ik denk inderdaad dat die kakkerlak voor het geld koos ja. En dat is mijn mening. Dus geen (voorlopige ) feit.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Volgens mij is hij gewoon fatsoenlijk. Hij geeft aan dat in de op Cruijff gebaseerde visie (laat ik het voorzichti stellen) het onmogelijk is dat de trainer alle verantwoordelijkheid heeft. Kortom het technisch hart aan e kant zetten was geen optie. Ik vind het overigens schandalig en van hoogmoedswaanzin getuigen dat Bosz die eis gesteld heeft. Tactisch heeft hij behoorlijk wat steken laten vallen gedurende het hele seizoen t/m de finale. Hij had misschien toch even naar Spijkerman moeten luisteren.

   1. EugAjax

    Hoeda, precies. Ik ben dezelfde mening toegedaan. Jij schrijft het gelukkig wat rustiger en nuchterder. Eens dus

   2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Gelukkig heeft hij niet geluisterd naar Spijkerman. Dan haddn we vele leuke wedstrijden moeten missen en waren we tegen Schalke op zeker uitgeschakeld. Verder heeft Bergkamp niets maar dan ook niets met de visie van Cruijff. Uiteindelijk de woorden van Johan zelf. Maar goed, je mag Bergkamp geloven hoor maar ik vind dat wel jammer.

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Daarnaast heet hij vwb Veltman naar alle waarschijnlijkheid juist wel naar Spijkerman geluisterd om d lieve vrede nog een beetje te bewaren. Had hij nooit moeten doen.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Allemaal giswerk in je eigen straatje. Ik kan je verzekeren dat Spijkerman nooit Schöne op Fellaini gezete had. Overigens wel opvallend dat je zegt dat het opstellen van Veltman een idee van Spijkerman zou zijn. Het TH was kritisch op de erg aanvallende opstellingen van Bosz. Bosz heeft altijd aangegeven een fan te zijn van Veltman vanwege zijn aanvallende capaciteiten. Als het aan Spijkerman had gelegen dan hadden Tete en Riedewald gespeeld (kijk maar naar de opstellingen van FdB). Zo lijkt het er verdacht veel op dat je alle slechte zaken voor het gemak nu maar even op het conto van het TH schuift. Dat discussieert wel lekker denk ik 😛

    2. EugAjax

     AB stemmingmakerij….weer. Nergens maar dan ook nergens kan jij een bewering van Johan over Bergkamp vinden die dat aangeeft. Succes met zoeken. En nee niet met essentie verhaal komen. Want ten eerste ging dat over Jonk en in essentie geeft detail verschil aan

 3. Charlie2011

  Nou dan denk ik niet dat bosz akkoord was gegaan. En was hij heus wel gebleven. De beste man weet ook wel nog een seizoen zo draaien met ajax en ik word trainer van chelsea dortmund of ac milan.

 4. Log

  Welke domme trainer gaat nu hier nog in stappen in deze slangenkuil. Tech staf met dikke vriendjes in directie verlies je altijd

 5. KBouter

  Man man man…en dat er een knallende ruzie was..” dat was volgens mij niet zo ”

  Volgens hem…wat een betrokkenheid straalt deze man uit.

 6. Gido

  Dus het is als volgt gegaan. Ze hebben geevalueerd en afspraken gemaakt voor komend seizoen. Toen kwam Dortmund met een zak met 3.5 miljoen en wilde Ajax niet meewerken. Nu eiste Peter opeens dat het “viertal” weg moest (wetende dat Ajax dat nooit zou doen). Hiermee creerde Peter de “onwerkbare situatie” en “knallende ruzie” die hij nodig had om zijn zin te krijgen: een vertek naar Dortmund.

  1. Ajaxslied

   Het zou mogelijk zijn ja dat het zo is gegaan. Vind het in ieder geval heel raar dat wanneer Dortmund aan de deur klopt er ineens allerlei problemen zijn. En dat de telegraaf opeens alles weet.

  2. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Tuurlijk Gido en de directie werkt prima en alles gaat volgens het plan Cruijff. Misschien is Grim iets voor Ajax ….. de sprookjes hebben ze al.

