Van de Beek: ‘Eerste goal vergeet je niet snel’

1110ajax-molde_vdbeek_youne

Tijdens het verder slechte duel tegen Molde FK was Donny van de Beek het enige lichtpuntje bij Ajax. De middenvelder speelde bijna foutloos en tekende hoogstpersoonlijk voor de enige treffer van Ajax, zijn eerste officiële voor Ajax. Hij kopte de bal hard binnen, maar liep daarbij wel een hoofdwond op. ‘Ik ben blij dat hij er in ging. Ik zette mijn hoofd er goed in. Toen kwam mijn tegenstander er nog bij, maar hij was te laat. Ik wist direct dat hij erin ging toen ik hem raakte. Ik ben blij met mijn goal. Jouw eerste goal vergeet je niet snel en zeker niet als je erna dan zo bijloopt met een wond op je hoofd’, aldus de middenvelder voor de camera van FOXSports.

Van Beek bevestigde dat het niet goed was wat Ajax had laten zien. ‘Het is gewoon heel lastig spelen tegen zo’n elftal dat met zijn allen achter de bal staan. Dan moet je de bal laten rondgaan en de kansen afwachten, die paar die je krijgt. Ik denk dat we dat niet goed gedaan hebben. De passing was niet zuiver en dan geef je hen de kans om er steeds uit te komen. Waarom ik eruit ging? Dat moet je aan de trainer vragen. Hij had natuurlijk goede wissels om in te brengen, dus ik begrijp dat hij hen ook wil inbrengen. Ik was niet moe, zou nog wel door kunnen.’

1110ajax-molde_vdbeek

Bron: FOXSports

Related posts

18 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Gefeliciteerd met je goal Donny! Er volgen vast nog wel meer de komende jaren.. Ook weer een groot talent.. Vind hem nu al gelijkwaardig aan Bazoer. Jammer dat er direct al zoveel van zo’n jongen verwacht wordt.. Kan nog geen dragende speler zijn.

   1. Litmanen

    Vd Beek zakte in de tweede helft naar hetzelfde niveau . Het valt me op dat Bazoer ook in een slecht Ajax altijd nog een voldoende haalt.

    1. PvL020

     Logisch toch? Dat hij terugzakt, je mag nog niet veel van hem verwachten maar deed het uitstekend

 2. Ajax nr 1

  Gefeliciteerd met je super goal. Ik hoop dat je nog veel doelpunten voor Ons Ajax mag scoren.

   1. Litmanen

    Ja, vreselijk, die figuren die het over een “baas” hebben. Snap daar helemaal niets van.
    Het is een groot talent, waar we er nog veel meer van hebben. Allemaal bazen?

 3. Widi

  Wat een bikkel! Paar nietjes in zijn kop en gewoon door. Speelt alsof hij al jaren op dit niveau speelt. Als Bazoer weer volledig fit is, moet Gudelj vrezen voor zijn plaats.

 4. paulvos

  Wanneer ’n jongen van amper 18 het lichtpuntje is zegt dat toch wel over de rest, goed gedaan Donny.

Comments are closed.