Nouri slaat uitnodiging Marokko af en lijkt te kiezen voor Nederland

0707abdelhak_nouri

Abdelhak Nouri heeft een uitnodiging van Marokko onder 20 afgeslagen. Bondscoach Mark Wotte zou Nouri graag meenemen op een trainingsstage ter voorbereiding op de Afrika Cup onder 20 maar de Ajacied heeft bedankt, zo weet VI te melden. Als Nouri de uitnodiging van Marokko had geaccepteerd, had hij volgens VI niet meer in actie kunnen komen voor het Nederlands elftal. Met Oranje Onder-19 plaatste hij zich ruim twee weken geleden voor het EK Onder-19. Op dat toernooi treft Oranje in de poulefase Engeland, Frankrijk en Kroatië.

Bron: VI

Related posts

65 Comments

 1. bloedgroep AFCA

  Heel verstandig….jouw voetbal carrière is in Europa niet in Afrika….goeie keus gemaakt

  1. antonajax

   Laten we het hopen. Johan Derksen denkt anders over Marokkanen.. Dus hopelijk is dit geen lastpakje

   1. dickst14

    Wat ik van hem tot nu toe gezien heb in interviews is hij beschaafd en beleefd. Het is een ontzettend groot talent en er zit volgens mij een goeie kop op.

    1. afcadeluxe

     klopt dickst14,erg beleefd en geen kapsones,nu is hij nog jong dus hoopt dat het zo blijft

  2. Remco425

   Dat moet nog blijken. Genoeg voorbeelden van spelers die voor NL kozen en na 1 oefenpotje niet meer aan bod kwamen. Maar ik hoop dat je gelijk krijgt natuurlijk.

 2. Amoebe

  Van mij mag hij voor Marokko kiezen….ben er echt helemaal klaar mee dat gezeik.

   1. Amoebe

    Zit het alle commentaren rond Derksen te lezen en alles rond rico Verhoef en badr hari (je weet wel…Ronaldo zijn schandknaapje)….de Marrokkaanse gemeenschap is zo verschrikkelijk eenkennig….bah.

    Ik heb een hekel aan generaliseren maar ga het nu toch zelf ook doen merk ik….er is geen houden aan.

    1. FdB=Ajax

     Dat valt me een beetje van je tegen, Amoebe. Meestal ben ik het met je comments eens, maar in dit geval niet. Ik zie Nouri niet eens als een Marokkaan/Nederlander, maar gewoon als een goed gemanierd, rustig en verstandig ventje die het beste van zijn carrière wil maken.

     1. jood84

      volgens mij zijn we allemaal mensen en bewoners van de aarde, waar maken we ons allemaal druk om?

     2. Litmanen

      Iedereen maakt zich druk om Derksen, maar hij heeft wel gelijk dat niet een Marokkaans/Nederlandse speler de wereldtop heeft gehaald. In Nederland wel, maar daarbuiten niet.

      Soms hebben ze onwijs veel talent maar dan toch gaat het ergens mis. Hopelijk is Nouri straks de uitzondering op dit gegeven.

     3. In memory of J.C.

      Derksen gelijk geven staat gelijk aan …….. nare gedachten zeg maar.

     4. Litmanen

      Ach, er zijn mensen die heel nare gedachten krijgen als ze jouw commentaar zien.
      Gezien de kijkcijfers kijken er heel wat Ajax-supporters naar dat programma……

 3. ajaxpers

  Zoals altijd in de geschiedenis heeft de massa een zondebok nodig terwijl we weten (wo2) waar dit naartoe kan leiden.

 4. Kuijff

  Als we Johan Derksen gaan beschouwen als graadmeter… Veel te makkelijk is dit.

  Zonder heel lang na te denken kan ik hele goede voetballers opnoemen die ook beschouwd kunnen worden als “lastpak”, omdat ze stevige persoonlijkheden zijn met een duidelijke mening.

