There are no ads, please add some


Traoré en Klaassen missen thuisduel met FC Groningen, El Ghazi en Van de Beek mogelijke vervangers

0924ajax-pec_traore

Peter Bosz heeft op zijn wekelijkse persconferentie natuurlijk vooruitgeblikt naar de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen FC Groningen. Bosz zal iets moeten schuiven in het team want nadat Davy Klaassen zijn vijfde gele kaart ontving tegen Heerenveen, en dus is geschorst, zal ook Bertrand Traoré de wedstrijd moeten missen wegens een blessure.

‘Natuurlijk is het vervelend dat spelers een wedstrijd missen door een schorsing of een blessure maar daar kunnen wij ons tegen wapenen. Anwar El Ghazi maakt weer deel uit van de selectie en is zijn afspraken nagekomen. De basis is hard werken voor het team, daar begint het mee. Dat heb ik bij hem gezien bij Jong Ajax. Zoals afgesproken is hij op 1 december weer bij ons aangeschoven’. Of Donny van de Beek de vervanger is van Klaassen laat Bosz ook nog even in het midden. ‘Donny ziet het goed en heeft een goede trap. Hij heeft het de afgelopen weken uitstekend gedaan. Als invaller moet je laten zien dat je het team wilt helpen. Dat heeft hij ook laten zien en daar ben ik tevreden over’. Zaterdag zal ik eerst de jongens op de hoogte brengen van mijn keuzes voor aanstaande zondag’.

Bron; Ajax.nl

 

Gerelateerde posts

50 reacties

 1. dickst14

  Al Ghazi dit is jou moment dan. Nu moet je het laten zien. Succes. En Donny ook succes natuurlijk.

   1. De seijs

    Ik denk dat Cerny een basisplaats krijgt en dat El Ghazi later mag invallen Bosz kennende.

    1. jood84

     we zullen het zien. van mij mag el ghazi ook gewoon beginnen. ik gun hem wel een basisplaats op basis van wat hij heeft laten zien bij Jong Ajax, maar we zullen zien wie Bosz kiest

     1. HURBIE

      Zou wel verdiend zijn door hoe hij zich de laatste weken heeft gepresenteerd

      Younes ook vervangen

     2. dickst14

      Zou mooi zijn 2 buitenspelers die niet naar binnen hoeven te kappen en gelijk voor kunnen geven op snelheid naar Dolberg of inkomende spelers. Dan is het helemaal weer het Ajax dat iedereen wil zien.

     3. jood84

      zo zien we het graag dickst14. Maar helaas kunnen we niet bepalen wat de coach doet. Maar ik zou het mooi vinden om Cerny en el ghazi te zien beginnen. Maar helaas weten we zonden wat Bosz doet.

     4. dickst14

      het voetbal onder Bosz is leuker om te zien, alleen is hij nogal eigenwijs en duurt het allemaal even om te doen wat de meesten vinden. Dit zou een mooi begin zijn en dan vervolgens Tete.

     5. jood84

      het is een andere coach dan frank de boer. hij heeft ook zijn tijd nodig. Maar we spelen wel meer zoals Ajax hoort te spelen. en dickst14 je weet dat ik fan ben van tete ipv veltman als rechtsback. veltman mag centraal maar ik ben wel bang dat dit het hoogste is wat Joël kan bereiken (bij ajax spelen) ik vind het helaas geen topper die al jaren stilstaat ipv verbeterd

     6. Indojood

      Dat hoeft ook niet. We kunnen als supporters gewoon onze mening geven en deze onderbouwen, ongeacht wat Bosz doet. 😎

     7. jood84

      dat klopt Indojood. Maar wat vind jij? tete of veltman? en hoe zie jij het zondag voor je? younes? Cerny? el ghazi?

     8. Indojood

      Tete, zonder twijfel. Uitgebreid over gehad met referentie naar Johan’s ideeën over de backs. Hoop wel dat die gast met zijn rood aangelopen hoofd en zijn neus vol snot hier weer komt huilen omdat we zijn oogappeltje Veltman eruit willen gooien. Vind dat altijd wel geinig.

      Voorin Cerny en El Ghazi. Younes draait naar binnen en loopt de ruimte altijd dicht in het midden. Hierdoor loopt hij de middenvelder in de tweede lijn en de spits in de weg. Deze moeten dus opzij stappen en komen zo uit positie te staan omdat Younes zich vastloopt. Het veld wordt dan nog kleiner (en het zal al klein worden gehouden door Groningen) en is zo makkelijker te verdedigen voor Groningen. De backs van Groningen moeten uit het centrum gehouden worden en naar de vleugels gedwongen worden zodat in het midden Dolberg en één van de middenvelders het centrale verdedigingsduo goed onder druk kunnen zetten.

     9. jood84

      dan denken we hetzelfde. Maar eigenlijk wist ik dat al. Johan zijn ideeën zijn ook gewoon een feit. geen discussie over mogelijk.