   1. Gido

    Bosz heeft nu toch precies wat hij wilde? Doet mij denken aan de rel tussen Olsen en de broertjes de Boer. Lieten niets heel van Olsen en forceerden zo hun vertrek. Tien jaar later hebben ze spijt betuigd.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Of het precies zo gegaan is wil ik niet stellen, maar in essentie denk ik dat Gido gelijk heeft. Wie denk Bosz wel dat ie is om te eisen dat vier (!!!!) assistenten aan de kant gezet zouden worden. Spijkerman is een goede tacticus die al jaren goed werk verricht; ik zou niet weten waarom Bergkamp Ajax niet groot zou willen maken en L’ Ami heeft toch Onana behoorlijk vooruit geholpen. Daarnaast wist Bosz dat in de (op Cruijff gebaseerde) Ajax visie de trainer nooit alle macht zou krijgen. Kortom de afloop was vooraf duidelijk.

 7. Charka53

  Wat er ook gebeurd is daar komen we nu of nooit achter maar één ding is zeker wij willen hetzelfde voetbal als afgelopen seizoen zien en niets minder dus kom maar op met de juiste trainer .

 8. bs

  Ik denk dat Gido de juist analyse maakt. Bosz had gewoon ‘iets’ nodig om “met goed fatsoen” weg te kunnen. We krijgen er denk ik een kanjer voor terug (als het Jonk niet kan zijn, dan lijkt Schmidt me we wat …) en dan heeft niemand het meer over die passant, die hiermee denk ik ook nog zijn carriere verprutst terwijl ie net zo aardig was begonnen aan een goede toekomst.
  Ik hoop alleen dat ie met zijn fikken van de spelers afblijft en ze met rust laat….

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik bedank Bosz voor het mooie voetbal dit seizoen en voor de finaleplaats. Ik geef hem grootvgelijkbdat hij het wespennest verlaat. Alle mensen die voor Ajax voetbal staan vertrekken, doodzonde. Maar ach, volgens een aantal was Jonk fout, Johan te eigenwijs en Bosz nu een geldwolf.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    De overeenkomst tussen Jonk en Bosz is dat ze allebei denken dat ze de enig echte volgers van Cruijff zijn en allebei willen ze de absolute macht hebben zonder inmenging van anderen en zonder adequaat te communiceren.

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     En dat is nu net jouw denkfout.

 9. Vakje129

  Het is een Wespennest waar een ieder voor zich steekt , en maak mij niet wijs dat er meer aan de gand is dan wij supporters te weten kijgen , JC heeft al meerdere malen aangegeven hoe alles reilt en zeilt . Ondertussen zijn we een goede tainer/ coach kwijt en kunnen weer opnieuw beginnen .!

 10. EugAjax

  Bosz in Dortmund: “vier weken geleden was ik helemaal gelukkig bij ajax en lange toekomst in verschiet”
  Twee weken geleden na finale: ik ben hier volgend jaar gewoon, ik heb het enorm na mijn zin.
  Voorafgaand finale: Dortmund toont interesse maar Bosz is tweede keus. Zal dus niet zo een vaart lopen en dus kan ik zeggen na finale dat ik blijf
  Dan zegt Favre in 1 keer af want hij mag niet. Nu komt Dortmund bij Bosz.
  Bosz: ja wat nu ik heb net iedereen gezegd dat ik blijf.
  Weet je wat ik ga doen ik loop Sar zijn kamer binnen en zeg, “luister eens Edwin, ik heb een staf van 4 man en er is er maar 1 top. De anderen zijn allemaal koekenbakkers”. Ik blijf heel graag maar wil je dan wel even die mensen de deur wijzen?
  Edwin: peter besef je wat je vraagt? Je wilt een van je bazen eruit werken? Klopt dit? Ja want de enige die wel goed werkt in mijn team is Kruzen de geweldenaar.
  Ok peter ik ga er een nachtje over slapen.
  Maar dan denkt Sar sorry wat Bosz vraagt is om TH concept (grootste aanbeveling plan Cruijff) overboord te gooien en heel technisch apparaat in handen te geven van een man die Feyenoord bijna failliet laat gaan. Ten koste van echte Ajacieden. Dat gaat natuurlijk noet gebeuren. De succesformule gaat niet voor 1 ego overboord. Dat is nu precies waar Bosz op gokt, maar hij weet dat is geen gok want niemand maar dan ook niemand zal dit accepteren. In geen enkel professioneel bedrijf. Ik lan zo een vertrek forceren en het is hem gelukt. Ik zie de eerste training al voor me in Dortmund.
  Hey Mr Kruzen how was it working with Dennis Bergkamp.
  Well Kruzen said this Bergkamp does not know shit, the fool.
  But hey who are you what did you do in past hendrie
  Iwas fantastic player of heracles and fc den bosch. En dan ligt een hele selectie krom van lachen de hele training op de grond.
  Blijft een raar fenomeen dat een ex PSV er en een ex Feyenoorder zo een verdeeldheid kunnen saaien binnen onze fantastiche club.
  Iets wat bij Feyenoord nooit zou gebeuren, daar laten ze een Ajacied niet vertellen hoe het werkt bij hun club.
  Ok ja Cruijff maar die staat boven alles en dat is logsich

