2-2 gelijkspel in laatste oefenwedstrijd tegen Marseille

0720marseille-ajax_klaassen_rekik

Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het belangrijke duel tegen PAOK van volgende week met 2-2 gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille. In de eerste helft liet de ploeg bij vlagen zien progressie te hebben gemaakt ten opzichte van de voorgaande oefenwedstrijden.

Ajax zette veel druk en creëerde de nodige kansen. Het zou uiteindelijk bij een 0-1 voorsprong blijven maar El Ghazi had er minimaal twee bij moeten schieten. Mateo Cassierra tikte na zeven minuten al binnen op aangeven van El Ghazi. De Colombiaan speelde heel behoorlijk als linksbuiten bij afwezigheid van Younes.

In de tweede helft trof Ajax een fris nieuw elftal bij de tegenstander en kon weinig druk meer zetten. In drie minuten tijd kantelde Marseille de wedstrijd. Eerst kreeg het wel heel gemakkelijk een penalty omdat Viergever de bal wel speelde maar die niet echt van richting veranderde. Sarr benutte het buitenkansje: 1-1. Vervolgens profiteerde Allessandrini van slecht verdedigen waardoor hij uit kon halen en Marseille op een 2-1 voorsprong zette. Ajax kon in het vervolg niet al te veel meer laten zien en aakte opvallend veel overtredingen. In de slotfase was Ajax nog heel blij met de gelijkmaker. Een voorzet van El Ghazi werd door Cassierra op de onderkant van de lat gekopt. Dolberg was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te werken.

Olympique Marseille-Ajax 2-2 (0-1)
7. Cassierra 0-1
60. Sarr 1-1 (penalty)
63. Alessandrini 2-1
86. Dolberg 2-2

Opstelling Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Viergever, Dijks, Klaassen, Riedewald, Van de Beek, El Ghazi, Dolberg (87 Becker), Cassierra

Related posts

44 Comments

 1. marcussboss

  redelijk goede pot van ajax. Cassierra weer een doelpunt te pakken en Dolberg ook zijn 1e in ajax 1 te pakken. overigens vond ik die penalty geen penalty waard en was ajax weer eens gevaarlijk. wat ik mij wel afvraag: wat is er met Dijks aan de hand? vorig seizoen fantastisch en nu geen schim van dat…Hoop dat hij zijn vorm weer weet te herpakken?

  1. G-Force

   Niet verkeerd, volgende week voor zijn echie, hopen dat ze er klaar voor zijn.

   1. jojocoolio

    Scherpte scherpte scherpte
    Dan had je gewoon gewonnen… Maar die ontbreekt… Ik hoop dat die er dinsdag wel is tegen paok

  2. marcussboss

   vond het eindelijk eens weer een leuke pot om naar te kijken! hoop dat ajax deze lijn weet Door te zetten, want inweze had ajax meer verdiend dan dit gelijkspel❌❌❌ WZAWZDB

  1. rickert

   Is de verdediger op die foto trouwens… KARIM REKIKI, KARIM REKIK .. KARIM REKIKIII.. KARIM REKIK. Of ben ik nu net zo achterlijk als hij?

 2. De seijs

  was wel een kut wedstrijd om te zien maar ja 2-2.volgende week maar beter tegen PAOK.

  1. Charka53

   Nou nou De Seijs we hebben wel slechtere potjes gezien hoor het was niet foutloos mar wel aanvallender dan we de laatste jaren hebben gezien.

   1. In memory of J.C.

    Klopt, eerste helft was zeer hoopgevend. Als el Ghazi zijn scherpte had van begin vorig seizoen had de kop geweest “blamage Marseille”.

    1. 11Younes11

     Maar wel twee assists van Anwar (tweede soort van), en veel kansen dus veel gevaar.

 3. Yarive

  Terechte uitslag als je het mij vraagt. Was nog niet top maar zie wel vorderingen, mooi om te zien!

 4. Oosterse Ajacied

  De eerste helft was inderdaad heel redelijk en zag je zeker progressie. Zeker niet ontevreden!

 5. Nultwintig

  Inderdaad bij vlagen leuk voetbal, PAOK gaat het niet makkelijk krijgen. Zonde weer van El Ghazi, die heeft echt een paar goede schoppen onder zijn hol nodig.

 6. dickst14

  De intentie van het druk zetten was de 1e helft goed te zien. We hebben nog wat tijd nodig, maar komt goed.

