Ajax meldt officieel komst jonge Hongaren Schön en Horváth

Ajax heeft vandaag definitief de al eerder aangekondigde komst van twee Hongaarse talenten vandaag bevestigd via de officiële website. Aanvallende middenvelder Szabolcs Schön tekende een contract tot en met 30 juni 2019. De zestienjarige Schön is afkomstig van Budapest Honvéd Kft. De definitieve overstap van de jeugdinternational is onder voorbehoud van akkoord door de FIFA.

Ajax bereikte ook al overeenstemming met Olivér Horváth. De jeugdinternational, eveneens pas 16 jaar, werd ook tot 30 juni 2019 vastgelegd. De linksbuiten is afkomstig van de jeugdopleiding van MTK Budapest Zrt. Horváth is aangesloten bij de selectie van Ajax O17 en is inmiddels ook al speelgerechtigd.

Related posts

99 Comments

    1. KBouter

      Dat doen ze ook wel, maar daarom moet het vastleggen van talenten wel doorgaan.

      Dit doet Ajax al jaren met de hoop dat ze goed genoeg zijn voor Ajax1 en dat ze daarna een transfer gaan maken naar een grotere club.

      Hoe dacht je anders hoe Ajax aan die 100 mio op de bank komt…van een verzameling van sigarenbandjes?

      1. HURBIE

        Stelletje kinderlokkers
        Nog ff dan neem ik AJAX niet meer serieus als een club die weer naam krijgt in EUROPA en gevreesd

        1. KBouter

          Zat je ook zo te schreeuwen toen Jantje Vertonghen op 16 jarige leeftijd voor Ajax koos?

          1. Widi

            Van mij mag Hurbie zich ook wat genuanceerder uitlaten KBouter. Maar ik vind Vertonghen niet zo’n goed voorbeeld. Met Vlaamse jongens is het risico van mislukking een stuk kleiner doordat ze uit een vergelijkbare cultuur komen en omdat de afstand met het ouderlijk huis zodanig is dat er wat meer contact mogelijk is. Deze Hongaarse jongens mogen maar weer hopen op een goed gastgezin of op een enthousiaste uitbater van een Hongaars restaurant die zich over hen ontfermt.

          2. KBouter

            Jantje was een voorbeeld..hoe oud was Lerby, Arnesen, of een Eriksen. Oké het zijn Denen,maar ook voor hen is Nederland een onbekend avontuur. Tegenwoordig maakt het niet zoveel meer uit, Polen, Hongaren of Denen, ze kennen allemaal de Europese cultuur.

            Maar Jantje was wel een verkeerd voorbeeld bedenk ik me net, want bleef hij de eerste 2 jaar niet bij Germinal spelen, waar we een samenwerkingsverband mee hadden?

          3. Widi

            Ik denk dat je de verschillen onderschat. Er is bijna geen land(saard) dat (die) zoveel lijkt op Nederland. Op gevoel heb ik niet veel met Hongaren. Prima mensen misschien. Maar er spelen er heel weinig in goede competities.

          4. KBouter

            Je hoeft maar 1 voltreffer te hebben die je later goed kunt verkopen. Daar gast het om, eerst een paar jaar zelf van genieten en dan goed doorverkopen.

          5. Widi

            Het valt mij op dat de buitenlandse jongens niet zo vaak doorbreken. Het zijn vaker de jongens die al in NL woonden. Dus als je het puur voor de verkoop wil doen, heb je met die jongens meer kans op rendement.

          6. HURBIE

            Idd Widi ik was wat grof door de bocht ,maar word ook een beetje ziek dat AJAX een opvangcentrum word voor jongeren
            Wil gewoon graag dat AJAX in de Europese top weer eens wat voorsteld
            Maar daar schijnt het bestuur anders over te denken Helaas

          7. Widi

            Wat je dan moet doen is iemand die bereid is om een miljard in Ajax te steken. Dan kun je concurreren met Real, Barcelona, Chelsea, Man City, PSG etc.

