Ajax meldt officieel transfer Van Rhijn naar Club Brugge

0706vanrhijn

Het was al enkele dagen bekend (zie eerdere bericht) maar eindelijk is het definitief: Ricardo van Rhijn is Ajacied-af en maakt per direct de overstap naar het Belgische Club Brugge KV, zo meldt via de officiële kanalen. Club Brugge KV meldde al eerder dat er overeenstemming was bereikt over een transfer van de 25-jarige verdediger.

Van Rhijn moet bij de Belgische kampioen de opvolger worden van Thomas Meunier, die door zijn goede optreden tijdens het EK in Frankrijk, voor zeven miljoen euro naar Paris Saint-Germain is vertrokken. Voor Van Rhijn wordt het zijn eerste avontuur in het buitenland. De Nederlander brak in 2011 door in het eerste van Ajax, speelde zich in de basis als opvolger van Gregory van der Wiel. Uiteindelijk verloor hij afgelopen seiozoen de concurrentiestrijd van landgenoot Kenny Tete. Van Rhijn speelde in totaal 163 officiële duels in het eerste elftal van Ajax. Van Rhijn werd bij Ajax driemaal landskampioen en veroverde eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

Van Rhijn had bij Ajax nog een contract tot medio 2018. Hoewel er over de hoogte van de transfersom geen mededelingen worden gedaan, gaat het naar verluidt om een bedrag van tussen de 1,3 en 1,5 miljoen euro. Daarnaast zou Ajax een doorverkooppercentage van 20% hebben bedongen. Zie ook eerdere bericht.

Bron: Ajax.nl

Related posts

37 Comments

      1. BobbyHaarms

        Zeker, maar als een komeet voorbij gestreefd door Tete. Hoop wel dat er een waardige opvolger komt!

      2. De seijs

        Zo goed was hij niet meer . Al zeker 2 jaar niet en alles heeft zijn prijs voor v Rijn was dat niet veel dat zegt genoeg. jojocoolio.

        1. Litmanen

          En seijs, ik wil wel eens weten welke spelers van Ajax jij nou echt top vind.
          Heb het idee dat jij iedereen die een slechte wedstrijd speelt in de uitverkoop wil doen.
          En dan andere mensen azijnzeiker noemen…..

          1. De seijs

            Als ik heel eerlijk ben….. Nee vraag dat me nog een keer na 8a10 competitie wedstrijden onder de nieuwe trainer P Bosz. litmanen.

          2. Litmanen

            Dacht ik al, tijd voor een andere club seijs. Ik raad Utrecht aan. Daar staat binnenkort een wereldpits in het veld.

          3. dickst14

            Hoe kun je een speler verkopen die al 2 jaar geen goede wedstrijd gespeeld heeft voor meer geld dan dit. Als hij een schouderduw kreeg lag ie op de grond en altijd te laat verkeerd dekken enz. heb me echt geergerd aan hem en Boilessen. Gelukkig hebben we nu echte backs.

          4. De seijs

            Dacht ik al? Tijd voor een andere club? Utrecht wereld spits? litmanen heb jij een zonnesteek

      3. Litmanen

        Ja, dit soort spelers. Horen minimaal tien miloen op te brengen, maar het is tegenwoordig net de Action bij Ajax. Het kost allemaal helemaal niks….

        1. HURBIE

          Ja inderdaad dit zijn bedragen dat durf je eigenlijk niet te publiceren
          En vernederend voor zo’n speler met die kwaliteiten

        2. marcussboss

          Ik denk ook dat ze hem voor 5mil wel hadden kunnen verkopen hoor. Wanneer je leest dat Roberto Rosales al 5mil kost, dan een speler als van Rhijn ook wel en zo niet dan meer

        3. De seijs

          Litmanen jij zegt dat dit soort spelers minimaal 10 miljoen op moeten brengen? Als ze spelen dan spelen ze wel in de Nederlandse competitie en die stelt helemaal niets voor. En dit soort spelers zijn 3e reserve. Of jij snapt helemaal niets van deze competitie of er zit 1 (of 2) steekje los bij jou!

  1. marcussboss

    Dank jewel voor je goede daden! vele kunnen een voorbeeld aan je nemen en succes bij je nieuwe “club”

    1. BobbyHaarms

      Komt er ook nog iemand voor Fischer/Andersen of zijn ze het geld nog aan het tellen.

      1. Litmanen

        Nee Bobby, we geven alleen onze talenten maar weg. Bankzitters uit heel Europa zijn welkom bij ons. Maar, dan moeten ze wel minstens twee miljoen kosten.

        1. Velibor

          Ja het is wel vage handel die aan en verkoop van spelers bij ons, het lijkt zo eerlijk gezegd niet zo erg winstgevend maar nogmaals ik ben zelf niet zo bekend met miljoenen?

        2. Ajax nr 1

          Ze moeten aan hun bonus komen Litmanen. Spelers die nog een beetje waarden hebben worden nu voor weinig geld verkocht. Zelfs in de breedte van het elftal zijn ze al aan het weggeven want voor deze prijzen kan je het geen verkopen meer noemen. Het lijkt wel dat Ajax op zwart zaad zit.

          1. Litmanen

            Nou, ze hebben wel geld over voor een Duitser die al een jaar geen bal heeft geraakt. Kunnen we vRhijn wel afbranden, maar ik zie de logica niet…..

          2. In memory of J.C.

            ???? afgelopen seizoen in 20 wedstrijden gespeeld bij Betis. In al die wedstrijden geen bal geraakt? Je mag voor van Rhijn zijn en voor Zivko maar wel alle feiten op een rijtje houden Litmanen 🙂

  2. Iamsterdam2015

    Mooi voor die jongen. Of je nou fan van hem was of niet, stelde zich altijd goed op nooit een onvertogen woord. Echt een prof en hoop ik dat hij weer een goed ( nederlands 11 tal) niveau krijgt. Het is je gegund kerel, succes!!!!!!

  3. Ajax nr 1

    Club Brugge heeft hiermee echt goede zaken gedaan. Succes RICARDO het is je gegunt.

  4. Kishna4ever

    Club Brugge kijkt tegenwoordig niet op een Ajax verdediger meer of minder, en ook nog met redelijk succes!

  5. bloedgroep AFCA

    Bedankt Ricardo voor je inzet…het ga je goed en zet hem op daar in BelgiĂ«

  6. Dagrump

    Blijft zonder/ jammer dat ie weg gaat. Bedankt voor de mooie dingen en je juiste mentaliteit!! Succes en slaag daar het ga je goed !

  7. In memory of J.C.

    Gelukkig hebben mensen hier ook een grootbgevoel voor humor. We kopen een paar jaar geleden een speler voor 2 miljoen. Een veelbelovende jongeling. Vervolgens denkt dat gastje er te zijn en presteert de komende tijd vervonder de maat. Niemand krijgt het in zijn bolletje dat hij moet presteren voor zijn centjes. Zelf onze eigen Sjakie kan niet doordringen bij die jongen, laat staan zijn eigen ouders. De beste prestatie is een optreden als parkeewachter. Een foutloos uitgevoerde opdracht. Nu wil Ajax heb dan toch maar verkopen. Verder in investeren kost gewoon teveel tijd. Wat willen sommige supporters: dat er 10 miljoen wordt gevraagd als transfer want dat zou hij ruimschoots waard zijn. Echt hilarisch. 🙂

Comments are closed.