‘Van Rhijn zet loopbaan mogelijk voort bij Galatasaray’

0706vanrhijn

Ricardo van Rhijn vertrekt mogelijk in de winterstop bij Ajax. De verdediger kan niet meer rekenen op een basisplaats sinds Kenny Tete zijn plek heeft overgenomen in het eerste elftal van Ajax. Het Turkse  Galatasaray heeft zich volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars officieel gemeld in Amsterdam om Van Rhijn los te weken bij Ajax. Overmars zou bereid zijn om mee te werken aan een transfer en  hanteert een vraagprijs van drie miljoen euro voor Van Rhijn, die in Turkije een contract  tot de zomer van 2019 kan tekenen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

58 Comments

  1. Rvdt020

    G.S. Is blijkbaar aan het zoeken naar een rechtsback, hebben ook al intresse in VDWiel, ik zeg strik eromheen en byebye Van Rhijn ??

    1. DennisTheMenace

      Hij is gewoon realistisch. Hij heeft de pech dat er op zijn plek een potentiele wereldtopper staat. Daarnaast vind ik een beetje respect wel op z’n plaats. Volgens mij is hij echt een voorbeeldprof met een goede instelling en prima zelfreflectie. Bedankt Ricardo, en succes in Constantinopel!

      1. De Ajacied

        @dennisthemanis,
        Beetje respect naar Ricardo is echt wel op zijn plaats hoor, hij heeft hele mooie dingen voor Ajax gedaan alleen is Tete nu beter,
        Ik gun Ricardo een mooie transfer naar Gala en hoop dat hij weer opbloeit,
        Ga je goed gast ⚽️⚽️

    1. PvL020

      Zal hij ongetwijfeld doen, maar is op dit moment gewoon minder. Dit kwam pijnlijk aan het licht tegen Molde

    2. Litmanen

      Aan de ene kant eens, aan de andere kant, Van Rhijn heeft een leeftijd dat hij elke week moet spelen. Jammer, maar ik geef hem wel gelijk.

    3. slm020

      Helemaal mee eens ! Zelfreflectie is ook belangrijk maar ja daar hebben de meeste spelers moeite mee ! Vind het wel jammer want wat AJAX ontbreekt al jaren is dat de reserve bank nooit helemaal optimaal is ! Dit jaar voor het eerst een uitzondering !

  2. Remco425

    Ben benieuwd hoe de meesten hier zullen reageren. Een paar jaar geleden stond iedereen op de banken voor hem toen hij Vd Wiel uit het 1e verdreef. Nu is hij alweer afgeschreven. Tete weet alvast wat hem te wachten staat…

    1. Indojood

      Klopt maar dat is toch inherent aan het voetbal. Van Rhijn leek een prima opvolger, kwam in Oranje maar is stil blijven staan. Zit nu terecht op de bank. Nu is er een betere in Tete.

      1. Remco425

        Klopt en Tete doet het nu ook gewoon beter, maar tussen iemand anders beter vinden en iemand volledig afbranden zit een wereld van verschil. Het is denk ik niet eens zo dat hij stil is blijven staan, maar hij is beduidend minder geworden. Hoe kan dat? Dat is denk ik een kwestie van vertrouwe . En dat is niet alleen omdat een ander het beter doet op jouw plek en de trainer daar (terecht) voor kiest, want Frank heeft hem heel lang het vertrouwen gegeven. Ik denk weer dat hij totaal geen vertrouwen van de eigen supporters voelde en volledig verkrampte bij weer een fluitconcert, of ‘applauswissel’. Daardoor is hij in een viceuze cirkel terechtgekomen, waar hij niet meer uitkomt.

        1. Indojood

          Zo te zien zijn de reacties 50-50. Het afbranden van spelers zie je overal en alles wordt tegenwoordig online gezet. Leuk is anders en persoonlijk zal ik nooit een Ajaxspeler uitfluiten maar daar zal een voetballer mee om moeten gaan. In NL valt het nog reuze mee, alles bij elkaar genomen. Bij Galatasaray is het “different cook” met die maffe Turkse supporters en pers. Als zij de pik op je krijgen dan jagen ze je met pek en veren het land uit.

