De Boer: ‘De kater is heel groot’

1110ajax-molde_deboer

Ajax slaagt er definitief niet in dit seizoen te overwinteren in de Europa. Tegen Molde viel het definitieve doek voor Ajax in de Europa League. Het werd 1-1 en dus wist Ajax voor de derde keer een thuiswedstrijd niet in winst om te zetten. “De kater is heel groot, Wij hadden in deze groep zeker als tweede moeten eindigen”, aldus Frank de Boer na afloop. “Het is veel te weinig als je drie keer gelijk speelt in de Arena. Hier moeten we minimaal zeven punten pakken. Dan verdien je het ook niet. Het is moeilijk om tegen een club te spelen die 4-5-1 speelt. Wij hebben daar moeite mee. In Nederland treffen we dergelijke ploegen niet.”

Bron: NOS

Related posts

65 Comments

    1. De Ajacied

      Ja FdB heeft een grote kater, maar die hebben wij als supporter ook hoor,
      Nu is er nog maar 1 prijs te halen voor Ajax en hopelijk pakken ze de landstitel dan ook, ander is het echt een verloren seizoen,
      Dus herpak jullie maar alvast tegen Utrecht hopelijk 0-3 ⚽️⚽️

  1. PvL020

    Zeg dat wel!!!! En nog erger dan de kater, want de kans was sowieso klein, je creëert GEEN enkele kans!! Milik moet gvd de bal zelf halen op het middenveld

      1. PvL020

        Hij krijgt geen enkele bal. Milik zei het goed in dat interview laatst; iedereen wil scoren. Gudelj en andere slaan hem gewoon over en dan daarbij er komt geen voorzet goed aan

        1. War

          Maar hij doet er zelf ook helemaal niets voor, is steeds te laat en heeft een erbarmelijke balbehandeling, was duidelijk ook weer een koopje!

          1. toon61

            Milik kan er niet veel van , in de ruimte misschien wel ,maar die krijg je niet , duidelijk een koopje , maar hij heeft wel gelijk dat er geen een bal fansoenlijk van de zijkanten komt , dus ook belabberde buitenspelers .Voor nederland gaat het nog net goed als ze maar geen flinke tegenstand krijgen anders is het afgelopen .

          2. Zlatan

            Nou Mark Netto ,vind je het nog niet nodig om spelers te kopen ? Ben jij en het hele bestuur dat niet verplicht aan de supporters ?????????

        1. AjaxKat

          En wat denken jullie van Gudelj zelf dan? Voor die prijs moet je beter zijn dan de jeugdspelers die eraan zitten te komen, maar je ziet nu al dat Bazoer en Van de Beek het spelen in Ajax 1 al beter en sneller in de smiezen krijgen dan hij.

          1. Mokumertje020

            Die spelen al zo lang bij ajax en je moet toch het “ajax spelletje” onder de knie krijgen

  2. Ajax nr 1

    Frankie pfff De kater is heeeeel groot. In europa is het prut prut en nog eens prut bij Ajax. Kijk nu eens waar het fout gaat. En ja Frankie begin ajb bij jezelf sjongesjonge wat kan jij prutsen.

    1. HURBIE

      Hoe denkt FDB er over dat het voor de supporters is in 5 jaar niet europa overwinteren SCHANDE AJAX ONWAARDIG

  3. -buitenkantje rechts-

    Weet je zeker Frank dat Ajax niet wat extra ervaring en kwaliteit kan gebruiken??

    1. Zlatan

      En ervaring is niet nodig ? Kom op zeg ! Rammel ff met die zak poen ! En koop ervaring ( als ze nog willen )

        1. toon61

          Helemaal waar m dan zal het met de jeugd ook vlugger gaan als ze in een beter draaiend elftal komen , een goede Mix , maar het gaat er niet komen Zlatan ben ik bang .

  4. Iceman

    Ja is toch prachtig, zo zie je maar weer alleen met de jeugd spellers kom je er niet Frank, en staf. kijk naar die lampjes van 040 die hebben een goede mix jeugd en ervaring en spelers die er direct staan als ze er moeten staan, Dat kan ik niet van Ajax zeggen hoe pijnlijk het ook klinkt als echte Ajax supporter.

    1. AjaxBarcelona

      En weer kijken naar de club die derde staat in de eigen competitie. Heeft Feijenoord nog beter ingekocht dan PSV, die staan tenslotte tweede.

