De Boer: ‘Niet getwijfeld over resultaat; nog twee finales’

0420heerenveen-ajax_deboer

Frank de Boer heeft tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen geen moment gevreesd dat het na het puntenverlies tegen Utrecht weer mis zou gaan. ‘Heb eigenlijk niet getwijfeld dat het goed zou komen vandaag. Ik had het gevoel dat we de bovenliggende partij waren. We moesten geduld opbrengen. Heerenveen is het niet gewend om twee duels in vier dagen te spelen’, aldus De Boer voor de camera van FoxSports.

‘De eerste helft had natuurlijk beter gekund. Heerenveen had slechts één echte wapenfeit. In de rust hebben we wat details aangegeven. Toen we nauwkeuriger waren met de passing kwamen de kansen. Het blijft lastig als een ploeg zo verdedigend speelt. In de tweede helft deden we het beter.’

Nog twee finales
‘Nee, we gaan dit niet meer weggeven. Ik ga geen voorspellingen doen over hoeveel procent, maar wij hebben de beste papieren. We staan er het beste voor, maar elke wedstrijd is een finale. Dat beseffen we maar altijd goed. Het zijn nog twee finales, die moeten we beiden winnen.’

Bron: FOXSports

Related posts

52 Comments

  1. De seijs

   Ik ga er vanuit dat we met 200% zeker kampioen worden. Frank de Boer.Bluf is het toverwoord nu.

   1. jood84

    kon ik maar net zo optimistisch denken als jou De seijs. want ik denk dat het heel lastig gaat worden met het voetbal dat ze vertonen

   1. De Ajacied

    Ja het zal heel anders moeten tegen Twente en de Graafschap,
    Maar maakt niet uit hoe we kampioen worden, als we het maar worden
    ❌❌❌

 1. John wijnen

  elke wedstrijd wat je speelt moet je goed voetballen niet een wedstrijd goed voetballen en dan de volgende slecht voetballen gewoon elke zondag of zaterdag elke wedstrijd goed spelen

 2. Dagrump

  Ajax moet gewoon elke wedstijd kunnen winnen. Met de juiste instelling en voor elkaar ALLES willen GEVEN en GUNNEN dan moet het goed komen!!

 3. In memory of J.C.

  Hoe is het toch mogelijk dat je de wedstrijd weer slap start en dat je in de rust nog aanwijzingen moet krijgen. Dat in de 32e competitie wedstrijd. Nog steeds geen drive en felheid te zien. Frank jongen waarom krijg je ze toch niet scherp vanaf minuut 1.

  1. Ajax1958

   Die laatste zin van jou zegt alles, daarom wordt het tijd voor een frisse wind. Ik schaam me rot voor dit voetbal.

 4. Niels1983

  200% is wel heel optimistisch maar ik acht de kans groter dan PSV die krijgen het niet makkelijk tegen Zwolle en na gisteren is de graafschap misschien wel zeker van nacompetitie de laatste pot

 5. paullus

  Man man die de boer met Zijn grote bek
  Al 3 jaar lang krijgt hij het team niet scherp
  Het word tegen Twente weer zwaar billen knijpen

  1. ajaxhoger

   Het veranderd toch niet Paullus wij kunnen mopperen wat we willen , net wat jij zegt ze hebben nog niet gewonnen van twente , als we kampioen worden ben ik blij maar wel gematigd .
   Met zo,n kutvoetbal zonder drive , goed spelen , en goede voetballers .

 6. EugAjax

  Onmogelijk om 34 wedstrijden goed te spelen helemaal niet als spanning in deze mate gaat toenemen. Zelfs de beste team van de wereld kan dan zomaar 4 van 5 potjes verliezen en voorsprong van 9 punten verspelen. De Boer is een top trainer en zorgt met wsl 84 (!) punten voor een kampioenschap. Ja het is inderdaad allemaal wel heel slecht heren en dames. Kijk nog eens goed naar alle uitslagen en wedstrijd verlopen dan is het zeker niet zo slecht als velen beweren

  1. paullus

   het spel is toch al 3 jaar niet aan tegluren en dat kan je echt wel op het conto van de boer schrijven
   en dan het wisselbeleid van de boer raakt ook nog kant of wal

 7. polaroids

  Ik hoop op een goed resultaat voor Cambuur vanavond, dan hebben ze tegen PSV nog iets om voor te spelen….

