Bestuursraad krijgt motie van wantrouwen aan de broek

Ajax_letters

De bestuurlijke crisis bij Ajax lijkt nog lang niet ten einde en nadat Wim Jonk is ontslagen en zes medewerkers het spoor van de Volendammer hebben gevolgd lijkt nu de bestuursraad zich te mogen opmaken voor een motie van wantrouwen tijdens de komende ledenvergadering op 17 december, zo weet Ajaxshowtime te melden.

Een aantal leden, waaronder Keje Molenaar, Sjaak Swart en Daniel Dekker hebben een vragenlijst opgesteld en daarbij ook een motie van wantrouwen toegevoegd. Met name hoe Johan Cruijff is behandeld en het ontslag van Wim Jonk zal ter sprake komen. Cruijff vroeg de bestuursraad in november om niet in te stemmen met het ontslag van Jonk maar dat heeft voorzitter Hennie Henrichs terzijde geschoven terwijl de bestuursraad heeft aangegeven het plan Cruijff volledig te steunen. Op 17 december zal aan alle leden worden gevraagd of zij nog vertrouwen hebben in de bestuursraad en mocht een meerderheid het vertrouwen opzeggen dan zal de bestuursraad moeten overwegen om af te treden. De RvC gaf tevens aan dat de adviezen uit het rapport van Ling overgenomen zouden worden, maar later werd een eigen beleid uitgestippeld. Onder meer Cruijff, Jonk en Ling hebben vervolgens aangegeven dat de directie en raad van commissarissen het Plan Cruijff anders uitvoeren dan is afgesproken. Onduidelijk is nog of en hoe de bestuursraad denkt dat het Plan Cruijff nu nog steeds als leidraad voor de club kan gelden.

Bron: Ajaxshowtime

 

Related posts

16 Comments

  1. BobbyHaarms

   Helemaal mee eens. Wat mij betreft moet die hele corrupte kolerebende met die Henrichs voorop onmiddellijk zijn biezen pakken. Een zooitje is het nu toch al bij Ajax (dankzij hunnie)dus in dat opzicht zou dit geweldig nieuws zijn.

   1. De Ajacied

    Ja snap niets van al dat gezeik, maak nu maar in 1 keer schoon schip en flikker ze allemaal maar buiten deze zakkenvullers, denken alleen aan zich zelf en niet aan het belangrijkste: Ajax
    Ook Overmars en Vd Sar oprotten

 1. Jari86

  Ondanks dat ik Cruijff voor altijd steun, heb je aan het einde van de dag gewoon met mensen te maken. Wat bij Barcelona werkt kan bij Ajax of een andere club mislukken vanwege de mensen die het uitvoeren. Bij Barca is er op bestuurlijk niveau elk jaar wel gedoe met dat presidentschap. Het is voor Ajax dus een beetje hopen op “de juiste mensen op de juiste plek”. We zullen zien waar deze mogelijke hervormingen toe leiden. Gelukkig hebben we centen en nog belangrijker, een geweldige aantal talenten.

  Haha lang bericht, Kenny Tete; baas. ??

 2. dickst14

  Wat doet Henrichs eigenlijk bij Ajax behalve altijd Cruiyff tegenwerken. Eruit met die waardeloze parasiterende kakkerlak.

 3. Widi

  Ik hoop dat alle, of in elk geval genoeg leden de motie van wantrouwen zullen ondersteunen en dat HH en zijn trawanten dan het fatsoen zullen hebben om op te stappen. Vervolgens moeten we hopen dat er kwalitatief goede mensen komen die het ook nog eens echt voor Ajax doen en niet voor zichzelf.

 4. toon61

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat ze altijd net die mensen , die niks om ajax geven op die plekken neer te zetten , ze zeggen de weg van johan te volgen , maar ze gaan er juist tegenin , ze moesten ze allemaal weg jagen .
  Ze zullen wel weer blijven zitten waar ze zitten , het is net onze regering die kunnen er ook niks van .

 5. EugAjax

  Het is goed dat de leden onder aanvoering van drietal het beleid kritisch gaat ondervragen. En indien antwoorden niet afdoende zijn en inderdaad afwijken van wat jaren geleden is ingezet dan zal een motie de juiste stap zetten. Dan ben ik ook overtuigd dat meerderheid motie zal steunen. En ik ook. Echter tot nu is volgens mij niet helemaal bewezen dat mensen die er nu zitten (Henrichs uitgezonderd) de lijn Cruijff niet willen blijven volgen. Op wat voor punten wil De Boer, Bergkamp, Overmars, en Sar alsmede ook iemand als Leo van Wijk en Collee de lijn Cruijff niet volgen? Dat is mij ondanks vele commentaren hier op deze mensen me nog nooit helemaal duidelijk geworden. 17 December word daarom inderdaad een zeer belangrijke dag in geschiedenis Ajax. Vooralsnog blijf ik erbij dat Ajax niet anders kon dan Jonk ontslaan en ja de 6 die met hem meelopen zijn allemaal door Jonk binnen gebrachte mensen. Persoonlijk baal ik alleen echt van vertrek van Leeuwen. Deze man staat zeer hoog aangeschreven. Maar goed misschien dat ik na 17 December een evt motie ook zal steunen. Ik laat me verrassen

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Zinvol commentaar EugAjax. Ook ik ben er niet van overtuigd dat Frank, Dennis, e.a. het slecht voorhebben met Ajax. Zij willen Ajax ook weer aan de top zien; net als Wim Jonk. Ik snap nog steeds niet dat Wim de kont tegen de krib gegooid heeft nu je ziet dat het beleid vruchten af gaat werpen. Een motie van wantrouwen steun ik op dit moment zeker niet.

  2. Toppertje

   Verschillende zaken zijn al in de media en ook op dit forum verschenen. Natuurlijk moet bij alles de opmerking gemaakt worden dat we niet de echte discussies kennen. Een aantal voorbeelden: aangetrokken spelers niet volgens normering plan Cruijff (Duarte, Viergever, zimling), het wijzigen van de normering. Niet de jeugd is de norm voor het 1e maar het 1e de norm voor de jeugd. Verder wordt uit het rapport van Ling heel duidelijk dat de verantwoordelijk heden van het TH niet kloppen met de uitvoering van het TH. Zelfs de wijziging die doorgevoerd is na het rapport Ling staan daar haaks op. Voorbeeld hiervan is het weghalen van de A1 als verantwoordelijkheid van de jeugdopleiding.
   Zoals gezegd we moeten het doen met de media maar wat daarin gemeld wordt klinkt logisch.

Comments are closed.