There are no ads, please add some


Peter Bosz: ‘Matthijs presenteert zich als een heel volwassen en goede speler’

0810deligt

Niet alleen Kasper Dolberg maar ook Matthijs de Ligt is goed bezig met zijn prille carrière. Afgelopen wedstrijd tegen Heerenveen mocht hij zijn eredivisiedebuut maken en dat heeft hij volgens Peter Bosz helemaal aan zichzelf te danken want tijdens de trainingen profileert de verdediger zich continue. ‘Vandaar dat we hem ook naar het eerste hebben gehaald. We zetten hem in wanneer we hem nodig hebben. Als je in de winterstop gaat kijken naar hoeveel minuten hij gemaakt heeft in het eerste, dan is dat erg veel. Zeker voor een centrale verdediger’, zegt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. ‘Dit, maar dat kunnen we ook over Kasper Dolberg zeggen, had niemand voor de eerste training durven dromen. Deze jongen maakt vanaf de A-jeugd de stap naar Jong toe en toen hij naar ons kwam was hij pas zestien jaar. Dat zou je niet zeggen als je hem ziet, maar ook als je ziet hoe hij op het veld staat, dan zie je dat hij veel verder is dan zeventien jaar. Vaak worden er in de aanval wel minuten gegund aan jonge spelers, maar een verdediger moet per definitie betrouwbaar zijn. Matthijs presenteert zich als een heel volwassen en goede speler. Vandaar dat we hem in durven zetten.’


Gerelateerde posts

52 reacties

 1. jojocoolio

  Laten we nou wel zuinig met hem omgaan… Het is idd een super talent… Maar wees zuinig

 2. Litmanen

  Wel weer een bewijs dat de Ajax-opleiding nog steeds briljantjes aflevert. Heerlijk al die talenten!

 3. JustinW

  dan kun je wel zeggen de talenten staan op een rij te wachten!! Dat zagen we wel tegen Pana!

 4. Dagrump

  De keren dat ik De Ligt heb zien spelen in de eredivisie en dat zijn volgens mij alle wedstrijden heeft De Ligt elke wedstrijd heel goed gespeeld!! Straalt zelfvertrouwen uit in zijn spel en doen en qua loopacties zie ik wel een verglijkingen met Jan Vertonghen of zie ik dat fout

 5. Ed69

  Ook zeker de credits voor Bosz. Natuurlijk is Matthijs een supertalent, maar Bosz durft het steeds weer aan om dit soort spelers speelminuten te geven. Was volgens mij onder de Boer niet gebeurd!

 6. Amsterdamse Hagenees

  Cerny, vd Beek, Nouri, Dolberg om er een paar te noemen. Volgens mij is Wimpie stiekem lekker trots op afstand.

 7. Remco425

  De Boer liet ook veel jeugd debuteren. Tete, Bazoer, Riedewald, El Ghazi, Kishna, Klaassen, Veltman, Van Rhijn, Fischer, om er maar een paar te noemen.

 8. paulvos

  Matthijs is ’n JUWEELTJE, vond hem in de jeugd al heel sterk verdedigen en wordt alleen maar beter, zuinig op zijn. En nog jaren bij ons houden.

 9. EugAjax

  Heren Jonk is 1 jaar weg en 1 jaar werkweigering, lijkt me dat hij totaal, maar dan ook totaal niets kan claimen mbt doorbreken van de meeste talenten. Vaak zet de jeugd pas in laatste 2 jaar de echte stappen naar het eerste. Dus bijdrage ongetwijfeld iets maar ze breken nu door ondanks en niet dankzij Jonk. Soory dat ik dit toch weer moest herstellen

 10. Remco425

  Wat Jonk deed was geen werkweigering. Hij deed zn werk gewoon en dat deed hij goed. Hij schoof alleen niet meer aan bij besprekingen.

 11. De seijs

  Jonk deed zijn werk niet goed! Daarom moest hij weg! En aanwezig zijn bij besprekingen is ook werk! Dus hij functionerende niet goed en moest toen weg!Das logisch! !!

 12. Amsterdamse Hagenees

  Mensen vergeten voor het gemak dat de ideeen van Jonk (en dus die van Johan) zonder discussie van tafel werden geveegd tijdens de besprekingen. Dat laat je je één keer gebeuren, misschien twee keer maar zeker niet vaker. Het heeft dan geen zin om aan te achuiven want dan ben je bezig met het vullen van lege plekken. Weinig zinvol. Zelfs bij de in middels beruchte vergadering mocht hij zijn zegje niet doen want dat stond niet op de agenda. Vervolgens krijgt hij de zwarte Piet.

  Daarna blijft Johan hem steunen en is het contact eerder nog intenser dan minder. Wie Jonk dus zo negatief wegzet zet Johan in dezelfde hoek. Wie daat doet krijgt van mijn kant in ieder geval geen greintje respect en snapt het spelletje en de ideeen volgens welke lijn Ajax moet handelen en spelen voor geen meter.

