Jong Ajax speelt gelijk, geen speelminuten voor Tete

jupiler_league

Jong Ajax heeft vrijdagavond niet weten te winnen van RKC Waalwijk. Op sportpark de Toekomst werd het 0-0 en het was een wedstrijd om snel te vergeten. Een paar kansjes voor Ajax via De Jong en Nouri en twee afgekeurde goals van RKC Waalwijk waren de hoogtepunten van dit vrijdagavondduel. Opvallend was de afwezigheid van Kenny Tete die op vrijdagmorgen nog van trainer Frank de Boer te horen had gekregen dat hij mocht aansluiten bij Jong Ajax.

Een verzoek van Ajax aan de KNVB om Tete nog een duel in actie te laten komen werd afgewezen. Daarvoor heeft de verdediger al teveel duels op zijn naam had staan dit seizoen voor het eerste van Ajax. Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Ook dit duel aan de Dijk begint om 20:00 uur.

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Owusu, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Warmerdam (6. Clement), El Mahdioui, De Jong, Nouri, Cerny (73. Dankerlui), Hendriks, Acolatse.

Bron: Ajax.nl

Related posts

21 Comments

  1. De seijs

   Al is het moeizaam het is toch weer een punt . Ga zo Door gasten en eindig zo hoog mogelijk.

   1. Indojood

    “Jong Ajax heeft vrijdagavond niet weten te winnen van RKC Waalwijk. Op sportpark de Toekomst werd het 0-0 en het was een wedstrijd om snel te vergeten.”

    Commentaar van een bepaald iemand: “Ga zo Door gasten en eindig zo hoog mogelijk”.

     1. Indojood

      Nee hoor, ik ben het eens met de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen maar ik heb mijn twijfels dat bloedeloze 0-0 potjes tegen lager geklasseerde clubs ons daarbij gaan helpen. I.p.v. “ga zo Door gasten” zou ik zeggen: “Het moet beter.” Het is dus puur een verschil in voetbalvisie.

     2. -buitenkantje rechts-

      Ga je zo wel denken Amoebe.. Je kan ook op alle slakken zout leggen.. Ik zie het gewoon als een poging tot positief commentaar.. En laat het daarbij.

     3. vanzanten

      Ik word een beetje moe van de huidige trend dat alles positief moet worden gezien. Als die gasten waardeloos spelen tegen de nummer laatst, vind ik dat je als Ajax nooit mag zeggen “maar we hebben weer een punt”. We hebben er twee verloren, dat is wat er aan de hand is. En nog met waardeloos voetbal ook blijkbaar. Als we dat voortaan goed genoeg vinden dan vind ik dat heel erg treurig.

     1. In memory of J.C.

      Inderdaad Indojood, gewoon een constatering van een constante totaal andere visie op het Ajax voetbal. Ga zo door staat ook gelijk aan: weer drie punten nadat we naar een verschrikkelijke wedstrijd van het eerste hebben zitten kijken.

  2. antonajax

   Had Ajax toch vantevoren kunnen weten.. Nu hopen dat ze tegen Utrecht na een uurtje 3-0 voorstaan. Dan kan Tete erin!

   1. In memory of J.C.

    Je hebt nog wat werk te doen om bij elk topic het laatste commentaar te hebben. Maar je schiet al lekker op als ik zo naar beneden scroll. 100% zal je niet halen maar go for it 🙂

 1. Remco425

  Ik vind dit zo niet kloppen. Hier zijn 2e elftallen ooit voor opgericht. Om spelers die buiten de boot vallen of terugkomen van een blessure wedstrijdritme op te laten doen. Dit was een voordeel wat we hadden tov veel andere landen. Dat ben je nu gewoon kwijt met die stomme regel.

  1. afcadeluxe

   kwam dat niet omdat andere ploegen aan het huilen waren want anders zou Ajax en pisvee teveel voordelen hebben tegenover hun?

   1. Remco425

    Klopt, maar je hoort ze er niet over dat ze allemaal een stuk of wat spelers hebben die de opleiding bij Ajax of psv hebben genoten en er dus ook de vruchten van plukken.

  2. dickst14

   Ja ok jammer van die regel, maar toch heeft het zijn voordelen die 1e divisie. Talenten als Muric, Cerny, Nouri enz. ondervinden daar veel meer weerstand dan in de jeugd.

   1. Remco425

    Tuurlijk, maar daar hoef je geen heel elftal mee te vullen. Uiteindelijk halen toch maar een paar het 1e. Lijkt me dat je rond die tijd toch wel enigszins in de gaten hebt wie het wel of niet kunnen halen. Daarbij, spelers die terugkomen van een blessure spelen hooguit 2 potjes mee en reserves hoeven ook niet iedere wedstrijd mee te spelen, maar af en toe om ritme te houden.

Comments are closed.