Ajax verliest oefenpot tegen FC Liefering

0707peter_bosz

De eerste wedstrijd onder leiding van Peter Bosz is met 3-4 verloren van gastheer en opleidingsclub van Red Bull Salzburg, FC Liefering. Door middelmatig te verdedigen werd het gelijkspel door de neus geboord. Al in de eerste helft kwam Ajax op een 0-2 achterstand.

Pater Bosz kon naar hartenlust spelen met de opstelling maar pas na de eerste helft werd een goede formule gevonden en werd de achterstand weggewerkt. Anwar El Ghazi scoorde in de 68e minuut de 2-1 en binnen één minuut maakt hij de gelijkmaker. Lang duurde dit echter niet want amper 5 minuten hierna werd het 2-3 door een enorme pegel van Lorenz Grabovac. André Onana die overigens een paar mooie reddingen maakte, kon net niet genoeg zijn hand tegen de bal krijgen om dit schot te stoppen

Donny van de Beek schoot, na een mooie steekpass van Robert Muric, de bal keihard in de korte hoek zodat het weer gelijk werd. In de laatste minuut werd er wat knullig verdedigd en daar profiteerde Mergim Berisha van de thuisploeg van zodat de eindstand 3-4 werd.

Na afloop verklaarde Peter Bosz de afwezigheid van aanvoerder Davy Klaassen. In de training van zaterdagochtend liep onze aanvoerder een schouderblessure op die hij in het ziekenhuis heeft laten controleren. Op de foto bleek dat er niets gebroken is en Davy hoopt weer snel mee te kunnen trainen.

Ajax-FC Liefering: 3-4 (0-2)
15. Hee-Chan Hwang 0-1
23. Dimitri Oberlin 0-2
68. Anwar El Ghazi 1-2
69. Anwar El Ghazi 2-2
74. Lorenz Grabovac 2-3
79. Donny van de Beek 3-3
90. Mergim Berisha 3-4

Related posts

75 Comments

  1. BobbyHaarms

   Jammer maar niet getreurd. Is slechts een oefenwedstrijd en denk dat het goed is dat je juist dié verliest. Werken aan je zwakke punten en zorgen dat je over 3 weken een eerste topprestatie levert.

   1. rickert

    in 3 weken je team vormen van verliezen van fc knudde, naar een topprestatie leveren, dat is een optie. maar laten we blijven hopen.

   2. -buitenkantje rechts-

    Niet eens Bobby.. Vind dit hoogst verontrustend. Eerste helft begint waar we de lastste wedstrijd geeindigd waren..

    1. BobbyHaarms

     Dat klopt. Maar vergeet niet dat we pas net begonnen zijn met een nieuwe trainer met nieuwe ideeën. Ik ga er vanuit dat het niveau de komende weken zeker omhoog gaat BR. Neemt niet weg dat je er al over 3 weken echt moet staan en ik al langer pleit voor 2 routiniers in dit jonge elftal om die voorronde door te kunnen komen. Wordt echt nog een hele kluif, ongeacht de tegenstander die we gaan treffen.

     1. rickert

      Nieuwe coach of niet, lijkt me dat die jongens een basisniveau kunnen brengen. Het lijkt me dat ze niet vergeten zijn hoe ze moeten verdedigen. Ik zie dit in geen enkel opzicht als een fout van Bosz, maar een voorteken, dat er iets ontbreekt in dit team. Met de routinier ben ik het meer dan eens!

     2. Litmanen

      Eens Bobby, maar als je mensen als vdVaart niet eens een optie noemt voor dit veel te jonge en onervaren team, dan wordt het nooit wat, want ervaren toppers in vorm zijn niet te betalen.
      Je gaat straks zien wat we te kort komen met een man als Klaassen als “gemaakte” leider.

     3. frenkynairo

      Vdvaart aub niet. Zat het hele ek slap te lullen met ze bierbuikje. Voelt zich ook nog is te goed om terug te komen naar Ajax. Nee mooi hakje tegen kakkies maar blijf maar lekker in Spanje op de bank!

