There are no ads, please add some


Ziyech opnieuw gepasseerd na blessure Boufal

Het nationale elftal van Marokko wordt geteisterd door blessures in aanloop naar de Afrika Cup, maar voor bondscoach Renard is dat nog steeds geen reden om Hakim Ziyech alsnog op te roepen. Maandagmorgen is Sofiane Boufal wegens een blessure afgehaakt maar Renard roept geen vervanger op voor de aanvallende middenvelder van Southampton. Marokko bereidt zich in de Verenigde Arabische Emiraten voor op de Afrika Cup in Gabon, die komend weekeinde begint. Ziyech kan overigens in noodgevallen nog tot 48 uur vóór het eerste duel van Marokko bij de Marokkaanse ploeg worden gehaald.

Bron: AD


Gerelateerde posts

56 reacties

  1. FrankiC

   Bedanken is volgens mij geen optie, of je nu 1e of 26e keuze bent. Dan zou er een FIFA straf volgen, begreep ik onlangs.

   1. KBouter

    Ik geloof nóóit dat ze Ziyech of Onana bij Ajax iets kunnen maken. Die landen hebben geen invloed bij Ajax, en de spelers hebben nooit een contract getekend dat ze elke wedstrijd voor hun land moeten spelen.

    Paar jaar geleden was er ook een akkefietje met Enoh en ik meen Et’o die nog geld tegoed hadden van de bond en zodoende ook niet wouden spelen. Toen dreigden ze ook om die spelers via de Fifa een schorsing op te leggen wat niét gelukt is. Toen schorste de bond ze zelf maar voor 15 interland als ik het goed heb…en een boete, maar ook dat is toen weer teruggedraaid. Ik geloof never nooit dat dit consequentie zal hebben voor Ajax. Daar zal de KNVB volgens mij nóóit akkoord mee gaan.

    1. FrankiC

     KBouter, toch maar even de regels nagetrokken om vermoedens en onderbuikgevoel de kop in te drukken:
     In de FIFA reglementen is opgenomen dat een speler verplicht is gehoor te geven aan een uitnodiging van de bondscoach op straffe van 3 wedstrijden schorsing bij zijn club. KNVB heeft hier uitaard geen (meer) invloed op.

   2. Iamsterdam2015

    Je kan toch niet gedwogen worden om voor het nationale team uit te komen??? Als je niet wilt dan wil je niet!!!

     1. Litmanen

      Je kan gewoon voor de nationale ploeg bedanken zonder konsekwenties als je maar met een argument komt.
      Onze vriend Gudelj weigerde voor de vorige bondscoach te spelen.
      En, dus geen konsekwenties.
      Ziyech zou om de zelfde reden kunnen weigeren omdat er geen vertrouwen is wederzijds. Als je als beste middenvelder niet een bij de selectie zit…

     2. FrankiC

      De Marokaanse Bond zou een klacht moeten indienen bij weigering en dan riskeert Ajax zelfs puntenaftrek en/boete. Bij Gudelj heeft de Servische bond niet doorgezet, zoals de Franse bond dit uiteindelijk ook niet deed bIj Anelka (Man City). Maar de regel is er wel degelijk.

     3. Litmanen

      Franki, elke speler in de wereld mag bedanken om uit te komen voor zijn land. uiteindelijk mag je zelfs je prive leven of Godsdienst aanvoeren.
      De fifa beslist dan maar ik kan me niet herinneren dat een club of speler ooit is gestraft.

  2. -buitenkantje rechts-

   Als je niet opgeroepen wordt hoef je ook niet te bedanken.. Alleen maar goed. Geen FIFA op je nek.

   1. FrankiC

    Off topic: Ajax zat onlangs achter de Mexicaanse buitenspeler Lozano aan. Gat van 5 mlj bleek onoverbrugbaar.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ja, €12 miljoen is een flink bedrag.. Ken hem verder niet goed. Ook Haps gaat voorlopig niet door. Ajax heeft zich nog niet gemeld.. Nu vind ik door de ontwikkeling van Sinkgraven dat ook minder noodzakelijk worden. Benieuwd of El Ghazi nog vertrekt.

