Ajax Vrouwen winnen opnieuw en kunnen zich richten op halve finale bekertoernooi

0402ajaxvrouwen-pec6

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Ajacieden waren in het Kyocera Stadion met 0-2 te sterk voor ADO Den Haag Vrouwen. Tessel Middag en Marlous Pieëte scoorden voor maar liefst 6250 toeschouwers. Keepster Eli Sarasola keerde twee penalty’s!

Ajax-trainer Ed Engelkes was dan ook een tevreden man na afloop en kijkt uit naar de halve final van het bekertoernooi waarin de Ajax Vrouwen op vrijdag 22 april de dames van PSV ontvangen op sportpark de Toekomst. ‘Prima uitslag. We zijn bijna niet in de problemen gekomen. Op de 0-2 valt weinig af te dingen”, oordeelde Engelkes. ‘De speelsters zijn terecht blij, want dit was toch een lastige uitwedstrijd. Eli keerde twee penalty’s fantastisch. Ze is ook een ijskoude, maar ik wist niet dat ze zo’n penaltykiller is’. Engelkes kijkt vertrouwensvol vooruit naar de beslissende fase van zowel de competitie als het bekertoernooi. ‘We hebben alles in eigen hand. En alle wedstrijden zijn nu écht finales. Laat eerst PSV maar komen’.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hogewoning,Koster, Van Dongen (85. Hoogendijk), Kaagman; Middag, Van Lunteren, Van den Bighelaar; Pieëte (83. Versteegt), Bakker, Oudemast (62. Zeeman).

Bron: Ajax.nl

Related posts

13 Comments

    1. De seijs

      klasse dames op naar het kampioenschap. Nog effe vol gas de laatste wedstrijden. Succes

    2. antonajax

      Die keepster als reserve met Ajax1 mee en net als Krul wisselen als er een penalty is?

      1. Indojood

        En Anouk Hoogendijk zou ik ook inbrengen. Die leidt de aandacht van de tegenstander af waardoor er ruimte ontstaat voor de anderen.

    1. paulvos

      Toen ik nog werkte had ik ook zo’n collega, hij vertelde mij, ik heb ’n groen geel hart, waar op ik hem vertelde , nou dat zou ik er gelijk uit laten halen, heb hem daarna er nooit meer over gehoord.

  1. Remco425

    Geweldige prestatie weer! Mijn collega was ee naartoe. Als ADO fan. Ik had hem al verteld dat het een makkie voor onze dames zou worden. Leuk dat dat dan ook uitkomt hahaha

Comments are closed.