  1. -buitenkantje rechts-

   Exact gelijk Eug.. laat de rest maar lullen.. Denk zeker dat het zo ongeveer gegaan moet zijn. Bosz die gesterkt met een aanbieding van Dortmund op zak deze eisen ging stellen. Als je tussen de regels door leest in interviews is het zeker zo gegaan.
   Bosz die de mogelijkheid kreeg, eisen ging stellen die nooit ingewilligd gaan worden en vervolgens vrij baan had om weg te gaan. Zie ook zijn eerste interview in Duitsland.. Hij heeft deze kans met twee handen aangegerepen.

  1. EugAjax

   Nee hoor maar steun jij Bosz is geen probleem hoor. Ieder zijn mening. Peter Bosz is een mannetje zijn ego zo groot is dat hij na 4 maanden goed voetbal en geen prijs bij Ajax eisen kan stellen in personeelsbeleid. Neem dat eens tot je en vraag je af of je baas dat zou pikken of dat als je zelf manager bent jezelf hieraan toe zou geven. Misschien bij jou wel, maar elk zelfrespecterende club of bedrijf of professionele instelling laat dat niet toe. Niemand maar dan niemand is groter dan de club en al helemaal niet Peter Bosz ras Feyenoorder. Ik wens hem het beste. En hopelijk veel succes kan hij volgend jaar bij directeur BvB zelfde proberen ik ben benieuwd naar reactie van die heren dan ciao Peter auf wiedersehen en bedankt voor bewezen diensten, gaan wij op zoek naar een echte Ajax trainer

  2. Indojood

   Ajax1958, de waarheid komt hard aan bij de TH fanboys, nu weten ze niet meer hoe ze dit moeten rechtlullen.

   EugAjax kwam terug uit zijn zelfgekozen pensioen om ons erop te wijzen dat we niet zo op randzaken moesten letten want het gaat zo goed met Ajax. Later ging ie weer met pensioen maar toen het erop leek dat Bosz voor geld weg zou gaan kwam ie weer terug om zijn “gelijk” te halen. Nu blijkt dat zijn held Dennis B. de kwade genius is. Dat is een hard gelag.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Leuk dat je zelf nu met een spookverhaal komt. Dennis heeft meer Ajax en Cruijff in de nagel van zijn grote teen dan Peter Bosz. Peter heeft goed begrepen wat aanvallend voetbal is en heeft de kans gekregen van het TH om dit in praktijk te brengen. FdB gaf ook al aan dat de door Bosz gepromote pressing niets nieuws was; Bosz heeft echter goed doorgezet en ook spelers tot zijn beschikking gekregen om het te doen. Daarnaast heeft Bosz ook een flinke dosis geluk gehad tegen Schalke en Lyon; maar ook de titel op essentiele momenten laten lopen. Ik had ook liever dat ie gebleven was, maar de eisen die hij stelt zijn gewoonweg onmogelijk. En dat zullen alle kenners van de Cruijff visie moeten beamen.

   2. -buitenkantje rechts-

    Ik ben het grotendeels met Eug eens.. Bosz kreeg met een aanbieding van Dortmund op zak de gelegenheid eisen te stellen die de organisatiestructuur overhoop zou halen. Vd Sar kon dit niet toestaan. Letterlijk is gezegdn de bestuurskamer door Bosz: “ik wil naar Dortmund, punt!”

    1. EugAjax

     Van exact gelijk naar grotendeels gelijk in 5 minuten dat is niet best ik word zenuwachtig hahaha????even grapje tussendoor in de vele emotionele betogen ??

     1. -buitenkantje rechts-

      Zo zie je hoe je door berichtgeving op het verkeerde been gezet kan worden.. iedereen heeft nu zijn eigen waarheid. Denk dat zoals altijd de waarheid in het midden ligt.
      Feit is dat we Bosz moeten vergeten. We moeten door.