          8. HURBIE

            Als Marc zo doorgaat bij AJAX hébben ze het zo bij elkaar Widi
            Maar dan word er nog niks meegedaan
            Of zou AJAX het stadion willen kopen van de gemeente Amsterdam dat ze sparen

          9. Widi

            Ja. Vandaar dat overdreven bedrag. Want je zult toppers echt moeten lokken. Utopie volgens mij.

          1. Remco425

            Maar weet je net zo min vantevoren als nu. En daar ging het niet om toch? Je vindt Ajax kinderlokkers. Maar ik hoor je niet klagen over dat ze hetzelfde met Dolberg hebben gedaan…

  1. Charka53

    Een goede zet hoor weer twee jonkies er bij voor de verkoop nu nog een volwassen vleugel speler waar we nu wat aan hebben

  2. Widi

    Ik neem het bijna altijd op voor Ajax en het beleid dat gevoerd wordt. Nu vind ik toch ook dat er wel wat veel jeugdspelers vanuit het buitenland worden gehaald.

  3. Dagrump

    Voor de toekomst is het goed!! Nu nog 1 die er direct staat dan zijn jullie helemaal goed bezig !

  4. Iamsterdam2015

    1 nigeriaan, 1 pool en nu 2 hongaren……. gelukkig hebben we in Amsterdam en omstreken geen talent????.
    Zo geef je lekker je eigen jeugd de kans….. hoezo ” De Toekomst?”
    Ik begrijp steeds beter dat de jeugd tegenwoordig voor clubs als AZ, Volendam en zelfs Almrre city en vitesse ( mijn neefje) kiezen……

    1. Widi

      Jeugdspelers die niet goed genoeg zijn voor Ajax, hebben altijd al gekozen voor AZ, Volendam of andere clubs. Niets nieuws onder de zon.

      1. Iamsterdam2015

        Jermain lens koos ook voor AZ na ” mislukt” te zijn bij Ajax….. is noet echt een speler die ” niet goed genoeg” was. Maar goed, ik vind het jammer dat er zoveel vanuit het buitenland komt…..

          1. Widi

            Is dat tegen mij? Dolberg is een fijne uitzondering natuurlijk. Misschien ligt het ook aan mij. Ik merk gewoon dat ik meer heb met jongens als Appie, Donny, de ligt….

  5. De seijs

    Ha dus toch nog de lang verwachte versterking. Nou ik ga er voor zitten. Kom kom kom maar?

  6. jonk supporter

    Ik zie echt redenaties hier die ik van marktkooplui verwacht. Gewoon veel jonkies binnenhalen overal vandaan in de hoop dat er een goeie tussenzit. Persoonlijk vind ik dat een ziekelijke gedachte. Beetje, terug naar de VOC tijd. Ajax is een beetje aan het doodslaan mometeel. Lijkt er op dat Marc denkt: die jongen is net zo groot als ikke, dus dat zit dan vast wel goed.

    1. Remco425

      En toch staan we allemaal op de banken voor Dolberg, die toch echt op dezelfde manier is gehaald…

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik sta op de banken voor Kluivert.. voor Dolberg blijf ik voorlopig nog even zitten. Daarvoor scoort hij te moeizaam en te weinig tot nu toe.. Een topspits van Ajax hoort tussen 25-30 doelpunten te maken.

        1. Indojood

          Jonge speler met ups en downs. Speelde gisteren goed met een assist en een goal, had verder pech met paal en lat. De omhaal was grote klasse. Ik ben een fan van Dolberg, mooie stijl.

          Jij zou liever Dijks in de spits zetten. ?

          1. -buitenkantje rechts-

            Ik vind dat hij redelijk tot goed speelde.. Hij was deze wedstrijd actief.. niet top, daarvoor had hij meer moeten scoren. Omhaal lijkt leuk, had hem ook dat doelpunt gegund, maar was technisch erg makkelijk..daarvoor 3 wedstrijden niet gezien. Als je in Ajax speelt wordt je beoordeeld als grote jongen. Niet als iemand die het nog moet leren. In Ajax1 moet je er staan.

          2. Indojood

            Hij is nog geen topspits en moet nog veel leren. Dat geldt voor alle jonge spelers die worden opgesteld in het eerste, bij Ajax of andere clubs.

