De Boer: ‘Winterkampioen is leuk hoor, maar stelt niets voor’

1110ajax-molde_deboer

Ajax stapte dan wel als winnaar van het veld tegen hekkensluiter De Graafschap maar wist nauwelijks te overtuigen en vermaakte het eigen thuispubliek niet. Frank de Boer was met name ontevreden over de eerste helft: “Ik heb niet voor niets zo staan schreeuwen”, aldus de trainer voor de camera van FOX Sports.

“De eerste helft was zeer matig. Ik had het nog zo tegen mijn spelers gezegd. Met een paar meter extra of een goede pass kun je wél de druk op de ketel houden, maar dat deden we niet. We waren niet alert genoeg. Als je stilstaat, kun je een tegenstander nooit verrassen. Na rust zag je wel een ander Ajax, al was het ook niet het allerbeste.”

“We gaan opgelucht de winterstop in. Als winterkampioen. Leuk hoor, maar dat stelt niets voor. We weten waar we aan moeten werken”, aldus De Boer, die eraan toevoegde dat op dit moment de kans ‘het grootst’ is dat hij ook volgend seizoen gewoon werkzaam is in Amsterdam.

Bron: FOXSports

Related posts

38 Comments

 1. BobbyHaarms

  Is niet alleen deze wedstrijd, is in grote lijnen al jaren niet om aan te gluren. Maar ja, het nieuwe Ajax is tegenwoordig meer gebaseerd op clubiconen wegjagen en zoveel mogelijk winst pakken ipv zoveel mogelijk punten en je publiek vermaken..

  1. dioajax

   he le maaaaaaaaal met je eens bobby zo is het…en ons voor de gek houden dat ze elke transferperiode iemand komt en versterkingen en tog op de laatste moment zeggen dat er niemamd komt omdat we een hele mooie team hebben…en we zijn uit europa en alleen maar geld aan de kant zetten…en niet denken aan zijn supporters die hun geld geven voor hun beste club in de wereld… de enige dat de supporters willen is een hele sterke team zien die binnen nederland en in europa attractive voetbal spelen en die voor niemand bang is…en ook binnen ajax een familie zijn en niet iedereen wegsturen om meer geld te verdienen…wij willen ons oude AJAX terug zien…

    1. Litmanen

     Azijn, azijn, azijn. Als we kampioen worden gaat Bobby fan worden bij een andere club…..

  2. Remco425

   Wat een onzin dat laatste. En nog onwaar ook. Meeste punten van de afgelopen jaren tot nu toe…

    1. Remco425

     Klopt, maar kopen kopen kopen wat jij wilt is tegen de visie van Cruijf waar Bobby zo achter staat en waar jij het mee eens was.

   1. BobbyHaarms

    Ik heb liever iets minder punten maar een wervelend Ajax wat ook Europees zijn mannetje staat ipv elk jaar het lachertje te zijn tegen nietszeggende clubjes

   2. Rene1964

    Wel in perspectief zien: onze competitie is volledig uitgehold. Het gemiddelde niveau van de spelers in de eredivisie is duidelijk minder van kwaliteit dan wat er pakweg 20 of zelfs 10 jaar geleden rondliep. Het is eigenlijk een soort van veredelde jeugdcompetitie geworden met wat dispensatie spelers her en der. Elke speler die een bepaalde leeftijd bereikt, probeert om nog wat extra’s te verdienen in het buitenland. (Wat begrijpelijk is overigens).

    1. ajaxhoger

     helemaal waar , het is niet anders , maar dan kan je nog wel slim inkopen, inplaats van die kneuzen , die kut lampen doen dat toch ook .

     1. Remco425

      Slim inkopen is ook heel wat lastiger dan 10-20 jaar geleden. Voor spelers als Litmanen, Finidi, Overmars, Kanu, Chivu, Maxwell of Zlatan, zitten nu 100 scouts op de tribunes en alle topclubs waar ze meteen veel kunnen verdienen zitten daar allemaal tussen. Neem zo’n Odegaard, die zou vroeger naar Ajax zijn gegaan, maar nu zit hij te verpieteren bij Real Madrid.Dat we Milik hebben kunnen striikken is al een klein wonder te noemen. Maar net als met Zlatan destijds wordt hij door velen al vrij snel met de grond gelijk gemaakt.

     2. Remco425

      Die lampen doen het echt geweldig inderdaad. Die worden ieder jaar kampioen en laten fantastisch voetbal zien…

 2. Macky

  Als De Boer op het einde van het seizoen de schaal vast wil houden zal hij toch wat meer winnersmentaliteit in het team moeten brengen want dat mis ik nu en wat ik dan ook nog graag wil is wat meer aanvallender voetbal want dat mis ik nu het voetbal is niet om aan te zien

 3. dioajax

  met je eens Frank maar de wedstrijd van vandaag stelde ook niets voor…het was om te huilen…geen passie geen lust niets…als we zo doorgaan na de winterstop zijn we geen kampioenen…

 4. Geroldkohlen

  wedstrijden zijn al tijden niet om aan te zien ,als je het al niet tegen de graafschap kan laten zien dan moet het team zich toch echt schamen! winterkampioen maar met zorgen de winterstop in!