 8. Velibor

  Ik niet anders heeft de graafschap 8 mei nog wat te doen,niet dat we bang moeten zijn voor de graafschap maar je weet maar nooit,jaja ik ben in doetinchem geboren haha.

 9. Ajax nr 1

  Ik hoop niet dat jouw vertrouwen ons het kampioensschap gaat kosten FdB. Zo geweldig is het nu ook weer niet. Als je van Cambuur al niet met grote cijfers kan winnen mag je zeker wel een beetje gaan twijfelen. En nog beter je best doen want ik heb geen zin in weer billenknijpen.

 10. Indojood

  Let maar op als we straks kampioen zijn. Dan gaan al die mannetjes die hier FdB en zijn afbraakvoetbal zitten te verdedigen, massaal roepen dat deze titel voor Johan is. Erger kan je Johan en alles waar hij voor staat, niet beledigen. Johan wilde nooit lelijk winnen want:

  “Resultaat zonder kwaliteit is saai; kwaliteit zonder resultaat is onzinnig.”

  Een welgemeend excuus en wat meer bescheidenheid zijn beter op zijn plaats.

 11. EugAjax

  Kampioen van armoede? Grote onzin. Ze houden als ze kampioen worden PSV onder zich met 84 punten, historisch echt heel hoog aantal. En PSV is dat niet de veelgeprezen club die Europees het zo goed deed.
  Als je zou redeneren de hele eredivisie is armoede moet je nu bij de Spurs kijken die de PL gaan winnen. Daar lopen drie eredivisie spelers en ook nog Ajacieden. Maar goed om bij dit Ajax te blijven ze hebben in eredivisie gewoon een goed seizoen gehad als ze kampioen worden met 84 punten.

  1. Indojood

   Jij kijkt alleen maar statistiekjes. Een Ajacied verwacht meer dan alleen maar winnen. Angstaanjagend hoe de geest van Johan zo snel verdwijnt uit de hoofdjes.

 12. EugAjax

  Ook weer onzin. Ik ben misschien wel de meest fanatieke Cruijff aanhanger. En ook ik zie dat dit Ajax bij lange na niet voetbal speelt dat we van Ajax gewend zijn in jaren 70 80 en 90. Maar ik Ben ook realist. Tijdens zijn veranderd. Bosman arrest, overvolle speelkalender, Rijke clubeigenaren, en nog veel meer zorgt ervoor dat Ajax steeds moeilijkere zo constant mooi kan voetballen en not resultaat boeken. Dan vergelijk Ik dit jaar ,et die van vorig jaar en dan zie je nationaal flinke verbetering. Zo wel qua resultaat als kwaliteit van spel. Nu moet De Boer blijven kunnen bouwen aan dit Ajax. En niet de toppers verkopen. Dan komt er goede jeugd aanstormen, opgeleid onder Cruijff zijn visie. Ervaren kracht a la Huntelaar erbij. Dan Ben Ik zeer positief. En zelfs jou gaan ze overtuigen dan dat ze Cruijff nog niet vergeten zijn. Niet als Ik ook hem nog Lang niet vergeten ben. Je hoeft dus niet meer voor mij te denken ?.

 13. In memory of J.C.

  Beste EugAjax, ik ben het slechts met een ding met je eens en dat is dat de term kampioen van de armoede kul is. Dat is zo’n modewoord de laatste tijd. Verder …… totaal 100% oneens. Het is wat Indojood zegt, je doet aan scorebord supporteren. Joepie, we hebben een hoop punten. Je zegt dat Ajax niet 34 wedstrijden goed kan spelen maar 4 is wel erg weinig. Alles waar Cruijff en dus Ajax voor staat wordt niet uitgevoerd. Een Ajacied is trots op zijn team, op het spel, op de bluf, op de creativiteit. Ik heb dat max. 4 keer gezien incl. de Europese en beker wedstrijden. Mocht Ajax kampioen worden dan zal ik er eentje op drinken maar feesten ….. No way. Een feest moet je verdienen.
  Nu hoor ik ook alleen maar ….. als we maar de punten pakken maakt niet uit hoe. Ik krijg er kromme tenen van.