     2. EugAjax

      Ja BR je hebt ook gelijk maar dat is juist het leuke. We weten het allemaal zo goed maar tegelijkertijd weten we eigenlijk het allemaal niet want we zijn er niet bij haha. Ja feit blijft het is zonde ik denk dat de meesten wel eens waren dat we op de goede weg waren met Bosz en elftal. Nu word dat even onderbroken. Maar persoonlijk zou ik het erger vinden als bepalende spelers weggaan want die maken je elftal en een coach heeft inbreng natuurlijk maar zonder kwaliteit komt ie ook nergens. We gaan met Ajax vooruit, en ik kijk toch met schuin oog even mee in Dortmund. Gewoon benieuwd of zijn visie daar ook werkt. En hopelijk voor Peter overspeeld hij zijn hand dan niet.

 11. Ajax1958

  @Indojood. Het is voor de TH beliebers (volgers) moeilijk om zelf na te denken, of ze zijn vreselijk naief dat ze blind het TH hart volgen. Mij is iig duidelijk dat er een aantal hypocriete huichelaars rondlopen en we een algemeen directeur hebben die niet capabel is. In een crisis situatie weet/kan hij niet goed reageren.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Dat is ook een taktiek op dit forum: de andersdenkenden neerzetten als seniele huichelaars. Zegt meer over je zelf dan over die andersdenkenden. Volgens jou is er maar een goed scenario en dat is alle oude Ajacieden ontslaan en vervangen door Jordi, Jonk, Ling en Molenaar. En als het dan nog verkeerd gaat dan is het de schuld van de materiaalman, de kantinejuffrouw, de keeperstrainer, … , maar nooit van die zogenaamde zelfbenoemde Cruijff apostelen. Wordt wakker, volwassen en zelf-kritisch!

 12. ajaxpers

  Gelag met G is pas van een zeer hoog niveau. Dan weet je meteen met wie je te maken heb.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Tering Ajaxpers, je zet jezelf nu zo ongelooflijk voor lul. Dit is je topper wat dat betreft. Tip: als je het Nederlands niet helemaal machtig bent …… geen commentaar leveren. Tweede tip: zoek het ff op op internet. Dank voor je hilarische bijdrage.

 13. Gert Ajax

  Leuk om al die reacties te lezen van mensen die denken dat ze weten hoe het gegaan is.
  Feit blijft dat bosz voor het geld gekozen heeft en eerder riep dat hij blijft en dat vervolgens niet deed.
  Dat er twee kampen zijn geweest is een feit het kamp bosz aan de ene kant kamp bergkamp aan de andere kant.
  Hoezo die situatie zo ontstaan is weten alleen de betreffende personen.
  Als ik kijk naar de uitstraling van Bosz dan vind ik het een kapsoneslijer eerste klas en als ik kijk naar dezelfde staf met de boer prima kon samenwerken.

 14. Gert Ajax

  Kijk bijvoorbeeld eens naar de foto bij dit artikel de manier hoe die kwal (kakkerlak) wat bespreekt met hennie spijkerman.
  Die man is zo vol van zichzelf
  Zum kotzen

  1. Ajax1958

   Deze kwal heeft er voor gezorgd dat ik weer kan genieten van het voetbal en weer trots ben op mijn cluppie ipv dat slaapverwekkende voetbal van de Boer. Ajax staat nl altijd voor vernieuwend en aanvallend voetbal, snap je dat wel? Ik denk het niet.

   1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    En onze Zeug kan het weten want die heeft een scriptie geschreven en is daarvoor cum laude geslaagd. Dus wat moeten wij minkukels dan nog zeggen. Zeugie heeft sinds zijn terugkomst al meer gedraaid dan in zijn hele voirgaande periode. Maar goed, hij is dan ook beter dan Jezus, hij blihft opnieuw opstaan (ja inmiddels al drie keer vaker dan dit persoon ?). Maar goed zeugie, wees blij met je aanhang, je kan er een leuk muziekbandje mee vullen denk ik. Wel onthouden dat Seijs heel slecht is op de triangel. Het aantal supporters met dezelfd ideeen als Johan wordt wel schrikbarend snel kleiner. Ik reken de aanhangers van Johan a la Bergkamp uiteraard niet mee tot de groep Johan-fans.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Wat ben je toch een ontzettend arrogante kwal! Als je het op inhoud niet meer aankan, dan maar op de man gaan spelen. Zum kotzen!

