Ajax op tandvlees langs hekkensluiter De Graafschap

1220ajax-graafschap_bazoer

Het lukte Ajax voor de derde wedstrijd op rij niet om te overtuigen. Na de Europa League domper tegen Molde en de nederlaag afgelopen zondag in Utrecht deed Ajax het tegen hekkensluiter De Graafschap niet veel beter. Maar de koploper van de eredivisie zegevierde zondag uiteindelijk wel in de Amsterdam ArenA. Door de 2-1 overwinning gaat de ploeg van trainer Frank de Boer met een voorsprong van drie punten op regerend landskampioen psv de winterstop in.

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand toen Arek Milik in de 26e minuut op aangeven van Nemanja Gudelj de score opende. Ajax vergat echter door te drukken en De Graafschap liet zich meer zien. Zeven minuten voor rust maakte Kristopher Vida namens de Superboeren de gelijkmaker.

In de tweede helft hield keeper Hidde Jurjus De Graafschap twee keer overeind op inzetten van Anwar El Ghazi en invaller Vaclav Cerny. De Tsjech stond pas net in het veld toen hij een prima kans kreeg op de verlossende 2-1 voor Ajax. Uiteindelijk moest Riechedly Bazoer er aan te pas komen om Ajax toch op voorsprong te schieten. De 19-jarige middenvelder nam in de 70e minuut een afgeslagen bal in één keer op de pantoffel. Het betekende de beslissing al moest Ajax-doelman Jasper Cillessen nog wel één keer tot het uiterste gaan om Vida van zijn tweede goal af te houden.

Ajax-De Graafschap 2-1 (1-1)
26. Milik 1-0
38. Vida 1-1
70. Bazoer 2-1

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (86. Van de Beek) Klaassen, Gudelj; El Ghazi (56. Cerny), Milik, Fischer (79. Schöne).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Pröpper, Van der Pavert, Tesselaar, Kaak, Tarfi, Vermeij, Straalman, Driver, El Jebli, Vida.

Related posts

38 Comments

   1. AjaxBarcelona

    Eerlijk gezegd is Ziyech helemaal niet nodig. We hebben van der Beek en Bazoer. Klaassen weten we van dat hij veel beter kan. Gudelj en Sinkgraven zijn goed back-up. Schone en Serero zullen niet tegelijk de deur uit lopen. Ziyech wordt dus gewoon teveel en zal gaan ten kosten van van der Beek.

    1. -buitenkantje rechts-

     In de veronderstelling dat Klaassen blijft.. Anders vind ik hem wel een goede vervanger voor Klaassen.. Hou vd Beek nog een beetje in de luwte.

 1. Didron

  Het was niet veel in de eerste helft (vooral Viktor en Anwar), 2e helft beter, maar man man man had 5-1 / 6-1 moeten zijn… Gelukkig heeft mijn dochter (9) genoten van haar eerste wedstrijd!!

 2. War

  En voor de zoveelste keer de supporters op hun tandvlees naar het laatste fluitsignaal, het houdt maar niet op, FdB kan blijkbaar zijn spelers niet meer motiveren, het is een aanfluiting.
  Spelers en technische staf ga jullie schamen !!!!!

  1. Rvdt020

   Ik geloof er nog steeds in dat als je Milik gewoon goed gebruikt het een hele goede spits kan zijn !

   1. -buitenkantje rechts-

    Milik is deze wedstrijd 1x goed bediend..de vrije trap van Gudelj.. Meteen een goal. Zo gebruikt en goed bediend een zeer bruikbare spits..

 3. Charka53

  Waar ik al bang voor was ,maar drie punten zijn binnen op het nippertje en maar hopen dat ze na de winterstop echt gaan voetballen iedereen fijne feestdagen en een sportief 2016

  1. Hazez

   Gudelj bakt er helemaal niks van man ..jij kijkt toch ook naar de wedstrijd . Hij is geen schim van wat hij ooit was

   1. Charka53

    Ja Hazez daar heb je wel een punt en dit is niet Gudelj er waren er en zijn er nog het moet toch een oorzaak hebben als iedereen idolaat is van een speler maar zodra ze bij Ajax spelen zijn ze geen schim meer van wat ze waren

 4. -buitenkantje rechts-

  Laten we het deze laatste wedstrijd voor de winterstop eens positief bekijken..

