De Boer: ‘Huntelaar is welkom maar die wil nog niet’

huntelaar_afca

Ajax gaat in de winterstop serieus werk maken van een extra spits. Trainer Frank de Boer is van mening dat Sanogo niet beschikt over de juiste kwaliteit om Milik te vervangen en dus zal men gaan zoeken naar oplossing. De trainer ziet echter ook in dat het geen gemakkelijke klus gaat worden om de juiste spits te vinden. ‘Talenten van 21 jaar die je misschien beter kunnen maken, kosten al snel zo’n negen miljoen. En iemand als Klaas-Jan Huntelaar wil nog niet’, aldus De Boer, die niet bij de pakken neer gaat zitten: ‘We blijven zoeken’.

Bron: ANP

Related posts

99 Comments

  1. BobbyHaarms

   Je kan het hem niet kwalijk nemen, het is helaas zijn keuze om (nog even) in het buitenland te blijven. Kijk naar Heitinga, die had dit wetende misschien ook beter nog even gewacht 😉

   1. Sazzz

    Heitinga zat op de bank… en laten we wel wezen, Huntelaar doet het nou niet bepaald goed. al twee jaar niet

  2. Velibor

   13 miljoen redenen per seizoen om daar te blijven,nou weet niet hoe jou huishoudboekje er voor staat maar dd

   1. Remco425

    Lijkt me niet dat hij daar 13M per jaar verdient. En als dat wel zo is hoeft hij het voor het geld allang niet meer te doen natuurlijk.

  3. Amoebe

   Ik vind zijn instelling juist top.

   Hij is geen loper qua clubs en is gewoon eerlijk. Dan heb je bij mij al gewonnen.

   Ik begrijp dat hij liever in Duitsland voetbalt als in Nederland…niveau dingetje (en ook salaris maar ik denk niet dat dit leidend is in zijn geval).

   Ik hoop wel dat hij volgend jaar klaar is met het buitenland en naar Amsterdam komt.

  4. Starke

   Wat voor instelling dan? Je kan oud spelers niet verplichten terug te komen. Is hij nu gelijk minder? Het word steeds gekker hier op de wereld.

   1. War

    Kom op, Huntelaar is nog niet aan Ajax toe, heeft nu wel wat beters en nog te veel in zijn mars.
    Laat Ajax eerst maar Europees aan de weg gaan timmeren, dan is er misschien meer animo om te komen, voorlopig is Ajax totaal niet in trek

  1. woody79

   heeft dat geen reden? een spits als Cardozo lijkt me een mooi alternatief. Sterk en doelgericht. Maar zal wel te duur zijn en vindt het hier te koud

    1. woody79

     ja het is een zacht wintertje voor de zuid amerikanen hier. ze hebben geen handschoenen en maillootjes nodig:)

   1. Velibor

    Kan wel zijn maar is een jongen met van alles wat in zich,werk aan de winkel voor bergkamp zou ik zeggen en hij staat wel in de top 10 van fox met mooiste doelpunt vh seizoen en dat kunnen onze spitsen toch echt niet zeggen tot nu toe!

   2. creutz1977

    haha idd… zivkovic is leuk voor counter voetbal… Hij heeft veel ruimte nodig… top komt hij nu nog echt tekort

   3. Starke

    Je ziet het echt verkeerd. Hij is een spits die je diepte instuurt. Ajax speelt niet zo. Hij doet z’n ding maar hoe ajax hem wil laten spelen gaat niet werken. Ajax verkracht spitsen door ze lam te maken door als aanspeelpunt te gebruiken. Balletje vasthouden en afgeven etc etc.

  1. Rvdt020

   Wat heeft iedereen met die Cardozo, die jongen is helemaal geen Ajax speler man rot op met hele Cardozo

     1. woody79

      zivko heeft in 3 seizoenen 54 wedstrijden gespeeld en wel 12x gescoord. Ik vind ook dat Hendriks een kans moet krijgen maar wordt dan een Hoesen II ben ik bang. We hebben een killer nodig

 1. Sazzz

  Een beetje misplaatste arrogantie van Huntelaar. Laat al een jaar of twee weinig zien, zeker vorig jaar niet. En dit jaar is het ook niet best

  1. Starke

   Misplaatste arrogantie?! Wat heeft hij gezegt wat niet door de beugel kan @Sazzz? Je ziet ze echt vliegen

   1. Sazzz

    het feit dat ie zichzelf te goed vindt voor Ajax. vorig jaar wel negen hele doelpunten, dit jaar ook pas vijf. en hij maakt slechts zelden de negentig minuten vol.