 14. EugAjax

  Wees gerust Ik ga ook niet feesten bij kampioenschap. Wel biertje drinken. Een vraagje. Je bent het eens met me kampioen van armoede zijn ze niet. Maar dan zeg je dat ze maar vier wedstrijden goed hebben gespeeld. En dan toch kampioen? Ja zal misschien toch meer goede wedstrijden zijn geweest. Anyway kampioen is kampioen, als ze het worden. Alleen niet met Ajax waardig spel from the seventies eightees and nintees ????. Maar benieuwd welke coach jou dat wel gaat brengen. Ik ken er nu even geen andere dan FdB.

 15. In memory of J.C.

  Sorry, ik heb een hekel aan “kampioen is kampioen”. Klinkt Italiaans. Eerlijk gezegd: met dit spel liever geen kampioen. Ik kan er niet trots op zijn. Dat zegt een Ajacied die al meer dan 50 jaar supporter is maar er 100% achter staat.

 16. Indojood

  Eugajax, Jij bent een realist maar Cruijff was een idealist en ik volg domweg zijn visie. Hij wilde dingen mooier en beter maken zodat we ervan kunnen genieten en er bv. een kampioenschap met 100+ doelpunten wordt binnengehaald. Ik snap wel dat de tijden van vroeger onhaalbaar zijn maar op Eredivisie niveau lukt het al niet meer om een Cambuur of Excelsior over de kling te jagen met 6-0. En dat heeft geen ruk met Bosman of geld of wat dan ook te maken maar met wanbeleid en onkunde. Ik zeg het nog maar eens, het is een belediging om de schaal op te dragen aan Johan met dit afbraakvoetbal. Dat verdient hij niet.

 17. EugAjax

  Je hebt met veel gelijk het is ook niet om super trots op te zijn. Maar alleen vind Ik toch kampioen beter als niet kampioen al is het alleen maar omdat we dan CL spelen. Ik Ben ook meer van oud Hollandse school en erger me bijv dood aan algeheel praat over meer fysieke training etc zeg maar nieuw masterplan KNVB. Ik ga dus heel eind met je mee. Ik weet nog heel goed 16 November 1975 nam mijn vader me voor het eerst mee naar de meer. Ajax – NEC 6-3, en sindsdien altijd Ajacied geweest. En ja laatste jaren worden we niet veel meer verwend, maar toch neem Ik dit kampioenschap maar wel even serieus, met het risico scorebord supporter genoemd te worden hahahaha.

 18. EugAjax

  Visie wijs heb je gelijk. Kan je hem niet aan Cruijff opdragen. Maar het zou wel erg raar zijn als de club Ajax dat niet deed als ze de schaal hebben. We kunnen hem toch winnen voor hem, als we maar wel beloven vanaf volgens jaar weer te swingen.
  Even wel uit nieuwsgierigheid, indojood. Visie van Louis van Gaal staat op veel vlakken ook haaks op die van Cruijff, en niet alleen tegenwoordig, maar ook in de negentiger jaren. Was je toen ook somber over vertoonde spel. Want ook toen hebben we veel wedstrijden puur op controle gevoetbald. Ik heb namelijk ook het idee dat FdB meer neigt naar de controle van van Gaal en niet naar idealistische visie van Cruijff. Toch vind Ik De Boer de beste trainer voor nu. Anders moeten we Peter Bosz halen. Dat zou een mooie tweede keus zijn. En regelt altijd spektakel voetbal. Maar Ik waarschuw je vaak geen eind prijzen dan. Maar als Ik je goed begrijp heb je dat liever. Goed spel genieten en dan geen kampioen, liever dan gemiddeld of realistisch spel en wel kampioen, dan zeg Ik Peter Bosz is de man. Hopelijk houden ze team nu gewoon 2-3 jaar bij elkaar dan zie je vanaf volgens seizoen goed Ajax !! En kan Cruijff en jij en in memory of JC ook weer trots zijn op ons aller Ajax

