Ladru keert terug bij Ajax als hoofd jeugdscouting

De_Toekomst

Patrick Ladru keert terug bij Ajax en zal per 1 januari door het leven gaan als hoofd jeugdscouting. Ladru en Ajax zijn een contract van drie jaar overeengekomen. Ladru was eerder 21 jaar werkzaam bij Ajax als jeugdtrainer en coördinator middenbouw maar vertrok omdat hij zich niet kon vinden in de plannen van Cruijff.

‘Als trainer en coördinator heb ik veel te maken gehad met scouts. Het is voor mij een uitdaging daar nu verantwoordelijk voor te zijn. We moeten de beste talentjes weer naar Ajax halen. Het kan toch niet zo zijn dat zij nu elders willen spelen?. Ajax is mijn club en ik heb er 21 jaar gewerkt. De gesprekken met Marc Overmars verliepen prettig, klonken heel positief en zijn voor mij reden terug te keren’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

44 Comments

 1. AjaxBarcelona

  Maar ….. we blijven de lijn Cruijff volgen hoor ……… tuurlijk, slaap zacht in de kribbe.

  1. AFCA my World

   Oke het is een lul dat ben ik met je eens, maar hij heeft ons wel de laatste Champions League cup en wereldbeker bezorgd,als hij zich nu wel eens aan de Cruijff regels wil houden zou hij van mij wel terug mogen komen maar ik denk dat dit zijn laatste klus is !

 2. Mooi

  Ik begrijp hier nu helemaal niets meer van. Gaat de knop nu zo snel om en is de heer Ladru in eens bekeerd.

  1. AjaxBarcelona

   Ach Jonk was nog niet uit zicht dus het mes kon hem nog inhalen. Zo raak je kerstgedachte wel kwijt hoor. Denk dat ik maar ff IJsselmeervogels ga volgen. Zelfde shirt maar vast veel leuker bestuur e.d.

 3. -buitenkantje rechts-

  Wat ik begrepen heb is dat hij niet zozeer tegen het plan Cruijff is, maar meer een verschil van opvatting had met Jonk over hoe je de jeugdopleiding moet leiden.. Dan ben ik wel benieuwd waar die verschillen van mening dan zijn..
  Tot nu toe kom ik niet verder dan vage bewoordingen zoals:
  “Ajax moet weer een familie worden” , “Talentjes moeten we weer bij Ajax halen”,
  Wat wel duidelijk is dat Marc, Dennis, Edwin en Frank naar buiten tegen de media zeggen het jammer te vinden dat Cruijff zijn handen heeft afgetrokken van Ajax, maar intern op de tafel hebben staan dansen van vreugde..

  1. tijger238

   Verschil van mening of had hij liever de baan van Jonk. Nu hoofd Jeugdscouting en straks Hoofd jeugdopleiding.

 4. -buitenkantje rechts-

  El Azouzi zal dan wel bij Ajax blijven hè Ladru?? Familiegevoel..talenten bij Ajax houden.. Je weet wel, jouw eigen uitspraken!

 5. Litmanen

  wat een heerlijke positieve reacties weer. Als ik depressief wil worden kijk ik hier drie minuten rond.
  Overigens, Ladru was het destijds niet eens met het door Jongkind bedachte idee om trainers tijdens het seizoen te laten rouleren bij de jeugdelftallen.
  En aangezien Jongkind de schrijver van het plan Cruijff was….

  1. -buitenkantje rechts-

   Helaas fout Litmanen.. Ladru heeft destijds zelfs ingestemd met het roulatiesysteem..

  2. Indojood

   Anti-Cruijff types zoals jij zijn juist de negatievelingen. Met de bemoeienis van Cruijff destijds kreeg Ajax juist een positieve boost. De supporters zagen een clubicoon vechten tegen allerlei vage types zoals Ten Have, Sturkeboom etc. en na de gewonnen rechtszaak zouden we er met zijn allen voor gaan. Cruijff’s visie en persoonlijkheid kan je onmogelijk negatief noemen. De blijkbaar succesvolle haatcampagne tegen hem des te meer.

   1. AjaxBarcelona

    Jongens laat hem gaan. Constant dat gezever over wie wat heeft geschreven ipv over de inhoud van zaken. Uitleg of vragen om inhoudelijke redenen heeft gewoon geen zin want hij kijkt maar één kant op. Ook dit zal hij weer met éénrichtings verkeer uitleggen. Vroeger ook zulke mensen, gelukkig weinig, als personeel gehad. Zijn gewoon heel vermoeiend.