    1. Starke

     Hij speelt daar op hoger niveau. Als hij vind dat hij daar niet klaar is dan moet je dat respecteren. Hij heeft niet eens een slecht woord uitgelaten over Ajax. Het maakt in principe niet eens uit wat hij gezegt zou hebben, je zou toch wel klagen. Hij speelt tenminste. De Jong van PSV was standaard bankzitter in Duitsland en scoorde helemaal. Van hem snap ik het waarom hij terug is gekomen, hij zou daar niet meer aan de bak komen. Om maar een voorbeeld te noemen

 2. -buitenkantje rechts-

  Hij wil nog niet.. Iedere keer hetzelfde commentaar! Vergeet die ex-Ajacieden nou maar.. Die komen niet..tenzij ze degradatie voetbal spelen in een buitenlandse competitie en al een paar jaar op de tribune zitten..
  Richt je op wat wel mogelijk is!
  Haal Zivcovic terug! Kan samen met Milik een mooi aanvalsduo vormen.. Of gebruik Hendriks! Ik heb hem een paar keer zien spelen en vind hem veel meer allround dan Milik.. Echt! Wat van ver komt is lang niet altijd beter!

  1. ajaxhoger

   ex-Ajacieden komen niet , die zien ook hoe ermee omgegaan word bij ons , ze kunnen dan mooi een kaartclubje beginnen samen met johnny op de bank , te gek voor woorden hoe met die jongen word omgegaan .

   1. -buitenkantje rechts-

    Tja, zware dobber voor Johnny. Ik vind het nog steeds een vreemd verhaal.. Waarom speelt hij niet? Lichamelijk niet goed? Te traag? Hij wordt toch gescout en medisch gekeurd?

    1. Remco425

     Ja Viergever en Vd Hoorn zijn blijkbaar sneller, maar of zij ook een betere verdediger zijn? Maar dat schijnt niet het belanrijkste te zijn voor een verdediger bij Ajax. Net als dat scoren voor een spits ook niet het belangrijkste schijnt te zijn.

 3. Iamsterdam2015

  Staat een goeie bij NEC in de spits René Christian Santos. Heeft er al 11 in liggen en is echt een leuke speler om naar te kijken. Maar ja het zal wel weer een reserve geblesseerde bank/tribune zitten worden van Juve, inter, PGS of City.

  1. pietprecies

   Santos is een laat bloeier, op zich niet erg maar is nog beperkter dan milik, niet doen dus.

 4. FdB=Ajax

  Ik heb de naam Haller al meerdere keren op dit forum langs zien komen en toen vond ik dat een beetje voorbarig. Maar ik moet eerlijk zeggen dat die jongen het niveau wel vasthoudt en hij blijft scoren! Utrecht lijkt zich al neer te leggen bij een vertrek omdat er meerdere clubs achter ‘m aan zitten, Ajax moet snel handelen!

  1. pietprecies

   Dat is nou precies een speler die het zou kunnen maar ook al 10 mil moet kosten en dat gaat van de bonus van marc af dus gebeurt niet.

   1. Remco425

    10M is ook teveel voor zo’n speler. Het blijft altijd moeilijk in te schatten. Van der Hoorn hield het niveau ook lang vast bij Utrecht, Sulejmani scoorde ook aan de lopende band bij Heereneveen en Zivko bij Groningen. Allemaal waren ze weer snel afgeschreven bij Ajax. Ook door dezelfde supporters die ze graag zagen komen.

 5. Indojood

  Ik weet nog een goeie spits, hij speelt bij Ajaxfanzone en noemt zich Litmanen. Maar serieus, het is allemaal lachwekkend en amateuristisch. Zivkovic zou de concurrentie met Milik moeten aangaan. Nu is ie aan het wegkwijnen bij Willem II. We huren Sanogo en die ontwikkelt zich goed, zo is ons verteld door onze centrale verdediger dus we hebben geen spits nodig. Een week later gaan we toch op zoek. Zie hier het rampzalige beleid wat momenteel gevoerd wordt.