        1. toon61

          10 klasse beter , ook veel betere spelers als ajax die klote lampen , die geven geld uit , het zal ook alleen maar erger worden met ajax als ze niks kopen wat voldoet , de kut lampen kunnen weer meer gaan kopen dank zei het vele geld wat ze ontvangen in de cl , mede dank zei dat goede beleid van ajax om bijna niks te kopen verdienen die klote lampen geld , omdat wij geen kampioen worden .

  5. Jacobus

    Wanneer gaan jullie je ogen uit je kop Schamen, het spel wat op het veld wordt gelegd is beschamend, spelers stralen veelal niets uit. Je mag op zijn minst verwachten dat een Ajax waardige speler de bal over 10 meter bij een medespeler krijgt en een keer de ballen heeft om een duel aan te gaan

    1. toon61

      Helemaal waar Jacobus ,het is belabberd , en dan die snelheid waarmee gespeeld word , ze denken ook nog dat ze kampioen gaan worden , ook daar pakken ze mis let maar op erg zat .

  6. Indojood

    Het spel van Ajax is een reflectie van het functioneren van de club. Geen ambitie, plezier en inspiratie en de meest simpele zaken gaan fout. Dat stoort me nog meer dan de uitschakeling zelf.

    1. toon61

      Juist Indojood het ziet er zeer slecht uit allemaal , het ergste is nog die arrogantie die er heerst , de boer met zijn gelul , we hebben niemand nodig , als hij dat niet ziet dat dat nodig is moet hij vlug weg wezen , juul de korte ziet dat nog .

  7. Jan64

    wat hebben we weer een heerlijke wedstrijd gezien er vanalles was mogelijk zelfs nog verliezen.Winnen niet. Op naar het 5e kampioenschap. Geweldig Frank.

  8. War

    Frank het is genoeg geweest, trek je conclusie, je bent voor Europees voetbal ongeschikt als trainer of hartstikke steke blind en stront eigenwijs.

    1. toon61

      Niks aan toe te voegen , een ongeloofbaar manneke is het geworden , met een grote plaat voor zijn kop , ik hoop dat hij volgend jaar weg is , die trainer maakt niemand beter .

  9. Mikeeo079

    Het is elke keer hetzelfde liedje, het zat er gewoon niet in, het was niet goed genoeg, de kater is groot dat het elk jaar is blablabla

  10. robskuuh

    Aanvaller voor een aanvaller wisselen in de 78e minuut terwijl je moet scoren.. Haal dan gvd van rhijn eraf.. Brasser door hem gudelj er nog af

  11. Iamsterdam2015

    DRAMA DRAMA EN NOG EENS DRAMA!!!!!! Nou fdb kom maar weer op met je grammafoonplaat commentaar. Hadden moeten als
    Dat dit zus zo bla bla

  12. Ramon1

    Dit wisten we toch alnsessr spelers waren waarschijnlijk ook niet heel erg gemotiveerd en hoe wil je tegen zo een club voetballen haast onmogelijk vergeten en zondag maar is winnen in Utrecht want dat is frankie nog niet gelukt en je merkt toch echt dat er met tete toch echt iemand staat heb ik met van rhijn niet echt

  13. sabrina

    Had al geen kater meer moeten zijn want deze wedstrijd ging nergens meer om. De kans was erg klein dat Celtic zou winnen…. Achja…. En we gaan weer door. Verder voor uiteindelijk ooit de 4e ster erbij 🙂

  14. woody79

    als je nu toch kijkt naar die 2e gele van gudelj. hoe slap ie er naartoe loopt en uiteindelijk een domme overtreding maakt. geen zin. wel leuk dat donny een doelpunt maakt

  15. Vakje129

    Frank hopelijk ga je het ooit nog eens in zien dat er een plan B moet liggen als de verdedigde linies zo kort op elkaar liggen en er geen Tempo/Bal circulatie bij je spelers is want zelfs FC bejaardehuis met rollators kan van ons Ajax nog winnen zo ,opbouwend was het zo traag dat molde met gemaak de verdediging weer kon neer zetten .De eerst 10min zag ik het nog zitten maar daarna zakte het als plumpudding in elkaar ik miste passie vechtlust uitstraling beleving om te winnen niemand liep het vuur uit zijn schoenen terwijl ik dat afgelopen Zaterdag wel zag ,zijn deze jongens Europees bang om een potje te Foeble ,Hopelijk ga je vandaag tijdens de training ontiegelijk uit je dak Want zondag moet je spelen in Utrecht om 12.30 en dat is niet een favoriete tijd en de supporters mogen ook niet mee dus pep ze eens goed op.By the way laat van Rhijn maar thuis?pfff.

  16. KBouter

    Over en uit weer, wat een draak van een wedstrijd, en weer Europees spelen we drama.