  De bal ligt bij de coach die van individuen met hun eigen kwaliteiten, eigenschappen en ook gebreken een werkend team moet maken. Net zoals we dat in veel breder verband in de maatschappij moeten doen. Populistisch / racistisch gelul vanuit gedachtengoed dat gebaseerd is op vooroordelen gaat daarbij niks toevoegen.

  Nouri heeft kenmerken van een toekomstig topspeler en die zie ik graag in Oranje, ook voor zijn eigen ontwikkeling.

  1. Remco425

   Inderdaad Kuijff, omdat Derksen zichzelf als graadmeter en uitvinder van al het voetbal nieuws ziet en d3nkt dat hij alle wijsheid in pacht heeft, betekent niet dat dit ook zo is. Sterker, het is het tegenovergestelde. Hij zit zo vaak zo dom uit zn nek te lullen…

 5. Indojood

  Verstandige keuze. De druk vanuit de Marokkaanse gemeenschap om niet voor Oranje te kiezen is groot dus als Nouri voor Nederland kiest valt dat alleen maar te prijzen. Vind niet dat we alle Marokkanen of elke andere groep over één kam moeten. Uitzondering zijn Belandas die niets weten van sambal en rijsttafels, toch jood84? ?

 6. -buitenkantje rechts-

  Als hij maar voor Ajax blijft kiezen maakt het mij niet uit voor welk land hij speelt.. Er is geen goed of fout zoals ik in eerdere berichten hier lees. Iedere speler maakt hier zijn eigen afweging.

 7. Amoebe

  Ik baal ook van mezelf dat ik deze gedachtes krijg….ik moet bekennen dat ze steeds erger worden! Ik word echt kotsziek van alle Marokkanen issues die overal het nieuws beheersen (nee ik laat mij echt niet hersenspoelen door de media).

  Ook de verontwaardiging en ontkenning van de Marokkanen zelf vervolgens krijgt mij nog meer op de kast.

  Zoals ik al zeg zijn en voldoende uitzonderingen die de regel bevestigen…..het overgrote deel is echter wel zo.

  Misschien is hij wel de uitzondering maar was hij toen ook niet betrokken bij dat gelul met die politieagente? Ook daar waren er weer genoeg omstandigheden maar het gebeurt vervolgens wel.

  Ik kom dus op een punt dat ze van mij lekker voor hun eigen land (ja dat zien de meeste toch echt zo) mogen gaan voetballen. Het hij en zij denken wordt in beide kampen alleen maar erger….en ik doe daar indd aan mee.

  1. Indojood

   Klopt. Het wij tegen zij is zo erg dat je Nouri verwart met El Azzouzi. Ach, het zijn allemaal Marokkanen, wat maakt het uit, toch? Ik snap wat je wilt zeggen, er zijn inderdaad problemen met groepen Marokkanen maar hou je tenminste aan de feiten als je een standpunt wilt verkondigen. Nu zie je dat je zelf de bocht uitvliegt omdat je ze allemaal op een hoop gooit.

   1. Amoebe

    Ik geef ook aan dat ik het niet zeker weet…het geouwehoer brengt mij ook van mij stuk….ik baal er zelf, nogmaals, heel erg van.

    Ik ben er van overtuigd dat er over een paar jaar geen grijs gebied meer is….dan is het zwart of wit….en ik ben daar erg bang voor.

    Zeker omdat ik zelf merk dat ik erin mee word gezogen.

    1. Indojood

     Vind de financiële tegenstellingen een grotere bedreiging voor onze sociale cohesie. Panama papers, miljarden die via dubieuze constructies naar het buitenland verdwijnen, banken die op oude voet verder gaan, spilzucht bij de overheid, corrupte politici. Allemaal veroorzaakt door mensen die de macht hebben.

 8. Iamsterdam2015

  Laten we die Derksen aub niet serieus nemen. Doe man weet nog net dat er lucht in er bal zit. Ik ben blij dat Nouri voor NL kiest. Als hij slaagt en wel goed os dan is het een Nederlander. Slaagt hij niet en schopt hij rommel dan is het een Marokkaan. Daar wordt ik dan weer moe van !!!!!