  1. Gertje

   Eerst maar eens het tempo omhoog De jong op het middenveld erbij , die net zoals poulsen de toon kan zetten en dan een lekkere spits erbij, laten ze bij Ajax eens naar Leicester City kijken met dat tempo win je in Nederland alles , maar ze krijgen hier eerst een boek met loop lijnen zelfs als je n de 89 ste minuut invalt ; het plezier haal je uit de voetballers en van de tribunes , ongelooflijk wat een spel de laatste tijd ,

 6. renszo

  Ben ik nou de enige die dit anders ziet? We hebben iemand nodig die acties maakt en creatief is met de bal. Zo zag je gister dat toen cerny erin kwam het aantal kansen verdubbelde en dan kan milik of wie dan ook ze er wel inschieten……

 7. -buitenkantje rechts-

  Ik vind de focus op een spits trwns in onze situatie verkeerd..
  Je moet kijken naar de buitenspelers en de middenvelders. De buitenspelers hebben als eerste taak het bedienen van de spits.. Dat gebeurt nu niet of nauwelijks. Ten tweede moet je spelen met een vol middenveld. Het liefst 4 of 5 middenvelders.. Het middenveld pakken.. Daardoor druk zetten op de helft van de tegenstander.. Met spelers als Schöne.. Bazoer en Klaassen. Die kunnen met combinaties de spits bedienen en hebben zelf ook scorend vermogen. Zet Gudelj en bv Serrero in een controlerende rol en je hebt een middenveld van wereldniveau.. Echt!

  1. Indojood

   Ik ben het met je eens over dat middenveld. Daar is veel winst te behalen. En dat keurslijf a la LVG moet er ook vanaf. Zo is het met Theo Janssen misgegaan. Doodzonde. De middenvelders moeten veel meer vrijheid krijgen om elkaar’s positie over te nemen om zo de tegenstander te ontregelen, een beetje weer terug naar totaalvoetbal. Dan wordt het ook weer leuker om naar te kijken.

  2. Geroldkohlen

   ik wilde net precies hetzelfde zeggen! we hebben buitenspelers nodig die de actie maken en dan goede voorzetten kan geven om onze spits te bedienen! daarbij zie ik nog wel graag nog een andere spits komen, die minstens zo goed is als milik of beter!

   1. Starke

    Wat heb je aan een goede spits die niet bedient word? Moet hij alles zelfs creëeren? Ik vraag me af hoe. Buitenspelers zoals EL Ghazi renderen gwn niet, hij heeft totaal geen diepgang en dreiging. De achterlijn halen en voorgeven lijkt wel verboden bij hem.

  3. -buitenkantje rechts-

   Off topic: Jong Ajax verslaat Volendam! Muric en Hendriks scoren…
   Frank..deze jongens naar Ajax1 halen!

  4. ajaxhoger

   helermaal eens buitenkantje rechts , zo is het en niet anders , als de buitenspelers beter waren en voorzetten gaven scoorde Milik ook veel meer

   1. -buitenkantje rechts-

    Je moet ook rekening houden met vertrek van bv Klaassen.. Serrero.. Schöne . Misschien Bazoer? Er wordt aardig aan onze jongens getrokken..

 8. Geroldkohlen

  als er een spits komt ,en het liefste ook een buitenspeler die de spits bedient, dan moeten het wel spelers zijn die ook europees hun mannetje kunnen staan ,anders hebben we er nog niks aan wanneer we volgend jaar eventueel europees spelen, en is het volgend jaar weer hetzelfde liedje!

 9. RobbyZ

  Geef Zivkovic nou eens een kans en vertrouwen ipv maar weer te gaan kopen en kijken wat het doet,je ziet dat dat ventje het in zich heeft om een topper te worden maar hij is teleurgesteld geweest en dan ga je rare dingen doen en speel je ook minder,vertrouwen is voor een jonge speler iets wat hem zo veel beter maakt en zo’n ventje krijgt dan vanzelf vleugels en laat die Dolberg in de winter een beetje aan het eerste ruiken,geef wat je in huis hebt een kans en niet wéér een miskoop Marc netto!! FdB zegt ook in een interview dat Jonk een goede opvolger zou zijn als hij er mee stopt bij Ajax,ik zeg doen en dan is de cirkel toch weer een beetje rond en dan op naar ster nr 4 en Europees weer is wat verder met het vertrouwde aanvallende Ajax spelletje. We zijn winterkampioen en misschien worden we kampioen maar ik wil met een smile naar Ajax kijken want mijn tranen raken op van het dramatische spel van de afgelopen jaren en het is slecht voor mijn hart die spanning tegen de hekkensluiter bv. Pfffff Ik ben tevreden met de stand maar niet tevreden hoe dat is uitgevoerd en gelukkig 100 duizenden met mij en die paar die hier alleen maar blij zijn met die eerste plaats en verder nergens naar kijken wil ik zeggen,wij zeiken nog even door want wij weten wat we willen zien,aanvallend voetbal en niet tikkie terug,tikkie breed! Fijne dagen en tot volgend jaar!