     4. In memory of J.C.

      Ik hoop van harte dat het hoofdstuk vd Vaart zsm gesloten kan worde. Of Ajax of Vd Vaart geef ajb aan dat het er niet van komt. En leider hoort in het veld te staan en met vd Vaart haal je gewoon een tweede Heitinga binnen. Voor in de kleedkamer en voor op de bank/tribune. Misschien kan die jongen nog best meehobbelen in de ere divisie (niet bij Ajax) maar met ervaring alleen redt je het in Europa ook niet. Hij heeft veel gedaan en ben hem dankbaar voor zijn Ajax periode maar nu misschien tijd voor wat anders.

     5. Guacamole

      2 routiners? Wat dacht je van minimaal 6. Moet veel meer ervaring in het team. Het zijn goede voetballers maar ervaring heb je pas als je minimaal 5 jaar top niveau speelt.

   3. dickst14

    je hebt gelijk. maar dat een Oostenrijkse 2e klasser laat zien hoe je vooruit moet verdedigen terwijl je daar de hele week op getraind hebt
    ????????

   4. Mooi

    Wat mij betreft is dat al een voorbode ,van een trainer die denk dat het enkel maar aan vallen is,4 goals tegen zech het maar.

  2. jood84

   het is niet voor niets een oefen potje… Nu kan je nog ritme opdoen en zoeken naar de beste 11

   1. -buitenkantje rechts-

    Moet kijken naar de intentie.. Ik zag mey name in de tweede helft hetzelfde voetbal waar we vorig seizoen mee geeindigd waren. Vreselijk!

  3. De seijs

   Oude vertrouwde verdediging maar zo lek als een mandje. Buiten een gelouterde spits(als Milik verkocht wordt ) hebben we echt routine nodig achterin. Want Veltman is wederom weer gebleken niet goed genoeg om de verdediging te leiden.

   1. Mijn Club

    Onzin Seys. Veltman is een prima verdediger met reeds behoorlijk wat ervaring.

    1. De seijs

     Nee Mijn Club maakt nog steeds veel fouten. En kan (helaas ) de verdediging nog steeds geen rust toe vertrouwen Zoals een geroutineerde speler dat zou moeten doen. Hij speelt al 4 jaar in het eerste en maakt nog steeds!!!kinderlijke fouten kan niet op dit niveau. Mag niet op dit niveau. Hij had er al moeten staan. Ik denk dat als hij zo blijft voetballen niet bij de eerste 11 gaat horen. (Alhoewel ik het wel hoop.)

    2. Litmanen

     Ja kom niet aan Veltman, de beste verdediger die we hebben. Of begint dat gezeik weer opnieuw?
     Misschien tijd om vRhijn van stal te halen? Als je vol druk wil zetten dan heb je meer aan een aanvallende back met een voortzetting. En laten we eerlijk zijn, Tete gaat nooit een aanvallende back worden, ik zie meer een zes in hem. Ballen pakken en inleveren. Dat geeft in het centrum ook meer rust en vertrouwen. Die kunnen dan om en om inschuiven.
     Of wordt het nu te moeilijk?

     1. De seijs

      Van Rijn is verdediger en laat hij nou dat net niet meer kunnen. En dat is de bedoeling van een rechtsback verdedigen. Daarom is van Rijn ook exit. Dat ziet een blinde alleen jij ziet dat niet of ben jij gewoon ontzettend eigenwijs. Of jij ziet het gewoon niet .Jammer dan.

     2. Litmanen

      Voorlopig heeft vRhijn heel wat meer wedstrijden met Oranje gewonnen dan Tete.
      En verder, Tete bewees mijn gelijk vandaag. zodra hij vooruit moet ( en gek genoeg moet dat vaak bij Ajax) dan raakt hij helemaal de weg kwijt….