  – Wij hebben gewonnen.. Feyenoord verloren!
  – de concurrentie staat op 3, 5 en 11 punten en we zijn “Herbstmeister”!
  – Schitterende goal gezien van Bazoer!
  – Het vertoonde spel kan na de winterstop alleen nog maar beter!

  🙂

 5. Mooi

  We sluiten helaas met het negatieve gevoel dat het voetbal niet goed was.het resultaat wel en dat moeten we maar mee nemen .

 6. AjaxBarcelona

  Ach, heel eerlijk ……. liever met kut voetbal kampioen dan geen kampioen maar liever op een leuke manier 🙂

 7. pietprecies

  Het leek wederom nergens op maar juist toen er 2 waarvan je veel mag verwachten niet meededen (bazoer en met name el Schari) de voorbije maanden begon het ineens leuk te worden om naar te kijken. Vooral Anwar maakt er een potje van met z’n eeuwige gepingel, dan vind ik younes echt een verademing!! Fischer heeft in elk geval de drive om er wat van proberen te maken, gaat ook vaak mis maar hij geeft wel 100% en dat mis ik bij een hoop gasten, ik vind met name gudelj tegen vallen, zou hij voetbal intelligentie tekort komen waardoor hij maar niet z’n kracht toe kan passen in een duidelijk systeem? Bij az had hij een meer vrije rol volgens mij maar bij ons raakt ie nog geen knikker..

  Discussie milik kan je kort over zijn, goeie afmaker maar komt voor de rest te kort meevoetballen en snelheid zit er niet in, ook vandaag toen ie de bal op het middenveld verspeelde, dat gekke loopje/rennetje waarmee hij die graafschap houthakker probeerde in te halen.. Whahaha

  Een goeie spits ipv saNoGoal zou wel fijn zijn en dan die lange lerp lekker terug naar ome wanker sturen in Londen

  1. ajaxhoger

   Piet je hebt preceis de spijker op,zijn kop geslagen , zo is het en niet anders , het is een matig zooitje wat er speelt , zonde bezieling , of ze kunnen het gewoon niet .

 8. Geroldkohlen

  was gewoon weer klote! graafschap moet je in eigen huis gewoon een gala voorstelling geven! het is gewoon opluchting dat het winterstop is! nu graag een buitenspeler halen die goede voorzetten geeft en een extra spits een goede dit keer! en stuur die sanogoal terug!

 9. bobin

  ach ja zie als een laatste werkdag voor de kerstvakantie dan voer ik ook geen reet meer uit haha

 10. Litmanen

  Ik kan me wel vinden in je verhaal Piet. Hoewel, Bazoer is een supertalent. Gewoon wat voorzichtiger mee omgaan. Ghazi is dit seizoen nog niet in vorm geweest, ondanks zijn prachtige doelpunten. Hij komt werkelijk geen krant voorbij, terwijl hij een rechtsbenige rechtsbuiten is.
  Laat hem ook in de luwte en ga dan gewoon weer van de basis uit, met Schone op rechts. Dat ging prima. Bovendien heb je dan een betere vrije trappennemer in je team dan Gudelj. Dat wil ook wel eens een goaltje schelen.

  Fischer is een ongeleid projectiel, maar het talent is er. Gister ook weer twee keer voor de keeper, dat konden maar weinig zeggen. En zeker Milik niet. Ik denk toch dat Milik een typische tweespitsen speler is. In Polen lukt het hem wel.

  Riedewald speelt verder achterin niet echt overtuigend dit seizoen. Ook gisteren weer een paar keer kansloos uitgespeeld of slecht in de dekking. Volgens mij is dat de jeugd, want ook hij stikt van het talent. Klinkt gek, maar hij is al een paar keer gered door Gudelj, Dijks en Veltman, kijk er de beelden maar op na.

 11. fjonkman

  Ach, de 3 punten zijn binnen in ieder geval. Nu maar eens rustig evalueren tijdens de winter(oke herfst)stop en her en der een paar jongens op scherp zetten. Prestatiecurve omhoog of anders uitkijken naar een andere club via Jong Ajax. En ja, Sanogo, leuke aardige jongen.. Maar ik vraag me af waar zijn talent zich ophoudt.. Niet in Amsterdam in ieder geval. Daar mogen ze wel een betere spits voor halen. Maar Ziyech halen??? Waar moet je hem inpassen dan? En ten koste van wie? En zou je daar de hoofdprijs voor moeten betalen???

Comments are closed.