  1. -buitenkantje rechts-

   Met je eens RobbieZ.. Zivkovic terug halen.. Ook Hendriks een kans geven.. Samen met Milik en langzamerhand Dolberg genoeg keuzemogelijkheden voor de spitspositie!

  2. Starke

   We moeten het niet gaan overdrijven over het slechte spel. Iedereen verwacht Barca voetbal en dat zullen we nooit krijgen. Het spel is duidelijk verbeterd dit seizoen. We kunnen die jongens het echt niet kwalijk nemen dat het in Europa niet is gelukt, daar moeten we De Boer voor kwalijk nemen. Deze man denkt alles met jeugd op te lossen en na 5 jaar heeft hij het nog steeds niet door dat Ajax het op deze manier gewoon niet red. Kijk nou wat er is uitgegeven aan al die breedte miskopen en het blijft maar doorgaan. Gudelj de altijd het spel vertraagt is ook maar een jonkie.

 10. afcadeluxe

  zou toch maar een pak centen gebruiken om een goede spits aan te trekken geen echte concurrentie voor milik nu en die uitgave verdienen we weer terug met de c.l. vond milik gisteren niet echt sterk

 11. dioajax

  denk dat huntelaar na twee jaren mischien terug komt…huntelaar en suarez zijn de enige die nog terug willen komen naar ajax…zal mooi zijn als ibra en de jong terug wilde naar ajax…

 12. Armand44

  Al kost een spits 15 miljoen euro, als het je beter maakt gewoon doen, want voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten, maak je het elftal zeker niet beter, en we hebben geld zat.

 13. Remco425

  Grappig dat als Huntelaar zegt dat hij nog niet wilt komen dan is dat zijn keuze en begrijpt iedereen het. Dan moeten we zijn keuze respecteren, prijst iedereen zijn eerlijkheid en zou iedereen voor dat salaris hetzelfde doen. Maar als Van der Vaart hetzelfde zegt is het een nep-Ajacied, een geldwolf en krijgt hij een gigantische bak shit over zich heen. Grappig hoe veel mensen met 2 maten meten.

  1. BobbyHaarms

   Ik ga hierin gedeeltelijk met je mee Remco, er is alleen 1 verschil: Toen Huntelaar benaderd werd gaf hij onmiddellijk aan nog niet toe te zijn aan een terugkeer naar Ajax en was en is er dus meteen duidelijkheid. Een vd Vaart hield Ajax lange tijd aan het lijntje en vluchtte uiteindelijk naar een Spaanse middenmotor. Als je graag naar Ajax wilt en al geld zat hebt laat je die club niet zo lang in onzekerheid zitten en speel je gewoon open kaart. Vd Vaart had bij zijn vertrek ook nog eens beloofd bij Ajax terug te keren maar besloot dus anders (overigens zijn goed recht). De woede en teleurstelling onder de supporters kon ik me daarin best goed voorstellen.

 14. JCruijff

  Iedere spits verzuipt in het systeem van Frank de Boer. Reden: de spits krijgt van niemand een bruikbare pass. Zowel van links als van rechts is er niemand die een verdediger zoekspeelt door buitenlangs de achterlijn te halen en een goede voorzet aflevert. Ook de middenvelders zorgen vrijwel nooit voor de goede aanvoer, zoals Eriksen dat wel kon. In dit systeem waarin de buitenspelers naar binnen trekken is het onmogelijk om welke spits dan ook te laten scoren. Zelfs een Zlatan, Messi en Ronaldo zou bij Ajax eindigen als een miskoop. Met dank aan de technische leiding……..

  1. -buitenkantje rechts-

   Met je eens JC.. Elftal “staat” niet goed en is niet in balans vind ik.. Verder ondersteun ik je verhaal over de vleugelspelers. Ik denk dat je gewoon eens andere spelers moet inpassen..

  2. AjaxBarcelona

   Hoeveel voorzetten komen er vanaf de zijkant dan bij Barcelona en Real Madrid en bij Atletico, kortom bij welke Europese topclub? Deze clubs hebben allemaal mensen in de voorhoede die het moeten hebben van hun baltechniek en zijn niet afhankelijk van een voorzet vanaf de zijkant. Dat systeem is uit, al enige tijd. Je hebt meevoetballende spitsen nodig en dat is Milic in ieder geval niet in mijn ogen.