  Ik zie nu gelukkig dat een hoop spelers die onderleiding van team Jonk en volgens de visie van Johan heel hard aan de voordeur rammelen. Het nu doorbreken is grotendeels dankzij dat team. Voor nu en volgend jaar zit het wel goed denk ik. Ik ben benieuwd naar de periode daarna maar ik ben er wel een beetje bang voor.

 13. Widi

  Ik ben het meestal met je eens AH. Maar in dit geval is het zo dat Jonk tegen de komst van Dolberg was. Hij zag veel in die jongen die nu bij Sparta in de spits speelt.

 14. Widi

  Eug, Jonk claimt niets. Alles begint met talent van spelers. En spelers vinden met veel talent. Toch denk ik dat een harmonieuze samenwerking tussen Jonk en de anderen voor Ajax het beste zou zijn.

 15. EugAjax

  Remco, ik geef toe werkweigering is groot woord, maar huidig succes (hoewel we nog niks gewonnen hebben) namens Jonk claimen wat sommige doen slaat nergens op en is zelfs niet gedeeltelijk waar. Ik schat zelfs in dat Jonk dat zelfs zo ziet….Jonk en team deed goed werk in jeugdopleiding vooral in onderbouw en middenbouw. In de bovenbouw viel dat tegen. Mijns inziens vnl door het feit dat Jonk en zijn team als eiland opereerde. Zeker laatste 1.5 jaar waardoor er geen goede doorstroming was (niet alleen in communicatie) naar eerste elftal. Ze hebben jeugdopleiding dermate gereorganiseerd dat het eerste elftal nu ook tot de bovenbouw behoort. Niet alleen in vergaderingen maar ook op trainingsveld. De meest talentvolle jeugd traint nu vaker met eerste en Jong Ajax. Verder was team Jonk doorgeslagen in performance coaches. Daar wilde rest van TH een stop op, maar toen bleek dat Jonk en Jongkind twee extra hadden aangenomen en dat was de druppel. Toen heeft zelfs rest van TH (directie wilde Jonk en zijn gevolg al veel eerder weg doen) de handdoek gegooid. Na ruim een jaar. Ik kan dus nog steeds boos worden als er beweerd word dat de andere voetbaljongens Jonk hebben laten vallen. Hier kan totaal geen sprake van zijn. Ruim een jaar accepteren dat iemand uit TH niet meer wil meewerken is wat mij betreft flexibel genoeg. 1 ding moet ik Jonk nageven, er word nog veel over hem gesproken, dus hij zal toch wel enige indruk hebben gemaakt. Hoewel ik vermoed dat het alleen maar komt omdat hij Cruijff visie verkondigt en blijft verkondigen. Ik heb zelfs het idee dat het niet zijn eigen visie is……..Maar goed hij heeft goed werk verricht alleen was situatie onhoudbaar. Ajax en TH hebben het nu zo opgelost en alle neuzen staan de goede kant weer op wat je ziet in zeer goede samenwerking en nivo van bijna alle elftallen. Wat ik vaak mis (niet alleen van supporters hier op forum, maar ook destijds van Jonk en zelfs Cruijff) is hoe anders had Ajax dit moeten oplossen? Na ruim een jaar alles eraan doen om Jonk en team weer aan boord te krijgen. Het was voor Ajax als club niet goed geweest om Jonk en team te laten zitten en een eiland cultuur te behouden binnen de jeugdopleiding. Dan had Ajax nu al afgegleden. Daar ben ik heilig van overtuigd. Je moet soms dus afscheid nemen van goede mensen als ze niet meer wensen samen te werken. Jonk nu manager Football Cruijff legacy. Gezien zijn profiel een fantastische job voor hem. En zo is iedereen gelukkig. Iedereen lijkt goed terecht te komen.

 16. EugAjax

  Widi klopt, lees de uitgevoerde reactie op Remco maar. Daar geef ik dat ook aan. Dat wsl zelfs Jonk het succes niet zal claimen. Grote vraag blijft dus waarom jullie dat wel steeds blijven doen? Maar vaak als we op inhoud tot de kern komen komen jullie jij en AH, vaak met dooddoeners als “je Nederlands is niet goed”, “cursus Cruijff heeft geen nivo (mooie belediging van Cruijff trouwens!!!) , “wie tegen Jonk is, is tegen Cruijff” etc, maw nooit over inhoud, dat zegt genoeg. Er zitten genoeg punten in mijn betoog die hout snijden, maar jullie haken dan vaak af. Dat zegt wel goenoeg lijkt me. Wie zwijgt stemt toe is een gezegde in het Nederlands, of zal ik dat nu ook niet goed schrijven hahahaha. Overigens je auditie is met vlag en wimpel geslaagd. Je kan ipv Indojood op balkon. Ik moest beetje wennen aan straattaal van Indojood, maar hij is een man die in ieder geval inhoudelijk ook goed punten aandraagt. Noeven we het niet eens te zijn. Maar met jou en AH, of zijn jullie dezelfde? is er geen land te bezeilen. Dus Waldorf en Statler chalalalala singing Waldorf and Statler chalalalalala👏👏👏👏👏👏👏👏