  3. Remco425

   Hij is geen 3e keus. Normaal gesproken is hij 1e of 2e keus, maar nu nog niet eens 26e keus. Het is een principe kwestie. De bondscoach geloofde niet dat hij geblesseerd was toen hij zich een paar maanden geleden afmeldde. De bondscoach heeft recentelijk ook aangegeven dat het niet om Ziyech’s kwaliteiten ging. De kop van dit artikel klopt dus ook (wederom) niet. Hij is niet ‘opnieuw’ gepasseerd. Dat was hij al en het was al duidelijk dat wat er ook gebeurt, Ziyech niet naar de Afrika Cup gaat.

 1. FrankiC

  Er is hier meer aan de hand dan wij weten, vermoed ik. Onvoorstelbaar, maar oproepen gaat echt niet meer gebeuren. Ook El Ahmadi snapte niet dat Ziyech niet geselecteerd was.
  Anyway, goed voor Ajax. Eerste wedstrijd Marokko is op maandag 16 jan 20:00.

  1. Remco425

   Nee hoor, de bondscoach heeft precies aangegeven wat er aan de hand is. Heeft niets met kwaliteit te maken, maar alles met z’n afzegging een paar maanden geleden. De bond geloofde niet dat hij geblesseerd was. Het is dus een principe kwestie. Hem als 3e, 4e of 26e keus oproepen gaat dus ook niet. Dan zou de coach niet meer geloofwaardig zijn.

 2. Geroldkohlen

  heel jammer voor ziyech! ik had hem een groot toernooi gegund maar het moet nu klaar zijn, focus op ajax!

 3. Dagrump

  Ik vind het niet erg dat ie gepasseerd wordt!! Lekker ballen bij de mooiste club van Nederland

 4. JohnDoe77

  Mijn god, hoe veel berichten gaan we hier over lezen?!?! Wordt tijd dat de competitie weer hervat wordt en we de Kakkies kunnen aanpakken!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ben erg benieuwd of we nog nieuwe aanwinsten krijgen in januari en wie dat zijn..
   Ook of er nog een transfer van El Ghazi zit aan te komen..

   1. Geroldkohlen

    voor mij is dit nu de grootste ham vraag ,komt er nog iets bij het is akelig stil. want ze waren dacht ik toch wat van plan??🤔

    1. Widi

     Ik denk dat er niets komt. Er is hoog gemikt, wat ook moet… en het lijkt niet te lukken. Goed voor Kluivert.

     1. -buitenkantje rechts-

      Hoorde Overmars ook al zeggen: kwaliteit of anders niks.. zegt mij genoeg.

     2. Widi

      Duidelijk. Natuurlijk is het leuk als er een nieuwe speler komt, maar kopen om het kopen is verkeerd. Alleen echte versterkingen. Op dit punt volgt men nu het plan dat niet meer Cruijff genoemd wordt.

     3. Geroldkohlen

      zeker goed voor Kluivert! ik zelf zie nog wel graag een goede linksback, en een buitenspeler komen. maar idd, kans is gewoon groot dat er niks gebeurt.

 5. -buitenkantje rechts-

  Dit zegt wel alles over de verstoorde relatie tussen de bondscoach en Ziyech.. Renard speelt wel met vuur. Mochten de resultaten tegen vallen krijgt hij dit dubbel terug.
  Voor Ajax natuurlijk prima en dat is waar het ons om gaat.

 6. KBouter

  Voor Ajax prima, voor Ziyech jammer want elke speler wil zich graag laten zien op dit soort toernooien.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zijn tijd komt nog wel.. alleen niet onder deze bondscoach vrees ik..

 7. SPHAFCA

  Je kan toch gewoon zeggen dat je “stopt” als international, doen zoveel (ouderen) spelers. Als de afrika cup is afgelopen zeg je gewoon dat je je hebt bedacht.