    Kijk vRhijn nu eens…kappen draaien en balletje breed, volgens mij worden ze dat opgelegd door de Boer, balbezit houden, tikkietakie voetbal, maar daar hebben we de spelers niet voor..tenminste..niet Europees.

    Wat waren ze slecht, als een Riedewald een pass over 10 meter al niet meer in de voet van een eigen speler kan krijgen..houd het op, en wat Millik voorin doet is mij een raadsel, die jongen krijgt al tijden geen fatsoenlijke bal aangespeeld.

    Lampekappen mogen eens een keer meedoen, met ook wel een aardige poule en verdorie..die gaan verder, waar wij al jaren niet verder komen.

    Aankoop beleid van psv is ook niet slecht geweest, met Guardado en Proper en “de Jong” heb je in 1 klap 3 toppers binnen!

  17. KBouter

    Nu moet je ook niet kopen om te kopen, jeugd komt eraan, maar die moet nog rijpen, maar wij kopen of huren of krijgen gratis een Duarte, Viergever, Heitinga, Sana, Sanogo, Hoorn, Zimling, Cuenca, Bojan ect…kost allemaal klauwen geld en waren die nou allemaal zo goed? Dan had je beter je geld op zak kunnen houden en of laat de jeugd doorstromen, want Europees kom je met die aankopen toch niet verder, of koop 1 of 2 gerichte toppers, die iets meer kosten!

  18. Indojood

    Dit tempert de euforie die onterecht was ontstaan na de wedstrijd tegen Heerenveen. Alleen de jeugdopleiding functioneert goed (maar dat is nu ook onzeker geworden), de rest van de club/NV vertoont geen enkele progressie. In de jaren 80 was er ook een periode dat Ajax niet overwinterde maar zag je tenminste nog leuk voetbal. Nu is een dam- of schaakwedstrijd leuker om naar te kijken.

  19. JCruijff

    Ik zag dit jaren geleden al aankomen. Het heeft met geld te maken. In NL is geen ‘klimaat’ om top voetbal te spelen. Hier komen geen top voetballers meer spelen want het ‘verdient’ niet hier. Daarom vertrekken alle goede NL spelers. Dat is al jaren zo. En het gaat alleen maar erger worden. Het is knap dat PSV door is, maar geeft ook met geluk te maken, geluk omdat ze in Manchester United een zwalkende club als tegenstander troffen. Ajax had jaren pech met de loting (2x Real Madrid) en in de wedstrijden. Ik herinner mij nog de onterecht afgekeurde doelpunten tegen Real Madrid thuis, de schwalbe van Balotelli in de 93e minuut thuis tegen AC Milan met Mike van der Hoorn waar de scheids intrapte, de knipoog in de wedstrijd Dynamo Zagreb-Olympic Lyon waardoor Ajax op doelsaldo niet doorging. Ik wil er alleen maar mee zeggen dat ook Ajax diverse keren de 2e ronde had kunnen bereiken, maar dat er ook heel veel geluk bij komt kijken. Of in ons geval heel veel pech.

      1. Toppertje

        Je moet inderdaad wat geluk hebben maar om het doorgaan van PSV en het falen van Ajax alleen daar aan op te hangen is ook wat kort door de bocht. PSV betaalt beter en een goede internationale scouting en heeft daardoor fysiek rijpere spelers die Europees meekunnen. Ajax hanteert strak een salarisplafond en dan wordt het moeilijk om spelers te halen of te houden. Ik ben bang dat met deze houding Ajax zelden nog door zal gaan in de CL of EL.

    1. Zlatan

      Hier ben het helemaal mee eens , Pisvee moest tegen k..t cluppies . Laat nu maar zien hoever ze komen tegen Real Barca PSG .

      1. toon61

        Niet veel verder , maar wel is de buidel flink gespekt , waar weer goede spelers voor gekocht worden , spelers die bij onze goede scouting niet gezien worden .
        Dus wie zal de komende jaren met de schaal staan denk jij , ik word al kwaad als ik eraan denk .

  20. neslopu

    Manmanman wat een wedstrijd!! Totaal geen beweging voorin!! Scheids was ook een pannekoek die mogen ze niet meer laten fluiten eerst maar opnieuw in de banken ff leren wat contactspel inhoud!!!

  21. paulvos

    Nee hoor Frank meer ervaring is niet nodig. In de competitie gaat het vrij aardig maar internationaal is het toch droevig hoor, het kwam gister weer aan het licht, als je dit soort tegenstanders uit deze poule niet kunt uitschakelen, nou dan schort er nogal wat aan. Nu dan maar weer op de competitie richten en in de winterstop meer ERVARING erbij halen zodat we toch weer kampioen worden.