 17. Widi

  Als je goed leest wat ik hier post, zou je weten dat ik nooit uitgesproken voor of tegen Jonk ben geweest. Niet 1 keer. Steeds heb ik betoogd dat het jammer is dat men niet met elkaar door een deur kon. Wat jij zojuist schreef is voor zover het mij betreft ver bezijden de waarheid. Meer dan net niet. Ook over jouw cursus heb ik weinig gezegd. In elk geval niet dat een Cruyff cursus ondeugdelijk is. Mezelf kennende zal ik je er wel op gewezen hebben dat je een en ander wat hoger en beter had voorgespiegeld dan het in werkelijkheid was. Je doet dat overigens vaker. Je lijkt een soort zucht naar status te hebben. Dat bleek uit het cursus verhaal. En bijvoorbeeld ook uit het feit dat je regelmatig suggereert dat je regelmatig contact hebt met het Ajax management. AH heeft het vaak bij het rechte eind. Maar tussen wat hij vindt en wat ik vind, zitten af en toe wel verschillen. Als je daar geen acht op slaat, ga je mensen dus betichten van het innemen van bepaalde stellingen. Dat heb jij zojuist gedaan. En nu maar afwachten of je opzichtige slijmpoging bij Indojood het door jou gewenste effect zal hebben.

 18. EugAjax

  Hoef niet te slijmen bij Indojood, want we zijn het vaak oneens. Ik ben zacht eitje en hij hard straat man. Alleen hij discussieert altijd op inhoud en heeft goede beredeneringen.

 19. Amsterdamse Hagenees

  Zelf indirect blijf je commentaar op mij geven. Tien keer zeggen dat je het niet meer doet maar wel gewoon doorgaan. Beetje inconsequent lijkt me. Cum laude was het toch? 😂😂😂

 20. Remco425

  Wat nu in de bovenbouw zit en ook die beginnen door te breken zaten tijdens Jonk in de middenbouw. Daar heeft hij dus weldegelijk jaren invloed op kunnen uitoefenen. Wat nu doorbreekt is de verdienste van het plan Cruijff en dus ook van het team Jonk.

 21. Remco425

  Ik vind het absoluut doodzonde dat Jonk weg is, maar ik vind wel dat hij gewoon naar die besprekingen had moeten blijven gaan. Niet zozeer om als opvulling te fungeren, maar dan had hij verder wel gewoon z’n goede werk kunnen blijven doen. Voor de club Ajax.

 22. Amsterdamse Hagenees

  Remco wees eens eerlijk, als jou ideeen en schrijfsels gewoon worden genegeerd dan is dat toch niet vol te houden. Ik kan Jonk daarin heel goed volgen. Hij heeft het niet na een maand opgegeven hoor. Het wordt er nu door de “tegenpartij” uitgehaald om als stok te dienen. Het is van de kant van Ajax gewoon gebruikt. Jonk is wat dat betreft niet serieus genomen en ik vind het dapper van hem dat hij de handdoek niet zelf in de ring heeft gegooid. Vele andern zouden dat veel eerder al gedaan hebben.

 23. EugAjax

  Jonk heeft heus invloed gehad op ontwikkeling van deze jongens, echter hij is al jaar weg en laatste jaar had hij alleen oog voor zijn eigen toko. En spelers ontwikkelen zich in laatste twee jaar im opleiding naar echte topvoetbal. Die wijsheid is niet van mij maar van mensen zoals Cruijff en Jansen, niet de minsten. Dus ik blijf erbij, heus wel meegewerkt aan ontwikkeling maar niet beslssend

 24. Remco425

  Het is van de kant van Ajax zeker gebruikt, die kans had hij ze niet moeten geven. In het belang van Ajax. Daar had hij het voor moeten doen, niet voor het bestuur. Hoe moeilijk dat ook was. Natuurlijk is dat moeilijk vol te houden, maar ik heb het idee dat hij qua werkzaamhedwn toch gewoon deed wat hij dacht wat het beste was, dat had hij dan gewoon kunnen blijven doen.

 25. EugAjax

  Als iedereen zich alleen om zijn eigen toko bekommert en niet samenwerkt dan moet je een eenmanszaak oprichten en dus doen ze dat nu als consultant bedrijf in naam van Cruijff legacy. Iedereen tevreden

Reageren is niet mogelijk.