There are no ads, please add some


KNVB geeft geen dispensatie voor rentree Riedewald bij Jong Ajax

jairo_riedewald

Jairo Riedewald kan een rentree in het duel van Jong Ajax met FC Volendam aanstaande vrijdag vergeten. De KNVB heeft het dispensatieverzoek dat Ajax hiervoor ingediend heeft afgewezen.

De mogelijkheid bestaat dat Riedewald volgende week zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente mogelijk al wel – dus zonder wedstrijdritme – zijn rentree zal maken in de hoofdmacht van Ajax. Mitchell Dijks is door zijn gele kaart in het duel met sc Heerenveen namelijk geschorst voor het treffen tegen de Tukkers.

Riedewald staat al sinds begin februari aan de kant met een enkelblessure. De negentienjarige verdediger viel uit in het thuisduel tegen feyenoord (2-1 zege). Voor zijn kwetsuur was de jongeling een vaste waarde in ploeg van trainer Frank de Boer.

De Boer moest het ook lange tijd stellen zonder Kenny Tete. De rechtsback maakte afgelopen zondag zijn rentree na bijna drie maanden afwezigheid in het duel met FC Utrecht (2-2). Tete kampte eveneens met een enkelblessure maar mocht van de KNVB wel één duel meespelen met Jong Ajax vanwege zijn langdurige blessure. Waarom de bond in het geval van Riedewald nu geen dispensatie geeft is niet bekend. Wellicht dat bezwaren die kwamen van Jupiler League clubs naar aanleiding van het optreden van Tete de bond parten hebben gespeeld in het nemen van deze beslissing.

Bron: KNVB.nl


Gerelateerde posts

18 reacties

  1. De seijs

   Wat een verschrikkelijke kloote bond is dat toch wat een zooitje ongeregeld.

   1. De seijs

    Dus de ene keer wel en dan weer niet wat zijn nou de regels het is een grote kut bond. Regels zijn regels of allemaal wel of allemaal niet . Op deze manier krijg je alleen maar verwarring.

    1. Remco425

     De reden van de KNVB is dat de wedstrijd waar Tete voor dispensatie kreeg nergens meer om ging. De wedstrijd erna, tegen RKC die nog tegen degradatie vechten, kreeg Tete ook geen dispensatie.

  2. antonajax

   Vreemde situatie.. Dus omdat er ‘geklaagd’ word door andere clubs mag het niet? Als jong Ajax geen JL speelde was het geen probleem..

   1. Remco425

    Nee, niet omdat er geklaagd werd. De wedstrijd waarin Tete dispensatie kreeg ging voor beide teams namelijk nergens meer om. Dan heb je dus geen last van competitievervalsing en valt er ook niets te klagen.

  3. Rvdt020

   Niet kut KNVB, we mochten al blij zijn dat Tete mee mocht doen, en ja zo zijn de regels nu eenmaal hè.

 1. In memory of J.C.

  Als de bond de regels simpel weg volgt is het een klote bond en kut? Dus voor Ajax een uitzondering maken en als dat bij een ander gaat gebeuren ook zeggen dat de bond anti-Ajax is? Als je wilt is er altijd wel iets zo te buigen dat het tegen je zou zijn. Vroeger had je zo’n kuiken, die voelde dat ook zo.

  1. Indojood

   Dit gedrag jegens de KNVB (schelden en verwijten maken) is een teken van zwakte. Laten wij ons maar concentreren op die laatste twee potjes en dan zien hoe het verder moet met dit zwakke Ajax.

   1. jood84

    de KNVB moet gewoon zich aan de regels houden, maar dan moet het niet afwijkend zijn zoals nu.. de ene keer kan het wel en de andere keer niet.

    1. Remco425

     Zie mijn reactie een stukkie hierboven. Dat is de uitleg van de KNVB en die is best plausibel.

 2. EugAjax

  Terecht besluit van bond met als voornaamste reden wat mij betreft omdat Ajax in JL speelt dus je wilt geen competitie vervalsing

 3. paulvos

  Dus de bond bepaald niet de regels maar de clubs onderling, vooral als het hier om gaat en tegen Ajax is gericht. Je laat over je heen lopen bond!!?,

Reageren is niet mogelijk.