  1. Vakje129

   Ja dat zou ik ook zeggen , had Messi onlangs niet aangegeven niet meer voor zijn land uit te komen , en een maand later ging hij toch weer in op een aanbod van zijn bondcoach

 8. Jimmy1971

  Deze bonsdcoach gaat hem sowieso niet meer oproepen , al moet hij 11 keepers opstellen ..

 9. FrankiC

  Lijkt me net even te kort door de bocht Litmanen. Als iemand niet uit wil komen voor zijn land dan roept de bondscoach hem normaliter niet (meer) op. Als je opgeroepen wordt is er vertrouwen en hoor je te komen, anders treedt het reglement in werking.

  1. Widi

   Die Fifa regel zal er best zijn. Maar ook ik vind het onzin dat spelers gedwongen kunnen worden. De clubs betalen het salaris van de spelers. Dus zouden ze voor hun club moeten kunnen spelen als ze dat willen. Regelmatig komen ze met een blessure terug bij de club. Het salaris moet dan wel betaald worden, terwijl er niet gespeeld wordt. Denk niet dat de clubs dat nog lang accepteren.

   1. Horst B.

    Je speelt een sport waarbij een landenvertegenwoordiging hoort. Dat is al sinds de oprichting van het spelletje geloof ik. Het moet meer om trots en respect voor je eigen land zijn dat je hiervoor uit kan en wil komen. Als je thuis van de keukentrap flikkert of op de training een blessure oploopt moet d club ook gewoon door betalen. Je rdenatie zou dan eigenlijk ook inhouden dat je werkgever je kan verbieden te sporten omdat je misschien wel eens afwezig zou kunnen zijn door een blessure opgelopen in je sport. Dat zou je ook niet pikken. Nu hoort het nationale elftal eigenlijk gewoon tot de uitoefening van je hobby voetbal. Een land moet zich met de beste spelers kunnen vertegenwoordigen, straks loopt er een amateurelftal kwalificatie te spelen. Kortom, als je wordt opgeroepen, blij zijn en verschijnen. Clubs en supporters niet zeiken, het hoort erbij. Goh, je zou bijna zeggen dat ik het niet eens ben met mezelf 😂😂

    1. Widi

     Als je niet wilt, moet je niet gedwongen kunnen worden. Dat is mijn mening. En dat geldt voor het hele leven wat mij betreft.

     1. Remco425

      Klopt, maar zonder deze FIFA regel kunnen clubs de speler achter de schermen dwingen om te bedanken. Deze regel is dus ook ter bescherming van de spelers, waarvan de meesten graag voor hun land uitkomen. Die regel is dus een beetje dubbel, maar zonder deze regel kan het interlandvoetbal afgeschafd worden.

     2. Widi

      Deze regel stamt uit de tijd dat er naast kwalificatie interlands nauwelijks interlands gespeeld werden. Ik vind dat er veel te veel interlands zijn.

     3. Horst B.

      Ik vind dat mensen buiten werktijd veel te veel sporten. Te groot risico voor de werkgever. Dat ook maar gelijk aanpakken dan.

     4. Widi

      Voor een werkgever is dat ook heel vervelend. Maar je daagt nu iets te doorzichtig uit

     5. Horst B.

      Ach, gewoon een vergelijking waar wel overeenkomsten in zitten. Ieder zijn mening hoor. Ben blij een onderwerp te hebben waarin we het niet eens zijn. Opent misschien hier en daar wat slaperige oogjes.

 10. EugAjax

  De regel is er juist om de speler te beschermen tegen clubs die anders evt spelers kunnen dwingen om niet te gaan. Clubs krijgen tegenwoordig vergoeding voor selecteren van spelers door nationale bonden. Dat weegt natuurlijk niet op tegen evt blessures, hoewel je je kan laten verzekeren. Maar goed eigenlijk is het heel makkelijk. Je kan als speler gewoon bedanken voor nat elftal dan is er geen haan die ernaar kraait. Maar indien een speler dat niet heeft aangegeven en hij word geselecteerd moet hij of komen of mag niet voor club spelen gedurende die periode. Blijft staan dat het in dit geval crue zou zijn. Maar in algemeen is het een goede regel en juist voor de speler!

Reageren is niet mogelijk.