     1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      En ik voel me er zoooo lekker bij.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      En dan durf je de naam van Johan in je nick te zetten? Zelfs daar heb je geen respect voor.

     3. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ik noem de naam van ons stadion. What wrong with that? Goh, als dat al spasjes veroorzaakt. Fijn dat mijn bijdragen zo goed worden gelezen, dank daarvoor allemaal.

 15. Indojood

  Op Fox heeft Sar gezegd dat de nieuwe trainer qua voetbalvisie het goed moet kunnen vinden met Bergkamp en Spijkerman.

  De wereld op zijn kop, wat een amateurs.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik krijg echt spijt van mijn seizoenskaart. Krijgen we d visie van een bloemkool, hoe diep kan je zakken.

 16. Indojood

  Ajax werkt dus volgens de visie van Hennie Spijkerman. Te treurig voor woorden.

  1. Widi

   Het is tijd dat Spijkerman met pensioen gaat. Who the fuck is Hennie Spijkerman dan?

  2. Widi

   Ik lees zoveel onzin. De een zegt dat Bosz Veltman op moest stellen van het bestuur. De ander zegt dat hij hem opstelde tegen de wens van het bestuur en th in. Kippenhok vol kippen zonder kop. Blijf gewoon rustig. Bosz is weg. Er komt een nieuwe trainer. Relax!

 17. De seijs

  De sentimenten zijn geen feiten! En een herhaling? Er is nog niets naar buiten gekomen. Lees het bericht van EugAjax maar eens hieronder. Denk dat hij in de buurt komt. Maar het blijft gissen. Nogmaals er zijn geen feiten. En ja iedereen mag zeker wat vertellen. Maar maak geen stennis daar schiet niemand iets mee op nu. En ik denk dat jij dat wel heel goed moet begrijpen. Jij zit dagelijks met die sores. (helaas)

 18. EugAjax

  Indojood steun jij gewoon de man die Feyenoord bijna failliet liet gaan toen hij de macht had, de macht die hij wilde grijpen en als dat niet lukte heeft hij een fantastische baan bij BvB. Gelukkig zit jij niet aan het stuur, jij had een incapabele man Technosch Directeur gemaakt door Bergkamp eruit te gooien. Jij geniet van Bosz zijn spek. Mag ik soms ook maar niet overdrijven hoor. We hebben het niet over Zidane en Pep ineen. Het is gewoon modale trainer die ons idd af en toe heeft laten genieten. Meest grappige en tegelijkertijd lachwekkende was jij en vooral je vrienden die weer meeschrijven met je niet tegen Sinky, Veltman, Younes en Traore. Vonden jullie allemaal niet dat jeugd meer kans moest krijgen, verrek zelfde commentaar wat Bergkamp op Bosz heeft en had. Bosz wilde Cruijff zijn voprstel voor TH in prullenbak gooien. En genoten ja hoor best. Vooral Feyenoord, Schalke en Lyon thuis. Maar milimeters verschil en we hadden er al uitgelegen omdat in uitwedstrijden we het bijna verpesten. In competitie hebben we vooral na Feyenoord thuis genoten, ergo kort daarvoor kan ik je rijtje namen geven van mensen die Bosz weg willden omdat hij het toch niet op rails kreeg. En nee niet alleen ajaxpers. Diezelfde grappenmaker zet jouw club onder druk om er carriere technosch beter van te worden. Wat had jij als Sar zijnde geantwoord. Ja Bosz natuurlijk ik flikker die vier er voor jou uit hoor geen probleem vul alles maar in zoals jij wil. Nee daar wilde Ajax en zelfs Cruijff vanaf. Hij wilde ook geen passanten laten bepalen hoe het met Ajax moet in beleid. Dat heeft ons bijna aan rand afgrond gebracht en jij wilt dat nu weer graag? Vanwege Bosz? Sorry hoor maar Ajax dient hier niet naar te luisteren. Bosz is een carrieretijger en daar is niks mis mee alleen moet je niet de organisatie onder druk zetten van een club die jou een grote kans heeft gegeven en ja hij heeft hem zelf benut. Heel goed van hem. Maar ook Maccabi liet hij stikken na al een half jaar. Het is een recidivist op dat gebied weer geen probleem moet hij zelf weten maar dan wel poten af van Ajax iconen als Bergkamp. Hij vond Bergkamp in zijn staf niet goed genoegals specialisten trainer, maar Hendrie Kruzen wel!!!!! Lees die laatste zin even paar keer terug en als je dan nog steeds niet snapt…………ja dan wens ik je succes bij bal op het dak derde elftal. Gaan wij hier door met topvoetbal. Fijne avond man