 9. In memory of J.C.

  Ach….kijk eens naar werkgevers. Als ze maar een buitenlands luchtje vermoeden, laat staan Marokkaans dan kunnen die mensen het schudden. Veel roepen we over ons zelf af, des te knapper als er mensen zoals Nouri zijn die zich blijven focussen op waar ze gewoon goed in zijn. V.w.b Derksen zou ik zeggen: willen we meer of minder Derksen ……. ik weet het antwoord wel.

  1. Litmanen

   Ik ben absoluut gaan rascist en zeker geen vriend van GW. Maar Derksen heeft feitelijk gelijk. Als je ziet hoe vaak elftallen op zaterdag en zondag over de scheef gaan en hoe vaak dat “Marokkaanse” elftallen zijn, dan moet je tot de conclusie komen dat Derksen wel erg ver gaat, maar helaas is het wel de waarheid.
   Niet alleen bij Ajax zijn al Marokkaanse spelers uit de bocht gevlogen, ook Utrecht, Twente, Feijenoord en PSV hebben te maken gehad met dit soort zaken.
   Laten we nou niet net doen of het niet gebeurd, Sinterklaas bestaat niet, sorry.

   En nogmaals, ik hoop dat Nouri de uitzondering is en dat hij de nieuwe Messi is.

   1. In memory of J.C.

    Als je er de negatieve aandacht aan blijft geven, ze negatief blijft benaderen, ze buiten blijft sluiten……. dan zal het nooit veranderen. Verras ze eens, neem ze op in je vriendenkring, geef ze de kans, schop ze niet de deur uit omdat de achternaam al verkeerd zou zijn. Bewijs hun dat het anders kan, dan staan de raddraaiertjes voor lul.

     1. Litmanen

      Ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt, maar buiten dat, ik geloof niet dat ik met jou mijn vriendenkring wil uitbreiden. Ik heb geen masochistische neigingen.

     2. In memory of J.C.

      Ik snap er niets meer van. Jij vraagt mijn naam en adres een tijdje terug want dan zou je langskomen en nu geef ik je dat en nu weet je van niets? Klinkt wat chicken-achtig.

     3. Litmanen

      Ik heb alleen gezegd dat jij het steeds hebt over het feit dat iedereen hier maar anoniem alles kan roepen. Toen heb ik gezegd: noem je naam en adres dan elke keer als je iemand beledigd. Ik heb niet gevraagd om een ontmoeting. Niks te maken met kippen.
      Geen enkele behoefte aan. En nog een tip: als je mensen wil schofferen met de wetenschap dat ze je kennen, ga twitteren of Facebook gebruiken. Werkt geweldig!

     4. In memory of J.C.

      Lees je eigen bericht nog ff. Je vraagt expliciet om mijn adres met de toevoeging: dan kan je echt lachen. Maar ja misschien last van je geheugen? Ik ben er in ieder geval.

     5. Litmanen

      Als ik om een adres vraag, is de bedoeling dat iedereen dat kan zien! Niet dat ik op visite wens te komen.
      Jij hebt problemen met dat anonieme gedoe, mijn advies is dan, verdwijn dan en ga naar media waar dat niet kan.
      Zeur niet steeds over het feit dat mensen hier maar van alles kunnen roepen. Daar doe jij namelijk ook aan mee. En als jij dat niet anoniem wilt doen dan zou ik zeggen: ga je gang!
      Ik weet uit ervaring dat je zo maar bezoek kunt krijgen als je iets verkeerds zegt over bepaalde “supporters” en ze weten waar je woont.
      Zoals je heel goed weet staan op de besproken vakken heel wat mensen die een probleem hebben als ze een bewijs van goed gedrag moeten overleggen…..

