Selectie voor duel met Molde

opstelling_ajax

Frank de Boer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen Molde. Jairo Riedewald keert terug in de selectie nadat de speler tegen Heerenveen was geschorst. Kenny Tete mist de wedstrijd tegen Noren vanwege een schorsing. 

Selectie:

Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Riechedly Bazoer
Viktor Fischer
Arek Milik
Davy Klaassen
Amin Younes
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Thulani Serero
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks
Donny van de Beek

Bron: Ajax.nl

Related posts

33 Comments

 1. FrankiC

  Geen verassingen. Van Rhijn zal wel voor Tete komen en verwacht Bazoer voor Vd Beek. Jammer dat Cerny niet bij de selectie zit, maar het is dringen voorin nu El Ghazi terug is.

  1. creutz1977

   hoop dat Younes blijft staan… vind ik echt een leuke speler… En team begint gewoon mooi te draaien zo… Dus denk dat het eerlijk voor de spelers is om het te laten staan… Al heeft bazoer natuurlijk recht op zijn plekje om het middenveld

   1. FrankiC

    Ja Creutz, ik vind ook dat Younes erin hoort te staan. Dan heb je Milik, El Ghazi en Fischer voor 2 plaatsen (indien El Ghazi wedstrijdfit is).

    1. Litmanen

     El Ghazi zal rechts of in de spits spelen. Hij zal Fischer laten staan. Younis zal het slachtoffer worden als er gewijzigd wordt voorin.
     Bazoer voor vdBeek zou ik logisch vinden, hoewel Bazoer natuurlijk nog jonger is.

     1. creutz1977

      bazoer is 1 van de smaakmakers van Ajax daar kan vdBeek zich nog niet mee meten… fysiek en spel is bazoer behoorlijk wat verder… En zie liever Younes.. Die brengt wat nieuws aan spel van Ajax.. Hij kan uit het niets een speler voorbij… En bij Anwar vind ik 30% geniaal en 70 % helemaal niks maar dan ook echt niks… vind dat hij zijn plek moet terug verdienen

  1. FrankiC

   Je bent voor het gemak vergeten dat we door te veel onervaren jonge honden erg belangrijke wedstrijden verloren hebben. Wat dacht je van Rapid Wien. Anders had Ajax vanavond gespeeld ipv morgenavond!

   1. Litmanen

    Eens FrankiC, maar de ervaren spelers die er zijn zitten op de bank. Schone, Van Rhijn en Heitinga zijn voor de Boer blijkbaar geen eerste keus.

    Trouwens waanzinnig goede reactie van Van Rhijn op zijn situatie. Op de persconferentie duidelijk over zijn situatie en niet de schuld bij anderen leggen. Petje af!

 2. nick-afca95

  Ik denk dat als Donny niet in de basis start hij wel invalt voor een Europees debuur. Zou ook wel leuk zijn voor die jongen!

  1. Danny25

   Volg jij ajax nou eigenlijk wel? Donny viel tegen celtic al in en heeft zijn Europese debuut dus al gemaakt!

   1. nick-afca95

    Oh jezus das waar ook haha. Door dat debuut van Cherny helemaal vergeten dat hij ook ingevallen was. Sorry voor de pijnlijke misser! En ja ik volg Ajax op de voet haha.

 3. -buitenkantje rechts-

  Ricardo krijgt de kans om zich te laten zien voor Tete.. Bazoer in de basis.. Verder weinig verrassingen denk ik.

   1. -buitenkantje rechts-

    Denk weinig verrassingen.. Dus Younes.. Milik.. Fischer.. Misschien in 2e helft invalbeurt El Ghazi.

  1. Widi

   Hij krijgt helemaal geen kans om zich te laten zien. Hij speelt omdat Tete geschorst is. En daarna kan hij terug naar de bank.

   1. -buitenkantje rechts-

    Yep, weet ik. Maar daarom krijgt hij wel de kans zich te laten zien.. Zie topic met Lerby.

     1. -buitenkantje rechts-

      Dat vermoed ik wel.. Met Tete voor zich heeft hij niet of nauwelijks kans op speeltijd. Vermoed een transfer.. Of in de winterstop..of aan het einde van het seizoen. Hoewel ik dat erg jammer zou vinden.

 4. Joeguh9

  Gewoon Younes laten staan! Vind ik een fijnere teamspeler als El Ghazi. Kam doorslaggevend zijn morgenavond om als team te werken. Individueel vind ik El Ghazi net iets beter.

  1. creutz1977

   misschien omdat hij niet goed genoeg meer is…lijkt me duidelijk dat hij niet meer heeft wat ze hadden verwacht

 5. AjaxBarcelona

  Goh, een Heitinga discussie. Is weer eens wat anders dan Jonk 🙂 Hoewel, discussie Heitinga is bijna twee keer per week. Meer zonde dat Jonk weg is dan dat Heitinga op de tribune zit. Maar ja, dat is slechts de mening van lulletje, oh nee, lul AB 🙂 Selectie niks mis mee, moet een winnend team uit samengesteld kunnen worden. Als die Turken nu gewoon door een eigen doelpunt verliezen hoeft Celtic zijn best ook niet te doen.

  1. FrankiC

   Iemand moet het toch aan Edje van vak 410 uitleggen. Die kan toch miet met de vraag blijven rondlopen waarom Heitinga er morgen niet bij is. De discussie erover was eind augustus voor mij gesloten.

   1. Widi

    Misschien moeten die gasten van 410 wat minder met hun rug naar het veld gaan staan. Dan begrijpen ze het misschien ook……

 6. Indojood

  Toch wel pijnlijk dat de lampies in de CL doorgaan en wij waarschijnlijk deze EL poule niet eens gaan overleven. Gewoon vol op de aanval met veel jonge gasten proberen iets leuks de toeschouwers voor te schotelen.

 7. bloedgroep AFCA

  Hoe dan ook…90 minuten lang voor onze club uit Amsterdam…gekkenhuis op de tribune niemand die ons stoppen kan……..je kan niet altijd grootse prestaties leveren maar je kan wel elke prestatie op een grootse manier uitvoeren

Comments are closed.