          1. Remco425

            Klopt, het valt mee gezien eerdere reacties over Van Rhijn. Een ervaren voetballer moet daar idd mee om kunnen gaan, maar voor jonge spelers is dat moeilijk. En aangezien wij met veel jonge spelers spelen, ook Van Rhijn was pas 21/22 toen hij al uitgefloten werd. Dit in tegenstelling tot clubs als Gala en Fener die veel gelouwerde spelers kopen. Het voordeel van Van Rhijn om daar naartoe te gaan is dat hij daar op nul begint. Maar hij moet het wel meteen laten zien anders is het daar idd ook gauw gedaan met zn vertrouwen.

    2. Litmanen

      Eens Remco, vind hem in principe een betere voetballer dan Tete, maar als de trainer niet meer in je gelooft dan hebben de supporters niet zo veel te vertellen.
      En zoals nu de meerderheid Tete geweldig vindt, zal die zelfde meerderheid hem afbranden na twee fatale fouten.

      Zie Veltman, Dijks en Riedewald.

      1. Litmanen

        Daar komt nog bij. Wat gebeurt er als Tete een strafzaak moet ondergaan? Blijft hij dan in het eerste gehandhaafd?

        1. AFCA my World

          Nee hij heeft wel gelijk,want na een topseizoen volgt regelmatig een minder seizoen,dat moet je accepteren en keihard vechten om (beter) terug te komen !

  3. Amoebe

    Ik denk er op dit moment absoluut niets is om voor te strijden…tete speelt ijzersterk en is wat mij betreft onomstreden.

    Hij kan natuurlijk een terugval krijgen maar ik zie dit niet snel gebeuren.

    Ik snap dat van rhijn wilt spelen…hij heeft tenslotte al een paar jaar in het vlaggenschip gespeeld, dan wil je geen stap terugdoen.

    Ik heb dus begrip voor zijn wens om te spelen…een sportieve keuze en niet zozeer een financiële keuze (al zal het salaris zeker goed zijn).

  4. -buitenkantje rechts-

    Ik zou het jammer vinden als hij vertrekt.. Alleen al omdat je posities dubbel bezet moet hebben. Een uitstekende 2e man achter Tete.. Maar begrijp ook dat hij meer wil spelen. 3 miljoen is trouwens een schijntje..

      1. PvL020

        En zeker als, zoals van Rhijn, al jaren in het 1e heeft gespeeld. Maar ik weet niet of hij zeurt, teleurgesteld ok, maar is hij misschien ook niet te lang gebleven dan.. En dan dubbel bezette posities ja maar de dubbele bezetting zijn vaak jongens die er gaan komen en niet die er al hebben gezeten in het 1e. Vervelende situatie maar ik hoop voor van Rhijn dat er een oplossing voor hem komt. Goeie gast alleen heeft Tete als concurrent en is helaas beter

        1. -buitenkantje rechts-

          Als hij bij Galatasaray dan maar wel aan het spelen komt..en niet daar ook op de bank belandt..

  5. woody79

    hoor trouwens liever waar boilesen naar toe gaat. v&d heeft nog 9.5 mil cadeaubon uitstaan:)

  6. Ajax nr 1

    Echt wat een gekke bij Ajax. 3 miljoen voor Van Rhijn echt niet te geloven. Voor van Rhijn succes kerel je verdient het om te voetballen.

  7. Iamsterdam2015

    Succes kerel. Een voorbeeldige prof kunnen er veel bij Ajax en daarbuiten wat van leren. Succes in Turkije !!!!