 7. Ajax nr 1

  Nog een paar gerichte aankopen erbij en dan gaat het goed komen denk ik. Succes Peter er zit al meer voetbal in dan afgelopen jaren. Het Is nog niet waar ik op hoop maar het begin Is er.

 8. Ajaxslied

  Snap niet dat ik hier reacties lees over een goede pot zie weinig verschil met vorig seizoen alleen dat het verdedigend bizar slecht is. En het lijkt wel of dijks een verbod heeft om op te komen. En ben blij als viergever net als van der hoorn weg is.

 9. Indojood

  Cassierra is wat mij betreft de spits nu. Goed voor de goal, redelijk balvast, fysiek sterk en die pass op El Ghazi had een goal moeten zijn. Cassierra miste wel een opgelegde kans maar ik vond hem de beste bij Ajax. Aan Klaassen mag worden verteld dat ie niet meer onder FdB speelt en dus niet naar achteren hoeft te wijzen als we in balbezit zijn. Viergever moet er z.s.m. uit. Hoop echt dat Sanchez straks meteen in de basis komt.

  1. marcussboss

   Cassierra doet het zeker naar behoren, maar we hebben ook nog milik en die is wat verder op het moment. naar mate de tijd verstrekt zal er bewezen worden wie er in de spits komt?ben erg benieuwd en tot nu toe doet hij het zeker erg goed!

   1. marcussboss

    Daar heb je zeker gelijk in! Vind dat überhaupt een enorm groot talent! Fijn dat dit ook goed is voor zijn zelfvertrouwen, hij komt er ook wel!❌❌❌

  1. -buitenkantje rechts-

   Doelpunt was eigenlijk voor Cassierra natuurlijk.. Maar wel attent om hem in de rebound in te koppen

 10. jojocoolio

  Dit had een overwinning moeten moeten zijn… De scherpte is nog ver te zoeken…

 11. BobbyHaarms

  En dan nu op naar dinsdag. Zijn we klaar voor het op wraak beluste PAOK? We gaan het hopelijk beleven.

 12. LeroyT

  1ste helft was goed hadden we gewoon met 4-0 voor moeten staan. En 2e helft was iedereen kapot en konden ze de gaten niet meer dicht lopen. En dan krijg je veel overtredingen. Vond el gazi goed maar hij moet wel koeler voor die goal worden.

 13. LeroyT

  1ste helft was goed hadden we gewoon met 4-0 voor moeten staan. En 2e helft was iedereen kapot en konden ze de gaten niet meer dicht lopen. En dan krijg je veel overtredingen. Vond el gazi goed maar hij moet wel koeler voor die goal worden.

 14. afca74

  ik vond het weer drama, begin was wel ok maar daarna slecht alleen Tete haalde zijn nivo verder ondermaats is echt een mentaliteits kwestie maar we zullen zien dinsdag.

 15. -buitenkantje rechts-

  Heb een aantal lichtpuntjes gezien.. Cassierra echt goed bezig. Stel Milik zoy verkocht wirden is dat wat mij betreft geen ramp. El Ghazi constant dreigend.. Ook spelend met durf.. Zo heb ik hem in geen tijden zien voetballen.. Had natuurlijk wel meer moeten scoren. Tete heeft volgens mij een cursus aanvallend opbouwen gehad! Speelde echt uitstekend.. Verder is het spel leuker om naar te kijken.. Minpuntjes.. Verkeerde timing.. Druk zetten op het verkeerde moment.. Net te laat komen.. Daardoor veel overtredingen..Dijks geeft te veel ruimte.. Moet duidelijk wennen.. Bazoer moet bepalender zijn. Dolberg nog te onzichtbaar..Tweedetrgengoal was persoonlijke fout Cillessen.. Had hij moeten hebben.. Viergever eruit. Maar verder gematigd positief.. Hoop niet dat PAOK te vroeg komt..?

 16. f-side64

  ik vrees het ergste tegen paok als ze met 4g blijven spelen wat is dat toch 1 zeer matige verdediger

 17. EugAjax

  Ajax lijkt zich wat meer op te richten. Eerste half uur goed, daarna stukken minder. Overigens wel zorgwekkend dat na vele wisselingen Marseille dat Ajax toen nog steeds geen grip kreeg op ze. Pas in slotfase 2-2 uit niet meer verwachte kans. Maar goed leek wat hoopgevender als eerste paar wedstrijden. Ajax net op tijd in stijgende lijn voor PAOK en daarna BMG of zo. Dus er is nog hoop dat we het redden. ?

Comments are closed.