  22. Makaveli07

    Nu zeggen dat de kater groot is, en nu zeker ook nog telkens volhouden dat er geen ervaring of versterking bij hoeft te komen. elke linie minstens 1

  23. War

    In de Telegraaf:
    “Ajax stelt deBoer zwaar teleur”
    Moet andersom zijn, de Boer stelt Ajax en supporters al jaren Europees teleur, niet geschikt als trainer op dit niveau, we staan al zes jaar zwaar voor lul door zijn toedoen en maar roepen dat ze geen ervaring nodig hebben, welterusten Frank

  24. AjaxBarcelona

    Verdediging heeft volgend jaar voldoende ervaring met Veltman en Dijks.
    Middenveld heeft volgend jaar voldoende ervaring met Klaassen en Gudelj.
    Voorhoede kan een probleem blijven.
    Voetballers met meer ervaring en beter dan wat er nu is en komt vanuit de club zelf zal je niet makkelijk vinden. Vergelijken met PSV is kul, dat is net zo makkelijk een vreemdelingen legioen en die kant wil Ajax niet op. Bazoer en zelfs van de Beek ontwikkelen zich heel snel. Ook Cerny zal van toegevoegde waarde zijn. Riedewald en Tete gaan ook als een speer. Dus als deze club volgend jaar nog bij elkaar is krijg je heel andere wedstrijden.

    1. toon61

      Veldman is niet veel , te veel fouten , zie ook maar tegen hereveen , het middenveld is ook zo goed niet als jij denkt , klaasen speelde gister ook als een natte krant , en gudelj ook , wil jij zeggen dat ze goed zijn dan , scoren ook veelste weinig , talenten zijn het , niet meer en niet minder , die gudelj hadden ze nooit moeten kopen , die voldoet totaal niet .
      het elftal is gewoon niet stabiel genoeg met deze spelers .
      En voorin is het helemaal niks .

      1. AjaxBarcelona

        Jij bent niet serieus te nemen. Jij bent een vreemde hier. Een soort van Jihad figuur die mensen aan het ronselen is voor zijn anti Ajax gedachtengoed.

        1. toon61

          sterk argument , geeft je niveau ook aan , kan ook niet anders als je heel de dag bij de gelukszoekers zit , zorg maar beter voor onze ouderen of de voedselbank , echt een figuur van de wittekousen ben je hahahaha
          ga eens naar de kapper man met je nep krullen , je lijkt wel een vriendje van onze minister plasterk .
          Als jij klets kan schrijven kan ik het ook . stumpert werk ze he tot je 67 . hahahahahahah

          1. AjaxBarcelona

            Beste brave zooiesteker, ik hoef al tien jaar niet meer te werken en ben nog geen 60. Werken hoop ik tot mijn 80ste te mogen doen, geheel pro deo en vooral voor onze “gelukszoekers” Ik word daar heel erg blij van terwijl jij zo te lezen toch een aardig depressief leven hebt. Enne ….. naast zorgen voor d gelukszoekers doe ik ook veel in de ouderenzorg. Zo, ben jij weer helemaal bij en kan je die onzin ook weer achterwege laten. Nu nog kappen met die onzin van je over Ajax en je bent lekker stil. Ik denk dat heel veel mensen daar erg blij van worden.

          2. AjaxBarcelona

            Trouwens, “gelukszoekers” is een prima term Toontjelager. Die mensen komen uit oorlogsgebieden en zijn inderdaad op zoek naar wat geluk. Het is toch lullig als je geen vers uit de Koran uit je hoofd weet op te zeggen en vervolgens gaat je hoofd er af.

  25. Slingertje.

    Mevr. v Rhijn was ook weer 3x niks op 1 goede voorzet na. Bij de gelijkmaker ging ze er weer als een laffard met de rug naar de bal ipv vol in de baan van het schot te duiken. Maar ze is bang dat de bal tegen haar snoetje komt.
    Gelukkig speelt Tete zondag weer.

  26. tijger238

    Als Frank nog langer blijft wordt het nooit wat met Ajax. Er zit al 2 jaar geen vooruitgang in het spel en de spelers worden niet sterker eerder slechter. Gerichte aankopen zijn er niet want die moeten eerst 6 maanden wennen aan het systeem van Frank. Snel een andere trainer zoeken voor de talenten van de A1 ook eenheidsworsten worden. Weinig kleurrijke personen in het elftal. Frankie begint op van Gaal te lijken.

Comments are closed.