     3. De seijs

      Van Rijn was redelijk tot 2 jaar geleden toen kwam de klad erin. Werd slechter en slechter kan ook nu niet aanhaken. Misschien dat Bosz hem nog aan de gang krijgt maar dat zal wel effe duren als hij die kans krijgt. En Tete komt net pas kijken is lang geblesseerd geweest die moet weer vanaf 0 beginnen en die kans krijgt hij wel want in vorm is hij gewoon de beste op rechtsback dat heeft hij wel bewezen. Dus niet getreurd Litmanen op rechtsback komt het wel goed. Alleen voor Veltman hou ik mijn hart vast denk dat hij gaat afvallen achterin of hij moet het licht gaan zien . We gaan het meemaken komende weken.

 1. Charka53

  Bosz zal hier wel wat uit geleerd hebben hoor en er komen er nog een paar dus gaan we er gewoon van uit de eerst speeldag staan ze er.

 2. -buitenkantje rechts-

  De eerste helft werd Ajax ondet druk gezet door Liefering.. Eigenlijk speelde Liefering des Ajax.. Maar speelde Ajax des FdB.. Met als dieptepunt wel de terugspeelbal van Tete vanaf het strafschopgebied van de tegenstander.. De tweede helft al veel meer voetbal gezien.. Laat het elftal uit de tweede helft maar de basis zijn. Vd Beek prima.. El Ghazi scorend.. Muric beter dan Younes. Ook Onana maakte op mij een betere indruk dan Cillessen met een paar prima reddingen en spelhervattingen. Al met al beschamend om tegen een 2e divisieclub uit Oostenrijk te verliezen.
  Zei nog.. Laten we eerst maar eens een serieuze tegenstander afwachten.. Conclusie is weinig hoopgevend. Er wordt niet hoog verdedigd.. Matige tegenstander zet Ajax onder druk.. Ajax kan daar nog steeds moeilijk onderuit spelen.. Veel hetzelfde spel als vorig jaar.

   1. woody79

    azeikzeikert voorop. blijft een oefenpot maar deze hoor je normaal te winnen toch

    1. ajaxhoger

     Heeft niks te maken met azijnzeikert , hij heeft gewoon een punt , dit ajax is en blijft zonder ervaring zwalken , en wint niks , tegen zo,n club en dan verliezen dat moet toch zat zeggen lijkt me .
     Dit gaat nog veel meer gebeuren dit jaar , zeker als er geen fansoenlijke speler word gehaald , daarmee bedoel ik ervaring in elke linie .

 3. KBouter

  Het wachten is op een beef van een verdediger zodat we meer vooruit kunnen spelen. Wanneer meld Sanches zich bij Ajax, heb de halve finale gezien dus duurt nog meer dan een twee weken denk ik?

 4. MakeOne

  Verdediging was een drama, opzich wel leuk potje om te zien, dat dan weer wel

 5. Mijn Club

  Het is en blijft een oefenwedstrijd en je weet gewoon niet of men een zware opbouwtraining nog in de benen heeft. Desondanks mag je idd meer verwachten van een NL ’topclub’

 6. PvL020

  Dit zijn trainingspotjes en juist om te zien wat er gebeurt is tijdens de trainingsweek…… Til daar niet zwaar aan. Beter verliezen en zien wat er nog moet gebeuren. Zoals Peter al zei trainen is leuk maar je ziet pas wat als je ook speelt. Nou ff fine tunen dan maar

  1. fjonkman

   Fine tunen?? Hier mag nog we even flink gesleuteld worden op verdediging, en op zuiver passen en handelingssnelheid.. Het schort er nogal aan..

  2. -buitenkantje rechts-

   We gaan het zien.. Natuurlijk is het een oefenpotje.. Maar als je een week op hoog storen en druk zetten traint en je ziet daar niks.. maar dan ook helemaal niks van terug.. Is dat meer dan ff fine tunen..