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   En wie was er zeker van dat Ajax onder Bosz de EL zou winnen. Dat alles zo ongelooflijk goed ging. Eh …….. kom hoe heet die ook alweer. Iets wat lijkt op varken.

   1. EugAjax

    Ik heb inderdaad vrij vroeg geroepen dat Ajax een Europa League winst waardige selectie heeft. En oten werd ik met pek en veren door jou en wat vriendjes weggedragen jij wilde Bosz eruit donderen voor Ajax Feyenoord en nu alle macht geven als afrekening naar Bergkamp toe vanwege loslaten van jouw consultant vriendjes incl Jonk. Prima jongen. O ja was jij dit niet? Hahahaha die zeug Europese finale lachwekkend, als dat gebeurt zien jullie me hier noooooit meer terug hahahahahahaha je bent echt een mooie vent. Fijna avond

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Je eerste zin is nu dramatisch anders dan de stelligheid van destijds van jouw kant.

     1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Oh ja, geef ff aan waar en wanneer ik heb gezegd dat Bosz moest opdonderen.

     2. De seijs

      ???EugAjax slaat je met je eigen woorden voor je kop??burn-out ab de racist! !!

  2. Indojood

   Zoals BR vanochtend al zei, de bezem moet er door. Bergkamp lekker met de boot naar Arsenal.

    1. EugAjax

     Je weet het niet Seijs maar misschien kan hij meer leren van die geweldenaar Kruzen………hahahahahaha NEE NATUURLIJK NIET NEVER NOOIT NIET. Dus houden die Bergkamp! ???

 19. Ajax1958

  Ben bang dat het toch iets sterkers is, zit je aan de paddo’s? Je hallucineert er behoorlijk op los.

 20. RobbyZ

  Die Bergkamp heeft toch veel macht voor iemand die nooit zijn verantwoording hoeft te nemen en een beetje spitsen traint en ook nog in het TH zit,laat hem lekker naar Arsenal gaan en haal Jonk maar terug! Keizer en Jonk is dat geen goed duo voor het eerste?

 21. Gert Ajax

  Mischien was bosz wel zo eigenwijs om altijd met kruzen de opsstelling te maken en verder niemand daarbij te betrekken en iedere keer veltman opstellen en traore.
  Dan kunnen de andere assistenten zich wel eens gepasseerd voelen en dan krijg je problemen intern.
  Niemand weet precies hoe het gegaan is maakt ook eigenlijk niet uit.
  We kunnen er alleen maar beter van worden een nieuwe trainer met dezelfde aanvallende intenties en veel dezelfde spelers.
  Alleen veltman gaat mee met bosz.
  Ab probeer wat meer respect te hebben voor een ander zijn mening?
  Je zet jezelf alleen maar voor schut op deze manier

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Gert, sorry, niemand kent mij, ik ken niemand dus als ik iemand wil beledigen doe ik dat. Bij een aantal met heel veel liefde. Er is een handvol mensen hier dat van mijn kant geen greintje respect krijgt. Dat komt of door racisme, persoonlijke belediging van familie en mensen die Johan keihard verraden. Sorry, je zal het er mee moeten doen.

   1. De seijs

    Zielige reactie weer. Zeg gewoon dat je hier komt gallen, omdat je anders een burn-out krijgt van al die buitenlanders op je werk die je moet begeleiden!! Je bent gewoon een triest figuur!!

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     De seijs ik ben zelfstandige, ik hoef niemand op mijn werk te begeleiden behalve mijzelf. Verder klopt het, ik gal heel erg graag. Probleem mee? Gewoon niet reageren droppie. Triest ben ik niet. Ik heb een vrolijk leven mede dankzij bakken met geld. Kortom ….. ik ben happy en de rest zal mijn reet roesten.

     1. De seijs

      Tuurlijk ?? je zit dus weer in je burn-out! (steeds meer mensen op dit forum hebben je door) jammer joh

     2. De seijs

      Oja en bakken vol geld??? en dan ga je ergens boven in een hoek zitten (de arena)??? tuurlijk.????