   1. Geroldkohlen

    klopt wat je zegt over barca, maar als je ook kijkt bij barca daar gunnen de voorhoede spelers elkaar een goal, onze buitenspelers zijn meer voor eigen succes aan het voetballen, los van het feit dat bij barca enorm veel beweging is voorin en de volledige vrijheid krijgen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Komt bij dat de aanvallers zich bij Barca en Real kunnen bezig houden met waar ze voor zijn aangenomen. Namelijk aanvallen en scoren! Bij Ajax zijn de aanvallers tevens middenvelder en verdediger.. Dat is uit de tijd en bovendien onhaalbaar..
     Kom ik toch weer op mijn verhaal van de bezetting op het middenveld. Pak het middenveld met 4 of 5 middenvelders en zet daarmee druk op de helft van de tegenstander.

 15. JCruijff

  Maar ja wat kan je ook verwachten van een voormalig verdediger als hoofdcoach. De man,Frank de Boer, heeft geen kaas gegeten hoe je een goede aanval opzet. Een van zijn eerste daden bij aanvang van zijn trainerschap was om topscorer El Hamdaoui te elimineren. Zijn primaire doelstelling was om zo min mogelijk tegengoals te incasseren. Daar is hij prima in geslaagd. Tweede doelstelling dat ook succesvol is, is om kampioen balbezit te zijn (op eigen helft wel te verstaan). De aanvallers zijn de afgelopen 5 jaar allemaal mislukt onder deze trainer. Het is de slechtste linie van het team. Ajax onwaardig. Het was niet om aan te gluren tegen FC Utrecht en de Graafschap. En na afloop altijd hetzelfde riedeltje afdraaien…ja maar we hadden wel balbezit, we hebben geen kans weggeven, ik heb goede dingen gezien waar we op kunnen voortborduren, ik zie dat we veel aantrekkelijker spelen. Ik wordt er onderhand moe van want ik denk dan: heb jij naar een andere wedstrijd gekeken Frank? Pffffff

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Is ook wel logisch dat De Boer dat gedaan heeft. Nog niet zo lang geleden zat iedereen hier de verdediging af te kraken (en terecht). Ervaring gehaald (Heitinga) en jonkies ingezet, en zie opeens gaat het lopen! Heitinga niet eens nodig! Jammer voor hem maar wel in lijn de de Ajax visie.
   Creativiteit missen we op het middenveld. Anderson was de nieuwe Eriksen, maar kon dat niet waarmaken. Singraven was gehaald vanwege zijn creativiteit, maar dat komt er nog niet uit. Nu staan er drie ‘werkers’ op het middenveld, dus ontbreekt de aanvallende intelligentie. Fisher en El Ghazi waren/zijn veelbelovend maar zijn wisselvallig en maken het niet meer / nog niet waar.
   Ik snap wel dat het lastig is voor De Boer.

  1. ajaxhoger

   die scoren ook niet zonder goede ballen vanaf de zijkanten , en een middenveld dat aansluit , nu spelen ze veelste ver weg

 16. Hazez

  Milik is misschien voetballend niet de aller beste maar gebruik hem dan op de juiste manier die man heeft de beste loop acties staat altijd vrij maar krijgt alleen de bal nooit omdat onze buiten speler fisher en elgazi alles alleen willen doen daardoor gaat milik de bal halen op het middenveld gek he dat hij dan veel bal verlies lijd .. maar ja het zal allemaal wel

 17. Hoeda Fak Ajoe

  Topspitsen koop je niet! Veel van de gekochte zogenaamde topspitsen falen (om velerlei redenen): Machlas, El Hamdaoui, Sonk, Gabrich, Cvitanich, … Topspitsen vind je ’toevallig’ voordat ze een echte topspits zijn: Cruijff, Kluivert, Van Basten, Ibrahimovic, Huntelaar, … Geen enkele garantie vooraf. Hoeveel supporters hebben Zlatan niet afgekraakt in het begin? Nordin Wooter was in de opleiding een betere voetballer dan Kluivert. Het is ook een kwestie van geluk, investeren en afwachten; soms lukt het, soms niet. En iedereen valt nu over Sanogo heen, maar hij neemt niemands plaats in, kost niet veel (van al dat geld dat we op de bank hebben), dus het is gegokt en op dit moment nog verloren. Wie niet waagt, die niet wint!

Comments are closed.