  1. Indojood

   Van Gaals team speelde inderdaad gecontroleerd maar in een snel tempo en ook heel hoog (Rijkaard en Blind stonden praktisch op het middenveld) en de tegenstander werd altijd afgejaagd. Het was een star systeem maar het werkte met veel op de Cruijff manier opgeleide spelers. Prima. Nu zie je dat het bij FdB en ook bij LvG zelf niet meer werkt. Man Utd is net zo saai als Ajax. Het probleem is dat FdB en LvG blijven geloven in starre systemen en niet in staat zijn mee te kunnen bewegen. Hun filosofie kan een periode werken maar gaat op den duur falen. Cruijff’s visie is tijdloos omdat het uitgaat van het conceptdenken. Het concept is aanvallend, aantrekkelijk voetbal en daarbinnen zijn meerdere denkbeelden mogelijk. Dit stelt jou in staat om de kwaliteiten van je spelers optimaal te benutten. Op links liep gewoon de rechstbenige Laudrup omdat op links zijn kwaliteiten beter tot zijn recht kwamen. Hoe bereik je dit? Door te vertrouwen op je spelers, hen verantwoordelijkheden te geven en de vrijheid om het zelf in te vullen. Wanneer kunnen spelers dit? Als ze voor elke probleemsituatie een oplossing kunnen bedenken. Hoe leidt je zulke spelers op? Individueel en veel weerstand kweken. Welk voordeel krijg je erbij? Kleine lichtvoetige spelers kunnen puur op hun individuele klasse omgaan met fysieke tegenstanders, Xavi en Iniesta. Cruijff heeft ervoor gezorgd dat Guardiola niet is weggestuurd bij de Barca jeugd vanwege zijn mindere fysiek. Hij zag dat hij een uitstekende voetballer was. Bergkamp was 17 toen hij in 1987 tegen Malmö die Zweedse linksback helemaal dronken speelde. Cruijff zei tegen Bergkamp: Jij bent gewoon beter dan die linksback en voor de rest geniet ervan. Aron Winter speelde centraal achter in de opbouw tegen Zaragoza halve finale EC II als jong ventje. Die durf en branie is compleet verdwenen. Tuurlijk verlies je ook wel eens als je de beste bent. Je kunt niet alles winnen. Maar met de Cruijff visie breng je het plezier terug in het spel en dan komen die resultaten ook wel. Dat hebben we in het verleden gezien. Cruijff zag nog wel mogelijkheden om zo naar de Europese top te komen, ik geloof daar niet in maar komop he, tegen Cambuur kan je toch niet zo voor de dag komen. Je schaamt je dood.

   1. EugAjax

    Mooie woorden en Ajax hoort zo te draaien idd. Overigens kleine kanttekening niet alleen Cruijff gooide jonge spelers in het diepe dat doet FdB ook zeker. Alleen is jeugd opleiding (nog) niet meer van het nivo kweken jongens als van Basten, Cruijff, Keizer, kluivert etc maar dat komt wel weer. Zo een reorganisatie duurt zeker 10 jaar. Kijk naar de voorbeelden van nu en verleden, FC Barcelona en Bayern Munchen hebben ook heel lang toegewerkt naar juiste opleiding nivo. Dat gaat met vallen en opstaan. Jij geloof niet Erin dat Ajax dat voor elkaar krijgt nu Cruijff er niet meer is, Ik denk van wel, met de juiste mensen en 1 ding is wat mij bereft belangrijk. Voetbal en vermaak moet leidend zijn. Ondertussen tot het zover is toch maar even wat kampioenschappen mee pikken met iets minder Ajax voetbal

 19. In memory of J.C.

  Eug jou hoop had ik tot verleden jaar ook nog. Ook de hoop op: nu moet het beter. Helaas was het dit jaar weer niet beter en weer ondermaats. Natuurlijk heeft van Gaal een mooie prijs gepakt maar de jeugd vervolgens in dezelfde periode verziekt waardoor hij een rotzooi achterliet. Je moet naar het totale plan van Cruijff kijken, jeugd en spel. Vwb het opdragen van de titel aan Cruijff, ik hoop op enig fatsoen bij Ajax en dat is dat ze dat niet doen. Iemand die je figuurlijk een mes in zijn rug steekt moet je niet in de maling nemen en zeker niet nu hij niet meer onder ons is. Ik vrees echter dat het ijdele hoop is.