 7. EugAjax

  Kijk dit is waar de meesten op hebben zitten wachten. Veel goals spannend scoreverloop en veel fouten. Spectaculair duel dus zeker in laatste 25 minuten. Wel heel vervelend dat bij minste geringste tegenslag of verkeerde uitslag meteen naar De Boer gewezen word. Ik heb nieuws Ajax was stuk stabieler onder De Boer laatste jaar. Bijna geen goals tegen namelijk. Maar ook dat geeft niet. Speelstijl radicaal omgooien zoals Bosz en de supporters willen zal heel veel trainingstijd vragen. Ik voorspel een heel wisselvallig eerste helft van het seizoen om vervolgens in tweede helft het nivo te hebben die we verwachten. Dus geduld en niet steeds naar De Boer wijzen. Meer respect voor top Ajacied en 4 titels in 5.5 jaar. Vanaf 1 jul is Bosz verantwoordelijk dus alle resultaten en speelstijl is zijn verantwoordelijkheid en niet meer van De Boer. Dat is een zwaktebod van supporters als dat zou gebeuren en ik heb in laatste twee forum onderwerpen al gezien dat het gebeurt. Jammer.

  1. KBouter

   Wat een gelul..heb je gedronken ofzo? Zoals Bosz wil gaan spelen speelt Ajax al decennia lang, alleen de laatste paar seizoenen werd er afgeweken!!

 8. fjonkman

  Wat een vreselijk slecht spel van de verwachte 1e elf.. Ik kon mijn ogen amper geloven!

 9. afcadeluxe

  hecht er maar weinig waarde aan,nu kunnen de fouten nog gecorrigeerd worden,hoop ik…

 10. Slingertje.

  Bosz kan die verdediging beter op trainingskamp sturen naar de Cockring in de Warmoesstraat want daar leren ze wel wat mandekking is.
  Verliezen van een 2e Klasser uit Oostenrijk.

 11. bloedgroep AFCA

  altijd lastig hoor FC Liefering….FC wie? hopelijk loten ze voor de voorronde CL een 3e klasser zaterdag amateurs anders gaat het niet goed komen

 12. ajacied078

  tsja tegen redbull salzburg 1 was het 4-0 tegen het 3de elftal valt 4-3 me nog mee voor een ding wat ajax nooit heeft gekund afjagen ontwijken. hoop dat boss nog wat sleutelt in 3 weken want er zit weinig pit in nog.

 13. dioajax

  bosz had het gezegd…onze defensie is MAGER!!en dat hebben het gezien vandaag…ik heb heel veel vertrouwen in Bosz…en dat was alleen een oefenwedstrijd…

 14. Iceman

  Hahahahah ik ga stuk hier wat is typen toch moeilijk soms er staat gewoon Pater Bosz haha leuk ok als ze er maar staan in de voorronde CL want dat telt voor het echie De Pater heeft nog even tijd om zijn perfecte elftal samen te kneden en in elkaar te laten smeleten.

 15. Iamsterdam2015

  Zal niet meteen te kritisch zijn want het is pas de eerste wedstrijd……. Maar gerust ben ik ook niet!!!!

 16. Niels1983

  Raar antwoord het is maar een oefenpotje deze speel je juist om het beste uit je elftal te halen en als dat resulteert in verlies tegen amateurs dan kan mijn hoop weer de koelkast in

 17. Geenemotie

  Natuurlijk is een wedstrijd na een intensieve trainingsweek geen graadmeter. Toch verdedigend is het niet goed. Basis nivo lijkt dun zo. Missen toch ervaring. Dat blijft ons opbreken.

 18. Mauheb

  Nieuw spel zorgt voor slordigheid maar dit was echt stuitend. Opbouw matig, risicovolle terugspeelballen en kinderlijk eenvoudig afgetroefd worden verdedigend. Goals allemaal in omschakeling.

 19. In memory of J.C.

  zware trsiningsweek geweest waarin vol gas is gegeven. vervolgens tegen een tegenstander die de wedsrijdrust vooraf kan toepassen. vervolgens hier conclusies dat alles hopeloos is. grappig.

Comments are closed.