 10. In memory of J.C.

  Het is en blijft simpel: jezelf blijven en blijven ageren tegen onrecht, ook hier. Ste

 11. In memory of J.C.

  Er heerst sowieso een enorme sfeer van IK. De vrijheid van meningsuiting is verworden tot pure discriminatie. Daarnaast is de “mindere bevolkingsgroep” er als de kippen bij om bij het minste geringste te zeggen: he, dat is discriminatie. Er is geen respect, geen geduld, geen begrip en geen “samen leven”. Een simpel voorbeeld is al dit forum. Een hoop “aparte” mensen. Een ommekeer zal pas over tientallen jaren zijn. Ik zal het niet meer meemaken vrees ik.

 12. Amoebe

  Dat speelt deels een grote rol!

  Al spelen te grote culturele verschillen ook zeker een rol.

  Kijk als iedereen zich aan de regeltjes houdt en normaal doet dat zou alles al een stuk makkelijker zijn….nu zullen er meteen mensen zijn die zeggen het begint bij jezelf! Dat is allemaal zeker waar maar als jij zelf altijd hard werkt (ook dat vind iedereen van zichzelf) en je ziet dat sommige overal maar schijt aan hebben en vinden dat de regels niet voor hun gelden dat begint dat voor mij te schuren….en hoe ouder ik word hoe groter de irritatie wordt.

  De jeugd is überhaupt een steeds groter probleem aan het worden….en ook dit roept elke oudere generatie….maar als ik toch zie hoe jeugd en jonge ouders tegenwoordig totaal geen hand meer in eigen boezem kan steken…..

  Tering…ik ben 40 jaar en loop te klagen als iemand die ik juist nooit wilde worden…..juist altijd mijn eigen boontjes gedopt en nooit teveel mijzelf geërgerd aan mensen.

  Het is een heel onsamenhangend verhaal maar er is gewoon zoveel irritatie bij mij dat ik steeds negatiever word over de toekomst van culturen bij elkaar. Wat ik eerder al vertelde….het grijze gebied verdwijnt en alles wordt steeds meer zwart/wit en ik doe er zelf ook aan mee.

  De samenleving werkt niet, het is té druk met té veel verschillende culturen met verschillende belangen.

  En zelfs alle “ruimdenkende” mensen worden extreem….ik bedoel Derksen kan doodvallen, Wilders kan doodvallen, Roemer kan doodvallen….begrijpen jullie een beetje wat ik bedoel?

  Vandaar dat ik dus steeds meer kom op het punt van laat ieder lekker zijn cultuur onderhouden/bevoeden want anders lijkt wel niet te werken.

  Ik houd er nu over op en zal mijn mening over voetbal weer geven….eigenlijk paste deze comment totaal niet op dit Ajax forum (ja uiteraard wist ik dat).

 13. In memory of J.C.

  Je moet alles overal kunnen zeggen zolang het gefundeerd en respectvol is en blijft. Ook op het Ajax forum. Niks mis met wat je zegt, het speelt hier ook en je leest het in meningen. Helaas werken anonieme fora en chatsites mee aan de verloedering. Mensen kunnen ongestraft de meeste erge dingen schrijven. De tol van de vooruitgang. Daar moet ook tegen gereageerd blijven worden. Het hele probleem is verschrikkelijk lastig helaas.

 14. In memory of J.C.

  @Litmanen. Die enkeling die jij bedoeld….ach so be it. Ik hoop je vrijdag te zien. Gezellig.

 15. Ramon1

  Nouri weet zelf ook wel dat die de top kan halen dat is nl elftal ook een betere keus lijkt me , zou mooi zijn als Frank hem dit seizoen nog wat minuten geeft dan kan die volgend seizoen met een goed gevoel verder gaan

 16. marcussboss

  hier gaan we nog erg veel plezier aan beleven, binnen ajax en het nl elftal

 17. marcussboss

  Ik zou het mooi vinden om deze speler in het grote Nederland te zien, prachte pass en goed overzicht!

Comments are closed.