     3. Gert Ajax

      Daar begint ab weer over zijn geld wat zielig zeg.
      Geld maakt niet gelukkig en liefde is niet te koop allemaal dingen die iedereen weet behalve jij.
      Moet trouwens een zware taak zijn jezelf begeleiden op je werk heb medelijden met je.
      Trouwens wist je dat hoe meer mensen praten over hoeveel geld ze hebben des te minder hebben ze in werkelijkheid.
      Zoek een proffesioneel pschyloog die je verder kan helpen?

 22. Ajax1958

  Ik heb nog nooit meegemaakt dat assistenten de opstelling maken. De trainer maakt de opstelling ( ik was het er ook niet altijd mee eens) en de trainer wordt op de resultaten afgerekend. En anders gaan die 2 mummies het maar samen doen, kunnen we ze aan het eind van het seizoen een trap onder hun reet verkopen. Smerige achterbakse hufters.

 23. Hoeda Fak Ajoe

  Met die eerste twee categorien ben ik het roerend eens AB, die mag je vervloeken. Jammer alleen dat je alle andere andersdenkenden zonder pardon in de laatste categorie plaatst. Dat maakt je geloofwaardigheid toch beduidend kleiner.

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Shit happens Hoeda.

 24. PvL020

  Ik ga maar even vakantie houden eerst. ……………… nogmaals waarheid in het midden maar zoals ik hier vele weer hooris het nu weer ajax die een fout maakt en het allemaal verpest en niet naar de supporters luistert….. maar hoeveel heb er hier ook niet gehoord dat ze PB niet konden pruimen en verachtte en nu is hij ineens heilig…??? Nogmaals waarheid ligt in het midden….. als ze de cruijff visie maar blijven volgen en daar geloof ik in. Zoals FdB al zei, daar waren we al mee bezig…. fijne vakantie!!!!!

 25. Indojood2

  Ik kreeg de volgende melding: “Your comment is awaiting moderation.” Ik kan sindsdien niet meer posten. Mijn IP lijkt geblokkeerd. Jullie zullen begrijpen dat dit voor mij de deur dicht doet.

  Het was me een genoegen om met enkelen (een paar personen maar) van jullie te mogen discussiëren. Met afcadeluxe heb ik een mattie erbij.

  Ik ga verder op Ajax Showtime, daar weten ze wel het Cruijff-geluid te laten horen getuige de column over Bergkamp vandaag.

  De mazzel…

  1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Dan was het veel erger dan mijn bijdrage???? Of ……. schelden en tieren mag hier maar bewust en heel erg onderbouwde pro Johan bijdragen worden niet geaccepterd hier. Beste redactie …… ik ben pro pro pro pro Cruijff ik wil ook zo’n melding. Ik wil ook een blokkade van mijn IP. Dit is discriminatie.

   1. De seijs

    Trieste reactie weer zit natuurlijk weer in de domme bolle kop van jou. Om hier te verdwijnen kan je ook zelf de stekker eruit halen racist! Maar daar heb jij de mentaliteit niet voor Heintje Davids! !!!!!

    1. AB: Wim Jonk loopt als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Wil iemand Fjotolf uit de ballenbak halen. De kinderen hebben last van hem.

  2. -buitenkantje rechts-

   Misschien is het gewoon een capaciteitsprobleem Indo.. krijg ook wel s vreemde meldingen. Half uurtje later doet ie het dan gewoon weer.

   1. EugAjax

    Ik denk het ook BR en Indojood. De app vertoont rare kuren van tijd tot tijd en nee dan heb ik het niet over sommige commentaren ? maar over die meldingen en dat je er vaak moeilijk in komt de laatste tijd. Jammer Indojood als je gaat, je moet mij niet of mijn visie niet maar kon wel lekker debatteren met je. Als je te lang wegblijft kom ik misschien wel naar Showtime ??

    1. EugAjax

     En o ja nog thanks voor de keren dat je het voor me opnam, nog steeds gewaardeerd!??

   2. Indojood2

    Nee BR. “Your comment is awaiting moderation” is een optie in WordPress waarmee je dus controle kunt uitoefenen. Ik probeerde net te posten met mijn vaste IP, dat lukte niet. Kijken of deze wel doorkomt.

Reageren is niet mogelijk.