 20. In memory of J.C.

  Eug, jou opmerking over Jonk zit me ook verre van lekker. Het is onmogelijk om te zeggen dat je misschien de meest fanatieke Cruijff aanhanger bent als je tegelijk over Jonk zegt “get over it”. Dat maakt je zeer ongeloofwaardig.

 21. Toppertje

  Toch wel vreemd dat veel supporters hier roepen dat het niet uitmaakt hoe we kampioen worden maar zichzelf wel als de grootse Cruijff aanhanger profileren. Iets tegenstrijdiger is het niet. De hoeveelheid matige tot slechte wedstrijden is Ajax onwaardig en er is gewoon geen stijgende lijn te bekennen de laatste jaren. Wellicht worden we kampioen maar er moet echt iets veranderen anders zijn we volgend seizoen Europees weer het lachertje en is het Ajax waar ik liefhebber van ben zelfs in NL weer een stukje verder weg.

 22. Ptr

  FDB gaat wel de boeken in als zeer succesvolle trainer!
  Kom op alleen resultaat geldt nu nog. Van mij part gaan ze allemaal in het goal staan en schieten ze alles het stadion uit.
  Kom op we worden weer KAMPIOEN !!!!!!

 23. EugAjax

  In memory of JC, jammer van je aanname over dat Ik niet naar geheel plan van Cruijff kijk en dat je me ongeloofwaardig noemt. Ten eerste heb Ik juist bij de Cruijff university een opleiding in voetbalmanagement gevolgd, juist omdat Ik geinteigeerd ben door zijn kijk op voetbal. En hoe je een club moet managen. Dus Ik denk dat Ik veel geleerd van zijn opleiding. Ik ben echt een super Cruijff idool. Maar dat wil niet zeggen dat alles wat hij doet of zegt klopt, Ik geef toe wel 99.5% haha. Zelden vertelde hij onzin, integendeel.
  Mbt Jonk en technisch hart verhaal. Ik heb de opleiding afgerond met een analyse van de doelen, en hoe ze dat wilden bereiken. Ik heb toen na 2.5 jaar een tussenstand op gemaakt van de vorderingen en nu na 5 jaar, wat eigenlijk 3 jaar is door trammelant eerste twee jaar met vd Boog cs. Ook heb Ik een gedetailleerde analyse gemaakt van de problemen tussen Jonk en rest technisch hart. Hoezeer Ik ook Jonk punten zie maken, hij verteld zeker geen onzin, vergeten de meesten mensen dat Bergkamp samen met Cruijff de echte initiator van het plan was. Jonk is er meteen bij gehad, dat wel.
  Als je heel goed analyseerr heeft Cruijff ook nog nooit de andere voetbaljongens aangevallen tijdens de vertoorde relatie. Hij verweet alleen het bestuur en RVC dat ze het niet voor elkaar krijgen om de jongens bij elkaar te houden.
  Met FdB is hij ook altijd positief geweest, alleen hadden ze beide, Cruijff en De Boer vnl discussie over of je met een 10 moet spelen of niet. Cruijff is dus terecht weggegaan, maar niet omdat iedereen DENKT omdat Jonk is weggepest. Mee omdat bestuur a) de jongens niet bij elkaar kon houden, en b) omdat veel mensen waar in hij het zag zitten tijdens opstellen plan,mannen zoals Keizer en van Duivenbode. Anyway hij is altijd loyaal gebleven aan niet alleen Jonk.
  Als laatste neem de tijd om interview Bergkamp en Vink in VI te lezen en geef me Dan eens aan waar men (kleine) veranderingen doorvoert en of dit op fysiek of juist meer voetbalgericht is. Persoonlijk denk Ik laatste, en DAAR ben Ik juist positief over. Anyway we zitten niet op 1 lijn maar daarom Ben Ik niet ongeloofwaardig.
  Althans vind Ik. Jonk is echt niet de enige geweest die plan Cruijff heeft omarmd in verleden dat is echt een utopia.