 5. -buitenkantje rechts-

  Als we kampioen willen worden moet je over een paar dingen nadenken..
  We hebben prachtige middenvelders..ik denk echt wereldtop of potentiële wereldtop.. Toch staan er maar 3 middenvelders opgesteld.. Waarom niet 4 of 5 middenvelders?
  We blijven met 4 verdedigers spelen.. Waarom? Zelfs tegen de Graafschap! Zal zelf het antwoord geven. We zetten geen druk op de helft van de tegenstander door onderbezetting op het middenveld.. Die kunnen de gaten niet dicht lopen. Daarom moeten we zekerheid achterin bouwen.. Gaan we leunen op de defensie!
  Waarom hebben we geen buitenspelers die assists kunnen geven? Zijn die geschikt voor Ajax?
  Milik gaat scoren als hij goed bediend wordt. Waarom geen andere buitenspelers proberen? Ik denk aan Cerny, Becker, Menig, Muric..

  Neem het advies van Cruijff nou aan Frank.. Pak het middenveld en je pakt de wedstrijd. Ons middenveld is “leeg” Dan kan je ook beter druk zetten op de helft vd tegenstander en kunnen aanvallers doen wat ze moeten doen.. Aanvallen en scoren..

   1. -buitenkantje rechts-

    Je zou ook aan 3-5-2 kunnen denken.. Beetje afhankelijk vd tegenstander..
    Ik vind het zo zonde dit! Zoveel goede voetballers.. Maar het voetbal doet pijn aan je ogen.. Echt..tegen de Graafschap in problemen gister.. 17 wedstrijden gespeeld..5 punten!! Ik schaamde me dood.

  1. Widi

   We spelen eigenlijk 3-4-3 want Dijks staat meestal naast Fischer. Hij geeft alleen nooit een goede voorzet en loopt vaak in de weg. Haal hem eruit en zet er een middenvelder bij. Liefst Donny van de Beek of Nouri.

 6. AFCA my World

  Hoop echt dat de boer vertrekt aan het eind van het seizoen,ja hij heeft ons 4x kampioen gemaakt en misschien volgt er een 5e ! Maar het voetbal is niet om aan te zien,dat doet een voetballiefhebber echt pijn ! Haal gewoon Bosz of VanHaezebrouck op, prima trainers met sterke aanvallende speelstijlen, dat willen we gewoon weer zien ! Bovendien kunnen ze prima opschieten met jonge spelers ! Hopelijk doet het bestuur nu eens een x wel eens iets goeds !!!

  1. Velibor

   Ja en dan zeggen ik stond niet voor niks te schreeuwen de eerste helft,moet je luisteren hoe harder als ze vroeger tegen me schreeuwden hoe minder dat ik luisterde….das gewoon een teken van onmacht,ja dik middenveld want dat doen ze tegenwoordig overal in de top en dat hebben we ,echte buitenspelers niet met een voorzet tenminste.

 7. Iamsterdam2015

  Hey hey!!!! Help. Kan iemand mij komen redden uit de arena?!?!?! Het licht is uit en iedereen is als weg, was in slaap
  Gevallen…………hallo iemand???!
  Tjeeeeeezussssss wat een dodelijk vermoeiende en slapende wedstrijd. Wat waren ze slecht !!!!!

  1. Widi

   Nou ik viel echt niet in slaap hoor. Zat me rot te ergeren. Laatste half uur ook nog eens extra aan die ellendeling Liesveld.

 8. tijger238

  Als ik Frank de Boer was zou ik zeker gebruik maken van Cruijff z’n kennis. Ik zou elke week een dag naar Barcelona gaan als hij niet naar Amsterdam kan komen. Van hem leren en dat toepassen bij Ajax. Maar goed, het is een eigenwijze angsthaas die z’n elftal vanaf de zijkant instructies geeft om op zeker te spelen. Zag hem tijdens de wedstrijd meerdere malen handgebaren maken zodat de verdediger de bal naar de keeper speelde. Wat een aanfluiting. Noemt zicht trainer van Ajax. Het wordt steeds duidelijker dat met Jonk te slachtofferen, jet bestuur de makkelijkste weg heeft gekozen. Anders stonden Overmars en de Boer allang op straat.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ja idd lachwekkend en belediging naar alle supporters.. Zeggen dat je de lijn Cruijff volgt.. terwijl Cruijff zelf zegt dat dit niet gedaan wordt. Het TH lijkt qua gedrag wel op een puber die in de “Nee” fase zit.. Alles wat de meester zegt niet doen.. Het liefst het tegenovergestelde.. Net als alle pubers moeten ze eerst een paar keer de neus stoten voordat ze het advies van ouders of meester aannemen..
   Kennelijk heeft FdB zijn hoofd nog niet vaak genoeg gestoten.. Of hij heeft een enorme plaat voor zijn kop.

   1. Velibor

    Ja echt he haha ik snap er soms helemaal niks van,alles wat Jopie zegt daar wordt het tegenovergestelde mee gedaan lijkt het wel,tijd voor hem om te zeggen tegen de hele buts bobo’s ik spring mooi niet in het IJ?.

Comments are closed.