  8. Mick

    Snap dat van Rhijn nu niet meer speelt, Tete heeft bewezen op dit moment meer te brengen maar ik gun van Rhijn een mooie stap hij verdient te spelen en is een prima back

  9. Geroldkohlen

    het is ricardo gegund deze transfer, het is wel jammer dat je nu niet dubbel bezet bent op die positie, ricardo heeft een aantal jaren goed gespeeld in ajax 1, dit seizoen is hij helemaal uit vorm en is daardoor totaal geen concurrent voor tete, dus ik snap dat hij dan weg zou willen en misschien is dat ook wel goed voor zijn ontwikkeling om in een nieuwe omgeving te spelen en financieel ga je daar ook vooruit!

  10. AjaxBarcelona

    Hij is dubbel stil blijven staan toen hij zijn plek kwijt was. Nooit echt vechtlust gemerkt voor zijn plek. Meer berusting. Dat kan in Turkije ook een probleem worden. Verder is 3 miljoen een prima prijs voor een reserve speler.

  11. De seijs

    Helemaal mee eens. Zoals hij de laatste tijd voetbalt missen we niets aan deze reserve back. En 3 miljoen is dan ook de hoofdprijs.

  12. stylo1984

    Hopelijk leren ze em daar weer voetballen, die gaat doet niks voor een basis plek. Krijgt ie een keer de kans krijgt gudelj rood door die sjaak

  13. Slingertje.

    Ook daar zal hij op de bank belanden denk ik want hij blijft dezelfde domme fouten maken.

  14. pietprecies

    Van rhijn heeft het toch echt aan zichzelf te danken dat hij niet meer in de basis staat. Heeft heel lang vertrouwen gekregen en is gewoon door tete voorbij gelopen net als dat Vd wiel door van rhijn voorbij gestreefd werd. Alleen van rhijn is gewoon stil blijven staan

  15. huub

    Pas maar op met Tete, hij heeft een rat van een waarnemen als je begrijpt wat ik bedoel. Die kan zomaar gaan etteren als ie geld ruikt. Dan zie ik liever dat van Rhijn bij Ajax blijft! Maar v Rhijn moet ervoor knokken voor die plek of toeleggen dat hij ook op een andere plaats kan spelen.

  16. Litmanen

    Vergeten dat hij international is en heel wat meer interlands dan Tete? En dan, pas 24 jaar? Kijken hoeveel wilskracht Tete toont als hij op de bank gezet wordt en geen enkele serieuze kans krijgt zijn plaats terug te veroveren.
    Vorig jaar op verzoek van De Boer bijgetekend.

    De Boer kiest en dat is zijn goed recht, maar als je op de tribune/bank terecht komt heb je niet zoveel aan wilskracht. Alleen heel hard werken op de training en volgens De Boer doet Van Rhijn dat.

    Komt bij dat de ontwikkeling van Tete zo snel gaat dat hij volgend seizoen gewoon vertrekt. ( je weet wie zijn zaakwaarnemer is. Iets met pizza’s )

    Dan kunnen we weer ergens een volwaardige back gaan kopen…….

  17. AFCA-075-

    Prima voetballer die zijn taak over het algemeen altijd goed deed. Was altijd wel “fan” van hem. Iemand met een Ajax hart. Zo slecht als Veltman een aantal wedstrijden geleden was is hij in iedergeval nooit geweest. En nu met Tete voor zich is de keuze voor hem heel begrijpelijk.

  18. Pazuzzu

    Hij heeft zich in het veld l vaak als ene Rembrandt gedragen maar waarin niet even wachten tot Frank weg is en dan je kans opnieuw proberen te grijpen? Ja natuurlijk de moneten hè …. hou me hart vast en hoop dat je billen een aantal jaren Turkse reserve banken en tribunes aankunnen. 🙁

  19. Velibor

    Voetballers komen en voetballers gaan,ouwe voetbalwijsheid ,gewoon zorgen voor goeie vervangers,simpel.

  20. Ajax nr 1

    Ik kan het begrijpen van Van Rhijn echt ik gun het hem. Maar van Ajax zeg ik WAT DOM. Weer een weg voor een speldenprikje.

Comments are closed.