     10. Amsterdamse Hagenees

      Oh ja en jood84 ….. JC is god laat ik de keus nog beetje in het midden 😉

     11. vak411

      Younes is echt uit vorm
      Maar er gaat wel echt dreiging van die jongen uit. Meer vertrouwen in dan in die gehuurde traoré die alleen maar met zichzelf bezig is.. heb er vertrouwen in dat younes er weer bovenop komt

     12. slm020

      Misschien Cerny en El Ghazi basis en Younes even op de bank 😉. En Donny van Beek staat gewoon in de basis als vervanger van Klaassen 😄

  1. marvinww

   wat ben ik toch blij dat die traore er niet bij is, wat klaassen betreft zijn er wel meer dan goede vervangers voor.

 2. -buitenkantje rechts-

  Lijkt me duidelijk..
  El Ghazi voor Traoré en vd Beek voor Klaassen.. Voor beide DE mogelijkheid om zich te laten zien.

  1. Charka53

   Zo simpel is buitenkantje rechts Klaassen is een gemis vind ik maar Traore zal zeker niet gemist worden en als El Ghazi eens laat zien wat hij kan zal Bosz hem hopelijk laten staan.

   1. Litmanen

    Van mij mag El Ghazi spelen, maar Bosz heeft op zich liever Cerny daar. Ik ben benieuwd. Het moet hie dan ook mogelijk zijn om Groningen zonder punten terug te sturen. Misschien even aan het doelsaldo werken?

     1. Amsterdamse Hagenees

      Als el Ghazi speelt kunnen we natuurlijk ook niet om Tete heen. Traore en Veltman lijken wel een koppeltje dus …… 😉

     2. Charka53

      En zo heeft iedereen vzijn voorkeur , het is maar goed dat wij de opstelling niet moeten maken dat zou een hoop gedonder wezen , maar we zien wel dat er op sommige plaatsen een andere zou mogen spelen.

  2. Remco425

   Lijkt me ook br, dat zijn de logische vervangers. Ik hoop dat El Ghazi zn goede spel bij Jong Ajax kan doortrekken naar Ajax 1. Wat ik de afgelopen dagen over hem heb gezegd hier was puur als nuance. Voor Ajax is het natuurlijk altijd beter als alle spelers top presteren. Daar heb ik geen voorkeur in, behalve met Gudelj momenteel.

 3. Dagrump

  Als El Ghazi in de basis begint hoop ik dat ie een aantal mooie voorzetten geeft waar uit een goal valt. En El Ghazi laat zien waarom dat jij op die plek in het elftal thuis hoort !! Succes !! Grijp die kans !!

 4. EugAjax

  Traore sterkte met herstel. Mbt vervangers. Beek heeft al laten zien een zeer goede middenvelder te zijn en vervanger van Klaassen is dan ook logisch. Ben benieuwd naar keuze Bosz mbt rechtsbuiten. Ik gok op Cerny, maar ik zou El Ghazi nu willen zien

 5. Indojood

  Ik zou El Ghazi én Cerny opstellen en Younes naar de bank sturen. Op het middenveld Donny of Appie i.p.v. Klaassen.

  1. Remco425

   Ik denk dat we met Appie en Hakim 2 dezelfde soort spelers hebben. Vd Beek heeft weer andere kwaliteiten die van toegevoegde waarde zijn.

   1. EugAjax

    Neig ook meer naar Beek ipv Klaassen, Younes banken kan maar persoonlijk zie ik hem graag spelen. Er gebeurt altijd wat als hij aan de bal is. In mijn beleving heeft Cerny meer ruimte nodig tov Younes en ik vermoed dat we tegen Groningen niet veel ruimte krijgen. Spelen meer defensief sinds paar wedstrijden de Groningers

 6. PvL020

  Laten we hopen dat traore hersteld van zijn blessure en dat het afgelopen week zijn laatste wedstrijd voor ajax was

  1. Remco425

   Dat zou betekenen dat El Ghazi het beter gaat doen. Dat is alleen maar goed voor Ajax. De beste moet spelen. De afgelopen periode was Traoré beter. Ik hoop dat El Ghazi zn kans grijpt, dan gaat het totale niveau omhoog.

   1. PvL020

    Nee dat zeg ik niet, want ben ook niet echt een fan van El Ghazi, maar de beste moet spelen en dat vond ik nou niet echt Traore de afgelopen tijd.

   2. dickst14

    We hebben Al Ghazi kunnen zien in de Jupiler en daar was hij niet slecht. Om te zeggen dat Traore beter was, ben ik niet met je eens. Zijn rendement is vrij laag. Nog altijd wel veel beter dan Younes want die heeft geen rendement, geen goal en misschien 1 assist, ben te lui om dit na te kijken.

    1. Remco425

     Wat El Ghazi het afgelopen jaar heeft laten zien in Ajax 1, ja dan is Teaoré beter en met een hoger rendement. Traoré kan zeker nog beter maar bij El Ghazi heb ik mn twijfels. Ik hoop dat hij die twijfels dit weekend wegneemt. Wat betreft de toekomst hebben we natuurlijk meer aan een goede El Ghazi. Maar de beste moet spelen en dat was El Ghazi zeker niet. Daar kwam geen enkele voorzet van af, acties mislukten altijd en meeverdedigen deed hij niet. Het rendement van Traoré is laag, maar met een aantal assists en goals nog altijd hoger dan El Ghazi en dan verdedigd Traoré nog mee ook.

Reageren is niet mogelijk.