 24. In memory of J.C.

  Beste eugAjax, ik ben je volledig kwijt. Jou opleiding zegt mij niets, sorry. Dat wil niet zeggen dat alles wat je zegt de Cruijff filosofie is. Wat ik weet weet is dat Johan in zijn laatste dagen Jonk van alles nog heeft verteld. Dat heeft hij gedaan in de hoop dat Jonk de kans krijgt zijn gedachtengoed uit te dragen. Jonk moeten we dus niet vergeten maar proberen terug te halen, daarom vind ik jou ongeloofwaardig. We hebben nu een medewerker van de foundation hier en een deelnemer van de Cruijff University. Beide dragen uiteindelijk niet de filosofie van Cruijff uit en misbruiken in mijn ogen de naam van Johan voor hun gelijk.

  1. EugAjax

   Memory JC, ik heb helemaal niet de illusie dat ik volledige Cruijff filosofie kan of mag verdedigen. Ik wilde alleen maar proberen aan te geven dat de man heel hoog bij me in aanzien staat. En het geeft niet dat je me niet meer volgt. Om met Cruijff te spreken, “als ik wil dat je het begrijpt had ik het wel beter uitgelegd”. Dat laatste is natuurlijk grapje op basis van een van zijn beste uitspraken ooit, vind ik zelf

 25. Indojood

  EugAjax,

  Bij de Cruyff University is er één opleiding, nl. de vierjarige hbo-opleiding Commerciële Economie met de leerroute Sportmarketing. Bij het Cruyff Institute kan je een Postgraduate diploma Football Business halen en een nieuwe online training Football Business Fundamentals volgen. Verder zijn er nog andere trainingen en opleidingen die niet specifiek over voetbal gaan.

  Welke opleiding heb jij gevolgd? Als je zegt dat je veel geleerd hebt van JC over het managen van een club, kan je dan een voorbeeld hiervan geven?

 26. EugAjax

  Indojood
  Je hebt gelijk ik had meer detail kunnen geven. Het was de online Football Management degree. Je leert heel veel. Meest imponerend was een 1.5 uur durende documentaire over eerste jaar Frank Rijkaard bij FC Barcelona. Daar hadden ze eerste helft van jaar zeer slechte resultaten. Maar vooral Laoprte en bestuur bleven heilig en consistent in uitgestippeld beleid geloven en daar altijd naar handelen. Zoveel facetten werden aangepakt van scouting, jeugd, marketing en fans beleid. Het grootste verschil met Ajax van nu, even budget daargelaten, is het krachtige management van Laporta. Altijd blijven geloven in de dingen waar ze voor stonden en alles en iedereen aanpakken als men teveel van rode lijn wilde gaan afwijken. Ik denk dus dat je je vooral niet door emotie moet laten leiden. Emotie management is heel belangrijk. En wat ook belangrijk is voetbal moet leidend zijn in alle facetten. En alles met als doel eerste elftal zo sterk mogelijk maken. Ik ben van mening dat revolutie bij Barca wel is geslaagd destijds omdat Laporta cs de hele club hebben gerenoveerd en bij Ajax is de revolutie mislukt omdat a) alleen de jeugdafdeling werd aangepakt in eerste instantie en b) nog veel belangrijker misschien de hoofdverantwoordelijken hebben nooit de revolutie helemaal omarmd. Ze hebben het alleen op de Toekomst toegelaten, maar niet op andere gebieden. Tenminste niet met de 100% focus.
  Anyway er is zoveel factoren en leer materiaal ik vind het moeilijk om dat kort samen te vatten. Maar een echte aanrader is het wel, wel beetje duur maar wel goed.

Comments are closed.