            Ik vind hem de beste spits in onze selectie dus mijns inziens staat hij terecht in de basis.

    1. EugAjax

      Jeroen68, dat vind ik een mooie vraagstelling. Antwoord in mijn beleveing is dat Jonk er juist mee begonnen is en het soms goed heeft uitgepakt. Ajax trekt die lijn nu door. Als er gaten vallen in opleiding en niveau is niet on Nederland te halen, halen ze talenten uit buitenland

      1. jonk supporter

        Kan je de voorbeelden onder Jonk noemen? Kunnen we kijken hoe die verhouding staat ten opzichte van nu.

      2. EugAjax

        Remco hij kwam Januari 2015, dus wel onder Jonk echter was de jeugdopleiding en ook Jonk tegen zijn komst omdat hij anders eigen jeugd in de weg zou kunnen lopen. Bergkamp en Overmars waren echter niet te murwen en hebben aankoop erdoorheen gedrukt. Ik meen me zelfs te herinneren dat met aankoop Dolberg druppel voor Jonk was, maar laatste weet ik niet zeker ?

        1. EugAjax

          Indojood dat weet ik maar ik antwoordde alleen op Remco zijn vraag. Jonk was inderdaad grootmoedig genoeg om het in te zien en hij gaf het ook nog toe. Dat was grote klasse van hem. Eens

          1. EugAjax

            Indojood volgens mij staat dat los van elkaar. Nov 2015 was Jonk het zat, hij had toen klein jaar niet meer aangeschoven bij vergaderingen vnl omdat Ajax spelers bleef kopen a la Dolberg terwijl Jonk vond dat het eigen jeugd in de weg zat. Ik vermoed (dus weet niet zeker) dat Dolberg de druppel was en dat Jonk toen besloot noet meer aan te schuiven. Later gaf hij idd toe dat Ajax met Dolberg wel een goede had gehaald. Maar dat deed hem niet anders denken over beleid TH. En dus zie ik dat als aparte zaak. Maar goed wij worden het nooit eens over laatste jaar Jonk. Ik vind het wel grote klasse van hem toe te geven dat hij het met Dolberg bij verkeerde eind had dat is in voetbalwereld nogal ongewoon. Hopelijk heb ik me nu beter uitgedrukt.

          2. jonk supporter

            Zou fraai zijn als Ajax alsnog zou zeggen dat ze het met het ontslaan van Jonk aan het verkeerde eind hebben gehad. Nogmaals: Jonks schoof niet meer aan omdat hij gewoon als vulling aan de vergadertafel fungeerde. Er werd niet naar hem geluisterd en dat zonder reden. Het maakte dus totaal niet uit of hij wel of niet aan tafel zat maar gaf Ajax hiermee een stok om te slaan. Ajax heeft dat vervolgens met liefde gedaan en ook nog eens hard.

          3. Indojood

            Het zal wel een soort dwangneurose van je zijn om bij de naam Jonk altijd het negatieve te zoeken. Eerst suggereren dat de aankoop van Dolberg de druppel voor Jonk was en later op je schreden terug komen omdat het tegengestelde bewezen wordt. Zielig gedrag.

          4. EugAjax

            Indojood volgens mij gaf ik Jonk juist compliment. Lees je daar over heen? Over de rest hebben we al aardig wat robbertjes gevochten en zijn we het niet eens, met name over laatste jaar Jonk en zijn gevolg !

          5. Indojood

            Nee, ik las over de druppel en dat was niet complimenteus. Dat compliment kwam pas nadat ik het tegenstelde bewezen had. Voor de rest ga ik geen discussie meer met je aan. Jij gelooft jezelf, ik geloof Johan.

          6. Indojood

            Alleen over dit onderwerp dan, hè? Voor de rest sta ik gewoon open voor discussies. Ben de kwaadste niet. ?

  7. Erwin1995

    Gvd, koop iemand die we direct kunnen inzetten. Zorg voor een echte Ajacied op inkoop, i.p.v. Een jochie van Go Ahaed….