    1. Indojood

     Ik vind het wel leuk. Wat ik al eerder zei, hij vervult de rol van dorpsgek op deze site. Deze Litmanen (sorry Jari) is als een boksbal op de kermis. Krijgt van iedereen online klappen maar op de kermis wordt er nog geld mee verdiend. Deze Litmanen (sorry Jari) biedt zich gratis aan met zijn domme gelul.

  3. Geroldkohlen

   in ieder stukje wat onderhand geschreven heeft hij een negatieve oordeel over cruijff en het plan dat gevolgd zou worden meer weet hij niet te zeggen, oja veltman veren in de kont steken kan hij ook goed! litmanen wilt perse zijn gelijk halen die hij toch niet krijgt want zijn informatie klopt niet eens! hij brengt de naam litmanen ook tot schande dus ik stel voor om hem gewoon pannenkoek te noemen!

 6. Ajaxslied

  lol weer iemand zonder ervaring aan de macht.
  waarom wordt er niet gewoon een ervaren man als hoofdscout neergezet inplaats van iemand die zelfs nog nooit gescout heeft

 7. JCruijff

  Ik heb al decennia een seizoenkaart bij Ajax om naar voetbal te kijken. De laatste tijd zie ik heel af en toe dat ze voetballen. In negen van de tien gevallen echter spelen ze een heel ander spel namelijk het zogeheten ‘positiespel’. Dit is een spel waarbij het de bedoeling is om de bal zo lang mogelijk in het bezit van het team te houden. De bal mag met alle delen van het lichaam behalve met de armen en handen, in alle richtingen worden voortbewogen: naar voren, naar achteren, in de breedte. Naarmate de bal meer in de richting van het doel van de tegenstander dreigt te komen, wordt deze direct weer naar achteren gespeeld omdat het team bang is dat ze de bal verliezen. Logisch want de tegenstander staat bij dat doel met heel veel spelers dus de kans dat je de bal verliest wordt steeds groter. Oh ja en heel af en toe wordt er op het doel van de tegenstander geschoten en valt er ook een goal, maar dat is niet de bedoeling van het positiespel. De bedoeling is om na 90 minuten spelen zo veel mogelijk de bal in het bezit te hebben gehad. Tegenwoordig meten ze dat met percentages. En de doelpunten zijn eigenlijk bijzaak. Maar het gekke is dat een team de wedstrijd wint als het 1 doelpunt of meer heeft gemaakt dan de tegenstander. Daar wordt dat team voor beloond en ze krijgen punten. Voetbal is een leuk spel omdat er veel spannende dingen voor de beide goals kunnen gebeuren. Positiespel is heel saai als kijkspel, het is een beetje te vergelijken met biljarten of golf….dat zijn ook sporten waar het publiek NIET op de banken staat van enthousiasme….

 8. Heldenzoon

  Hoofd jeugd scouting….. Als ik de reacties zo lees zou je haast denken dat deze man de club gaat runnen. Je hebt heel veel scouts, en dan eentje daarvan is de opper-scout. Die gaat dus als laatste kijken of die 11-jarige inderdaad twee-benig is.

  En nu deze man dat gaat doen gaat Ajax weer naar de kloten. Juist ja, ik begrijp het…….

  1. AjaxBarcelona

   Ik denk dat je je dan niet goed geïnformeerd hebt over de achtergronden ed. Geen verwijt, slechts constatering van mijn kant. Het is nl. op zijn minst bijzonder dat hij na het vertrek van Jonk zo snel weer binnen komt wandelen. Alsof hij naast het hek heeft staan wachten. Feit is dat hij blijkbaar geen andere vaste baan heeft gehad na zijn vertrek, anders kan je niet zo snel weer terugkomen. Ook daarom zet in mijn vraagtekens bij de kennis en kunde van Ladru. Maar nogmaals, geheel mijn eigen zienswijze.

   1. AjaxBarcelona

    En ja, als het in de basis niet goed is geregeld kaan het zomaar zijn dat daar de aftakeling van wen club start. Is al vaker gebeurd bij Ajax.

    1. Litmanen

     Eens , ik denk dat het binnenkort afgelopen is met Ajax. Waarschijnlijk heb je nog wel ergens een site op internet waar dat bewezen wordt toch?
     Daar komtie weer die altijd positieve AB: http://www././()?idiootdievindtdattiealtijdgekijkheeft.nl

 9. Heldenzoon

  Constateringen zijn altijd welkom, helemaal als je ze onderbouwt op ‘feit is’ kort daarop gevolgd door het woord ‘blijkbaar’……

  Waarschijnlijk is het zeker dat je 60% van de tijd altijd gelijk hebt.

  1. AjaxBarcelona

   Inderdaad gevolgd door blijkbaar en niet door schijnbaar wat een feitelijk verschil maakt.

Comments are closed.