Ajax stelt voorlopig geen opvolger Jonk aan

Wim_Jonk

Ajax zal voorlopig geen opvolger van Wim Jonk aanstellen en heeft alle taken verdeeld onder de zittende coördinatoren. Said Ouaali, coördinator van de bovenbouw, laat weten dat de structuur ongewijzigd blijft en dat de spelers zich door kunnen ontwikkelen binnen de jeugdopleiding en ze zodoende klaarstomen voor het eerste elftal.

‘Zoals het er nu naar uitziet is er voldoende deskundigheid in huis om het wegvallen van Wim en de overige collega’s intern op te kunnen vangen. Als coördinator van de bovenbouw krijg ik nu meer te maken met de taken die in relatie staan met Jong Ajax. Hierover heb ik geregeld overleg met Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar.  Iedereen is bereid om een stapje extra te doen en elkaar te helpen. We hebben met z’n allen hetzelfde doel al hebben we een en ander wel op accenten gewijzigd’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

35 Comments

 1. Widi

  Haal dan iemand die ze goed leert aannemen en passeren. Moniz of Meulensteen. Ik zie graag weer eens wat passeeracties. Dat geschuif van links naar rechts kennen we nu wel.

 2. dickst14

  helemaal eens. en hopelijk vergeten ze niet de lijn Cruyff ook al ben ik daar bang voor.

  1. Indojood

   dickst14, het is een grote grap. Jeugdopleiding is onze levensader en het hoofd is een belangrijk onderdeel van het TH. Nu blijft deze positie vacant. Die Ouaali mag het TH toch geen strobreed in de weg leggen. De Toekomst is hiermee monddood gemaakt.

  1. BobbyHaarms

   Er gebeurt gewoon niks. Jonk eruit gepest en die is op dit moment onvervangbaar om de lijn Cruijff te volgen. Lijkt momenteel meer op een losgeslagen bende

    1. Indojood

     Ach die zijn al een “lost cause”. Zeggen doodleuk dat JC tweedracht zaait. Zeker fans van Hennie Henrichs, symbool van eenheid. Wat moet je met die lui? 🙂

     1. Indojood

      Ja dat had ik ook tegen die man van stijl en klasse gezegd, dat ik zijn reacties met plezier lees… 🙂

     2. Widi

      Ik heb dat over JC gezegd. Omdat ik dat vind. Maar ik vertrek niet als Jonk terugkomt. Ik was niet voor zijn vertrek. Ik was ook niet voor het vertrek van JC. Ik wilde wel dat Hennie Henrichs zou vertrekken met al zijn maten. Ik vind alleen dat JC nu even niet elke maandag iets over Ajax moet laten opschrijven. Is het nu duidelijk waar ik sta? Verder weet ik niet eens met wie jullie mij op een hoop gooien. Voor de duidelijkheid: ik reageer onafhankelijk van wie ook.

     1. AjaxBarcelona

      Is bij deze dan een quiz vraag. Persoonlijk vind ik het wel een makkelijke 🙂 Bij twee goed heb je al prijs. Een gratis commentaar bij het eerstvolgende topic en een bezoekje aan het bijzondere zolderkamertje van een forumlid.

   1. -buitenkantje rechts-

    Precies! Is natuurlijk los van alle perikelen DE aangewezen persoon om straks de aanstormende talenten in te passen ..

 3. AjaxBarcelona

  Widi volgens mij plaats jij jezelf bij een bepaalde groep, niet iemand anders. Niet elk commentaar is commentaar op jou 🙂

 4. EugAjax

  Slechte beslissing, de core van je bestaan moet ten allen tijden leiding aan worden gegeven door een krachtige leider, communicator en iemand met een missie goede visie en strategie die past binnen cultuur Ajax. Maar dit kan ook dat said daar naar toe gaat groeien bijgestaan nu door Sar en Bergkamp. Ik heb interview in VI kerst nummer met Bergkamp goed gelezen en ik ben van mening dat Bergkamp zeer goede visie heeft mbt opleiden jeugd en ik zie hem graag in dat perspectief de belangrijkste man bij Ajax worden!! Degene die rode draad van Ajax cultuur bewaakt! Dus misschien dat Ajax daar nu op deze manier naar toewerkt. Dat zou dan nu een stap terug zijn om er daarna 5 vooruit te zetten dus het kam heel goed uitpakken!!

  1. AjaxBarcelona

   Moet Bergkamp wel wat meer zeggen tijdens de vergadering dan tijdens de wedstrijden op de bank. Naast vliegangst lijkt het wel of hij praat angst heeft 🙂

 5. EugAjax

  Daarom is hij juist extra goed. Hij zegt niet veel naar buitenwereld toe maar des te meer intern. Hij is fan van Cruyff, heeft eerder aan plannen gewerkt dan dat Jonk erbij kwam. Grootste meningsverschil tussen Jonk en Bergkamp was het feit dat Jonk CS teveel doorschoten naar performance coaches en coaches van andere sporten. Die balans gaan ze nu herstellen. Meer voetbaltechnisch en tactisch trainen. Persoonlijk ben ik daar blij mee. Conservatieve voetbalwereld kan eea leren van andere sporten maar daar moet niet in doorgeslagen worden.

   1. AjaxBarcelona

    Volgens mij zijn zowel Wim als ook Dennis in 2008 bij Ajax gekomen in een “trainers” functie. Dus evenveel ervaring met de plannen van Cruijff. Maar dat terzijde. 🙂

    1. EugAjax

     Klopt scheelt ook niet heel veel alleen heeft Bergkamp uiteindelijk Jonk erbij gehaald. Maar het is inderdaad vrijwel meteen in begin geweest!

 6. AjaxBarcelona

  Ik ben het niet met je eens dat Jonk was doorgeschoten. Dan had Johan hier ongetwijfeld commentaar op gehad. Cruijff heeft aangegeven dat Jonk de afgesproken volgde. Als Dennis dit ook zou doen had Jonk nooit zo alleen komen te staan. Er zijn momenteel teveel persoonlijke belangen die meespelen volgens mij. Teveel “ik-jes” en heel weinig tot geen “wij-tjes”. Maar zoals al eerder hier gezegd, de tijd zal het leren maar ik geloof er momenteel niet zo in.

Comments are closed.