  8. EugAjax

    Er is niks mee om goede zeer talentvolle spelers te halen uit het buitenland, mits zeer goed begeleid op ALLE vlakken en dus niet alleen op voetbalgebied. Volgens mij is Ajax daar stuk professioneler in geworden laatste decennium. Hongaren zijn vanoudsher zeer mooie en technische voetballers. Als je daar twee grote talenten vandaan haalt doet er een vleugje Ajax opleiding bij dan heb je misschien wel een winnende combinatie. Europa is 1 tegenwoordig. Ja een bijdrage die wsl het antwoord geeft op vraag van Indojood, bier of Eug Ajax ???.

    1. Widi

      Jij zou in de politiek moeten gaan. Daar hoeft het ook niet waar te zijn wat je zegt. Als het maar leuk klinkt. ???

  9. Iceman

    Echt he dit wordt weer niks wij worden leeg gekocht en er komt niks bij alleen maar jonkies geen een ervaren speler en ze lezen ook niet de kranten. Want Klaassen roept al in de krant van vandaag Ajax moet ervaring kopen GVD je aanvoerder geeft een signaal af en wat doet Marc en Ajax Jonkies binnen halen goed bezig hoor. Top

    1. Indojood

      Denk dat Appie ook op linksbuiten prima uit de voeten kan. Kan ook heel kort op de man passeren.

      1. Widi

        Ik schreef dat in november al eens. Inmiddels zijn we zover dat het wel moet, omdat er bij Jonk Ajax niets anders meer is. Ze zouden Che nog kunnen nemen, maar voor de onder 19 komt er een heel belangrijke wedstrijd aan.

          1. -buitenkantje rechts-

            Zou ik trouwens wel willen zien.. Kluivert op rechts.. Appie op links.. Dolberg spits.. Ziyech, Schöne en Klaassen daarachter.. Perfect!!
            Alleen achterin nog..

          2. Indojood

            Achterin Onana met Tete, Sanchez, De Ligt en Riedewald. Zo zou ik het graag zien met de huidige selectie.

    1. EugAjax

      Klopt Kbouter en dan heeft Ajax maar 80 procent van de transferrechten………………dat moet je dus echt noooit doen. Ajax moet altijd baas blijven over eigen huis en zijn spelers. Geen inmenging van derden. Verder is dit volledig buiten beleid om voor een speler die nog geen 10 keer heeft meegedaan! Laat lopen deze jongen is mijn advies

    2. Indojood

      Volslagen bezopen. Steek dat geld toch in hogere salarissen voor de huidige sterkhouders en talenten.

  10. Jimmy1971

    Jonge supertalenten halen is goed , maar we moeten wel opletten dat we geen vreemdelingenlegioen worden , zoals bijv. Roda !
    Dan ben je de eventuele winst weer kwijt aan 14 tolken die bij de selectie zitten ..

  11. jonk supporter

    Toch opvallend. Mensen roepen iets over Jonk, vervolgens vraag je naar voorbeeldn en …. stil is het. Klopt de opmerking over politiek dus weer aardig.

    1. EugAjax

      Jonk even laatste bijdrage naar jou toe, want volgens mij is het niet duidelijk of doe je maar alsof. Ik neem aan dat jij begrijpt dat ik na je laatste, en nu druk ik me politiek uit idd, ontploffing niet meer met jou in discussie ga.
      Een beetje de maatregel die Widi naar mij aankondigde maar niet helemaal lukt. Ik denk ik maak het naar jou nu even extra duidelijk. Het ga je goed op dit forum, maar van mij hoor je nu niks meer. Ik denk ik leg het even uit voor je. Niet dat je dat verdiend hebt met je lage gedrag van laatst, maar goed zo politiek wil ik dan nog wel zijn voor je.

      1. jonk supporter

        EugAjax, wat doet moet jij weten ik blijf op iedereen reageren als ik dat wil. Ik heb niet gezegd dat ik jou zou negeren. Ik laat mij ook niets vertellen door een ander. Je commentaar was dus totaal overbodig. In dit geval constateerde ik, zoals wel vaker overigens, onvolkomenhedeb/onvolledigheid in je bijdrage. Iets wat anderen ook vaker opvalt bij jou. Maar toch aardig te zien dat je liever toch nog even commentaar geeft i.p.v. mij te negeren.

Comments are closed.